Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΚ-Μυρίκη 0-5

Στο ρελαντί η Μυρίκη νίκησε με το επιβλητικό 5-0 την ΑΕΚ και προσέθεσε στο ενεργητικό της άλλους 3 πόντους.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 50-60 θεατών.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα και σε αυτό το ματς κατέβηκε με αμυντικές βλέψεις και με στόχο να αποφύγει μια νέα συντριβή. Κάτι τέτοιο δεν έγινε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων, οι οποίοι γνώρισαν μια ακόμη βαριά ήττα.
Η Μυρίκη κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Νίκου Τσώνη παίζοντας χωρίς άγχος κυριάρχησε στο παιχνίδι έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε όλη του την διάρκεια. Είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και «παραβίασε» 5 φορές την αντίπαλη εστία. Δυο γκολ πέτυχε ο νεαρός Παναγιώτης Χρυσικός και από 1 οι: Θωμάς Τσίπρας, Κώστας Σταμούλης και Πάνος Λιάγκας.
Την επόμενη (14η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα παίξει με τον Παναγραφιωτικό στο προπονητικό κέντρο την Κυριακή (7/2) και την ίδια ημέρα η Μυρίκη θα δώσει ντέρμπι στο Δημοτικό στάδιο με τον Αίολο. Οι «κόκκινοι» έχουν 23 βαθμούς πλέον, ενώ η ΑΕΚ έχει μόλις 3.

Λίγοι θεατές
Ο αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, ηλιοφάνεια και θερμοκρασία κοντά στους 15 βαθμούς, ωστόσο στις κερκίδες του σταδίου βρέθηκαν περίπου 50 με 60 άτομα.


«Κοούτσαρε» ο Πρόεδρος


Την ομάδα της Μυρίκης καθοδήγησε ο Πρόεδρος της Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία), καθώς ο προπονητής Σπύρος Κολόκας απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους. Ο κ. Τσώνης έχει εκτελέσει χρέη προπονητή με επιτυχία και κατά το παρελθόν.


Πρεμιέρα για Κουτσουπιά


Η 2η βοηθός του αγώνα Γιώτα Κουτσουπιά έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο τοπικό πρωτάθλημα, αφού παρακολούθησε την σχολή διαιτησίας που έκανε η ΕΠΣ στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Είναι η 5η κατά σειρά γυναίκα που ορίζεται σε αναμέτρηση της Α΄ κατηγορίας από την ένωση μας.

3 νέα πρόσωπα

 
Οι γηπεδούχοι είχαν 3 νέα πρόσωπα στο βασικό τους σχήμα σε σχέση με το εμβόλιμο ματς ενάντια στην Ποταμιά. Στην 11αδα επέστρεψε μετά από σχεδόν ένα γύρο ο δυναμικός μεσοαμυντικός Σπύρος Ευθυμίου (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Μάκης Νιαβής (Φωτογραφία Κέντρο) και σαν μεσοαμυντικός αγωνίστηκε ο Χρήστος Σεντής (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Παναγιώτη Ζιάκα (Τραυματίας/ παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο και ήταν εκτός 18αδας), Γιώργου Κατσαρού και Χρήστου Παρούτσα, οι οποίοι μπήκαν στο ματς ως αλλαγή.

Παρουσία «πρώην»
Ο τέως μέσος του «δικεφάλου» Βαγγέλης Χριστόπουλος βρέθηκε στο Καρπενήσι και παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

3 διαφοροποιήσεις

 












Η νικήτρια Μυρίκη είχε 3 αλλαγές στην 11αδα της σε σύγκριση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναγραφιωτικό. Φανέλα βασικού πήρε ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Αριστρεά), ο Κώστας Λιάγκας  (Φωτογραφία Δεξιά) που έπαιξε ως στόπερ και ο νεαρός Παναγιώτης που έπαιξε ως επιθετικός. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Ίβρο, Γρηγόρη Τάσιο και Παναγιώτη Ιωάννου, οι οποίοι απουσίαζαν.

Εξαιρετικός ο μικρός


Ο 14χρονος Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία) της Μυρίκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, βάζοντας δυο γκολ σε διάστημα μόλις 2 λεπτών (7΄-9΄), τα οποία ήταν τα πρώτα της καριέρας του.

Α΄ Μέρος

Δυνατό ξεκίνημα
Η Μυρίκη μόλις στο 9ο λεπτό «καθάρισε» το ματς, βάζοντας δυο γκολ και στην συνέχεια έλεγξε την ροή του ματς.

Άρχισε με 10


Η ΑΕΚ παρότι είχε και ποδοσφαιριστές εκτός 18αδας ξεκίνησε την αναμέτρηση με 10. Βασικός δηλώθηκε ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία), που ήρθε στο παιχνίδι στο 4ο λεπτό(!)



Προβάδισμα με Χρυσικό
Στο 7ο λεπτό του αγώνα η Μυρίκη άνοιξε το σκορ, ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από αριστερά, ο  τερματοφύλακας Στέφανος Κοράκης έκανε τραγικό λάθος και σε κενή εστία ο Παναγιώτης Χρυσικός εύκολα με σουτ διαμόρφωσε το 0-1.




Νέο τέρμα
Ο Παναγιώτης Χρυσικός 2 λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος του τερματοφύλακα Στέφανου Κοράκη και σκόραρε. Ο Θωμάς Τσίπρας σέντραρε από αριστερά και ο Παναγιώτης Χρυσικός μετά το τραγικό λάθος του γκολκίπερ εύκολα τον «ντρίμπλαρε» και με πλασέ έκανε το 0-2.




Τραυματισμός Γ. Γιαννόπουλου


Στο 43ο λεπτό του αγώνα ο αριστερός αμυντικός της ΑΕΚ Γιώργος Γιαννόπουλος τραυματίστηκε και αποχώρησε από την αναμέτρηση. Την θέση του πήρε ο Γιώργος Κατσαρός.






Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ατομική ενέργεια του Σταμούλη από αριστερά μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Κοράκης απέκρουσε με τα πόδια.
7΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά, ο Κοράκης έκανε τραγικό λάθος και ο Χρυσικός σε κενή εστία με σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-1.
9΄:  Ο Τσίπρας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Κοράκης έκανε νέο λάθος και ο Χρυσικός εύκολα, αφού τον απόφυγε με πλασέ πέτυχε το 0-2.
19΄: Ο Αρκουμάνης πάσαρε στον Μπέσσα, το σουτ από καλή θέση βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
20΄: Ο Σταμούλης έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Χρυσικού έφυγε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Λιάγκα Π.  από αριστερά μπλόκαρε ο πορτιέρο Κοράκης.
35΄: Ο Θεοχάρης βρήκε τον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε.
37΄: Τεχνικό σουτ του Λιάγκα Π.  εκτός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
44΄: Ο Λέρης έκανε όμορφη κάθετη για τον Τσίπρα, ο οποίος σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.

Β΄ Μέρος

Απείλησε με Μπούκα


Την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της στο ματς έκανε στο 1ο λεπτό της επανάληψης η ΑΕΚ. Ο Χρήστος Αρκουμάνης σέντραρε από τα δεξιά, ο Κώστας Μπούκας σούταρε από κοντά και ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε από αμυντικό πάνω στην γραμμή.


Κεφαλιά Τσίπρα


Στο 51ο λεπτό ο Γιώργος Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Θωμάς Τσίπρας στο δεύτερο δοκάρι εύκολα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.




Δίχτυα ο «Σταμ»


Μετά από παύση μιας αγωνιστικής ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) σκόραρε ξανά. Στο 59ο λεπτό ο Χρήστος Λέρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κώστας Σταμούλης από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ διαμόρφωσε το 0-4. Έφτασε τα 13 γκολ και είναι σίγουρα ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.




Αποχώρηση με… νεύρα
Ο Κώστας Μπούκας αποχώρησε με αρκετά νεύρα….και τα «έψαλλε» τους ρέφερι, ωστόσο παρά την υπόδειξη του 1ου βοηθού Μίλτου Ελ Ταχάν ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος δεν έβγαλε κάποια κάρτα από το τσεπάκι του.




Προσωρινή απομάκρυνση
Στο 66ο λεπτό ο τεχνικός της ΑΕΚ Ηλίας Μπακόλας απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου για εξύβριση στον 1ο βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν, ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα βρέθηκε ξανά εντός αγωνιστικού χώρου και στον πάγκο της ΑΕΚ.



Ντεμπούτο Γαλανού


Ο φορ Γιάννης Γαλανός της Μυρίκης έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή, αλλά και 1η επίσημη με την ομάδα του, μπαίνοντας στην αναμέτρηση στο 66΄.

Φινάλε με γκολ


Στην τελευταία φάση του ματς στο 92΄ ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) μετά την πάσα του Κώστα Σταμούλη εύκολα από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-5. Ο Λιάγκας έφτασε τα 2 γκολ.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Αρκουμάνης σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Μπούκα απέκρουσε ο Φακίτσας στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια έδιωξε αμυντικός της Μυρίκης πάνω στην γραμμή.
48΄: Ο Χρυσικός απέφυγε εκτός περιοχής στην έξοδο τον Κοράκη, έδωσε στον Σταμούλη που σε κενή εστία σούταρε άουτ.
51΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Τσίπρας στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία έκανε το 0-3.
56΄: Ο Χρυσικός σέντραρε και η προβολή του Σταμούλη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
59΄: Ο Λέρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σταμούλης στο πρώτο δοκάρι με προβολή πραγματοποίησε το 0-4.
75΄: Ο Σταμούλης απέφυγε τον Κοράκη στην έξοδο πλάσαρε, όμως ο Λάππας απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
82΄: Σουτ του Λιάγκα Π. απέκρουσε ο Κοράκης.
92΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Λιάγκα Π., που από κοντά με σουτ έκανε το τελικό 0-5.

Κίτρινες Κάρτες
Ιωάννου Κ., Ιωάννου Γ., Μπουμπουρής, Λέρης, Γαλανός

Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
Μυρίκη: Χρυσικός, Τσίπρας, Λιάγκας Π., Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Έγινε ένα παιχνίδι με έναν καλύτερο αντίπαλο από μας. Μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι και προσπαθήσαμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί, άλλα όταν στο πρώτο 10ο λεπτό το σκορ είναι 2-0 εκεί τελειώνει το ματς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Καλή συνέχεια στην Μυρίκη.»
Νίκος Τσώνης (Μυρίκη): «Σήμερα απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους ο προπονητής μας. Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που είχαν παίξει λίγο κάνοντας αρκετές αλλαγές και rotation μετά από εντολή του κ. Κολόκα. Κρατάμε τους 3 βαθμούς και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Σεντής, Ιωάννου Κ., Ιωάννου Γ., Νιαβής(46΄ Γιαννόπουλος Δ.), Λάππας, Μπούκας(61΄ Παρούτσας), Ευθυμίου, Μπέσσας Ι., Αρκουμάνης, Γιαννόπουλος Γ.(43΄ λ.τρ. Κατσαρός)

Μυρίκη (Νίκος Τσώνης): Φακίτσας, Τσίπρας, Θεοχάρης, Γενιτσαρόπουλος., Λιάγκας Κ.(46΄ Μπάρκας), Μπουμπουρής, Λέρης, Λιάγκας Π., Χρυσικός, Σταμούλης, Ζαραβέλης(66΄ Γαλανός)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώτα Κουτσουπιά (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος