Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Νέοι: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 3-0

Κυριάρχησαν οι νέοι της ΕΠΣ Φωκίδας, αφού χωρίς να συναντήσουν δυσκολίες νίκησαν με 3-0 αυτούς της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη (16/12) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων και έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο.
Η Φωκίδα του Παναγιώτη Καραχρήστου κυριάρχησε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης και πήρε εύκολα την νίκη. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν διαρκώς την μπάλα και έπαιξαν και ανά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Μόλις στο 12ο λεπτό είχαν προηγηθεί με 2-0 χάρης σε τέρματα των: Παναγιώτη Φουσέκη και Μάριου Βήχου. Στο δεύτερο μέρος στο πρώτο 15λεπτο ήταν αρκετά πιεστικοί, ο Μάριος Βήχος πρώτα είχε δοκάρι και στην συνέχεια σκόραρε για το τελικό 3-0.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ούτε και σε αυτό το ματς μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική, αφού τα περισσότερα παιδιά της δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και «μοιραία» δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σε όλη την διάρκεια του ματς και επεδίωξαν να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που εν τέλει το κατάφεραν.
Την τελευταία (6η) αγωνιστική η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της έχοντας τερματίσει στην 2η θέση με 6 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανίας (Δεν έχει βαθμό) θα παίξει στο Καρπενήσι κόντρα στην γειτονική Αιτωλοακαρνανία.

Τσουχτερό κρύο
Η αναμέτρηση των νέων έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία, τσουχτερό κρύο και παρουσία λίγων φιλάθλων.

Προεδρική παρουσία
Από κοντά είδε τις προσπάθειες των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας ο Πρόεδρος της Γιώργος Παπαντζίμας.


«1» ο Πλάκας


Βασικός τερματοφύλακας για την Ευρυτανία ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος ο Αντώνης Πλάκας του Βελουχίου, με τον Αποστόλη Νούλα της Μυρίκης να χρησιμοποιείται ως αλλαγή.

Βοηθός στην περιφερειακή
Ο Παναγιώτης Καραχρήστος(Προπονητής της ΕΠΣ Φωκίδας) θα είναι ο βοηθός του Βασίλη Παπαθανασίου(Προπονητής της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) στην περιφερειακή ομάδα νέων του 9ου Ομίλου.

2Χ2
Μετά το 1-4 στο Καρπενήσι η Φωκίδα κέρδισε με διαφορά 3 τερμάτων στο γήπεδο της.

Πάτερ…Ημών
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες των γηπεδούχων ανέγνωσαν το Πάτερ Ημών, δίνοντας όρκο νίκης στην συνέχεια.

Εξαιρετικός ο Βήχος


Για τους νικητές ο μέσος ο Μάριος Βήχος σκόραρε 2 φορές είχε και 1 δοκάρι και γενικότερα πολύ καλή παρουσία.

Α΄ Μέρος

Ευχές για καλή επιτυχία
Πριν την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Φωκίδας ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στους αναπληρωματικούς της ΕΠΣ Ευρυτανίας.


Πλήρης έλεγχος
Οι γηπεδούχοι είχαν στο πρώτο μέρος τον πλήρη έλεγχο του ματς σκοράροντας πολύ νωρίς δυο γρήγορα τέρματα.

Άνοιξε τον δρόμο


Ο Παναγιώτης Φουσέκης μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο για την άνετη επικράτηση της ομάδας του. Ο Μάριος Βήχος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Σπύρος Ράικος «έστρωσε» στον Παναγιώτη Φουσέκη, που με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων έκανε το 1-0. Ο Φουσέκης είχε σκοράρει και στον πρώτο γύρο, όταν είχε περάσει ως αλλαγή.






Διπλασιασμός με Βήχο
7 λεπτά αργότερα η Φωκίδα έκανε 2 τα τέρματα της παίρνοντας από νωρίς σαφές προβάδισμα για την νίκη. Ο Παναγιώτης Φουσέκης έδωσε στον Μάριο Βήχο, ο οποίος απέφυγε τον Αντώνη Πλάκα και εύκολα με σουτ πραγματοποίησε το 2-0.




Αφιερωμένα στον Μαναίο


Τα δυο πρώτα τέρματα της Φωκίδας αφιερώθηκαν στον αναπληρωματικό Νίκο Μαναίο, με τους σκόρερ Παναγιώτη Φουσέκη και Μάριο Βήχο να τρέχουν στον πάγκο και να τον αγκαλιάζουν.


Δεν απείλησε
Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια τελική προσπάθεια και αμύνονταν σε όλο το πρώτο μέρος.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Βήχος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Ράικος έστρωσε στον Φουσέκη, που με σουτ στην δεξιά γωνία του Πλάκα έκανε το 1-0.
12΄: Ο Φουσέκης τροφοδότησε τον Βήχο, που πέρασε και τον τερματοφύλακα και με πλασέ διαμόρφωσε νωρίς-νωρίς το 2-0.
25΄: Κοντινό σουτ του Βήχου κατέληξε πάνω από την εστία του Πλάκα.
43΄: Ο Βήχος πάσαρε στον Σεγδίτσα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.

Β΄ Μέρος

Επιθετική αρχή
Μαινόμενοι ήταν οι παίκτες του Παναγιώτη Καραχρήστου κάνοντας πολύ καλό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις όμως βρήκαν δίχτυα μόλις 1 φορά για το τελικό 3-0.

Δοκάρι με Βήχο
Στο 53ο λεπτό Νίκος Τσώκος έδωσε στον Μάριο Βήχο, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής με την μπάλα να προσκρούει πρώτα στ εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια να σκάει στο έδαφος. Ωστόσο σύμφωνα με τον 1ο βοηθό Γιώργο Βαρζακάνο η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την γραμμή τέρματος.

Βρήκε δίχτυα
Μπορεί νωρίτερα η προσπάθεια του να σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ωστόσο τώρα στο 58ο λεπτό ο Μάριος Βήχος με καταπληκτικό τεχνικό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του εμβρόντητου Αντώνη Πλάκα και έγραψε το τελικό 3-0.



Έπεσε ο ρυθμός
Στο τελευταίο 30λεπτο του ματς ο ρυθμός του έπεσε και έγινε παιχνίδι κέντρου με μόλις 1 καλή ευκαιρία για την Φωκίδα.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Βήχος εκτέλεσε φάουλ, ο Μανέτας πήρε την κεφαλιά και ο Πλάκας απέκρουσε.
53΄: Ο Τσώκος πάσαρε στον Βήχο, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να «σκάει» στο έδαφος.
55΄: Σουτ του Γκούλτα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
56΄: Ο Τσώκος έδωσε στον Βήχο, ο οποίος σούταρε και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε.
56΄: Ο Σεγδίτσας σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
58΄: Ο Βήχος με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Πλάκα γράφοντας το τελικό 3-0.
59΄: Ο Βήχος βρήκε τον Μαναίο, που πλάσαρε και ο Πλάκας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
84΄: Σουτ του Βήχου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νούλα.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φωκίδα:  Βήχος, Γκούλτας, Φουσέκης
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Καραχρήστος (ΕΠΣ Φωκίδας) : «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και για την νίκη και για την καλή απόδοση που είχαμε και στα δυο ημίχρονα. Είχαμε πει πριν το παιχνίδι ότι θέλουμε να κλείσουμε με νίκη και παίρνοντας την 2η θέση να βγάλουμε και αρκετούς παίκτες στην περιφερειακή ομάδα και να έχουμε καλή απόδοση. Το πετύχαμε και εύχομαι και στους παίκτες που θα πάνε στην περιφέρεια να κάνουν καλές εμφανίσεις και να ανέβουν όσο πιο πολύ μπορούν. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ευρυτανίας.»





Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, ήταν καλύτερος. Εμείς μαζί με τα παιδιά κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια και με στόχο να  αποκομίσουν  εμπειρίες από αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα μας, θα το παλέψουμε όσο μπορούμε και μετά σειρά έχουν οι περιφερειακές ομάδες. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Φωκίδας (Παναγιώτης Καραχρήστος): Κακάνας, Χριστοδούλου, Ράικος(64΄ Κουβέλης), Κοντολάτης(58΄ Πουρνάρας), Μανέτας, Σεγδίτσας(57΄ Μαναίος), Δούκας(72΄ Δεδούσης), Γκούλτας, Τσώκος, Βήχος, Φουσέκης

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πλάκας(61΄ Νούλας), Χρυσικός(73΄ Κυλλής), Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Τάσιος, Τσιάμης(77΄ Σέλελης), Ντάλλας(61΄ Παπαϊωάννου), Μάκκας(70΄ Μπαρλάς), Μπισμπίκης, Λάμπρου(46΄ Χρυσαφόπουλος Λ.), Μπουμπουρής(70΄ Βούρτσας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουφογιάννης (ΕΠΣ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Βαρζακάνος (ΕΠΣ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Ζάφη Κουτρογιάννου (ΕΠΣ Φωκίδας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος