Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στο κολυμβητήριο Καρπενησίου εν όψει του Ευρωπαϊκού της Σερβίας τα κορίτσια της Εθνικής

Η Εθνική ομάδα των γυναικών της υδατοσφαίρισης βρίσκεται ξανά στο Καρπενήσι, πραγματοποιώντας 6ημερη προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου. Θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα 7 του μηνός στην πισίνα της πόλης μας, διαμένοντας στον ξενώνα «Αμαδρυάδες».
Οι διεθνείς είχαν βρεθεί ξανά στο ίδιο μέρος για λίγες ημέρες τον Ιούλιο, καθώς έλαβαν μέρος στο Thetis Cup, που αποτέλεσε «πρόβα» για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο ήταν 6ες, χάνοντας από την Κίνα για τις θέσεις 5-6 στα πέναλτι.
Προπονητής της Εθνικής είναι πλέον ο Σάκης Κεχαγιάς, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Μορφέση και στην αποστολή βρίσκονται 18 στον αριθμό πολίστριες, εκ των οποίων μια αγωνίζεται στο εξωτερικό. Στο Word League η «γαλανόλευκη» έχει ξεκινήσει με δυο ήττες, ενώ στις 8 Δεκεμβρίου μετά την επιστροφή από το Καρπενήσι θα υποδεχτεί την Γερμανία.
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι τον Ιανουάριο, ξεκινώντας στις 10 του μηνός του νέου έτους.
Να αναφερθεί πως η Εθνική γυναικών έχει φτάσει σε σημαντικές επιτυχίες κατά το παρελθόν σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας την μοναδική ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, που έχει φτάσει σε 3 διαφορετικά μετάλλια(Χρυσό Παγκόσμιο, Αργυρό Ολυμπιακό και Χάλκινο Ευρωπαϊκό).

Διαμένει στο Βουτύρο
Η Εθνική διαμένει στον παραδοσιακό ξενώνα «Αμαδρυάδες», που βρίσκεται στο Βουτύρο και είναι ιδιοκτησίας του Προέδρου του Κ.Ο.Κ. Κώστα Νικόπουλου. Χάρης τις προσπάθειες του συλλόγου το Καρπενήσι φιλοξενεί όλο και πολλά σπουδαία events του υγρού στίβου. Το απόγευμα της Τρίτης διεξήχθη η πρώτη προπόνηση στο κολυμβητήριο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Με 18 αθλήτριες
Στην αποστολή ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς έχει συμπεριλάβει τις ακόλουθες αθλήτριες. Πρόκειται για τις: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Νικολέτα Ελευθεριάδου(Ολυμπιακός), Έλενα Κούβδου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Τσουκαλά, Χριστίνα Κότσια, Έλενα Ξενάκη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελισάβετ Πρωτόπαπα(Ν.Ο.Βουλιαγμένης), Μιχαέλα Καλογεράκου(Εθνικός Πειραιώς) και Άλκηστη Μπενέκου(Ματαρό). Οι 12 από αυτές είχαν συμμετάσχει στο Thetis Cup του Καρπενησίου.
Συνεργάτης του κ. Κεχαγιά είναι η γυμνάστρια και πρώην διεθνής αθλήτρια Αγγελική Γερόλυμου. Φυσιοθεραπεύτρια είναι η Έφη Βούλγαρη.


Κοινό σημείο η Ρουμπέση


Η Εθνική μας προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι το 2004 εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, όπου έφτασε στην 2η θέση υπό τις οδηγίες του Κούλη Ιωσηφίδη. Η τωρινή αρχηγός Αντιγόνη Ρουμπέση συμμετείχε και τότε, αποτελώντας την πιο έμπειρη αθλήτρια της ομάδας.


Μετά το Thetis Cup
Το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα βρέθηκε για λίγες ημέρες στο Καρπενήσι τον Ιούλιο, λαμβάνοντας μέρος στο Thetis Cup με: Ρωσία, Κίνα και Ιταλία, όπου αναδείχτηκε 2η. Προπονητής τότε ήταν ο Γιώργος Μορφέσης, ενώ η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν η MVP διοργάνωσης. H Ρουμπέση αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ του τουρνουά.



Ανέλαβε ο Σάκης Κεχαγιάς


Ο 39χρονος πρώην coach των ανδρών Σάκης Κεχαγιάς(Φωτογραφία) αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Οκτώβριο επιτυχημένο και επί σειρά ετών προπονητή της ομάδας Γιώργο Μορφέση(Νυν τεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Ε.).

Εν όψει του Ευρωπαϊκού
Οι διεθνείς προπονούνται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου της Σερβίας, το οποίο θα γίνει από τις 10 έως τις 23 Ιανουαρίου του 2016. Θα αντιμετωπίσουν τις: Ολλανδία, Ουγγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία.
Εξασφάλισε την πρόκριση  τον Σεπτέμβριο στην Λισαβόνα, αντιμετωπίζοντας την Κροατία(24-3), την Ελβετία(22-2) και την Πορτογαλία(22-3), έχοντας πρώτη σκόρερ την Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Δυο ήττες στο Word League
Τα κορίτσια του Σάκη Κεχαγιά άρχισαν με ήττα 16-17 από την Ισπανία στο Word League, ενώ την δεύτερη αγωνιστική νικήθηκαν εκτός έδρας από την Ρωσία με 12-6. Τα γκολ έχουν σημειώσει οι: Αβραμίδου 5, Τσουκαλά 4, Πλευρίτου Ε. 3, Ρουμπέση 3, Ασημάκη 2, Ξενάκη 2, Μανωλιουδάκη 2 και Διαμαντοπούλου Β. 1. Για την 3η αγωνιστική θα «κοντραριστεί» με την Γερμανία στο κολυμβητήριο του Πειραιά σε 1 εβδομάδα.

Η πιο επιτυχημένη Εθνική
Τεράστιες επιτυχίες έχει πετύχει κατά το παρελθόν η Εθνική γυναικών της χώρας μας. Το 2004 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ το 2011 ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Κίνα. Επιπλέον έφτασε στην 2η θέση της Ευρώπης το 2010 και το 2012. Κατέκτησε τέλος το World League 4 φορές(2005 2007, 2010, 2012).



6η στο Παγκόσμιο Συμμετέχει το Προολυμπιακό
Από της 27 Απριλίου έως την 1η Μαίου θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο το προ-ολυμπιακό τουρνουά (της ανακοινώθηκε από της διοργανωτές) ως test event, μέσα από το οποίο ενδέχεται να διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση κι η Εθνική των Γυναικών. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ήταν 6η.  Να αναφερθεί πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα συμμετάσχει κατευθείαν στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας.

Το πλήρες προφίλ των αθλητριών της ομάδας:


Παίχτρια
Θέση
Ηλικία
Ομάδα
Χρυσή Διαμαντοπούλου
Τερματοφύλακας
20
Ολυμπιακός
Έλενα Κούβδου
Τερματοφύλακας
26
Βουλιαγμένη
Ιωάννα Σταματοπούλου
Τερματοφύλακας
17
Ολυμπιακός
Χριστίνα Τσουκαλά
Αμυντικός
24
Βουλιαγμένη
Χριστίνα Κότσια
Αμυντικός
21
Βουλιαγμένη
Ιωάννα Χυδηριώτη
Αμυντικός
18
Βουλιαγμένη
Βασιλική Διαμανατοπούλου
Αμυντικός
22
Ολυμπιακός
Άλκηστη Αβραμίδου
Περιφερειακή
26
Ολυμπιακός
Νικολέτα Ελευθεριάδου
Περιφερειακή
17
Ολυμπιακός
Μιχαέλα Καλογεράκου
Περιφερειακή
17
Εθνικός
Ελισάβετ Πρωτόπαπα
Περιφερειακή
16
Βουλιαγμένη
Φιλιώ Μανωλιουδάκη
Περιφερειακή
29
Ολυμπιακός
Ελευθρία Πλευρίτου
Περιφερειακή
18
Ολυμπιακός
Αντιγόνη Ρουμπέση
Περιφερειακή
32
Βουλιαγμένη
Αλεξάνδρα Ασημάκη
Φουνταριστή
27
Ολυμπιακός
Μαργαρίτα Πλευρίτου
Φουνταριστή
21
Ολυμπιακός
Άλκηστη Μπενέκου
Φουνταριστή
21
Ματαρό
Έλενα Ξενάκη
Φουνταριστή
18
Βουλιαγμένη

































Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος