Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Γ.Σ. Άτλας-Απόλλων Λιβαδειάς 42-56

«Οδυνηρή» ήττα με 42-56 γνώρισε ο Άτλαντας μέσα στο Καρπενήσι από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λιβαδειάς. Η ομάδα της Ευρυτανίας έχει πλέον λιγοστές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (14/2) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά ξεκίνησε δυνατά το ματς και μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ. Στην συνέχεια ο αντίπαλος ανέβασε στροφές, αύξησε την διαφορά και ξέφυγε στο σκορ. Η ύστατη προσπάθεια έγινε στις αρχές της Δ΄ περιόδου, όπου οι Ευρτάνες μείωσαν μέχρι τους 8 και δεν μπόρεσαν να κάνουν το Come Back. Είχαν για ένα ακόμη ματς πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Πρώτοι σκόρερ με 8 ήταν ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος και ο γκάρντ Τάσος Καδάς, που ευστόχησε και σε 1 τρίποντο .
Ο Απόλλων Λιβαδειάς του Θανάση Βέλλιου με την 9η συνεχόμενη νίκη του βελτίωσε την απόδοση του στο φινάλε της 2ης περιόδου και βρήκε και πολύ καλό ρυθμό στην 3η περίοδο, όπου ανέβασε την διαφορά στο +18 πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κλέβοντας αρκετές μπάλες. Παραμένει η Βοιωτική ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας και με την νίκη της «σφράγισε» την είσοδο της στα Play Off ανόδου στην Α’  ΕΣΚΑΣΕ. Ξεχώρισε ο Θανάσης Παππάς, ο οποίος πέτυχε 15 βάζοντας και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (13η) η ομάδα του Καρπενησίου υποδέχεται στις 28 Φεβρουαρίου τα Φάλαρα, ενώ ο Απόλλωνας παίζει στην έδρα του στο ντέρμπι κορυφής με τον Πρωτέα. Ο Άτλας έχει 14 βαθμούς και είναι τελευταίος και ο Απόλλων 22(1ος).

Σχεδόν 100
Ο προτελευταίος εντός έδρας αγώνας του Άτλαντα για την Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.


Βοιωτοί εκδρομείς
Οι φιλοξενούμενη ομάδα της Λιβαδειάς είχε στο πλευρό της περίπου 20 με 30 εκδρομείς που ταξίδεψαν στο Καρπενήσι.


2ήμερο
Ο Απόλλωνας διανυχτέρευσε στο Καρπενήσι, αφού αφίχθη στην πόλη μας το Σάββατο.

Οδυνηρή ήττα
Η νέα ήττα του Άτλαντα είναι οδυνηρή, καθώς η ομάδα παραμένει στον «πάτο» της βαθμολογίας και πλέον οι ελπίδες παραμονής είναι λιγοστές.

Αντίθετη πορεία
Ο Απόλλωνας Λειβαδιάς ακολουθεί αντίθετη πορεία, αφού βρίσκεται μαζί με τον Πρωτέα Λαμίας στην 1η θέση και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ στα Play Off.

8 Κουτρομάνος-Καδάς

 












Για τους γηπεδούχους ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 8, όσους και ο γκάνρτ Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Δεξιά), που είχε και 1 εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75.

Πρωτιά Παππά


Για τους νικητές ο Θανάσης Παππάς έκανε πολύ καλή εμφάνιση βάζοντας 15 και πετυχαίνοντας και 1 τρίπονταο. Ακολούθησε και 10 πόντους και 2 τρίποντα ο Παναγιώτης Γίτσας.

Κανείς διψήφιος
Από πλευράς Άτλαντας κανείς καλαθοσφαιριστής δεν σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων.

Συνεχιζόμενα προβλήματα
Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να έχουν προβλήματα τραυματισμών και απουσιών. Παρατάχτηκαν με 10 αθλητές στον αγώνα.

«Βραχέα κεφαλή»


Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 1 πόντο και 14-13, είχαν φτάσει προσωρινά στο 13-6, όμως οι «πράσινοι» κάλυψαν την διαφορά αμέσως. Ο Θανάσης Παππάς με δίποντο, ο Τάσος Καδάς με 3ποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θανάσης Παππάς με δίποντο έκαναν το 4-4. Ακολούθησε εκτέλεση του Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Αριστερά) έξω από τα 6.75, δίποντο του Γιάννη Σκούρα (Φωτογραφία Κέντρο) (7-6). Ο Άτλας έφτασε στο 13-6 χάρης σε 3ποντο του Παντελή Κωστή (Φωτογραφία Δεξιά), 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και 2ποντο του Τάσου Καδά. Ο Άρης Καρανάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Νίκος Μάρκος με 1/2 βολές, ο Γιάννης Σκούρας με 2ποντο και ο Νίκος Μάρκος με 2ποντο μείωσαν στο 13-12. Το 14-13 του δεκαλέπτου έγινε μετά από 1/2 ελεύθερες βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και 1/2 βολές του Σωτήρη Αποστολίδη.Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα ανέκοψε με «τάπα» τον Διογένη Παπάζογλου του Απόλλωνα Λειβαδιάς.





Αλλαγή σκηνικού 

 












Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε και στα τελευταία λεπτά ο Απόλλωνας πέρασε μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε με 21-26. Ο Παναγιώτης Γίτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θανάσης Παππάς με 2ποντο έκαναν το 17-17. Εν συνεχεία με 1/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου, 3ποντο του Θανάση Παππά, 2ποντο του Λουκά Γιαμά και 2ποντο του Θανάση Παππά έγινε το 18-24. Ο Παντελής Κωστής με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Νίκος Μάρκος (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 21-26, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι Δημήτρης Σταλίκας και Σεραφείμ Κολοκύθας των γηπεδούχων συμπλήρωσαν νωρίς στην 2η περίοδο τα 4 προσωπικά φάουλ έκαστος.


Ξέφυγε ο Απόλλωνας


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την 3η περίοδο ο Απόλλωνας, αφού προηγήθηκε με 31-47 τρέχοντας νωρίτερα ένα σερί 10-0. Ο Άρης Καρανάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θανάσης Παππάς με 2ποντο, ο Γιάννης Σκούρας με δίποντο και ο Άρης Καρανάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με καλάθι έκαναν το 21-33. Ακολούθησε 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 3ποντο του Παναγιώτη Γίτσα, 3ποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Κέντρο) και γκολ φάουλ του Τάσου Καδά με εύστοχη ελεύθερη βολή (29-36). Ο Διογένης Παπάζογλου με 1/2 βολές, ο Αργύρης Κουβαράς με 1/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ και ο Θανάσης Παππάς με 2ποντο έκαναν το 29-40. Η διαφορά έφτασε στο +18 και στο 29-47 μετά από δυο δίποντα του Παναγιώτη Γίτσα και καλάθι του Σωτήρη Αποστολίδη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Απόλλωνας «έτρεξε» ένα σερί 10-0. Ο Δημήτρης Λερογιάννης μείωσε σε 31-47. Ο Θωμάς Χονδρός των γηπεδούχων μοίρασε «τάπα» στον Λουκά Γιαμά του Απόλλωνα.




Σερί 10-0
Η ομάδα της Βοιωτίας «έτρεξε» ένα σερί 10-0 και το 29-37 έγινε 29-47 υπέρ της.

Αντιαθλητικό από Χονδρό
4.12 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Θωμάς Χονδρός τράβηξε από την φανέλα τον Αργύρη Κουβαρά του Απόλλωνα και χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων ευστόχησε στην μια ελεύθερη βολή.



Προσπάθεια για αντεπίθεση


Η 4η περίοδος άρχισε με τον Άτλαντα να μειώνει στους 8 με σερί 10-0. Όμως η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο τελικό 42-56. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο ίδιος με δίποντο και ο Δημήτρης Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο μείωσαν στους 8 και στο 39-47 τρέχοντας ένα συνολικό σερί 10-0. Ο Αργύρης Κουβαράς (Φωτογραφία Κέντρο) με 1/2 βολές και ο ίδιος με δίποντο διαμόρφωσε το 39-50. Εν συνεχεία ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για 2, ο Γιάννης Σκούρας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Διογένης Παπάζογλου (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή) για το 41-54. Το 42-56 έγινε μετά από 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα και καλάθι του Αργύρη Κουβαρά.





Ίδια απάντηση
Με σερί 10-0 απάντησε στην συνέχεια ο Άτλαντας, αφού το 29-47 εις βάρος του έγινε 39-47.

Εκτός ο Σταλίκας



7.04 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σταλίκας αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ, ενώ το 4ο φάουλ το είχε κάνει στην 2η κιόλας περίοδο.

Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Η δήλωση του κ. Σαμαντά θα προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες











Θανάσης Βέλλιος (Απόλλων Λιβαδειάς): «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το πάρουμε, για να κλειδώσουμε την θέση μας στα Play Off. Θέλαμε την νίκη αυτή και δουλέψαμε όλη την βδομάδα για τον στόχο αυτό. Δεν ήταν τόσο εύκολο το παιχνίδι, ο Άτλας ήταν ανταγωνιστικός, έπαιξε για την σωτηρία του. Το ματς κρίθηκε από την πίεση μας και που ανεβάσαμε την απόδοση μας στο 2ο δεκάλεπτο και ανοίξαμε και τον ρυθμό. Είχαμε μια διαφορά στους 5 πόντους στο ημίχρονο, μπήκαμε πάρα πολύ καλά και κάναμε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο και νομίζω πήραμε μια νίκη που μας δίνει το έναυσμα να πάμε στα Play Off και να δουλέψουμε με περισσότερη όρεξη στην συνέχεια.»

Τα δεκάλεπτα
14-13, 21-26, 31-47, 42-56

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 4, Κολοκύθας 2, Κουτρομάνος 8, Κατσαρός 3(1), Χαντζιάρας, Χονδρός 5(1), Σαμαντάς 3(1), Κωστής 5(1), Καδάς 8(1), Λερογιάννης 2

Απόλλων Λιβαδειάς (Θανάσης Βέλλιος): Γιαμάς 2, Τσεμπερλίδης, Κουβαράς 6, Αποστολίδης 3, Μάρκος 5, Σκούρας 7, Κωτσαδάμ, Παππάς 15(1), Γίτσας 10(2), Καρανάσιος 4, Χοτζαλάρι, Παπάζογλου 4

Διαιτητές : Ιωάννης Ευαγγελόπουλος & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιώργος Μαντέκας



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος