Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 17:30. Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Νίκος Δροσίνης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Σωτήρης Διώτης, Βασίλης Κατσίκης και ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.
Το πρώτο θέμα, που συζητήθηκε αφορά τις μικτές ομάδες. Δηλαδή η προετοιμασία  των μικτών ομάδων να ξεκινάει από Σεπτέμβριο και η δουλειά να συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο. Θα καλεστούν στο επόμενο συμβούλιο οι ενωσιακοί προπονητές για να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο.
Στην συνέχεια η κουβέντα πέρασε στους διαιτητές. Θα πρέπει να καταβάλουν ποσοστό 10% και δέκα ευρώ ανά αγώνα(5 ο διαιτητής και από 2,5 ο κάθε βοηθός). Το ποσό αυτό θα εισέρχεται στο ταμείο αρωγής των ρέφερι, καθώς και σε λειτουργικά τους έξοδα(στολές, κάρτες κτλ.). Είναι κάτι που πραγματοποιείται σε όλες τις ενώσεις.
Λόγος έγινε επίσης για τα καθήκοντα των διαιτητών και παρατηρητών για την ομαλή τέλεση των αγώνων.
Τα γηπεδούχα σωματεία Αίολος και Μυρίκη θα πρέπει να εξασφαλίζουν έγκαιρα τους χώρους, που προβλέπονται από τον ΚΑΠ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επιπλέον αποφασίστηκε να σταθεί επιστολή στον Α.Σ. Αίολος σχετικά με τα γεγονότα της 2ης αγωνιστικής Αίολος-ΑΕΚ, όπου η διαιτητική 3αδα «κλειδώθηκε» έξω από τα αποδυτήρια. Καλό θα είναι να υπάρξει κλειδί, που θα δίδεται στους διαιτητές κατά την διάρκεια των αγώνων τους στο Δημοτικό Στάδιο.
Συζήτηση έγινε και για τις οφειλές. Τα σωματεία, που έχουν χρέη θα πρέπει να πληρώσουν για να οριστεί διαιτητική 3αδα στους αγώνες τους. Μάλιστα ο ΑΠΟΚ θα πρέπει να εξοφλήσει την 2η δόση του.
Επιπλέον οι ομάδες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στην ΕΠΣ τα διοικητικά συμβούλια τους, ώστε να γνωρίζει η ένωση ποιοι είναι οι παράγοντες των σωματείων.