Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 3-2

Την μεγάλη ανατροπή πέτυχε η ομάδα του ΑΠΟΚ, η οποία γύρισε το εις βάρος της 0-2 και επικράτησε με 3-2 στο ντέρμπι της Μυρίκης.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ήταν αρκετά αμφίρροπο και με αρκετή ένταση. Ξεκίνησε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αρκετοί θεατές αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και είδαν ένα αρκετά όμορφο ματς.
Ο ΑΠΟΚ στην πρώτη παρουσία του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στον πάγκο βρέθηκε στο «καναβάτσο», έχοντας αρκετά αμυντικά κενά. Βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε το ματς με καλή εμφάνιση, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος. Δυο τέρματα σημείωσε ο Σάκης Τσιλίκας και ένα ο Γιάννης Φλωράκης. Επιπλέον οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια. Το Βελούχι έφτασε τους 21 πόντους, όσους έχει και ο Αίολος με ματς λιγότερο.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έκανε ιδανικό ξεκίνημα, προηγούμενη με δυο γκολ του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Κώστα Σταμούλη. Οι τραυματισμοί ωστόσο την «πλήγωσαν» με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της δύναμη της, πιστεύοντας επίσης πως το ματς τελείωσε μετά το δεύτερο γκολ. Διαιτητικά παράπονα υπάρχουν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παραμένουν 3οι με 17 πόντους.
Οι νικητές την επόμενη(12η) αγωνιστική θα αγωνιστούν εκτός έδρας με την Κρέντη, ενώ η Μυρίκη θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναγραφιωτικό.

Άξιζε ο κόπος
Τον αγώνα είδαν περίπου 60-70 θεατές, οι οποίοι αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρακολουθώντας μια αρκετά όμορφη αναμέτρηση.


Απαράδεκτη εικόνα
Τα λιμνάζοντα νερά έξω από τον χώρο των αποδυτήριων μόνο με εικόνα αθλητικών εγκαταστάσεων δεν συνάδουν.


Παράπονα Μυρίκης
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τις εξής φάσεις:, Για μια μη υπόδειξη πέναλτι σε παράβαση του Κυριάκου Μπάμπε και για οφσάιντ στο 3-2 του Σάκη Τσιλίκα. Στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε αδιαμαρτύρητα ως οφσάιντ γκολ του Γρηγόρη Τάσιου.

Ντεμπούτο Τριανταφυλλόπουλου


Το Βελούχι καθοδήγησε για 1η φορά ο νέος προπονητής Νίκος Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία), ο οποίος διαδέχτηκε τον Δημήτρη Αντωνίου τις περασμένες ημέρες.


Μέσα Κόλλιας-Ντουφεκιάς














Από πλευράς Βελουχίου ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα οι: Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία αριστερά) και Βασίλης Ντουφεκιάς(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι είχαν μπει αλλαγή ενάντια στον Αίολο. Πήραν τις θέσεις των απόντων: Γιώργου Κρασιά και Ταξιάρχη Γούλα.

Επιστροφή Ζαραβέλη


 Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Μυρίκης Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία) επανήλθε στην ενδεκάδα του Σπύρου Κολόκα, όπως και ο Γρηγόρης Τάσιος. Αντικατέστησαν τους: Σάκη Θεοχάρη(Μπήκε αλλαγή) και Πάνο Χρυσικό(Δεν αγωνίστηκε).

Ήττες με το ίδιο σκορ
Και οι δυο φετινές ήττες της Μυρίκης ήταν με το ίδιο σκορ(3-2) . Η προηγούμενη σημειώθηκε από τον Αίολο.

Α΄ Μέρος

«Απολαυστικό» ημίχρονο
Συγκινήσεις και γκολ προσέφερε το πρώτο 45λεπτο, όπου σημειώθηκαν 4 γκολ. Η Μυρίκη προηγήθηκε με 0-2, αλλά ο ΑΠΟΚ, έχοντας και δυο δοκάρια ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Προβάδισμα στο 10λεπτο


Η ομάδα της Μυρίκης πήρε το προβάδισμα στο 10΄. Ο Χρήστος Λέρης πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία), που με σουτ πραγματοποίησε το 0-1 παρά την προσπάθεια του Δημήτρη Ρεσίτη να αποκρούσει με τα πόδια.





«Ξαναχτύπησε» η Μυρίκη
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 0-1 οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου γκολ. Ο Κώστας Σταμούλης εκ νέου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά την ωραία μπαλιά του Κώστα Γενιτσαρόπουλου, πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο κίπερ και «έγραψε» στο 13ο λεπτό το 0-2.
Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας έφτασε τα 12 γκολ και σκόραρε για 11ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχει.






1ο δοκάρι 


Ένα λεπτό μετά το δεύτερο γκολ της Μυρίκης οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Βασίλη Συγκελόπουλου(Φωτογραφία) από αριστερά.

Μείωση με Φλωράκη

 
Στο παιχνίδι ξαναμπήκε ο ΑΠΟΚ. Στο 16ο λεπτό ο Βασίλης Ντουφεκιάς έκανε κάθετη πάσα στον Γιάννη Φλωράκη(Φωτογραφία), που με διαγώνιο σουτ πέτυχε από δεξιά το 1-2.
Ο σκόρερ του Βελουχίου έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει αρκετά ματς λόγω τιμωρίας.



Το «τράνταξε»


Δεύτερο δοκάρι είχαν οι παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στο 19΄ με μακρινό σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη. Στην επαναφορά ο Στέλιος Ρεσίτης(Φωτογραφία) δεν κατάφερε εξ επαφής να χριστεί σκόρερ.

Στα ίσια οι δυο ομάδες


Το Βελούχι έφτασε στην ισοφάριση στο 21ο λεπτό, όταν μετά την σέντρα του Γιάννη Φλωράκη, ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία)  με κοντινό πλασέ από δεξιά «έγραψε» το 2-2.




Μεγάλη απώλεια
Η αποχώρηση λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο του σκόρερ Κώστα Σταμούλη οδήγησε την κατακόρυφη επιθετική «πτώση» της Μυρίκης. Την θέση του πήρε ο Πάνος Ιωάννου.



Εξαιρετικές αποκρούσεις


Από μια όμορφη επέμβαση είχαν οι δυο πορτιέρο Δημήτρης Ρεσίτης και Στάθης Φακίτσας. Ο δεύτερος απέκρουσε εξαιρετικά στο 29΄ την κεφαλιά του Γιάννη Φλωράκη και ο πρώτος το σουτ του Νίκου Τσαγιάννη(Φωτογραφία) 5 λεπτά αργότερα.





Ακυρώθηκε το γκολ


Ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Κουρλός ακύρωσε στο 36΄ ως οφσάιντ τέρμα του νεαρού Γρηγόρη Τάσιου(Φωτογραφία), ο οποίος ήταν εκτεθειμένος μετά την προβολή του Πάνου Ιωάννου προς το τέρμα, σκοράροντας στο δεύτερο δοκάρι.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Πάσα του Μπακαλίδη στον Τσιλίκα, το σουτ του οποίου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Φακίτσας.
9΄: Προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Τσαγιάννη από αριστερά μάζεψε ο Ρεσίτης Δ.
10΄: Ο Λέρης τροφοδότησε τον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βελουχίου(0-1), με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να προσπαθεί να αποκρούσει με τα πόδια χωρίς επιτυχία.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε μπαλιά από το κέντρο και δεξιά, ο Σταμούλης «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και από θέση τετ α τετ με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
14΄: Σέντρα-σουτ του Συγκελόπουλου από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα, που απέκρουσε.
16΄: Κάθετη μπαλιά του Ντουφεκιά στον Φλωράκη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από δεξιά στην απέναντι γωνία του Φακίτσα μείωσε σε 1-2.
17΄: Ατομική προσπάθεια και μακρινό σουτ του Μπακαλίδη κατέληξε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
18΄: Σέντρα του Τσιλίκα από δεξιά, κεφαλιά του Ρεσίτη Σ. πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
19΄: Μακρινό σουτ-«κεραυνός» του Μπακαλίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα και στην επαναφορά ο Ρεσίτης Σ. σούταρε παράλληλα από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
20΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Λέρη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου.
21΄: Σέντρα του Φλωράκη από δεξιά, ο Τσιλίκας στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ πραγματοποίησε το 2-2.
24΄: Σουτ του Σταμούλη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
29΄: Εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Φλωράκη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Φακίτσας.
34΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Τσαγιάννης έπιασε όμορφο μονοκόμματο σουτ από αριστερά απέκρουσε έξοχα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
45΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη από δεξιά, γυριστό σουτ του Κουτσουπιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Ανωτερότητα Βελουχίου
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο 45λεπτο, φτάνοντας στην επίτευξη του 3-2 και έχοντας και σημαντικές ευκαιρίες. Η Μυρίκη δεν απείλησε, έχοντας σημαντικές απώλειες λόγω τραυματισμών.

Ολική ανατροπή
Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν ολικώς το σκορ στο 57΄. Ο Γιάννης Φλωράκης τροφοδότησε τον Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος πρόλαβε τον Στάθη Φακίτσα από δεξιά σέντραρε και ο Σάκης Τσιλίκας με πλασέ στο κενό τέρμα πέτυχε το 3-2. Ο «Λάτο» έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 προσωπικά στον ίδιο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον β΄ βοηθό Δημήτρη Κουρλό.



Ακόμη 2 αναγκαστικές

 












Η ατυχία συνεχίστηκε για τους φιλοξενούμενους. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν λόγω ενοχλήσεων και οι: Πάνος Λιάγκας(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρης Ίβρος(Φωτογραφία δεξιά). Τις θέσεις τους πήραν οι: Σάκης Θεοχάρης και Γιώργος Μπάρκας αντίστοιχα.



Ζήτησαν πέναλτι


Η Μυρίκη διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Κυριάκου Μπάμπε(Φωτογραφία) σε σέντρα του Νίκου Τσαγιάννη από αριστερά.

Μοναδικές ευκαιρίες


Οι παίχτες του ΑΠΟΚ απώλεσαν σημαντικές φάσεις, για να πετύχουν ένα τέρμα. Πρώτα το σουτ του Σάκη Τσιλίκα απέκρουσε σε κόρνερ ο Στάθης Φακίτσας, στην συνέχεια σουτ του Γιάννη Φλωράκη κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 78ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) απόφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σούταρε, η μπάλα προσέκρουσε στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και κατέληξε άουτ.




Κίτρινες για αντίθετο λόγο


Ο Παυσανίας Μπορότης (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο, διότι βιάστηκε να μπει ως αλλαγή προτού αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο Σάκης Τσιλίκας. Λίγο αργότερα ο συμπαίχτης του Παναγιώτης Κόλλιας δέχτηκε την κάρτα, επειδή καθυστέρησε να βγει από το γήπεδο.



Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Φλωράκης έκανε την μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Φακίτσα σέντραρε από δεξιά και ο Τσιλίκας με πλασέ στο κενό τέρμα διαμόρφωσε το 3-2.
65΄: Μπαλιά του Φλωράκη, ο Θεοχάρης έκανε το λάθος και το πλασέ του Τσιλίκα σε θέση τετ α τετ απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Φακίτσας.
69΄: Σέντρα του Τσιλίκα από αριστερά, σουτ του Φλωράκη κόντραρε στον Θεοχάρη.
78΄: Ο Τσιλίκας έκανε την μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος απόφυγε τον Φακίτσα και από θέση δεξιά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.
83΄: Ο Μπάμπε έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπακαλίδης μετά από λάθος του Θεοχάρη σούταρε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
84΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, κεφαλιά του Τσιλίκα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.

Διαμαρτυρίες Κολόκα
Τα παράπονα του προς το διαιτητικό τρίο εξέφρασε μετά την λήξη του πρώτου, αλλά και του δεύτερου μέρους ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας.



Κίτρινες Κάρτες
Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Κόλλιας, Τσιλίκας, Μπορότης, Ίβρος, Λιάγκας, Λέρης, Ιωάννου

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Τσιλίκας, Φλωράκης, Κουτσουπιάς
Μυρίκη: Σταμούλης, Λέρης, Τσαγιάννης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Μετά από μια σειρά μη θετικών αποτελεσμάτων για μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο ήμασταν αναγκασμένοι σήμερα να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν τραγικό για εμάς, αφού χωρίς να καταλάβουμε βρεθήκαμε με δυο τέρματα πίσω στο σκορ. Από εκεί και πέρα βγάλαμε πάθος και πιστεύω εάν ήμασταν στην τελική προσπάθεια σοβαροί θα ήταν πολύ πιο εύκολα για μας.»





Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Βελουχίου. Για μας αυτό ματς ήταν ένα μάθημα. Όταν είναι παιχνίδι είναι από νωρίς 2-0 δεν τελειώνει εκείνη την στιγμή. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Κόλλιας(94΄ Σερπάνος), Ρεσίτης Σ.(46΄ Μπάμπε), Κουτσουπιάς, Τσιλίκας(91΄ Μπορότης), Μπακαλίδης, Φλωράκης

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Γενιτσαρόπουλος, Ίβρος(81΄ λ.τρ Μπάρκας), Λιάγκας(62΄ λ.τρ Θεοχάρης), Μπουμπουρής, Τσαγιάννης, Λέρης, Σταμούλης(26΄ λ.τρ Ιωάννου), Τάσιος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος