Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Παναγραφιωτικός-Αίολος 0-1

Με τον «φορμαρισμένο» Νίκο Νικολάου να σκοράρει ο Αίολος επικράτησε με 0-1 του Παναγραφιωτικού και συνεχίζει την φρενήρη πορεία του.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, κάτω από συννεφιά και με διαστήματα ψιλόβροχου.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα μετά τον χαμένο τελικό κυπέλλου της Τετάρτης. Στο δεύτερο μέρος είχε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να σκοράρει, έχοντας και δοκάρι σε κεφαλιά του Μιχάλη Νούλα. Μετά το τέλος του ματς επικράτησαν επεισόδια, με τον Γιώργο Βούρτσα να βλέπει απευθείας την κόκκινη κάρτα.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη πήρε μια «επαγγελματική» νίκη(10η συνεχόμενη) χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και συνέχισε το επιτυχημένο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων. Στο 29ο λεπτό ο αριστερός χαφ Νίκος Νικολάου πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία παρά την πίεση που δέχτηκε κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα. Μετά το τέλος του ματς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Θωμάς Αζακάς.
Την επόμενη (16η) αγωνιστική ο Αίολος θα παίξει με την ΑΕΚ στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στις 20 του μήνα και την επόμενη μέρα ο Παναγραφιωτικός θα αγωνιστεί στην έδρα της Κρέντης στο Κεράσοβο. Οι «Αιολίτες» οδηγούν την κούρσα έχοντας 33 βαθμούς, ενώ ο Παναγραφιωτικός είναι 4ος με 21 βαθμούς.

Αρκετός κόσμος
Ο αγώνας προσέλκυσε αρκετό φίλαθλο κόσμο και έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.


«Τρένο»
Ο Αίολος «τρέχει» ένα εντυπωσιακό σερί 10 νικηφόρων αποτελεσμάτων και αυξάνει διαρκώς την απόσταση από τους διώκτες του.

Και 3ο..ημίχρονο
Το παιχνίδι είχε και 3ο ημίχρονο, αφού μετά το τελικό σφύριγμα έγιναν επεισόδια μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δυο ομάδων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές και συνεχίστηκαν τα επόμενα λεπτά κατά την αποχώρηση τους προς τα αποδυτήρια.

Ίδια 11αδα
Ο Γιάννης Φλωράκης παρέταξε ακριβώς την ίδια 11αδα με το ματς με την Μυρίκη την περασμένη Κυριακή.

Πολλές διαφοροποιήσεις















Συνολικά 6 αλλαγές είχε η αρχική σύνθεση του Αγράφων σε σχέση με το παιχνίδι ενάντια στην ΑΕΚ. Κάτω από τα γκολπόστ επέστρεψε ο Χρήστος Αχμέτης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ως δεξιός μπακ αγωνίστηκε ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), σαν μεσοαμυντικός αγωνίστηκε ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) μαζί με τον Τόμι Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μιχάλης Νούλας. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Καλύβα, Λάμπρου Κατσαρού, Πάρι Καραμπά, Κώστα Καββαδία, Βαγγέλη Ζανιά και Νίκου Μπισμπίκη.

Α΄ Μέρος

Ανοιχτό 45λεπτο
Ανοιχτό ήταν το πρώτο 45λεπτο, με τα Άγραφα να ξεκινούν πιο καλά στα πρώτα λεπτά, τον Αίολο στην συνέχεια να πιέζει και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ.

Και..συνεχίζει


Ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) του Αίολου συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις και ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος. Στο 29ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Βασίλης Μεταξούλης πήρε την κεφαλιά και ο Νίκος Νικολάου από κοντά με σουτ σκόραρε για το 0-1. Ο Νικολάου έφτασε τα 4 τέρματα στο πρωτάθλημα.





Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Μετά από κόντρα μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων η μπάλα στρώθηκε στον Μεταξούλη, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
10΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Βούρτσα, ο οποίος σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικολάκη.
29΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Μεταξούλης πήρε την κεφαλιά και ο Νικολάου με σουτ σκόραρε για το 0-1.
40΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η άμυνα των Αγράφων απομάκρυνε προσωρινά και το σουτ του Σιταρά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αχμέτη.
41΄: Ο Μαλαϊ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Βούρτσα, που έκανε την προβολή από κοντά με τον Νικολάκη να αποκρούει σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Πίεσε ο Παναγραφιωτικός
Οι γηπεδούχοι από το 65ο λεπτό και έπειτα ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν τον Αίολο δημιουργώντας τις ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Δοκάρι με Νούλα


Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στην αναμέτρηση στο 67΄ όταν ο Τόμι Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μιχάλη Νούλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δημήτρη Νικολάκη.



Επέστρεψε ο Θ. Αζακάς


Μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου Θωμάς Αζακάς επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ομάδα. Μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 68ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο.

Μυαλό στα μετόπισθεν
Ο Αίολος έχοντας το υπέρ του σκορ είχε την προσοχή του στραμμένη πρώτα στα μετόπισθεν, καταφέρνοντας να διαφυλάξει μέχρι το τέλος το πολύτιμο 0-1 υπέρ του.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Σουτ του Κατσαρή από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
67΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Νούλα από κοντά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νικολάκη.
70΄: Ο Πλεξίδας γέμισε προς την περιοχή του Αίολου, ο Νούλας γύρισε επικίνδυνα προς το τέρμα και ο Αζακάς Θ. απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
80΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και η κεφαλιά του Μεταξούλη πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα του Αχμέτη.
82΄: Σουτ του Καλύβα Κ. κόντρα σε αμυντικό και το εξ επαφής πλασέ του Νούλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
83΄: Χαμηλό σουτ του Πάτρου Ρεμμ.  εκτός περιοχής μπλόκαρε σταθερά στην δεξιά του γωνία ο Νικολάκης.
84΄: Ο Μεταξούλης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, σούταρε και ο Αχμέτης απέκρουσε σε κόρνερ.
88΄: Ο Μεταξούλης έφυγε από αριστερά έσπασε όμορφα για τον Ράμμο, που δεν βρήκε την μπάλα με προβολή και αυτή έφυγε άουτ.

Επεισόδια και αποβολές


Μετά την ολοκλήρωση του ματς επικράτησε ένταξη και έγινε σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δυο ομάδων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν εντός αγωνιστικού χώρου με τον Θωμά Αζακά του Αίολου να αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα για διαπληκτισμό και τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία) να βλέπει απευθείας κόκκινη για αγκωνιά σε αντίπαλο. Στην συνέχεια τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά στον χώρο προς τα αποδυτήρια(!)









Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Πάτρου Ραμ., Κατσαρής, Καλύβας Κ., Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Σιταράς, Νικολάου

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Χρυσαφόπουλος, Νούλας, Πάτρου Ρεμμ.
Αίολος: Νικολάου, Μπόνιας, Φούκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Το σημερινό παιχνίδι δίκαια το κέρδισε το αντίπαλος σε μια στιγμή αδράνειας που είχαμε μετά από ένα στημένο, όπου δεχτήκαμε και το γκολ. Από εκεί και πέρα πιστεύω στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι, κάναμε τις ευκαιρίες μας, απλά η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Στο παιχνίδι θεωρώ ότι δεν έγινε κάτι έως το τέλος, όλα κύλησαν ήρεμα μέχρι που έγινε μια φάση, όπου υπήρξε μια αποβολή από την πλευρά μας. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κανένας λάθος να γίνει κάτι άλλο, για αυτό άλλωστε ο διαιτητής υπάρχει στο γήπεδο και πόσω μάλλον όταν είναι και στο τέλος του παιχνιδιού και ο αντίπαλος έχει πάρει το παιχνίδι. Να πω από την πλευρά μου ότι συγχάρηκα τα παιδιά του Αίολου και στην αρχή και στο τέλος, τουλάχιστον αυτούς που κρατάω καλές σχέσεις, διότι πριν δυο χρόνια συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά, δούλεψα μαζί τους και δεν έχω κανένα δικαίωμα να τα φωνάξω και να έρθω σε σύγκρουση μαζί τους. Θέλω να συγχαρώ τους δικούς μου ποδοσφαιριστές για την σημερινή τους απόδοση, ήταν πραγματικά αρκετά καλοί σήμερ,  απλά δεν μας έκατσε θετικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Σήμερα πήραμε την νίκη περισσότερο από κεκτημένη ταχύτητα, θα μπορούσε το ματς κάλλιστα να ήταν και ισόπαλο. Εμείς μπήκαμε στον ρυθμό του αντιπάλου και για αυτό δεν αποδώσαμε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Σημαντικό είναι ότι καταφέραμε παρόλο που ήμασταν σε κακή ημέρα να κερδίσουμε και να διατηρηθούμε μπροστά και να αυξήσουμε την διαφορά μας από τον 4ο. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε την κανονική περίοδο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τους υπόλοιπους. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων. Απλά εμείς θα πρέπει να μάθουμε επειδή έχουμε στόχους να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά τα ματς , για μην τιμωρούμαστε και τρώμε κόκκινες κάρτα. Η παραμικρή απώλεια μπορεί να μας στοιχίσει. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. Κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Πάτρου Ραμ., Μαλάϊ, Κατσαρής(79΄ Καββαδίας), Χρυσαφόπουλος, Παρασκευόπουλος(92΄ Πάτρου Ραντ.), Νούλας, Καλύβας Κ., Βούρτσας

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Ράικος, Φούκας, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Τριανταφυλλόπουλος(68΄ Αζακάς Θ.), Μπόνιας, Ράμμος, Μεταξούλης(92΄ Μπουμπουρής), Σιταράς(75΄ Τόσκα), Νικολάου

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης