Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Παναγραφιωτικός-ΑΕΚ 3-0

Στο «ρελαντί» ο Παναγραφιωτικός σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, κερδίζοντας την ΑΕΚ με σκορ 3-0
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία ολοκληρώνει τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έπαιξε όσο χρειαζόταν, αγωνιζόμενος με πολλά νέα παιδιά και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Αποδείχτηκε η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Τα τέρματα σημείωσαν οι: Κώστας Καββαδίας, Ελτόν Μαλάι με πέναλτι και Τόμι Χρυσαφόπουλος, ενώ προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Αντρέας Πάτρου. Οι Αγραφιώτες έφτασαν στους 21 πόντους και στην 3η θέση, μαζί με τον ΑΠΟΚ, που έχει αγώνα λιγότερο.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα είχε σχετικά καλή παρουσία και προσπάθησε φιλότιμα αμυντικά, παρότι έπαιξε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίχτη λιγότερο μετά την αποβολή του Δημήτρη Γιαννόπουλου. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων παρέμεινε στους 3 βαθμούς και θα προσπαθήσει να αποφύγει την τελευταία θέση στον αγώνα του 3ου γύρου με την Κρέντη.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στο ξεκίνημα του 3ου γύρου τον Αίολο, αφού προηγηθεί όμως ο τελικός κυπέλλου με την Ποταμιά. Ο «δικέφαλος» θα παίξει με τον ΑΠΟΚ.

Με λιγοστούς θεατές
Το παιχνίδι είδαν περίπου 25-30 φίλαθλοι, καθώς δεν συγκέντρωνε και μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον.


Με το «βλέμμα» στον τελικό
Ραντεβού με την ιστορία δίνει την ερχόμενη Τετάρτη 10/2 η ομάδα του Παναγραφιωτικού, η οποία θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου ενάντια στην Ποταμιά.

Οι μικροί των Αγράφων

 












Με πολλά νέα πρόσωπα έπαιξε ο Παναγραφιωτικός, με τον coach Γιώργο Χρυσαφόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά. Για πρώτη φορά βασικοί αγωνίστηκαν οι: Πάρις Καραμπάς (Φωτογραφία Αριστερά) και Νίκος Μπισμπίκης, με τον πρώτο να καλύπτει θέση στόπερ. Επιπλέον άρχισαν οι: Βαγγέλης, Ζανιάς (Φωτογραφία Δεξιά), Λάμπρος Κατσαρός , Κώστας Καββαδίας και Κώστας Γιαννιώτης. Οι Αγραφιώτες άρχισαν με 7 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Απουσίαζαν οι: Μιχάλης Νούλας, Δημήτρης Μπισμπίκης, Χρήστος Κατσαρής και Αλέξανδρος Καλαμπούκης, ενώ δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι: Γιώργος Πλεξίδας και Ρέμμους Πάτρου.

Επανήλθε ως αλλαγή


Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία) εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του, περνώντας ως αλλαγή.

Αντίπαλοι τα αδέρφια

 












Ο δεξιός μπακ των Αγράφων Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) αντιμετώπισε τον μεγαλύτερο αδερφό του Γιώργο (Φωτογραφία Δεξιά) της ΑΕΚ.

Ανανεωμένη ως είθισται















Με πολλά νέα πρόσωπα άρχισε και η ομάδα του «δικεφάλου». Φανέλα βασικού πήρε για 1η φορά ο Γενικός Γραμματέας-προπονητής-παίχτης Ηλίας Μπακόλας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά). Επιπλέον ξεκίνησαν οι: Σάκης Ρούσσης (Φωτογραφία Πάνω δεξιά), Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Μπέσσας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Δημήτρης Κοτσιμπός (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Για πρώτο ματς πρωταθλήματος απόυσίαζε ο στόπερ Γιάννης Λάππας. Έλειπαν και οι: Γιώργος Γιαννόπουλος (Τραυματίας), Στέφανος Κοράκης, Γιάννης Μπέσσας, Σπύρος Ευθυμίου καθώς και οι: Χρήστος Παρούτσας, Πάνος Ζιάκας και Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Τραυματίας παραμένει ο Δημήτρης Τελώνης, ο οποίος είδε το παιχνίδι από τον πάγκο.

Α΄ Μέρος

Σε χαλαρούς ρυθμούς
Οι νεανικοί Αγραφιώτες είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς. Έφτασε σε 2ο γκολ με εκτέλεση πέναλτι, ενώ η φιλότιμη ομάδα της ΑΕΚ έμεινε με παίχτη λιγότερο αργότερα.

Με το «καλημέρα»


Οι γηπεδούχοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Κώστας Καλύβας πάσαρε στον Κώστα Καββαδία(Φωτογραφία), που με διαγώνιο σουτ πραγματοποίησε το 1-0. Ο νεαρός άσος σκόραρε το 2ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.




Τραυματίας ο γκολκίπερ

 












Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης ο πορτιέρο της ΑΕΚ Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) τραυματίστηκε μετά από δυνατό ακούσιο χτύπημα του Νίκου Μπισμπίκη (Φωτογραφία Δεξιά), ωστόσο κατάφερε να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι.




2ο με πέναλτι


Οι παίχτες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκαναν δυο τα τέρματα τους στο 35ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι, στην οποία υπέπεσε ο Κώστας Ιωάννου, ανατρέποντας τον Κώστα Καλύβα. Ο Ελτόν Μαλάι (Φωτογραφία) εκτέλεσε εύστοχα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ.




Αριθμητικό μειονέκτημα


Με παίχτη λιγότερο έμεινε ο «δικέφαλος» στο 39ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Κώστα Γιαννιώτη. Να αναφερθεί πως ο τελευταίος αποχώρησε στην επανάληψη τραυματίας.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Κοτσιμπός τροφοδότησε τον Αρκουμάνη, ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά και ο τερματοφύλακας των Αγράφων μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
3΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Καββαδία, που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Ιωάννου Κ. και έκανε το 1-0.
17΄: Σουτ του Γιαννιώτη έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ από την εστία της ΑΕΚ.
20΄: Κάθετη μπαλιά του Γιαννιώτη στον Βούρτσα, ο οποίος σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του «δικεφάλου».
27΄: Ο Παρασκευόπουλος έβγαλε μπαλιά στον Βούρτσα, ο οποίος πλάσαρε από δεξιά και ο Ιωάννου Κ. απέκρουσε, στην επαναφορά ο Καλύβας Κ. με ωραία ενέργεια πάσαρε στον Καββαδία, που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
30΄: Εκτέλεση φάουλ του Παρασκευόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Βούρτσα έφυγε πάνω από το τέρμα του Ιωάννου Κ.
31΄: Ο Παρασκευόπουλος εκτέλεσε ξανά φάουλ, ο Γιαννιώτης κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και σούταρε, για να μαζέψει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
35΄: Ο Μαλάι έκανε κάθετη πάσα στον Καλύβα Κ., ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον αντίπαλο πορτιέρο. Ο Μαλάι εκτέλεσε εύστοχα, σημαδεύοντας το κέντρο της αντίπαλης εστίας(2-0).
39΄: Ο Γιαννόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτη.
33΄: Σουτ του Μαλάι έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου Κ.

Β΄ Μέρος

Κυκλοφόρησε την μπάλα
Ο Παναγραφιωτικός στην επανάληψη συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και έφτασε στο φινάλε του αγώνα στην επίτευξη και τρίτου τέρματος.

Δοκάρι με Πάτρου


Ο Παναγραφιωτικός είχε δοκάρι στο 70ο λεπτό με σουτ του Ράντου-Αντρέα Πάτρου (Φωτογραφία), με την μπάλα να καταλήγει άουτ στην συνέχεια.

Μόνιμος σκόρερ


Εκτός από το 3ο λεπτό της συνάντησης ο Παναγραφιωτικός βρήκε δίχτυα και στο..παρά 3΄. Μετά την απόκρουση του Κώστα Ιωάννου στο σουτ του Κώστα Καββαδία εκτός περιοχής, ο νεοεισελθών Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) πλάσαρε εύστοχα από κοντά.
Ο πιτσιρικάς «Χρύ» έχει πετύχει 5 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, κάνοντας πολύ καλή σαιζόν.



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Καλύβα Κ. κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
60΄: Ο Καλύβας Κ. από λάθος έξοδο του Ιωάννου Κ. πάσαρε στον Βούρτσα, ο οποίος σούταρε αρκετά πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
69΄: Όμορφη ενέργεια και σουτ του Κατσαρού Λ. κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
70΄: Δυνατό σουτ του Πάτρου εκτός περιοχής προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Ιωάννου Κ. και κατέληξε άουτ.
78΄: Ο Πάτρου δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγίων Ευρυτάνων.
85΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Χρυσαφόπουλου απέκρουσε με τις γροθιές ο Ιωάννου Κ.
87΄: Ο Πάτρου πάσαρε στον Καββαδία, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο της ΑΕΚ. Απέκρουσε, με τον Χρυσαφόπουλο στην επαναφορά να πλασάρει στην αριστερή γωνία του αντιπάλου, «γράφοντας» το 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαρός Λ., Καββαδίας, Μπέσσας

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Καββαδίας, Γιαννιώτης, Μαλάι
ΑΕΚ: Σεντής, Μπούκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν, είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές εν όψει τελικού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για την προσπάθεια που καταβάλλει.»

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι ουσιαστικά και για τις δυο ομάδες. Εμείς είχαμε πολλές ελλείψεις, προσπαθήσαμε όμως, παλέψαμε, παίξαμε αμυντικά για να μην ξεφύγει το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Τα Άγραφα σίγουρα είναι καλή ομάδα, ίσως όμως να μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα γκολ που δεχτήκαμε και να είχαμε δεχτεί κάποια άλλα. Καλή συνέχεια στα Άγραφα και καλή επιτυχία στον τελικό της Τετάρτης»





Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας Γ., Κατσαρός Λ., Γιαννιώτης(57΄ λ.τρ Δαράβαλης), Καραμπάς, Μαλάι, Παρασκευόπουλος(59΄ Πάτρου Ραντ.), Καββαδίας, Ζανιάς, Μπισμπίκης Ν.(66΄ Χρυσαφόπουλος), Καλύβας Κ., Βούρτσας

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Σεντής, Μπακόλας(69΄ Φούκας), Ρούσσης(60΄ Κατσαρός Γ.), Κοτσιμπός, Νιαβής, Μπούκας(78΄ Κολλημένος), Αρκουμάνης, Μπέσσας Γ., Γιαννόπουλος Δ., Ιωάννου Γ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης