Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ποταμιά-Μυρίκη 1-1

Μοιρασιά σε βαθμούς και εντυπώσεις για την Ποταμιά και την Μυρίκη. Οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 10/1 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, άρχισε στις 3 και το παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα κρατούσε μέχρι λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα την νίκη, που θα της έδινε μεγάλο «αβαντάζ» για την 4αδα, αλλά δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Προηγήθηκε νωρίς και συγκεκριμένα στο 15΄ με τον Αλέξανδρο Μπίκα, έχοντας και μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ της. Παρέμεινε χωρίς ήττα για 2ο συνεχόμενο ντέρμπι, αποδεικνύοντας ότι αποκτά «στόφα» ομάδας. Έφτασε τους 12 πόντους, όσους έχει και ο Παναγραφιωτικός, που αποτελεί τον συνδιεκδικητή των play off.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα απέδειξε ότι έχει τον τρόπο να παίρνει έστω την ισοπαλία ακόμη και όταν δεν βρίσκεται σε καλή ημέρα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με «δράστη» τον μόνιμο σκόρερ τους Κώστα Σταμούλη. Παραμένουν στην 3η θέση, έχοντας πλέον 17 βαθμούς
Την επόμενη(11η) αγωνιστική οι Μεγαλοχωρίτες θα τεθούν αντιμέτωποι σε ένα καθοριστικό ματς για την 4αδα με τον Παναγραφιωτικό, ενώ οι παίχτες της Μυρίκης θα «κοντραριστούν» με τον ΑΠΟΚ.

Άδεια η κερκίδα
Παρά το γεγονός πως επρόκειτο για δυο ομάδες που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο το ντέρμπι Αίολος-ΑΠΟΚ ήταν αυτό που «κέρδισε» τον φίλαθλο κόσμο του Καρπενησίου.


Δεν πατάει «φρένο»
Ο Κώστας Σταμούλης συνεχίζει το εκπληκτικό του σερί. Σκόραρε για 10ο συνεχόμενο ματς, από όσα έχει αγωνιστεί, ξεκινώντας από πέρυσι το σερί.
Έφτασε τα 10 τέρματα και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για το «χρυσό παπούτσι».

Πορτιέρο-έκπληξη


Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία ο πιστός «στρατιώτης» της Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία), ο οποίος είναι αμυντικός. Ο Μαντζιούτας έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα.


Ο μικρός Χρυσικός


Θέση βασικού στον 14χρονο Παναγιώτη Χρυσικό (Φωτογραφία) έδωσε ο Σπύρος Κολόκας, ο οποίος αρέσκεται να δουλεύει με νέους.

Απώλεια ο «Μούτς»
Χωρίς τον Δημήτρη Ζαλοκώστα, εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της αγωνίστηκε η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

5 αλλαγές



Για την Ποταμιά θέση στο αρχικό σχήμα πήραν σε σχέση με το τελευταίο ματς με τον ΑΠΟΚ πέραν του Νίκου Μαντζιούταοι: Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία Αριστερά), Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Κέντρο), Λάμπρος Φλωράκης και Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία Δεξιά), παίρνοντας τις θέσεις των: Ντίνου Γιαννόπουλου, Δημήτρη Ζαλοκώστα, Λεωνίδα Κόγια και Κώστα Πολυμερόπουλου. Κανείς από τους 4 τελευταίους δεν έπαιξε.

Ουδέτερο έδαφος
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο και όχι στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο αποτελεί την έδρα και των δυο.

Μέσα στους στόχους τους
Ποταμιά και Μυρίκη βρίσκονται μέσα στους στόχους τους στο πρωτάθλημα.

Επιστροφή για 2

 












Από πλευράς Μυρίκης ξεκίνησαν ο γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Αγρινιώτης Νίκος Τσαγιάννης (Φωτογραφία Δεξιά), οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί στο τελευταίο επίσημο ματς της ομάδας. Στο αρχικό σχήμα επανήλθε και ο Πάνος Λιάγκας. Στον πάγκο προερχόμενοι από δυο μπασκετικούς αγώνες παρέμειναν οι: Γρηγόρης Τάσιος και Αποστόλης Νούλας.

Προβλήματα τραυματισμών


Τον αγώνα παρακολούθησαν από πλευράς τυπικά φιλοξενούμενων οι τραυματίες: Κώστας Ζαραβέλης, Άγγελος Παχής (Φωτογραφία), Γιώργος Μαντέκας και Φώτης Ζαχαράκης, που ήταν εκτός αποστολής.

Α΄ Μέρος

Μπροστά η Ποταμιά
Σε ένα σχετικά μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο η  ελαφρώς καλύτερη Ποταμιά προηγήθηκε με 1-0, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να κάνει το 2-0.

Γκολ με Μπίκα


Οι «πορτοκαλί» άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό, όταν ο Αλέξανδρος Μπίκας (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε σημαντικό αμυντικό λάθος και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο νεαρός μπακ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας χριστεί σκόρερ στο κύπελλο.



«Σπατάλησε» το 2-0


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) νικήθηκε από τον Στάθη Φακίτσα στο 18ο λεπτό σε θέση τετ α τετ, πλησιάζοντας να κάνει αμέσως μετά το 1-0 και ένα δεύτερο γκολ.

Off ο Φλωράκης


Τις υπηρεσίες του Λάμπρου Φλωράκη (Φωτογραφία) στερήθηκαν οι γηπεδούχοι, καθώς ο έμπειρος ποδοσφαιριστής παραχώρησε την θέση του στον Νεόφυτο Νεοφύτου πριν την λήξη του ημιχρόνου.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη κατέληξε ψηλά πάνω από το τέρμα του Μαντζιούτα.
5΄: Ο Τσαγιάννης προσπάθησε να αιφνιδιάσει με απευθείας χτύπημα κόρνερ, αλλά ο Ράικος έδιωξε προ της γραμμής.
9΄: Κόρνερ του Φλωράκη από δεξιά, κεφαλιά του Ζαλοκώστα μπλόκαρε στην δεξιά γωνία του ο πορτιέρο της Μυρίκης.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος δοκίμασε σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
15΄: Ο Μπίκας εκμεταλλεύτηκε κακή εκτίμηση της αντίπαλης άμυνας και σε κενό τέρμα με πλασέ έκανε το 1-0.
18΄: Ο Γιαννακόπουλος μετά από λάθος του Θεοχάρη έφυγε σε θέση τετ α τ τετ, σούταρε, αλλά ο Φακίτσας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
23΄: Σέντρα-σουτ που επιχείρησε ο Γενιτσαρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαντζιούτας.

Β΄ Μέρος

Αρνήθηκε να χάσει
Η «σκληροτράχηλη» Μυρίκη είχε την υπεροχή στην επανάληψη και ισοφάρισε στο 91΄. Η Ποταμιά πρόσεξε την άμυνα της, επιχειρώντας να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Πιο «ζωηρή»


Οι 5ακις πρωταθλητές δοκίμασαν την τύχη τους στο δεύτερο μέρος χωρίς αποτέλεσμα με τους: Γιώργο Μπουμπουρή (Φωτογραφία), Χρήστο Λέρη, Κώστα Σταμούλη και Μάκη Ζήκα.

Πρώτο για Οικονόμου


Ως αλλαγή για την Ποταμιά χρησιμοποιήθηκε ο Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία), κάνοντας ντεμπούτο για την τρέχουσα σαιζόν.

Υπολόγισαν χωρίς αυτόν


Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την εκτελεστική δεινότητα του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά την μπαλιά του Γιώργου Μπουμπουρή και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Λέρη απέκρουσε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
54΄: Σουτ του Μπουμπουρή από το ύψος της περιοχής απομάκρυνε στην δεξιά του γωνία ο Μαντζιούτας.
74΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη μπλόκαρε σταθερά ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
76΄: Σέντρα-σουτ του Ζήκα έδιωξε ξανά με τις γροθιές ο Μαντζιούτας.
90΄: Σουτ του Σταμούλη από θέση δεξιά κατέληξε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι τα Ποταμιάς.
91΄ : Ο Μπουμπουρής με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Σταμούλη, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην δεξιά γωνία του Μαντζιούτα ισοφάρισε σε 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Φαρμάκης, Φλωράκης, Μαντζιούτας Κ., Ζαλοκώστας, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας,

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μπίκας, Σαπούνης, Ράικος, Μαντζιούτας Ν.
Μυρίκη: Σταμούλης, Λιάγκας, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και να πετύχει ο καθένας τους προσωπικούς στόχους που θέτει. Εμείς μετά από την διακοπή του πρωταθλήματος, όπως και όλες οι άλλες ομάδες φαντάζομαι θα ήταν λίγο δύσκολο να βρούμε ρυθμό, πόσο μάλλον όταν μας έλλειπαν πάρα πολλά παιδιά από το σημερινό παιχνίδι. Να πω ότι η εκτίμηση μου για την Μυρίκη είναι πάρα πολύ μεγάλη, πιστεύω ότι είναι από τις πιο καλές ομάδες επιθετικά και ειδικά με την ομάδα της Ποταμιάς, μπορώ να πω ότι είναι μια από τις ομάδες που μας δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα. Εάν κάποιος μου έλεγε πριν την έναρξη του παιχνιδιού ότι το ματς θα τελείωνε 1-1 σίγουρα θα δήλωνα πολύ ευχαριστημένος, όμως όποια εξέλιξη και εάν έχει ο αγώνας, όπως και αν αυτός κυλάει, όταν δέχεσαι στο 90΄ το 1-1 πάντα σε στεναχωρεί. Νομίζω ότι φτάσαμε πολύ κοντά παρόλα τα αρχικά προβλήματα που είχαμε σαν ομάδα, να πάρουμε ένα τρίποντο, το οποίο πραγματικά θα μας έδινε στο πρωτάθλημα ένα αβαντάζ για την 4αδα. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο η Μυρίκη είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, εμείς μετά την διακοπή φάνηκε ότι προς το τέλος του παιχνιδιού δεν είχαμε δυνάμεις και από μια άτυχη στιγμή δεχτήκαμε την ισοφάριση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Μυρίκης, αλλά και στα δικά μας τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και εμείς πέρα από τον βαθμό κρατάμε μια αγωνιστική παρουσία, που πλέον τείνει να γίνει συνήθεια για την ομάδα μας και αναφέρομαι στο ότι χάνουμε πολύ δύσκολα πλέον οποιοδήποτε ματς.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και με υγεία το 2016. Σήμερα ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από μεγάλη διακοπή, δεν ήμασταν καθόλου στο γήπεδο και το 1-1 που φέραμε με την Ποταμιά αδικεί την ομάδα της Ποταμιάς. Βέβαια δεν είχε τις πολλές ευκαιρίες, αλλά ήταν αυτή που πέτυχε πρώτη γκολ. Καλή συνέχεια στην Ποταμιά και εμείς κοιτάζουμε του επόμενο μας παιχνίδι.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μαντζιούτας Ν., Ράικος, Λιάγκος, Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Σαπούνης, Μπίκας, Ζαλοκώστας Ι., Γιαννακόπουλος, Φλωράκης(36΄ λ.τρ Νεοφύτου, 89΄ Πατρώνης), Τσάκνης(71΄ Οικονόμου)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ίβρος, Τσίπρας, Γενιτσαρόπουλος, Θεοχάρης, Λιάγκας, Μπουμπουρής Γ., Τσαγιάννης(62΄ Ζήκας), Λέρης, Σταμούλης, Χρυσικός(46΄ Ιωάννου)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ: Κώστας Καλύβας(Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος(Απόδοση)
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας