Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου στις 18:30 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας στα γραφεία της ενώσεως. Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης, Γιώργος Λιάγκας, Βασίλης Κατσίκης, Πάνος Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας.
Το πρώτο θέμα, στο οποίο έγινε αναφορά ήταν τα ιατρικά μηχανήματα, που παραχωρήθηκαν το 2008 από την ΕΠΟ, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν, καθώς δεν εφαρμόστηκε από την ομοσπονδία η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή. Τα μηχανήματα αυτά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου από το 2010 και συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γιώργο Λιάγκα, Νίκο Δροσίνη και Βασίλη Κατσίκη, η οποία θα κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Λόγος έγινε και για την Γενική Συνέλευση της Ο.Π.Π.Ε.(Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος), που έγινε φέτος στο Καρπενήσι μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ΕΠΣΕ και του Προέδρου κ. Παπαντζίμα. Αρνητική εντύπωση έκανε η παντελής αδιαφορία των τοπικών φορέων για το συμβάν αυτό, καθώς δεν βρέθηκε κάποιος να απευθύνει χαιρετισμό στους 80-100 συνέδρους, που βρίσκονται στην πόλη μας  παρά την σχετική ενημέρωση, που υπήρξε. Επιπλέον υπήρχε σκέψη για την διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης(π.χ. μέσα στα Χριστούγεννα τουρνουά σάλας η κάποιος μελλοντικός διεθνής αγώνας), αλλά οι προσπάθειες αυτές εξ αιτίας της μη ανταπόκρισης των φορέων της περιοχής μάλλον θα καταλήξουν στο κενό.
Έγινε συζήτηση και για τα καθήκοντα των παρατηρητών αγώνων εκτός νομού, καθώς υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παρατηρητών, όπως αυτοί που αφορούν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα κτλ. Αποφασίστηκε το διάστημα 13-20 Δεκεμβρίου(Θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η ακριβής ημερομηνία) να διεξαχθεί ενημερωτική ομιλία από τον παρατηρητή διαιτησίας Γιάννη Καλύβα και ενός ακόμη παρατηρητή διαιτησίας Εθνικών κατηγοριών προς τους παράγοντες της ΕΠΣΕ, τους παράγοντες των σωματείων, τους διαιτητές και τους προπονητές για τα καθήκοντα των παρατηρητών αγώνων, την συμπλήρωση του φύλου αγώνος, του φύλου αγώνος των παρατηρητών κτλ.
Όσον αφορά το θέμα των ποινών ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας εισηγήθηκε την 1η φορά που κάποιος παραφέρεται και αναγράφεται στο φύλλο αγώνος να υπάρχει επίπληξη, την 2η φορά αναστολή(ίσως και με πρόστιμο ακόμη) και την 3η φορά «καμπάνα» προς το πρόσωπο αυτό.
Όπως έχει αποφασιστεί παλαιότερα οι διαιτητές οφείλουν να παραδίδουν στο ταμείο της ενώσεως 10 ευρώ από κάθε αγώνα(30 σύνολο κάθε αγωνιστική), κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.
Για τον ορισμό των παρατηρητών αγώνων εκτός Ευρυτανίας θα πρέπει να υπάρχει γνωστοποίηση μόνο προς την αρμόδια επιτροπή της ενώσεως και πουθενά αλλού. Ο κ. Παπαντζίμας τόνισε με νόημα ότι πρέπει να επιβραβεύονται αυτοί που προσφέρουν στην ΕΠΣ και όχι αυτοί, οι οποίοι απουσιάζουν από τα συμβούλια.
Έγινε επίσης ανάγνωση των φύλλων αγώνων των επαναληπτικών αγώνων κυπέλλου και των ατόμων, που αναγράφηκαν σε αυτά(Δημήτρης Αντωνίου, Σταύρος Μαντής και Γιάννης Λερογιάννης) από τους ρέφερι. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις στο συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης για το εάν θα υπάρξουν τιμωρίες.
Αναφέρθηκε επιπλέον πως ο Δήμος Καρπενησίου για την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού περιεχομένου στην πόλη μας θα πρέπει να έρχεται πρώτα να έρχεται σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΕΠΣΕ, ώστε να υπάρξει η σχετική έγκριση.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει μεταγραφή του παρατηρητή διαιτησίας Γ΄ Εθνικής Γιάννη Καλύβα από την Φθιώτιδα στην δύναμη της ΕΠΣ Ευρυτανίας.


Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος