Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ιδανικές χαρακτηρίζουν τις συνθήκες του Καρπενησίου τα κορίτσια της Εθνικής πόλο


Η κάμερα του star Κεντρικής Ελλάδας βρέθηκε στο κολυμβητήριο Καρπενησίου την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Στο κανάλι της περιφέρειας μας μίλησαν ο τεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Ε. και τέως προπονητής Γιώργος Μορφέσης, οι αθλήτριες Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση και Αλεξάνδρα Ασημάκη.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προπονείται εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας(Ιανουάριος 2016) και θα αναχωρήσει από την πόλη μας την Δευτέρα 6 του μηνός.

Οι δηλώσεις είχαν ως εξής:


Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που καταφέραμε να έρθουμε εδώ, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα αυτή την εβδομάδα να δέσουμε σαν ομάδα και να έχουμε χώρο, γιατί οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Νομίζω ότι η προετοιμασία κυλάει πάρα πολύ καλά, είναι λίγο δύσκολο λόγω φυσικής κατάστασης, γιατί δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα τώρα, για να μπορέσουμε να μας βγει αργότερα, αλλά νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε και για να βοηθηθούμε εμείς πάνω από όλα, γιατί και το υψόμετρο βοηθάει τους αθλητές. Νομίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που θέλουμε. Στόχος μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι να ξαναμπούμε στα μετάλλια, που είχαμε καταφέρει το 2010 και το 2012, αν και στα τελευταία δυο Ευρωπαϊκά μείναμε έξω.  Γιατί όχι να μην περάσουμε σε έναν τελικό, που ο πρώτος περνάει και στην Ολυμπιάδα αυτόματα. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρει, δουλεύουμε πάρα πολύ συγκεντρωμένα, πολύ σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην Ολυμπιάδα και καλώς εχόντων των πραγμάτων να πάμε καλά στο Ευρωπαϊκό»

Αντιγόνη Ρουμπέση: «Είναι πολύ καλό που μας δίνεται αυτή η δυνατότητα να κάνουμε σε τόσο καλές συνθήκες μια προετοιμασία 1 εβδομάδας. Είναι πολύ σκληρό το πρόγραμμα αυτή την στιγμή, είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά θεωρώ ότι αυτές οι 7 ημέρες είναι πολύ σημαντικές για όλη την ομάδα. Σίγουρα στόχος μας στο Ευρωπαϊκό είναι να μπούμε στην 4αδα. Από εκεί και πέρα αυτό το Πανευρωπαϊκό είναι διαφορετικό για εμάς, διότι το χρυσό μετάλλιο σου δίνει αμέσως και το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο, όποτε έχουμε στο μυαλό μας και το χρυσό. Από εκεί και πέρα βασικός στόχος είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Το 2012 ήταν άδικο θεωρώ για την ομάδα μας να μην προκριθεί στο Λονδίνο και θα βάλουμε όλη μας την ψυχή και όλη μας την προσπάθεια για αυτόν τον στόχο.»

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Νομίζω ότι το μέρος είναι ιδανικό για προετοιμασία και οι συνθήκες πάρα πολύ καλές και η φιλοξενία. Έχουμε ουσιαστικά λίγο χρόνο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε θέλουμε να τον εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και νομίζω ότι αυτή η προετοιμασία είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στο να είμαστε έτοιμες για το Πανευρωπαϊκό. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτήν την ομάδα, έχει μεγάλες δυνατότητες, έχει κοπέλες που προέρχονται από την προηγούμενη των επιτυχιών και έχει και νέα κορίτσια με πολύ ταλέντο. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν πάντα στην κορυφή και θέλουμε να επιστρέψουμε φέτος. Μεγάλος μας στόχος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πραγματικά το καλύτερο  και το λέμε και το πιστεύουμε. Θέλουμε να καταφέρουμε ότι καλύτερο γίνεται, γιατί κρίνεται και η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Ο πρώτος προκρίνεται οπότε εμείς πάμε να χτυπήσουμε και το Πανευρωπαϊκό και μετά βήμα-βήμα.»

Γιώργος Μορφέσης: «Είναι ιδανικές συνθήκες το Καρπενήσι για αυτό επιλέξαμε να έρθουμε εδώ. Παραδοσιακά το Καρπενήσι όσες φορές έχουμε έρθει μας έχει περιθάλψει με πολύ αγάπη, έχουμε βρει τις εγκαταστάσεις σε πολύ καλή κατάσταση, η πισίνα, οι άνθρωποι εκεί που μένουμε, το φαγητό. Οι συνθήκες είναι ιδανικές εν όψει του μεγάλου στόχου που είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο δίνει την πρόκριση μόνο για την 1η ομάδα στην Ολυμπιάδα. Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στο γυναικείο πόλο φέτος. Από εκεί και πέρα έχουμε μια ακόμη ευκαιρία στις 21-28 Μαρτίου στην Γκούντα της Ολλανδίας, που είναι το Προολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο θα είναι 12 ομάδες και 4 θα περάσουμε στην Ολυμπιάδα, συμπληρώνοντας τις 8 ομάδες, που θα λάβουν μέρος. Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά η Εθνική ομάδα έχει δείξει ότι έχει τις δυνατότητες, έχει την ποιότητα που χρειάζεται και πιστεύω ότι την κρίσιμη στιγμή τα πράγματα θα πάνε καλά και θα πάρουμε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα για ακόμη μια φορά. Πάντα η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίων. Από εκεί και πέρα επειδή οι διαφορές είναι πολύ μικρές, όλα κρίνονται στην λεπτομέρεια, δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα θα πάρει ένα μετάλλιο. Σίγουρα οι δυνατότητες υπάρχουνε, αλλά το χιαστί παιχνίδι είναι αυτό που πάντα πρέπει να στοχεύσουμε, είναι το παιχνίδι, που μας βάζει στην 4αδα και εκεί θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν σαν ομάδα, πολλά χρόνια το έχουμε αποδείξει αυτό, εμπιστευόμαστε κάθε φορά τις αθλήτριες που έχουμε, σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.»

Πηγή: http://www.starsports.gr/index.php?view=view_articles&option=videogallery&item=1449220915&lang=el