Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Παίδες: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 1-0

Το γρήγορο γκολ του Λεωνίδα Μπούτσινου χάρισε την νίκη με σκορ 1-0 στους παίδες της ΕΠΣ Φωκίδας ενάντια σε αυτούς της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν νέα πολύ καλή εμφάνιση και δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το ματς.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/12) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, παρουσία λιγοστών θεατών.
Οι γηπεδούχοι του Θωμά Αναγνωστόπουλου πήραν την δεύτερη νίκη στον θεσμό κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Το γκολ του Λεωνίδα Μπούτσινου στο 10ο λεπτό έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα της Φωκίδας, η οποία κράτησε μέχρι το φινάλε το υπέρ της αποτέλεσμα. Μάλιστα είχε και δοκάρι στο 59ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση του σκόρερ στο ματς του α΄ γύρου Παναγιώτη Κεφαλά και τεράστια ευκαιρία στο 79΄ με τον Δημήτρη Χαϊδόγιαννο.
Οι Ευρυτάνες του Δημήτρη Τσιγαρίδα σε ένα ακόμη ματς είχαν αρκετά αξιοπρόσεκτη παρουσία και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το γρήγορο που δέχτηκαν δεν τους επηρέασαν και προσπάθησαν μέχρι το τέλος να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Είχαν τις δικές τους στιγμές, όπου δεν αξιοποιήθηκαν και έτσι το σκορ παρέμεινε στο 1-0 έως το τέλος.
Την τελευταία (6η) αγωνιστική η Ευρυτανία υποδέχεται στο Καρπενήσι την Αιτωλοακαρνανία στις 23 του μήνα, ενώ η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της. Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην 2η θέση έχοντας 6 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι τερματίζουν στην 3η θέση μη έχοντας ακόμη βαθμολογική συγκομιδή.

Λιγοστοί
Το 2ο και τελευταίο εντός έδρας ματς της μικτής παίδων της ΕΠΣ Φωκίδας έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.


Double 1-0
Οι παίκτες του Θωμά Αναγνωστόπουλου είχαν νικήσει και στο Καρπενήσι με το ίδιο σκορ. Τότε σκόρερ ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς.

Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Στην Άμφισσα βρέθηκαν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας, ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παπαδημητρίου, ο υπεύθυνος μικτών ομάδων Βασίλης Κατσίκης, το μέλος της ενώσεως Νίκος Δροσίνης, ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας, ο Δημήτρης Αθανασόπουλος (Συνεργάτης του Γιώργου Χρυσαφόπουλου σε νέους και Παναγραφιωτικό). «Παρών»ήταν επίσης και πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Φωκίδας.


Τερμάτισε 2η
Οι παίδες της ΕΠΣ Φωκίδας τερμάτισαν στην 2η θέση του ομίλου με δυο νίκες και δυο ήττες.

Συνεχής βελτίωση
Οι Ευρυτάνες και σε αυτή την αναμέτρηση είχαν αρκετά καλή απόδοση, ωστόσο στις λεπτομέρειες δεν πήραν τον πρώτο τους βαθμό στην διοργάνωση.

Α΄ Μέρος

Μπήκε καλύτερα
Οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ενώσεως μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και πήραν από το 10ο λεπτό μόλις το προβάδισμα.

Από Λεωνίδα…σε Λεωνίδα


Η ομάδα της Φωκίδας πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 10ο λεπτό, όταν ο Λεωνίδας Σουλιντζής σέντραρε από αριστερά και ο Λεωνίδας Μπούτσινος (Φωτογραφία) με ψύχραιμο σουτ στην δεξιά γωνία του Παναγιώτη Πατλιά σκόραρε το 1-0. Ο δημιουργός και ο εκτελεστής του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης έχουν το ίδιο όνομα.






Δεν πτοήθηκαν
Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν πτοήθηκαν από την «ψυχρολουσία» που δέχτηκαν και επεδίωξαν και έγιναν απειλητικοί χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι παραπάνω.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Σουλιντζής σέντραρε από αριστερά και ο Μπούτσινος από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Πατλιά έκανε το 1-0.
22΄: Σουτ του Τριανταφύλλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρανάσος. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Τριανταφύλλου και το σουτ του Μπομποτσιάρη από το ύψος του πέναλτι κόντραρε και κατέληξε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
37΄: Ο Ματσούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το σουτ του Σουλιντζή από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

10λεπτο Φωκίδας
Η ομάδα της Φωκίδας  μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είχε ένα πολύ καλό τέταρτο σε απόδοση, όπου έχασε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Δοκάρι με Κεφαλά


Στο 59ο λεπτό ο Παναγιώτης Κεφαλάς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΕΠΣ Ευρυτανίας.


Οι ευκαιρίες της ΕΠΣΕ


Η ομάδα της Ευρυτανίας πάλεψε το ματς και είχε τις ευκαιρίες της να ισοφαρίσει. Στο 71ο λεπτό σουτ του Αλέξανδρου Τόλη (Φωτογραφία Αριστερά) εκτός περιοχής μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στα επόμενα λεπτά το σουτ του Θανάση Τριανταφύλλου (Φωτογραφία Κέντρο) αποκρούστηκε σε κόρνερ και μετά την εκτέλεση του ο Άρης Ρέπας (Φωτογραφία Δεξιά) δεν βρήκε στόχο από κοντά.


Κοντά στο 2-0

 












Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Δημήτρης Χαϊδόγιαννος (Φωτογραφία Αριστερά) βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κώστα Νικοπολίδη πλάσαρε, όμως ο Γιάννης Τσάρας (Φωτογραφία Δεξιά) σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος σωτήρια και αποσόβησε βέβαιη παραβίαση της εστίας της ομάδας του.


Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Σέντρα-σουτ του Τριανταφύλλου πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
51΄: Σουτ του Σουλιντζή μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΕ.
53΄: Ο Σουλιντζής έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
54΄: Ο Σουλιντζής πάσαρε στον Μουζεκέ, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα του Πατλιά.
59΄: Εκτέλεση φάουλ του Κεφαλά κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
71΄: Σουτ του Τόλη Α. εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καρανάσος.
72΄: Σουτ του Τριανταφύλλου μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
73΄: Ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το σουτ του Ρέπα από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
79΄: Ο Χαϊδόγιαννος πλάσαρε εξ επαφής τον Νικοπολίδη, όμως ο Τσάρας απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φωκίδα: Μπούτσινος, Χαϊδόγιαννος, Κεφαλάς, Σουλιντζής, Χλεμπογιάννης
Ευρυτανία: Τόλης Α., Τριανταφύλλου, Τσούκας

Δηλώσεις Προπονητών

Θωμάς Αναγνωστόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας) : «Ήταν σημαντικό το παιχνίδι για εμάς, για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είμαστε καλύτερη ομάδα, μπορούσαμε να διευρύνουμε και πιο πολύ το σκορ. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ευρυτανίας, όπου είναι μια αρκετά καλή ομάδα. Τελείωσε η διαδικασία για φέτος, όπου καταφέραμε και  πραγματοποιήσαμε τον στόχο μας.»




Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Δεν θα μιλήσω με την ιδιότητα του προπονητή, αλλά θα μιλήσω με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού που πραγματικά βλέπει τους μαθητές του να προσπαθούν πάρα πολύ, να μαθαίνουν πράγματα και να τα χρησιμοποιούν, να γίνονται καλύτεροι κάθε μέρα, αλλά στο διαγώνισμα να παίρνουν κακό βαθμό. Έτσι και η ομάδα παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, όποιος και αν παρακολούθησε τα παιχνίδια της θα καταλάβαινε πολύ γρήγορα ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, έχει τις ευκαιρίες, έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά από μια άτυχη στιγμή δέχεται ένα γκολ. Δεν θα σταθώ λοιπόν στην βαθμολογία, το σκορ, θα σταθώ στο ότι δικαιούμασταν αν όχι την νίκη με βάση τις ευκαιρίες, τουλάχιστον να μην χάσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και όπως θα έλεγα και στους μαθητές μου στο σχολείο, θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια, γιατί ο δρόμος, που ακολουθούν είναι ο σωστός.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Φωκίδας (Θωμάς Αναγνωστόπουλος): Καρανάσος, Αγγέλου(72΄ Λίβας), Λιακώνης, Μαναισάκης, Χαϊδόγιαννος, Κεφαλάς, Χλεμπογιάννης(72΄ Κλαδής), Μουζεκές(63΄ Φραγκούλης), Ματσούκας(42΄ Διαβόλης), Σουλιντζής, Μπούτσινος(72΄ Φαλίδας)

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Πατλιάς(76΄ Νικοπολίδης), Καραντάνας, Τριανταφυλλόπουλος(72΄ Πεταρούδας), Μπουμπουρής, Καραμπάς, Τόλης Α., Τριανταφύλλου, Μπομποτσιάρης(71΄ Μπίκας), Τόλης Ν.(48΄ Τσάρας), Τσούκας, Ρέπας

Διαιτητής: Μιλτιάδης Ανδρεόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Βαρζακάνος (ΕΠΣ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Ζάφη Κουτρογιάννου (ΕΠΣ Φωκίδας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος