Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Τα Φάλαρα 52-51

Σε ένα ματς-θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Άτλας κέρδισε το ντέρμπι της παραμονής ενάντια στα Φάλαρα με 52-51.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4.20 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία 130 περίπου θεατών.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έχοντας αποστολή 11 αθλητών ήταν ψυχωμένος και αποφασισμένος από την αρχή. Πήρε το ντέρμπι της παραμονής παίζοντας δυνατά από την αρχή ως το τέλος, όμως δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά της ήττας από το πρώτο ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με +6 στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου, αλλά το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ξεχώρισε με 12 πόντους και 1 τρίποντο ο γκάρντ Τάσος Καδάς.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά διανύουν περίοδο φορμαρίσματος και προέρχονται από αρκετά θετικά αποτελέσματα. Ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με έναν πόντο διαφορά στο φινάλε, παλεύοντας με νύχια και με δόντια ένα ματς που έκρινε κατά πολύ το μέλλον τους στην κατηγορία. Ο Κώστας Κωστούλας σκόραρε 13 βάζοντας 2 τρίποντα, ενώ με 12 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο αρχηγός Γιάννης Δημητρίου.
Την τελευταία (14η) αγωνιστική ο Άτλας αγωνίζεται στις 6 Μαρτίου στην έδρα του αδιάφορου βαθμολογικά Κύνου Λιβανατών, ενώ τα Φάλαρα υποδέχονται την ίδια μέρα τον Απόλλων Λιβαδειάς. Ο Άτλας μετά την νίκη του έχει 16 βαθμούς, ενώ τα Φάλαρα έχουν 18, όμως εκκρεμεί εις βάρος τους η ένσταση των ΑΣΕ Μπούκαλη.

Περισσότεροι από 100
Το ντέρμπι παραμονής της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ του 2ου Ομίλου έγινε παρουσία περίπου 120 με 130 θεατών. Υπήρχε μάλιστα και μερίδα φιλάθλων των Φαλάρων, που ταξίδεψε στο Καρπενήσι για την σημαντική αναμέτρηση.



20λεπτη καθυστέρηση
Ο αγώνας ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, αφού προηγουμένως είχε διεξαχθεί το ματς της Γ΄ΕΣΚΑΣΕ Π.Α.Κ.-Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου.

Τελευταίο εντός
Ο Άτλας έδωσε το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι. Κατέκτησε την 3η του φετινή νίκη.

Ίδιοι διαιτητές & γραμματεία
Η 2αδα των διαιτητών Γιώργος Ζάχος και Γιώργος Σαμαράς, καθώς και η 3πλετα της γραμματείας Θανάσης Γιαννόπουλος-Χρήστος Κοσμάς-Λουκάς Καρανίκας είχαν τα ίδια πόστα και στο ματς που έγινε νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο ανάμεσα σε Π.Α.Κ. και Άγιο Κωνσταντίνο.

Αύριο η ένσταση
Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθεί η απόφαση της ένστασης των ΑΣΕ Μπούκαλη ενάντια στα Φάλαρα. Η τύχη της θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Δεν κάλυψε την διαφορά
Η ομάδα του Καρπενησίου δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά των δυο πόντων και υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τα Φάλαρα. Είχε ηττηθεί στο ΔΑΚ Λαμίας από τους Στυλιδιώτες με 42-40.

Ντεμπούτα «μικρών»

 












Για τους φιλοξενούμενους δυο αθλητές κάτω των 20 ετών έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Πρόκειται για τον Άντι Γκατζίου (Φωτογραφία Αριστερά) που σκόραρε 2 πόντους και αποβλήθηκε με φάουλ στα μισά της 2ης περιόδου και τον βραχύσωμο Γιώργο Σοφό (Φωτογραφία Δεξιά).

Πάει για «διπλό»
Ο Άτλας θέλει το «διπλό» στις Λιβανατές και ήττα των Φαλάρων από τον Απόλλωνα για να καταλάβει την 7η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Φυσικά αυτό προϋποθέτει πρώτα ότι η ένσταση των ΑΣΕ Μπούκαλη ενάντια στα Φάλαρα να κερδηθεί.
Τα «πλεονεκτήματα» στις ισοβαθμίες έχουν ως εξής:
Φάλαρα-Άτλας: Υπερτερούν τα Φάλαρα
Φάλαρα-Μώλος: Υπερτερεί ο Μώλος
Μώλος-Άτλας: Υπερτερεί ο Μώλος
Μώλος-Άτλας-Φάλαρα: 1) Μώλος 2) Άτλας 3) Φάλαρα

Πρωτιά Καδά


Μετά από αρκετό καιρό ο Τάσος Καδάς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις βάζοντας 12 πόντους και ευστοχώντας σε 1 τρίποντο. Με 9 ακολούθησαν οι: Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Σεραφείμ Κολοκύθας.


Ξεχώρισαν Κωστούλας & Δημητρίου

 












Για την ομάδα της Στυλίδας ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 13 βάζοντας και 2 τρίποντα και ο Γιάννης Δημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) ακολούθησε με 12 και 3 εύστοχα τρίποντα.


Με 11αδα
Ο Άτλας μετά από αρκετό καιρό είχε αρκετές εναλλακτικές στον πάγκο. Κατέβηκε με αποστολή 11 αθλητών.

Ενημέρωση προπονητών
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι διαιτητές της αναμέτρησης ενημέρωσαν τους δυο προπονητές Άγγελο Σαμαντά και Αποστόλη Λαχανά πως δεν θα δεχτούν διαμαρτυρίες,  ώστε το ντέρμπι να κυλήσει ομαλά.


Προβάδισμα Φαλάρων


Μπορεί ο Άτλαντας να μπήκε καλύτερα στο ματς και να προηγήθηκε με 11-4, στην συνέχεια οι παίκτες του Αποστόλη Λαχανά ανέκαμψαν και έκλεισαν στην 1η περίοδο μπροστά στο σκορ με 14-19. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο, ο Άντι Γκατζίου με διποντο, ο Κώστας Λέρης (Φωτγραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Κώστας Κωστούλας με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 6-4. Ακολούθησε 3ποντο του Κώστα Λέρη, 2ποντο του Παντελή Κωστή και δυο συνεχόμενα τρίποντα του Μάνου Καρανάϊου (Φωτογραφία Κέντρο) για το 11-10. Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Βαγγέλης Λαϊνας με 1/2 βολές και Κώστας Κωστούλας με 3ποντο πέτυχαν το 13-14. Εν συνεχεία ο Βαγγέλης Λαϊνας με 2ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 βολές, ο Παύλος Ντινόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Κωστούλας με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 14-19. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος του Άτλαντα ανέκοψε με «τάπα» τον Άντι Γκατζίου των Φαλάρων. 




Το γύρισε


Οι γηπεδούχοι με αντίθεση στην 2η περίοδο πέρασαν μπροστά στο σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 30-27. Ο Τάσος Καδάς με 3ποντο, ο Γιάννης Δημητρίου με δίποντο, ο Νίκος Χαντζιάρας με 2ποντο και ο Βαγγέλης Λαϊνας με 1/2 βολές έκαναν το 19-22. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 1/2 βολές, ο Φίλωνας Καραπέτσας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία) με γκολ φάουλ με αστοχεί συμπληρωματική βολή έκαναν το ισόπαλο 23-23. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με γκολ φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Δημήτρης Λερογιάννης με 1/2 βολές και ο Γιάννης Δημητρίου με τρίποντο έκαναν το 26-26. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 30-27 μετά από 2/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα, 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Κωστούλα και 2ποντο του Τάσου Καδά. Ο Βαγγέλης Λαϊνας των Φαλάρων μοίρασε «τάπα» στον Σεραφείμ Κολοκύθα του Άτλαντα. Ο Θωμάς Χονδρός των γηπεδούχων ανέκοψε προσπάθεια του Γιάννη Δημητρίου των Φαλάρων.




Αποβολή Γκατζίου
4.39 πριν την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου ο Άντι Γκατζίου των Φαλάρων αποβλήθηκε, κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ στο ματς.

Αντιαθλητικό από Σοφό
Ο Γιώργος Σοφός κατά το τέλος της 2ης περιόδου έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Δημήτρη Λερογιάννη. Ο παίκτης των γηπεδούχων ευστόχησε στην 1 ελεύθερη βολή κάνοντας το 26-23.

Στο +7

 
Με συνεχόμενους πόντους του Ταξιάρχη Κουτρομάνου στο φινάλε της 3ης περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +7 και 43-36. Ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 βολές και ο Βαγγέλης Λαϊνας (Φωτογραφία Κέντρο) με νέο 2ποντο «έγραψαν» το 33-31. Ο Κώστας Κωστούλας είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας σκόραρε για 2 και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος είχε 1/2 βολές (36-33). Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με 1/2 βολές και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 βολές, ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με 2/2 βολές πέτυχαν το 39-36. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του ίδιου από ασιστ του Θωμά Χονδρού και 2/2 βολές ξανά του Ταξιάρχη Κουτρομάνου έγινε το 43-36.




Θρίλερ στο φινάλε

 












Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το Come Back και έκαναν με σερί 7-0 το ματς θρίλερ. Ο Άτλας χαμογέλασε στο φινάλε και επικράτησε με 52-51. Ο Κώστας Κωστούλας με 3ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο, ο Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Δημητρίου με 3ποντο μετά από πάσα του Παύλου Ντινόπουλου  και ο Φίλωνας Καραπέτσας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο μετά από νέα ασιστ του Παύλου Ντινόπουλου έκαναν το 45-46. Τα Φάλαρα «έτρεξαν» σερί 7-0. Ο Τάσος Καδάς με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Δημητρίου με 3ποντο μετά την νέα ασιστ του Παύλου Ντινόπουλου και  Τάσος Καδάς ξανά με 2/2 βολές έκαναν το 49-49. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά έκανε το 51-49. 00.27 πριν το τέλος ο Παύλος Ντινόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχε το 51-50. 00.11 πριν το τέλος ο Γιάννης Δημητρίου με 1/2 βολές έκανε το 51-51. 0.11 πριν το τέλος ο Τάσος Καδάς με 1/1 βολή της τεχνικής ποινής, που είχε χρεωθεί στον Δημητρίου διαμόρφωσε το τελικό 52-51.









5 φάουλ Λαϊνα
Ο Βαγγέλης Λαϊνας των φιλοξενούμενων 4.10 πριν το τέλος έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποχώρησε από την αναμέτρηση.

Αποβολή Κωστή


1.18 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα αποβλήθηκε από το ματς, αφού μπήκε στο γήπεδο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ των αθλητών των δυο ομάδων για ένα φάουλ που σημειώθηκε.




Τεχνική σε Δημητρίου
00.11 πριν το τέλος ο Γιάννης Δημητρίου των Φαλάρων χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ζήτησε από τους διαιτητές αντιαθλητικό φάουλ, καθώς δέχτηκε ένα σκληρό φάουλ από αντίπαλο. Ο Τάσος Καδάς ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής και έκανε το τελικό 52-51.




Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Ήταν ένα αρκετά δυνατό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε. Έμεινε μια αγωνιστική, στην οποία θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, ο οποίος μας βοήθησε να πάρουμε την νίκη.»






Αποστόλης Λαχανάς (Γ.Σ. Τα Φάλαρα): «Σήμερα νομίζω ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας. Κάναμε πολύ κακό παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο το μυαλό μας ήταν αλλού. Οι επιλογές μας ήταν πάρα πολύ κακές, δεν σουτάραμε όταν έπρεπε, δεν πασάραμε όταν έπρεπε, ήμασταν χαλαροί στην άμυνα σε σημεία που δεν έπρεπε να είμαστε. Και ενώ μπορούσαμε να το πάρουμε το παιχνίδι να είμαστε πιο ήρεμοι στο τέλος το χάσαμε. Εμείς παρόλο που έχουμε κάνει 5 νίκες, έτσι όπως έχουν συμβεί τα πράγματα μπορεί και στο τέλος να πέσουμε κατηγορία, αλλά σε κάποιους προφανώς δεν τους δίνουμε αυτά που θέλουν και τους έχουμε μπει στο μάτι. Δεν πειράζει παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε με το γήπεδο μας, να παίζουμε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρα,ς γιατί δεν έχουμε δικό μας γήπεδο, με τα παιδιά μου να κάνουν πολλές φορές προπόνηση μέσα στην βροχή, με τραυματισμούς με χίλια δυο προβλήματα, εμείς προσπαθούμε. Νομίζω ότι αυτός που προσπαθεί στο τέλος τα καταφέρνει. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που παρόλο που δεν ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι σήμερα. Εύχομαι στο τέλος να παραμείνουμε για να δείξουμε ότι εμείς αξίζουμε να παραμείνουμε εδώ. Συγχαρητήρια και στον Άτλαντα για την νίκη του.»

Τα δεκάλεπτα
14-19, 30-27, 43-36, 52-51

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 4, Κολοκύθας 9, Καλοπήτας 1, Κουτρομάνος 9, Λέρης 5(1), Χαντζιάρας 2, Χονδρός 6, Σαμαντάς, Κωστής 2, Καδάς 12(1), Λερογιάννης 2

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Σοφός, Κωστούλας 13(2), Καρανίκας, Μαυροειδής, Δημητρίου 12(3), Καραπέτσας 3, Καρανάϊος 6(2), Λαϊνας 8, Ντινόπουλος 4, Γκάτζιου 2, Χρυσαφόπουλος 3

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαρας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Λουκάς Καρανίκας
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος