Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΕΚ-Αίολος 0-4

Έντεκα έκανε τις συνεχόμενες νίκες του στο πρωτάθλημα ο Αίολος, ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 4-0 της ΑΕΚ.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και άρχισε στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και το παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα απόφυγε αυτήν την φορά την συντριβή, παλεύοντας φιλότιμα και με αμυντικούς προσανατολισμούς σε όλη την διάρκεια του αγώνα . Ο Κώστας Μπούκας είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων παραμένει στους 3 πόντους.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση του έφτασε στην 11η συνεχόμενη νίκη. Συνεχίζει απτόητος στον απόηχο των τιμωριών, που επιβλήθηκαν στον σύλλογο. «Προθερμαίνεται» εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε κανονική διάρκεια και μπαράζ. Ο Βασίλης Μεταξούλης πέτυχε χατ-τρικ, ενώ ένα γκολ πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Χρήστος Μπόγδανος. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε τους 36 βαθμούς.
Την Τετάρτη 24/2 στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής ο «δικέφαλος» θα παίξει εκτός έδρας στο ντέρμπι των ουραγών με την Κρέντη, ενώ ο Αίολος θα αγωνιστεί στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΚ στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Δικαιολογημένη απουσία
Το ματς παρακολούθησαν περίπου 15-20 φίλαθλοι, καθώς δεν συγκέντρωνε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Επιπροσθέτως δεν υπήρχαν και οι καλύτερες καιρικές συνθήκες.



Απουσίες Αιόλου


Από πλευράς νικητών δεν έπαιξαν για διάφορους λόγους οι: Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), Κώστας Μπόνιας, Πάνος Μάρκης, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Ηλιάδης, Νίκος Νικολάου και Δημήτρης Νικολάκης.

Τιμωρημένοι στην κερκίδα
Τον αγώνα παρακολούθησαν από την κερκίδα ο Πρόεδρος του Αιόλου Περικλής Πλακιάς και ο φροντιστής Σταύρος Μαντής μετά την πρόσφατη τιμωρία τους για τα επεισόδια με τον Παναγραφιωτικό. Εκτός αποστολής έμειναν και οι τιμωρημένοι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νικολάου και Θωμάς Αζακάς. Ο τελευταίος εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.


Αλλαγή εμφάνισης
Οι τυπικά γηπεδούχοι άλλαξαν εμφάνιση, καθώς οι δυο ομάδες έχουν τα ίδια χρώματα.

Σταθερή 11αδα

 












Μόλις τρεις αλλαγές είχε αυτήν την φορά ο «δικέφαλος» στο αρχικό σχήμα, στο οποίο επανήλθαν οι: Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Μπούκας και Γιώργος Μπέσσας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των απόντων: Μάκη Νιαβή, Σάκη Ρούσση και του Δημήτρη Κολλημένου, που μπήκε ως αλλαγή.

Αντικαταστάσεις
Τον αρχικά ορισθέντα δεύτερο βοηθό Γιάννη Αρχοντή αντικατέστησε χτες το βράδυ ο Λάμπρος Κολοκώτσιος λόγω οικογενειακού προβλήματος. Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Πάνος Παπαδημητρίου αντί του Βασίλη Μπούρα.

Παρουσία Καλύβα


Το παιχνίδι παρακολούθησε από την κερκίδα ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας (Φωτογραφία).

Νέα πρόσωπα



 












Στην ενδεκάδα του Αιόλου χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιάννη Φλωράκη οι: Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Χρήστος Μπόγδανος και Σάββας Χαλκίδης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά).

Ντεμπούτο Στύλα


Την πρώτη του εμφάνιση με τον Αίολο σε θέση αμυντικού χαφ έκανε ο Έλβις Στύλα (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Αστέρα Μαγούλας.


A΄ Μέρος

Εύκολη υπόθεση
Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη «καθάρισαν» σε γρήγορο χρονικό διάστημα την υπόθεση-νίκη. Δοκάρι είχε ο «δικέφαλος» στο 0-1.

Προβάδισμα από λάθος


Στην πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία ο Αίολος ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Χρήστος Μπόγδανος έκανε γέμισμα και ο Χρήστος Σεντής (Φωτογραφία) δεν έδιωξε την μπάλα σωστά και ο Βασίλης Μεταξούλης εύκολα με πλασέ έκανε το 0-1. Ο Αιτωλοακαρνάνας φορ άνοιξε «λογαριασμό» στα Ευρυτανικά γήπεδα.




Δοκάρι Μπούκα


Η ΑΕΚ είχε προσπάθεια στο δοκάρι στο 12ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μπούκα (Φωτογραφία)

2ο με Χρήστο Μπόγδανο


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν δυο τα τέρματα τους στο 18ο λεπτό. Μετά το χτύπημα κόρνερ του Χρήστου Τόσκα, ο Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει μετά από διαδοχικά σουτ και διαμόρφωσε το 0-2. Ο Αθηναίος φοιτητής έφτασε τα 2 γκολ στο πρωτάθλημα.


Υπέροχη «εκτέλεση»
Το 0-3 διαμορφώθηκε στο 25ο λεπτό με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ του Βασίλη Μεταξούλη έξω από την περιοχή, ο οποίος έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα.





Αποχώρησε τραυματίας


Ο Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία) του Αιόλου παραχώρησε στο 38ο λεπτό λόγω τραυματισμού την θέση του στον Πάνο Ράπτη, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από καιρό.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σέντρα του Μπόγδανου από αριστερά, ο Σεντής έκανε κακό υπολογισμό και ο Μεταξούλης με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου έκανε το 0-1.
8΄: Ακίνδυνο σουτ του Μπούκα έξω από την περιοχή απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του Αιόλου.
10΄: Ο Ράμμος με μπαλιά βρήκε τον Μεταξούλη, ο οποίος έκανε προσωπική προσπάθεια από αριστερά και το πλασέ, το οποίο μάζεψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στην δεξιά του γωνία.
12΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από πλάγια δεξιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.
14΄: Σέντρα του Τόσκα από δεξιά, κεφαλιά του Μπουμπουρή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
18΄: Ο Τόσκα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ύστερα από διαδοχικά σουτ και κόντρες στα καρέ της ΑΕΚ, ο Μπόγδανος ήταν τελικός αποδέκτης και με χαμηλό σουτ, το οποίο βρήκε και το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωάννου «έγραψε» το 0-2.
19΄: Σέντρα του Στύλα από τα δεξιά, σουτ του Μεταξούλη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο αντίπαλος κίπερ.
25΄: Ο Μεταξούλης με πανέμορφη προσπάθεια και ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Ιωάννου(0-3).

Β΄ Μέρος

Κινήθηκε χαλαρά
Παίζοντας αρκετά χαλαρά η ομάδα του Αιόλου σκόραρε ένα ακόμη τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε αμυντικά, αποφεύγοντας την συντριβή.

Χατ-τρικ με πέναλτι


Ο Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία) με χτύπημα πέναλτι στο 61΄ έκανε το 0-4, συμπληρώνοντας χατ-τρικ. Στην παράβαση υπέπεσε ο Σπύρος Ευθυμίου, που έκανε χέρι μετά την κεφαλιά του Μεταξούλη σε σέντρα του Ράμμου.





Δραστήριος ο Ράμμος


Αρκετά κινητικός και μέσα σε όλες τις φάσεις ήταν ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) του Αιόλου.

Μέσα ο Χαβέλος-Χρόνο σε Κυλλή

 












Από πλευράς ΑΕΚ ο Γιώργος Χαβέλος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε εκτός εστίας, ενώ από πλευράς Αιόλου ο Δημήτρης Κυλλής (Φωτογραφία Δεξιά) πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Εκτέλεση κόρνερ του Τόσκα από αριστερά, κεφαλιά του Ράμμου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου.
50΄: Ο Ράμμος με μπαλιά τροφοδότησε τον Μεταξούλη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
58΄: Ο Στύλα πάσαρε στον Ράμμο, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.
60΄: Ο Ράμμος με μπαλιά βρήκε τον Μπουμπουρή, ο οποίος επιχείρησε ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση έξω δεξιά, το οποίο έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα του «δικεφάλου».
61΄: Ο Ράμμος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μεταξούλης έπιασε την κεφαλιά, η οποία βρήκε το χέρι του Ευθυμίου, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο Μεταξούλης με εκτέλεση στην αριστερή πλευρά της εστίας του Ιωάννου διαμόρφωσε το 0-4.
78΄: Εκτέλεση κόρνερ του Τόσκα από δεξιά, κεφαλιά του Ράμμου στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε σε νέο κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Ιωάννου.
84΄: Απευθείας εκτέλεσε κόρνερ του Σιταρά από δεξιά απέκρουσε με υπερένταση ξανά σε κόρνερ ο πορτιέρο της ΑΕΚ.

Κίτρινες Κάρτες
Μπακόλας

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Ιωάννου Κ.
Αίολος: Μεταξούλης, Τόσκα, Ράμμος, Μπόγδανος

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Ήταν ένα άλλο δύσκολο παιχνίδι για μας. Παίζαμε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι μεγάλη. Το σκορ κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ίσως ο Αίολος είχε το μυαλό του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ. Όλο το ματς αμυνόμασταν και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι επιθετικά παρά μόνο μια φάση με τον Μπούκα. Ομάδα που δεν τρέχει δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από κάθε ματς. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς, γιατί και αυτό για εμάς είναι δύσκολο. Καλή συνέχεια στον Αίολο.»


Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, δοκιμάσαμε κάποιους παίχτες καινούργιους και παίχτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και ξεκουράσαμε κάποιους άλλους για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής, το ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για την προσπάθεια που κάνει και της εύχομαι καλή συνέχεια.»






Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Σεντής, Μπακόλας(75΄ Κολλημένος), Ιωάννου Γ., Λάππας, Κοτσιμπός(66΄ Χαβέλος), Μπούκας(46΄ Ζιάκας), Ευθυμίου, Αρκουμάνης, Κατσαρός, Μπέσσας Γ.

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Τόσκα, Ράικος, Αζακάς Π., Χαλκίδης, Στύλα(70΄ Σιταράς), Φούκας(38΄ λ.τρ Ράπτης), Ράμμος, Μεταξούλης, Μπουμπουρής, Μπόγδανος(57΄ Κυλλής)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός