Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κρέντη-ΑΕΚ 4-0

Με κεκτημένη φορά από τον θρίαμβο επί του Παναγραφιωτικού συνέχισε η Κρέντη, η οποία επιβλήθηκε με 4-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των ουραγών, ανεβάζοντας την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αναμετρήθηκαν οι δυο τελευταίοι του βαθμολογικού πίνακα για την «τιμή των όπλων». 
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα «πάτησε» καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με τέρμα του Γιάννη Μπισμπίκη(1 γκολ-3 ασίστ), ενώ χαμένο πέναλτι είχε ο Άκης Τσιούμας. Στην επανάληψη με δυο προσωπικά γκολ του «φορμαρισμένου» Θανάση Ντάλλα και ένα όμορφο τέρμα του Κώστα Κατσαδούρου διαμορφώθηκε το τελικό 4-0. Από ένα δοκάρι είχαν οι: Γιάννης Μπισμπίκης και Άκης Τσιούμας. Οι Κρεντιώτες έχουν 9 βαθμούς και θα τερματίσουν στην 6η και  προτελευταία θέση.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα κατέβηκε με αρκετές απουσίες, κάνοντας υπερπροσπάθεια. Πάλεψε φιλότιμα στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη λόγω κόπωσης και απουσία αλλαγών έπεσε κατακόρυφα η απόδοση της. Χαμένο πέναλτι είχε στο 3-0 ο Δημήτρης Τελώνης. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων είναι τελευταία με 3 πόντους.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν την επόμενη(18η) αγωνιστική τον Αίολο εκτός έδρας, ενώ ο «δικέφαλος» θα κάνει το ρεπό του.

20αδα φιλάθλων
Το ντέρμπι των ουραγών παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές από την γύρω περιοχή.


Διπλό ρόλο


Ο ιατρός αγώνα Θύμιος Κολοκύθας (Φωτογραφία) είχε διπλό ρόλο, καθώς εκτέλεσε και χρέη παρατηρητή αγώνα.

Κατέβηκαν με 12
Οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με σύνθεση ανάγκης και με μόλις 12 ποδοσφαιριστές. Παρά τα πολλά προβλήματα τελειώνουν αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα.

Ομάδα που κερδίζει..δεν αλλάζει


Μόλις 2 αλλαγές είχαν στο αρχικό τους σχήμα οι γηπεδούχοι. Την θέση των  απόντων Γιάννη Τσάκνη και Στέφανου Γκορόγια πήραν ο παραλίγο σκόρερ Άκης Τσιούμας και ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία).

Πήρε «φόρα»
Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Κρέντη, η οποία είχε «φιλοδωρήσει» τρεις ημέρες νωρίτερα με 5 γκολ τον Παναγραφιωτικό.

Μετακινούνται στον ΑΠΟΔΦ
Από πλευράς Κρέντης οι: Κώστας Κατσαδούρος, Φώτης Μπισμπίκης, Γιάννης Μπισμπίκης και Αλέκος Λάμπρου θα μετακινηθούν στην Φραγκίστα, ενισχύοντας την ομάδα του χωριού τους στο Β΄ τοπικό.

Ταλέντο η Λάππα


Πολύ καλά δείγματα γραφής έχει δώσει μέχρι τώρα η νεαρή βοηθός Κατερίνα Λάππα (Φωτογραφία). Μάλιστα ο πατέρας της Κώστας υπήρξε Πρόεδρος της Κρέντης, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι πέραν για πέρα αντικειμενική.

Με 5 αλλαγές


Από πλευράς ΑΕΚ φανέλα βασικού πήραν οι: Γιώργος Χαβέλος (Φωτογραφία Αριστερά), Δημήτρης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο), Χρήστος Παρούτσας, Σάκης Ρούσσης (Φωτογραφία Δεξιά) και Δημήτρης Τελώνης. Απουσίαζαν οι: Χρήστος Αρκουμάνης, Χρήστος Σεντής, Σπύρος Ευθυμίου, Κώστας Μπούκας και Δημήτρης Κοτσιμπός.

Διατήρησε το «μηδέν»
Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι, κατά το οποίο η Κρέντη διατήρησε το μηδέν κάτω από την εστία της.

Α΄ Μέρος

Είχε έλεγχο και προηγήθηκε
Στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο.Κ. πέρασε μπροστά στο σκορ με 1-0, έχοντας επίσης δοκάρι και χαμένο πέναλτι. Αντιστάθηκε αμυντικά η ομάδα του Καρπενησίου.

Έξω ο coach


Ο δραστήριος προπονητής-παίχτης της Κρέντης Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 21ο λεπτό, δίνοντας την θέση του στον Γιάννη Μάκκα.


Αψιμάχησαν


Στο 23ο λεπτό ο Βασίλης Μπισμπίκης της Κρέντης και ο Χρήστος Παρούτσας (Φωτογραφία) της ΑΕΚ αψιμάχησαν μετά από φάουλ του πρώτου στον δεύτερο. Ο Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.


Μπροστά με Ι. Μπισμπίκη


Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 28ο λεπτό. Ο Κώστας Κατσαδούρος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) με διαγώνιο σουτ παρά την προσπάθεια του Κώστα Ιωάννου έκανε το 1-0. Έχει πλέον 5 γκολ στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ.



Χαμένο πέναλτι


Η Κρέντη έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0 στο 28ο λεπτό, όταν ο κ. Κολοκώτσιος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Γιάννη Μπισμπίκη από τον Γιώργο Ιωάννου. Ο Άκης Τσιούμας ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία) απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.



Πλησίασε ξανά
Το συγκρότημα του Νίκου Βούρτσα είχε και δοκάρι το 43ο λεπτό με κεφαλιά του Γιάννη Μπισμπίκη από σέντρα του νεαρού Γιάννη Μάκκα.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής του Μπισμπίκη Β. μετά από απομάκρυνση της άμυνας έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου Κ.
19΄: Μακρινό σουτ-γέμισμα του Τσιούμα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
28΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε μέσα από την περιοχή και πλάγια, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια και  η μπάλα πέρασε τα δίχτυα(1-0).
33΄: Ο Μπισμπίκης Ι. κέρδισε πέναλτι, ανατρεπόμενος από τον Ιωάννου Γ. Ο Τσιούμας εκτέλεσε, αλλά ο Ιωάννου Κ. απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
43΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε μπαλιά στον Μπισμπίκη Ι., ο Ιωάννου Κ. βγήκε και έδιωξε εγκαίρως, στην επαναφορά ο Μάκκας Ι. σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη Ι. βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ και πέρασε άουτ.

Β΄ Μέρος

Υπεροχή και «4αρα»
Το συγκρότημα του Νίκου Βούρτσα ήταν πολύ καλό στο δεύτερο 45λεπτο, φτάνοντας στην επίτευξη ακόμη 3 γκολ. Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» του Ηλία Μπακόλα έχασαν πέναλτι.

2ο δοκάρι


Μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης η Κρέντη είχε και νέο δοκάρι με ψηλοκρεμαστό σουτ του Άκη Τσιούμα (Φωτογραφία), που έφτασε ξανά στο γκολ.

Ίδιος δημιουργός-Ίδιος «εκτελεστής»


Με πασέρ τον Γιάννη Μπισμπίκη και σκόρερ τον Θανάση Ντάλλα (Φωτογραφία) η Κρέντη έκανε αρχικά 2 και εν συνεχεία 3 τα τέρματα της. Πρώτα στο 65ο λεπτό ο Ντάλλας πλάσαρε ψηλοκρεμαστά από εκτέλεση πλάγιο του Μπισμπίκη και έκανε το 2-0, ενώ 10 λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα με κεφαλιά από κόρνερ του συμπαίχτη του. Ο νεαρός Θανάσης Ντάλλας έφτασε τα 7 γκολ, κάνοντας εξαιρετικό πρωτάθλημα.


Τραυματισμός Β. Μπισμπίκη


Και ο αμυντικός χαφ της Κρέντης Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, παραχωρώντας την θέση του στον Νεκτάριο Ντάλλα.

Απώλεσε πέναλτι και η ΑΕΚ

 












Κορυφαία στιγμή για το 3-1 έχασε η ΑΕΚ στο 80ο λεπτό. Ο Χρήστος Παρούτσας ανατράπηκε από τον Προκόπη Γκούρλια, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Δημήτρης Τελώνης (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε, αλλά ο νεαρός πορτιέρο Γιάννη Φεγγούλης (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε όμορφα. Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν νέο πέναλτι σε ανατροπή του Γιώργου Κατσαρού από τον Σωτήρη Ντάλλα, αλλά ο κ. Κολοκώτσιος διέταξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Με «γκολάρα» Κατσαδούρου


Το σκορ έκλεισε στο 81΄ με εξαιρετικό τελείωμα του Κώστα Κατσαδούρου (Φωτογραφία) από την 3η ασίστ στο παιχνίδι του Γιάννη Μπισμπίκη. Ο «Κάτσα» έφτασε τα 2 γκολ, έχοντας χριστεί σκόρερ και στο 4-1 του 1ου γύρου με ένα επίσης έξοχο γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Μακρινή μπαλιά του Γκούρλια, διαγώνιο σουτ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά έφυγε λίγο άουτ από την εστία του «δικεφάλου».
49΄: Ο Τσιούμας σούταρε ψηλοκρεμαστά από το ύψος της περιοχής από λάθος του Γιαννόπουλου, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου Κ.
55΄: Πάσα του Ντάλλα Α. στον Μάκκα Ι., αδύναμο ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου από θέση αριστερά μάζεψε ο Ιωάννου Κ.
65΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Ντάλλας Α. πρόλαβε τον αντίπαλο κίπερ και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ στην δεξιά του γωνία «έγραψε» το 2-0.
75΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από αριστερά, ο Ντάλλας Α. με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
80΄: Ο Παρούτσας ανατράπηκε από τον Γκούρλια, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τελώνης εκτέλεσε, αλλά ο Φεγγούλης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
81΄: Ο Μπισμπίκης Ι. σέντραρε μετά από λάθος του Ρούσση από δεξιά και ο Κατσαδούρος με όμορφο εναέριο σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 4-0.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Β., Μπακόλας, Τελώνης, Μπέσσας, Ρούσσης

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντάλλας Α., Κατσιφής, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος
ΑΕΚ:  -

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Κανένα παιχνίδι δεν κερδίζεται χωρίς να παίξεις μπάλα ακόμη και αν είσαι φαβορί έτσι έγινε στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν φλύαροι, ευτυχώς καταφέραμε και προηγηθήκαμε με 1-0. Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλά, πιέσαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβηκε ο δείκτης του σκορ. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την εμφάνιση και θα πάμε στο παιχνίδι την Κυριακή με τον Αίολο να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πολλά συγχαρητήρια και στους παίκτες της ΑΕΚ για αυτή την προσπάθεια που έκαναν και σήμερα και καθόλη την διάρκεια της χρονιάς και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια.»

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί είχαμε πολλές και σημαντικές ελλείψεις, Ξέραμε ότι θα δύσκολο μετά το ψυχολογικό αβαντάζ που είχε η Κρέντη μετά την νίκη με τα Άγραφα. Το παλέψαμε 1 ημίχρονο, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, αν και η Κρέντη πατούσε καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα και μετά το 50ο λεπτό μας βγαίνει η κούραση, καθώς δεν έχουμε φυσική κατάσταση και εκεί τελειώνουν όλα τα παιχνίδια. Ήταν δίκαιη η επικράτηση της Κρέντης και της ευχόμαστε καλή συνέχεια. Θα ήθελα να αναφέρω μια δυσαρέσκεια μου για τον ορισμό των αγώνων του 3ου γύρου, καθώς είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν παίζει κανένα παιχνίδι Κυριακή. Εμείς θα κοιτάξουμε να ανασυνταχθούμε και να κατέβουμε σε όλα τα παιχνίδι μέχρι το τέλος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Ντάλλας Σ., Μπισμπίκης Φ.(74΄ Λάμπρου), Γκούρλιας, Κατσιφής, Τσιούμας, Μπισμπίκης Β.(77΄ λ.τρ Ντάλλας Ν.), Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Βούρτσας Ν.(21΄ λ.τρ Μάκκας Ι.)

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Μπακόλας, Τελώνης, Ιωάννου Γ., Λάππας, Κατσαρός, Μπέσσας Γ., Χαβέλος(70΄ Κολλημένος), Παρούτσας, Ρούσσης, Γιαννόπουλος Δ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κατερίνα Λάππα(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ: Κώστας Καλύβας
Φωτογραφίες: Θύμιος Κολοκύθας