Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ευρυτάνας, που σήκωσε το κύπελλο Ελλάδας

 












Από το Νόστιμο Ευρυτανίας είναι η καταγωγή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναικού, της Καστοριάς, του Φωστήρα, του ΠΑΣ Γαλάτσι κ.α. Κώστα Μπάκη.
Την περίοδο 1979-1980 ως παίχτης της Καστορίας «έγραψε» ιστορία, καθώς ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας των «γουναράδων», που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας στον τελικό με 5-2 του Ηρακλή στο γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας. Προπονητής εκείνης της σαιζόν ήταν ο Σάββας Βασιλειάδης, ενώ στην ομάδα της Μακεδονίας αγωνιζόταν τότε ο γκολκίπερ Νίκος Σαργκάνης (Μετέπειτα πορτιέρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού). Ο επιθετικός Μπάκης σκόραρε μάλιστα ένα τέρμα στην πορεία προς την κατάκτηση του μοναδικού τροπαίου της Καστοριάς στο 2-0 της Γ΄ Φάσης επί της Καβάλας (6/2/1980, έκανε το 1-0 στο 47΄). Είχε δυο συμμετοχές ως αλλαγή, καθώς αγωνίστηκε και στον πρώτο ημιτελικό (2-0 επί του Μακεδονικού).
Το 1979 ως ποδοσφαιριστής του Φωστήρα σκόραρε στον προημιτελικό κυπέλλου στο 2-2 ενάντια του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας τους «ερυθρόλευκους».
Να τονίσουμε πως ο κ. Μπάκης είναι προπονητής και συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Βελούχι κατά το παρελθόν. Μάλιστα επισκέπτεται συχνά την Ευρυτανία.

Φωτογραφία: www.kastoria-fc.com