Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Μια εντεκάδα έτοιμη για εκτόξευση (μέρος 2ο)


Μια ομάδα για να μακροημερεύσει και να έχει επιτυχίες, πρέπει να έχει σπουδαία χαφ που θα αποτελούν σημείο αναφοράς στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και  θα καταπίνουν τους αντιπάλους.
     Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο χρειάζεται το αναπάντεχο, το απρόβλεπτο , το απροσδόκητο, οι κεντρικοί μέσοι θα πρέπει να πλαισιώνονται από θεαματικούς και γρήγορους εξτρεμ που η ποιότητα τους θα τους επιτρέπει να ζαλίζουν την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ. Πάμε να δούμε τέσσερις περιπτώσεις παικτών που στο μέλλον θα αποτελούσαν μια φανταστική τετράδα.

Κεντρικοί μέσοι

Paul Pogba ( Γιουβέντους, 22 ετών)


     Είναι ο πιο διάσημος, προβεβλημένος  και πιο «έτοιμος» ποδοσφαιριστής της 11αδας. Σίγουρα θα ήταν αρχηγός της συγκεκριμένης ομάδας καθώς τα τελευταία 4 χρόνια έχει καθιερωθεί στη Γιουβέντους, όντας πρωταγωνιστής σε ένα σύνολο που έχει πάντα υψηλούς στόχους. Κρατάει μόνος του το κέντρο της  «Μεγάλης Κυρίας» φέτος γιατί οι αποχωρήσεις των Βιντάλ και Πίρλο αποδυνάμωσαν απίστευτα την ομάδα.  O «Πολ το χταπόδι» όπως είναι το παρατσούκλι του ξεχωρίζει για την επιβλητική παρουσία του στο κέντρο των πρωταθλητών Ιταλίας και για τους περισσότερους είναι ο κορυφαίος κεντρικός μέσος του μέλλοντος. Αποτελεί τον καινούριο ηγέτη της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Όταν έχει την μπάλα στα πόδια του και επιταχύνει θυμίζει άλογο που καλπάζει. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση για το ύψος του, παίζει και με τα δυο πόδια άρα δύσκολα μαρκάρεται  και δεν διστάζει να εξαπολύει κεραυνούς από μακρινή απόσταση. Είναι εκρηκτικός, δυνατός, δημιουργικός, βγάζει απίστευτη ενέργεια στο γήπεδο και κάνει  εξαιρετικές μακρινές πάσες. Προβλέπω ότι δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο Τορίνο γιατί έχουν μαζευτεί αρκετοί «μνηστήρες» που θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι 55 εκατομμύρια και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα χρειαστεί ένα τριψήφιο αστρονομικό ποσό για να τον αποχωριστεί η Γιουβέντους.

Youri Tielemans ( Άντερλεχτ, 18 ετών)


     Για τους λάτρεις του football manager το συγκεκριμένο όνομα σίγουρα δεν είναι άγνωστο. Έγινε ο μικρότερος σε ηλικία Βέλγος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, όντας 16 χρονών και 148 ημερών. Θεωρείται ένα από τα  ταλέντα με την μεγαλύτερη προοπτική για το μέλλον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι αναντικατάστατο μέλος της Άντερλεχτ τα 3 τελευταία χρόνια μετρώντας 118 συμμετοχές και 15 γκολ. Οι σκάουτ των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης τον έχουν βάλει στα μπλοκάκια τους και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έρθουν οι πρώτες επίσημες προτάσεις για την απόκτηση του. Ξεχωρίζει γιατί έχει πολύ καλή πάσα, τεχνική κατάρτιση και μπαίνει δυνατά και αποφασιστικά στις φάσεις. Του αρέσει να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας και δεν διστάζει να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες Αξίζει να παρακολουθήσουμε τα ποδοσφαιρικά βήματα του, γιατί στο μέλλον μπορεί να θεωρείται ένα από τα ποιοτικότερα χαφ στην Ευρώπη. Κοστολογείται στα 12 εκατομμύρια.

Αριστερό  εξτρέμ: Felipe Anderson( Λάτσιο, 22 ετών)


     Ο αριστερός μεσοεπιθετικός της Λάτσιο διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν, καθώς έχει 34 εμφανίσεις, 7 τέρματα και 4 τελικές πάσες μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις. Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Φημολογείται ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πρόταση 30 εκατομμυρίων λιρών για να τον φέρει στο «Ολντ Τράφορντ» την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά η διοίκηση των «Λατσιάλι» αρνήθηκε. Άλλη μια πληροφορία της τελευταίας εβδομάδας φέρνει τους «Κόκκινους Διαβόλους» να έχουν κάνει πρόταση 60 εκατομμυρίων ευρώ για τον θεαματικό ακραίο και αυτή να γίνεται αποδεκτή! Βέβαια οι Ρωμαίοι βιάστηκαν να διαψεύσουν την συγκεκριμένη φήμη λέγοντας ότι αυτά που γράφονται στον τύπο δεν έχουν βάση. Αυτό σημαίνει ότι το μεταγραφικό σίριαλ θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. O Βραζιλιάνος είναι πολύ δημιουργικός και απρόβλεπτος με την μπάλα στα πόδια. Είναι γνωστός για την ικανότητα του στην ντρίμπλα και μπορεί να εκθέσει τον αντίπαλο του με μια απλή κίνηση. Ταχύτατος, διεισδυτικός και με μεγάλη συνεισφορά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Το καλοκαίρι η Λάτσιο θα δυσκολευτεί πολύ να τον κρατήσει. Ξεχωρίζει για την τεχνική του και αυτή την στιγμή η αξία του φτάνει τα 30 εκατομμύρια.

Δεξί  εξτρέμ: Leroy Sane ( Σάλκε, 20 ετών)


     Το παιδί-θαύμα της Σάλκε έχει 30 συμμετοχές, 6 γκολ και 5 ασίστ φέτος. Δεν υπάρχει παίκτης κάτω των 21 ετών, στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της  Ευρώπης που να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό αριθμό γκολ και ασιστ για την ομάδα του, από τον απολαυστικό Σανέ. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, η Ρεάλ θα ενεργοποιήσει την ρήτρα του(39 εκατομμύρια ευρώ) το καλοκαίρι και θα τον κάνει κάτοικο Μαδρίτης. Βέβαια δεν παίζει μόνη της για την απόκτηση του καθώς Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ερίζουν για την υπογραφή του. Πάντως οι «Πολίτες» ετοιμάζονται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα προσφέροντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 55 εκατομμύρια ευρώ για να δελεάσουν τους Γερμανούς. Επίσης Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα έχουν μπει δυνατά στο κόλπο απόκτησης τους και ετοιμάζουν την κίνηση τους. Η μάχη για τον ταλαντούχο εξτρέμ αναμένεται συγκλονιστική. Ο 20χρονός ντριπλάρει φανταστικά και όταν βρει ανοιχτούς χώρους μπορεί να σκοτώσει την οποιαδήποτε ομάδα. Έχει απίστευτο διασκελισμό, ταχύτητα και επιτάχυνση που δεν συναντάς εύκολα σε ποδοσφαιριστή. Η εκρηκτικότητα του και η ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι τον κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι θέμα χρόνου να φύγει από το «Veltins Arena» γιατί το ταλέντο είναι για μεγαλύτερο σύλλογο.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής