Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 57-44

«Κατέρρευσε» στην 4η περίοδο ο Άτλαντας και ηττήθηκε με 57-44 από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη στην Λαμία.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (7/2) στο κλειστό των εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη έξω από την Λαμία και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία 10 θεατών.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Γιώργου Στεργίου «πάτησαν» το γκάζι στην τελευταία περίοδο και πήραν σημαντικό προβάδισμα, κατακτώντας το «ροζ» φύλλο αγώνα. Μέχρι τα τέλη σχεδόν της 3ης περιόδου είχαν ένα εύθραυστο προβάδισμα, αφού η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν κοντά στο σκορ. Σημείωσαν την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2016 και εξασφαλίζουν την παραμονή τους και μαθηματικά. Ξεχώρισε με 17 πόντους και 4 τρίποντα ο Μιχάλης Φούρλας.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες ήταν ανταγωνιστικός για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι. Στην τελευταία και 4η περίοδο έκανε τραγικά λάθη και εκεί έχασε την επαφή στο σκορ με τον αντίπαλο γνωρίζοντας νέα ήττα. Η άμυνα ζώνης που έπαιξε κατάφερε να τον κρατήσει κοντά στο σκορ και να διεκδικεί τις όποιες ελπίδες είχε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Θωμάς Χονδρός έβαλε 11, σκοράροντας και 1 φορά για 3.
Την επόμενη (12η) ο Άτλαντας υποδέχεται στις 14 του μήνα στο Καρπενήσι τον Απόλλωνα Λειβαδιάς και τα Εκπαιδευτήρια θα αγωνιστούν στο Χαλκιοπούλειο την ίδια ημέρα με τα Φάλαρα. Η ομάδα της Ευρυτανίας παραμένει στην τελευταία (8η) θέση με 13 βαθμούς, ενώ τα Μπούκαλη βρίσκονται στην 4η θέση με 17 βαθμούς.

10 θεατές
Άδειο ήταν το ιδιόκτητο γήπεδο των εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη στην Αγριλία της Λαμίας. Στην κερκίδα βρέθηκαν μόλις 10 άτομα, εκ των οποίων οι 4 ήταν εκδρομείς του Άτλαντα.

Με 8μελη αποστολή
Πολλές και σημαντικές είχε η ομάδα του Άτλαντα, αφού παρατάχτηκε με μόλις 8 καλαθοσφαιριστές. Στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί έμεινε ο τραυματίας σέντερ Πάνος Καλοπήτας. Απουσίαζαν οι: Σεραφείμ Κολοκύθας, Δημήτρης Κουρλός, Κώστας Λέρης και Νίκος Χαντζιάρας.

Κριτής ο Γιαννόπουλος
Ο δικός μας Θανάσης Γιαννόπουλος ήταν κριτής του αγώνα, ο οποίος ορίστηκε για πρώτη φορά από την ΕΣΚΑΣΕ σε αναμέτρηση εκτός Καρπενησίου.

Ρεβάνς
Οι γηπεδούχοι πήραν άτυπη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισαν στο Καρπενήσι από τον Άτλαντα στον 1ο γύρο με 61-56.

17 ο Φούρλας


Για τους νικητές πολύ καλή παρουσία είχε ο Μιχάλης Φούρλας που σημείωσε 17 πόντους «βομβαρδίζοντας» και 4 φορές έξω από τα 6.75. Με 15 ακολούθησε ο Κρεντιώτης θηριώδης σέντερ Μιχάλης Λάππας.



Ξεχώρισε ο Χονδρός


Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Θωμάς Χονδρός που έβαλε 11 πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο. Με 9 και 1 εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75 ακολούθησε ο Δημήτρης Σταλίκας.



«Πρώτη» Κατσαρού


Την επίσημη πρεμιέρα του στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έκανε ο πιτσιρικάς Δημήτρης Κατσαρός, ο οποίος σημείωσε 1 πόντο.

Παραμένει 8ος
Ο Άτλας μετά και από αυτή την ήττα βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση, αφού είναι μόνος 8ος. Απομένουν 3 αναμετρήσεις για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και όλες είναι τελικός για τους Καρπενησιώτες.

Μπροστά οι φιλοξενούμενοι


Οι αθλητές του Άγγελου Σαμαντά παίζοντας πολύ καλή άμυνα στην 1ηπερίοδο προηγήθηκαν με 9-12. Ο Μιχάλης Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο, ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Κέντρ) με δίποντο και ο Μιχάλης Λάππας με προσπάθεια για 2 έκαναν το 4-4. Ακολούθησε δίποντο του Θωμά Χονδρού καλάθι του Μιχάλη Φούρλα και δίποντο του Κώστα Γρανιτσιώτη (Φωτογραφία Δεξιά) για το 8-6. Ο Θωμάς Χονδρός με νέο δίποντο, ο Μιχάλης Φούρλας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παντελής Κωστής με δίποντο μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έκαναν το 9-12.Ο Θωμάς Χονδρός των φιλοξενούμενων ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Μιχάλη Φούρλα των γηπεδούχων.




Οριακά τα Εκπαιδευτήρια

 












Οι γηπεδούχοι των ΑΣΕ Μπούκαλη στην 2η περίοδο πήραν το ελαφρύ προβάδισμα και προηγήθηκαν με 24-22. Ο Κώστας Γρανιτσιώτης με 1/2 βολές, ο Αποστόλης Πάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Κώστας Γρανιτσιώτης με εύστοχη προσπάθεια για 2 έβαλαν μπροστά τους Φθιωτούς με 16-12. Ακολούθησε καλάθι του Τάσου Καδά και 3ποντο του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία Δεξιά) (16-17). Ο Μιχάλης Λάππας με δίποντο, ο Παντελής Κωστής με 2ποντο, ο Κώστας Γρανιτσιώτης με 1/2 βολές και ο Θωμάς Χονδρός με τρίποντο πραγματοποίησαν το 19-22. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-22 μετά από 3ποντο του Μιχάλη Φούρλα και δίποντο του ίδιου.







+6 για ΑΣΕ

 












Ο Άτλας προηγήθηκε με 2 προσωρινά, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό πίεσαν σε όλο το γήπεδο και προηγήθηκαν με +6 και 38-32.Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο και ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με προσπάθεια για 2 έκαναν το 24-26. Ακολούθησε δίποντο του Μιχάλη Λάππα, καλάθι του Ηλία Παπαδημητρίου, 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Γρανιτσιώτη και 3ποντο του Μιχάλη Φούρλα (32-26). Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 8-0. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο, ο Μιχάλης Λάππας με 2ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς με νέα εκτέλεση έξω από τα 6.75 πέτυχαν το 34-32.  Ο Κώστας Γρανιτσιώτης με δίποντο και ο Μιχάλης Λάππας με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με ελεύθερη βολή) στο τέλος του χρόνου έκαναν το 38-32. Ο Κώστας Γρανιτσιώτης των Εκπαιδευτήριων ανέκοψε με «τάπα» τον Θωμά Χονδρό του Άτλαντα.






Κυριαρχία γηπεδούχων


Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων ήταν «καταιγιστική» στην τελευταία περίοδο, βρήκε ρυθμό σκόραρε κατά ριπάς και έφτασε στο τελικό 55-44. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Μιχάλης Φούρλας με τρίποντο, ο Θανάσης Τζελέπης με προσπάθεια για 2 και ο Μιχάλης Φούρλας με νέα τρίποντη «βόμβα» διαμόρφωσαν το 47-34 και το +13 για τους γηπεδούχους, «τρέχοντας» ένα σερί 8-0. Ακολούθησε καλάθι του Δημήτρη Σταλίκα, 3ποντο του Βαγγέλη Μπαλατσούκα (Φωτογραφία Κέντρο) και καλάθι του Παντελή Κωστή (50-38). Ο Μιχάλης Λάππας με δίποντο και ο Ηλίας Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο ανέβασαν την διαφορά στους 17 και στο 55-38. Ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική ποινή, ο Αποστόλης Πάνος με δίποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο και ο Δημήτρης Κατσαρός με 1/2 βολές πέτυχαν το τελικό 57-44.







Τεχνική στον Φούρλα
Με τεχνική ποινή για εξύβριση χρεώθηκε ο Μιχάλης Φούρλας από τον ρέφερι Χρήστο Γερονικολό 3.00 πριν το τέλος του ματς. Ο Άγγελος Σαμαντάς ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής και μείωσε σε 55-39.



Αποβλήθηκε ο Πάνος
00.11 πριν το φινάλε ο Αποστόλης Πάνος των γηπεδούχων έκανε το 5ο προσωπικό του φάουλ και αποβλήθηκε.

Πανηγυρισμοί γηπεδούχων
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι αθλητές των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη πανηγύρισαν την επιτυχία τους.


Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Στεργίου (ΑΣΕ Μπούκαλη): «Ήταν ένα παιχνίδι κρίσιμο για μας, με την έννοια ότι είχαμε κάνει 3 συνεχόμενες ήττες και έπρεπε να ανακάμψουμε. Ανεβάσαμε την απόδοση μας στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά πετύχαμε μια εύκολη νίκη.»







Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Η δήλωση του κ. Σαμαντά θα προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες









Τα δεκάλεπτα
9-12, 24-22, 39-32, 57-44

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη(Γιώργος Στεργίου): Αρσενίου, Παπαχρήστος, Βάρσος, Γρανιτσιώτης 10, Μπαλατσούκας 3(1), Παπαδημητρίου 5(1), Φούρλας 17(4), Τζελέπης 2, Καρανίκας, Πάνος 5(1), Λάππας 15

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 9, Κουτρομάνος, Κατσαρός 1, Χονδρός 11(1), Σαμαντάς 7(1), Κωστής 8, Καδάς 4, Λερογιάννης 4

Διαιτητές : Χρήστος Γερονικολός & Γιώργος Σαμαρας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Κωνσταντίνος Πατσιαούρας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Δήμητρα Στεργίου































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος