Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1

«Ξόρκισε» τον κακό του δαίμονα ο ΑΠΟΚ, ο οποίος με γκολ-πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη επιβλήθηκε της κυπελλούχου Ποταμιάς με 0-1.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 16ηςαγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας υπό ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες και παρουσία αρκετού κόσμου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε το πρώτο της παιχνίδι μετά τον τελικό κυπέλλου και «παρθενικό» για τον πρώτο γύρο. Είχε αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών και κινήθηκε με αμυντικό σχέδιο, χωρίς όμως να απειλήσει επιθετικά. Οι «Ποταμίτες» παρέμειναν στους 18 βαθμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στο «κυνήγι» των play off.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλόπουλου παρουσιάζει θετικό πρόσωπο, διανύοντας ανοδική τροχιά το τελευταίο διάστημα, πετυχαίνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη. Σκόραρε ένα λεπτό πριν την λήξη του α΄ 45λεπτου με εύστοχο πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη. Το Βελούχι είχε την υπεροχή, αλλά όχι και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Οι «γαλάζιοι» είναι 2οι με 30 πόντους, επιδιώκοντας να μειώσουν την «ψαλίδα» με την κορυφή.
Οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν την επόμενη(17η) αγωνιστική την Μυρίκη, ενώ οι νικητές θα παίξουν στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον Αίολο.

Μερίδα 100 ατόμων
Τον αγώνα μεταξύ της Ποταμιάς και του ΑΠΟΚ παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.


Μετά τον τελικό
Η Ποταμιά έδωσε το πρώτο της παιχνίδι μετά την σπουδαία της επιτυχία με την κατάκτηση του κυπέλλου.

Στόπερ ο Δ. Σερπάνος


Για ένα ημίχρονο έπαιξε στο κέντρο της άμυνας του Βελουχίου ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία). Πήρε την θέση στο βασικό σχήμα του απόντα Κώστα Αρκουμάνη.

Επιτέλους την κέρδισε
Ο ΑΠΟΚ επικράτησε της Ποταμιάς ύστερα από 4 αρνητικά για αυτόν αποτελέσματα (1 ήττα και 3 ισοπαλίες)

Τσιλίκας μέσα


Στην ενδεκάδα του ΑΠΟΚ επανήλθε ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία), που απουσίαζε στον αγώνα της Κρέντης και πήρε την θέση του Ταξιάρχη Γούλα, που μπήκε ως αλλαγή.

Εξέτισε ο Πολυμερόπουλος
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ενάντια στον ΑΠΟΚ ο Κώστας Πολυμερόπουλος, που επιστρέφει ενάντια στην Μυρίκη.

Ανακατατάξεις Ποταμιάς

 












Ο Γιάννης Ζαλοκώστας μετά την ποινή δυο αγωνιστικών επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Βασικοί άρχισαν και οι:, Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Γιαννακόπουλος και Νεόφυτος Νεοφύτου (Φωτογραφία Δεξιά), που δεν είχαν παίξει στον τελικό κυπέλλου.  Οι Μεγαλοχωρίτες έπαιξαν επίσης για ξεχωριστούς λόγους χωρίς τους: Δημήτρη Ζαλοκώστα, Κώστα Μαντζιούτα Λεωνίδα Κόγια και Λάμπρο Φλωράκη.

Α΄ Μέρος

Διαρκής επίθεση
Το Βελούχι είχε επιθετικό ρόλο στο παιχνίδι απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της Ποταμιάς. Προηγήθηκε στο σκορ ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Πρώτη καλή στιγμή


Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) δοκίμασε σουτ στο 5ο λεπτό μετά την ασίστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη.

Απομάκρυνε τον κίνδυνο


Στο 27ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου και την κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία) απομάκρυνε προ της γραμμής.

 
Δεν χαρίστηκε ο «Μπάκα»


Σε καθοριστικό χρονικό σημείο ο ΑΠΟΚ πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου 45λεπτου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βασίλη Συγκελόπουλου από τον Κώστα Γιαννακόπουλου. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) πέτυχε από τα 11 βήματα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, φτάνοντας τα 5 γκολ, εκ των οποίων τα 4 είναι με πέναλτι. Οι «Ποταμίτες» διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό.





Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, σουτ του Φλωράκη μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
8΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά κατέληξε αρκετά πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
15΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
23΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από τα δεξιά, κεφαλιά του Ξαγάρα μάζεψε ο Μεριγκούνης.
27΄: Εκτέλεση κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη έδιωξε προ της γραμμής ο Λιάγκος.
40΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
44΄: Ο Συγκελόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Γιαννακόπουλο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε άψογα στην γωνία του Μεριγκούνη(0-1).

Β΄ Μέρος

«Ανιαρό» ημίχρονο
Πολύ κακό ποιοτικά και χωρίς μεγάλες φάσεις ήταν το δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε τον έλεγχο, όμως ήταν αρκετά «φλύαρη». Η αντίστοιχη του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν καλή στα μετόπισθεν, αλλά οι απουσίες δεν της επέτρεψαν να χτυπήσει στην «κόντρα» επίθεση.

Τραυματισμός «Ζάλο»


Ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) της Ποταμιάς παραχώρησε προληπτικά λόγω τραυματισμού την θέση του στον Γιώργο Γκορόγια.


Δυο τελικές

 












Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δυο τελικές προσπάθειες στο δεύτερο μέρος με τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία αριστερά) και τον Ηλία Σαπούνη(Φωτογραφία Δεξιά), χωρίς να απειλήσουν ιδιαιτέρως. Οι νικητές είχαν επιχειρήσει για 2ο τέρμα νωρίτερα με τον Άλεξ Μπακαλίδη.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και η προβολή του Μπακαλίδη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
75΄: Αδύναμο γυριστό σουτ του Γιαννακόπουλου εκτός περιοχής μάζεψε ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
89΄: Μακρινό σουτ του Σαπούνη κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.

Κίτρινες Κάρτες
Ντουφεκιάς, Γενιτσαρόπουλος, Κόλλιας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ράικος, Φαρμάκης
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Κουτσουπιάς, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Το σημερινό παιχνίδι το φοβόμουν πάρα πολύ όχι για το αν θα το χάναμε αλλά για το αν οι παίκτες μου θα στεκόντουσαν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί πάντα μετά από μια μεγάλη επιτυχία, όπως είναι η κατάκτηση κυπέλλου είναι φυσιολογικό να χαλαρώνεις και να επαναπαύεσαι. Αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες, που καθόλη την διάρκεια της χρονιάς έχει η ομάδα μας, πράγμα που μας δημιουργεί πρόβλημα όχι τόσο στην δυναμικότητα που έχει η ομάδα αλλά κυρίως στην συνοχή και στην αυτοματοποίηση κάποιων τακτικών στην οποία χρησιμοποιούμε σήμερα τα παιδιά στάθηκαν πάρα πολύ καλά απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει και την εμπειρία αλλά και την ποιότητα. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, που ακόμα μια φορά σε αυτά τα 2 χρόνια που είμαστε μαζί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν πραγματικά ότι μπορούσαν μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ, πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές δικαιούταν την νίκη αλλά νομίζω ότι και εμείς θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, αν δεν δεχόμασταν το γκολ από το πέναλτι. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους έναν ακόμη στόχο που έχουμε, την είσοδο μας στην 4αδα. »

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα προφασιστήκαμε πιεστικοί σε όλους τους χώρους, είχαμε επιμονή , παρόλα αυτά όμως η τελική μας προσπάθεια ήταν επιπόλαια και αυτό έφερε εκνευρισμό. Κρατάμε τους βαθμούς της νίκης και συνεχίζουμε.»






Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Οικονόμου, Λιάγκος, Ράικος, Φαρμάκης, Σαπούνης, Μπίκας(53΄ Μπούρας Σ.), Τσάκνης(63΄ Γιαννόπουλος), Νεοφύτου, Γιαννακόπουλος, Ζαλοκώστας Ι.(72΄ λ.τρ Γκορόγιας Γ.)

ΑΠΟΚ (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Σερπάνος Δ.(46΄ Γούλας), Ντουφεκιάς, Ξαγάρας, Τσιλίκας(62΄ Κόλλιας), Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Φλωράκης(91΄ Τσιλιμέκης Θ.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης