Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-2

Σε μια «χορταστική» αναμέτρηση Μυρίκη και ΑΠΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2, προσφέροντας αρκετές συγκινήσεις.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(27/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 170 με 180 θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα μπήκε άσχημα στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό βρέθηκε να χάνει με 1-0. Στην συνέχεια ανέβηκε και έφτασε στην ισοφάριση με τέρμα του Κώστα Ζαραβέλη. Στο δεύτερο μέρος «χτύπησε» στην κόντρα και με σκόρερ τον Χρήστο Λέρη έκανε την ολική ανατροπή. Τελικώς η συνάντηση έληξε ισόπαλη με τους «κόκκινους» να έχουν πολλά παράπονα για το πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος τους, όπου ήρθε εκεί η ισοφάριση.
Το Βελούχι του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου μπήκε με φόρα στην αναμέτρηση και με κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη προηγήθηκε πολύ νωρίς. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τους «γαλάζιους», που χαλάρωσαν και στο 37ο λεπτό δέχτηκαν την ισοφάριση. Στο β΄ μέρος παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας έμειναν πίσω στο σκορ και κατάφεραν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη στο 73ο λεπτό να ισοφαρίσουν στο τελικό 2-2.
Την επόμενη (19η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται την Τετάρτη 2 Μαρτίου με τον Παναγραφιωτικό στο Προπονητικό κέντρο και ο ΑΠΟΚ παίζει την Τρίτη 1 Μαρτίου με την Κρέντη στο ίδιο γήπεδο. Ο ΑΠΟΚ παραμένει 2ος έχοντας 34 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη ακολουθεί 3η με 30 πόντους.

Κοντά στους 200
Αρκετοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Το μοναδικό ματς της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 170 με 180 θεατών. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.


Διαφορά 4
Η απόσταση που χωρίζει τις δυο ομάδες μετά την σημερινή ισοπαλία παρέμεινε στους 4 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν 1 πόντο διαφορά μεταξύ τους αυτή την στιγμή για τα Play Off

«Χ» και στον 1ο
Οι ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες ξανά και στον 1ο γύρο. Τότε η αναμέτρηση είχε λήξει ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0).

6 ματς
Ο τεχνικός του Βελουχίου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος συμπλήρωσε 1 ολόκληρο γύρο στον πάγκο του ΑΠΟΚ, όπου τον έχει καθοδηγήσει σε 6 αναμετρήσεις.

11αδα για «Ζάρα» & Κοτρώνη


Ο Σπύρος Κολόκας παρέταξε την Μυρίκη με μόλις 2 διαφοροποιήσεις στην αρχική της 11αδας σε σύγκριση με την αναμέτρηση με την Ποταμιά την Τετάρτη. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο σκόρερ Κώστας Ζαραβέλης, ενώ σαν αριστερός μέσος άρχισε ο Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία), που επανεμφανίστηκε ύστερα από το Φθινόπωρο. Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Μπουμπουρή (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή) και Πάνο Ιωάννου (Απουσίαζε).

Βασικοί Κόλλιας & Φλωράκης

 












Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος άρχισε τον ΑΠΟΚ με 2 νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αίολο την περασμένη Τετάρτη. Ο Παναγιώτης Κόλλιας (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε παίζοντας στο κέντρο στον άξονα και ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά) άρχισε ο αριστερός μέσος. Πήραν τις θέσεις των: Ταξιάρχη Γούλα και Κώστα Αρκουμάνη, οι οποίοι απουσίαζαν.

Βαριά τιμωρία
Ο έμπειρος Δημήτρης Σερπάνος τιμωρήθηκε με ποινή 6 αγωνιστικών και εξέτισε την 1η αγωνιστική της τιμωρίας του.

Α΄ Μέρος

Πιεστική αρχή
Το Βελούχι ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς και κατάφερε πολύ νωρίς να πάρει «κεφάλι» στο σκορ.

Γρήγορο γκολ


Στο 8ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος επεχείρησε την σέντρα από τα δεξιά και  ο αμαρκάριστος Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Βασίλη Δόση έκανε νωρίς το 0-1.




Ανέβηκε η Μυρίκη
Μετά το γκολ που δέχτηκε η Μυρίκη ανέβηκε και δημιούργησε δυο ευκαιρίες κάνοντας αισθητή την παρουσία της στα «καρέ» του ΑΠΟΚ.

Διακοπή…λόγω σκύλου
Στο 15΄ η αναμέτρηση διακόπηκε για 1-2 λεπτά, καθώς στο γήπεδο εισήλθε ένας σκύλος. Ο στόπερ της Μυρίκης Κώστας Λιάγκας τον απομάκρυνε εκτός γηπέδου και η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά.





Νεκρό 20λεπτο
Από τα 17΄εώς το 37΄ δεν σημειώθηκε καμία καλή στιγμή μπροστά από τις δυο ουσίες με το ματς να κυλάει στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ισοφάριση «Ζάρα»


Η Μυρίκη έφερε το ματς στα ίσα στο 37΄. Ο Κώστας Σταμούλης έκλεψε από αριστερά από τον Δημήτρη Καραγιάννη (Οι παίκτες του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας ότι η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ), μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και ο Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι με απευθείας πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Ο «Ζάρα» πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Κουτσουπιάς από κοντά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
8΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπακαλίδης από κοντά χωρίς αντίπαλο με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Δόση πραγματοποίησε το 0-1.
10΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Λέρη, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
11΄: Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Βελουχίου, ο Ζαραβέλης σούταρε από θέση δεξιά και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε σταθερά.
17΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουτσουπιάς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Δόσης απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια.
37΄: Ο Σταμούλης έκλεψε από αριστερά από τον Καραγιάννη, μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και ο Ζαραβέλης στο δεύτερο δοκάρι με κοντινό απευθείας πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
38΄: Ο Φλωράκης έκανε την σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
44΄: Ο Φλωράκης έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο Α., ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, αλλά το αδύναμο πλασέ του μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Δόση.

Β΄ Μέρος

Επανεμφάνιση Σαϊτη


Ο Τάκης Σαϊτης έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην φετινή Α΄ Ευρυτανίας με τον ΑΠΟΚ, μπαίνοντας στην αναμέτρηση κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Μάλιστα έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Κατοχή Βελουχίου
Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έχοντας την κατοχή της μπάλας.

Κόντρα για Α.Ο.Μ.
Οι παίκτες του Σπύρου Κολόκα επιτέθηκαν μέσα από στημένα και από αντεπιθέσεις.

Όμορφη δημιουργία και εκτέλεση


Οι «κόκκινοι» πέτυχαν ένα πανέμορφο τέρμα στο 64ο λεπτό όσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Κώστα Σταμούλη, βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι πλάσαρε με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα (2-1). Ο Λέρης σκόραρε για 3ο συνεχόμενο ματς και ο Σταμούλης μοίρασε 2η ασιστ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.





Με πέναλτι το 2-2
Το Βελούχι ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος έχει σκοράρει τα τελευταία 3 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Στο 73΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έπεσε στο έδαφος από την επαφή που είχε με τον Δημήτρη Γκορόγια, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Άλεξ Μπακαλίδης με εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Βασίλη Δόση έκανε το τελικό 2-2. Ο «Μπάκα» έφτασε τα 8 γκολ, έχοντας 5/5 πέναλτι.






«Κόκκινες» διαμαρτυρίες
Οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της Μυρίκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του ρέφερι Δημήτρη Κουρλού για τον καταλογισμό του πέναλτι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν μια εβδομάδα και η Ποταμιά είχε εκφράσει παράπονα για καταλογισμό εις βάρος της και υπέρ του ΑΠΟΚ.

Πίεσε ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι πίεσε στα εναπομείναντα λεπτά και έχασε στο 78ο λεπτό σπουδαία 3πλη ευκαιρία για να φτάσει σε ένα 3ο τέρμα.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπακαλίδης χτύπησε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Σαϊτη στο 2ο δοκάρι έφυγε πάνω από τα γκολπόστ του Δόση.
58΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λιάγκας Κ. εξ επαφής δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με κεφαλιά, η οποία έφυγε απευθείας μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
64΄: Ο Λέρης έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Σταμούλη, βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε ιδανικά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα (2-1).
67΄: Ο Σταμούλης έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά και σούταρε όμορφα λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
72΄: Ο Μπακαλίδης πήγε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Δόση, ωστόσο πριν πλασάρει σε κενή εστία ο Θεοχάρης απομάκρυνε με αυτοθυσία.
73΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Γκορόγια κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπακαλίδης το εκτέλεσε σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Δόση και ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2.
77΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έκανε προσωπική ενέργεια και σούταρε εκτός περιοχής, με τον πορτιέρο της Μυρίκης να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
78΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Σαϊτης σούταρε από κοντά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε και το νέο σουτ του Συγκελόπουλου εξ επαφής απέκρουσε σωτήρια ο Λιάγκας Κ.
84΄: Ο Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε άουτ στην δεξιά εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ρεσίτη.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος Κ., Φλωράκης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Θεοχάρης, Λιάγκας Π., Ζαραβέλης, Σταμούλης, Λέρης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Ξαγάρας, Τσιλιμέκης Δ.

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι, που κράτησε τους θεατές μέχρι το τελευταίο λεπτό σε αγωνία. Έχουμε την πικρία που αν και γυρίσαμε το ματς , με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που μόνο διαιτητής το είδε μας ισοφάρισε ο ΑΠΟΚ. Πιστεύω τέτοια λάθη να προσπαθούν να αποφεύγουν. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ και συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες.»







Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Η μη καλή αμυντική λειτουργία μας σε 2-3 περιπτώσεις και η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια μας στοίχησαν σήμερα. Πρέπει να συνειδητοποιήσομε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα που βρισκόμαστε και τι εκπροσωπούμε, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης, Θεοχάρης, Τσίπρας, Λιάγκας Π., Λιάγκας Κ., Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης(80΄ Μπουμπουρής), Κοτρώνης(46΄ Γκορόγιας), Λέρης, Σταμούλης, Τάσιος(73΄ Τσαγιάννης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Καραγιάννης, Ξαγάρας, Κόλλιας(46΄ Σαϊτης), Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος Α., Μπακαλίδης, Φλωράκης(83΄ Τσιλιμέκης Θ.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος