Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Απολογισμός & ευχαριστήρια για το φιλανθρωπικό διήμερο


Το ακόλουθο δελτίο τύπου μας απέστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου  Δημοτικού, 3ου Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου εκφράζοντας τις ευχαριστίες και κάνοντας τον απολογισμό του διημέρου. 

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο που ήταν αφιερωμένο στην προσφορά. Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού, 3ου Νηπιαγωγείου και Ειδικού δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία καθώς και την συμπαράστασή του στους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή δοκιμασία , την πάλη για την υγεία των παιδιών της , διοργάνωσε μία ημερίδα ενημέρωσης για την δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών και δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης φιλανθρωπικού χαρακτήρα των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  «Φλόγα».

  Αναλυτικότερα:

•Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου η κα Κώστογλου Μαρία εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ μας ενημέρωσε  για την δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών. Οι 50 ( δυστυχώς μόνο!!!!) κατάφεραν να απαντήσουν στα πολλά ερωτήματα που δημιουργεί ο φόβος και κατανόησαν πως η δωρεά μοσχεύματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και γενναιοδωρίας που μπορεί να «ΧΑΡΙΣΕΙ ΖΩΗ» σε κάποιον συνάνθρωπο. Στα πλαίσια της ημερίδας κάποιοι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να εκπληρώσουν αυτή την θεάρεστη πράξη, κάνοντας την εγγραφή τους στην τράπεζα Δοτών μυελού των οστών. Συγκεκριμένα , έξι συμπολίτες εκ των οποίων οι πέντε ανήκουν στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν εθελοντές  δότες μυελού των οστών.
•Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου  το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρπενησίου γέμισε με φιλάθλους για να παρακολουθήσουν  δύο αγώνες μπάσκετ . Στον  πρώτο  αγώνα «αντίπαλοι» ήταν μικροί μαθητές του Σχολείου μας  και οι μικροί αθλητές της ΠΑΚ και οι δύο ομάδες κέρδισαν την εμπειρία του να αγωνίζομαι για καλό σκοπό. Ένα παιχνίδι που κράτησε  αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών καθώς και οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους αθλητές που με την πράξη τους  αυτή υπέδειξαν ήθος  ότι ταιριάζει δηλαδή σε ΑΘΛΗΤΕΣ.
Αμέσως  μετά διεξήχθη ο προγραμματισμένος αγώνας  Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας – ΠΑΚ ,πάλι με τον ίδιο σκοπό και στόχο. Στο σημείο αυτό ο Σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τόσο την ομάδα της Αστυνομίας όσο και την ΠΑΚ που εκτός από τους αγώνες στήριξαν τον Σύλλογό μας και στο οργανωτικό κομμάτι της όλης εκδήλωσης.
Κλείνοντας θα θέλαμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την ανταπόκριση στην αγορά εισιτηρίων για τους δύο αγώνες καθώς και για την παρουσία τους στο γήπεδο, πικρή γεύση αφήνει μόνο ο μικρός αριθμός ατόμων που θέλησαν να ενημερωθούν παρ’ όλα αυτά  όμως αυτό δεν μας απογοητεύει και σίγουρα δεν φρενάρει την επιθυμία να σταθούμε δίπλα σε όποιον πραγματικά έχει ανάγκη.
Ιδιαιτέρως  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και την κα Δεληγίαννη που αγκάλιασε και βοήθησε την προσπάθεια μας καθώς και για την χορηγία στα μπλουζάκια που φόρεσαν οι αθλητές του Σχολείου μας στον αγώνα. Το ΚΕΔΜΟΠ που ανταποκρίθηκε στέλνοντας την κα Κώστογλου Μαρία για να μας ενημερώσει . Την κα Κώστογλου ιδιαιτέρως ,που χάρης την αμεσότητα  και τον απλό λόγο μας έλυσε κάθε απίθανη απορία γύρω από την Δωρεά μυελού των οστών. Την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας που όχι απλά δέχτηκε να βοηθήσει αλλά έδωσε και το παράδειγμα με την εγγραφή τους ως Δότες Μυελού των οστών. Την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και στήριξε με την τεχνογνωσία της τους δύο αγώνες μπάσκετ. Το ΕΚΑΒ που πάντα δίνει το παρόν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις καλύπτοντας  τους Αγώνες μας καθώς και για την παρουσία του Προέδρου κ Σβερώνη Γιάννη στην Ημερίδα ενημέρωσης. Το Μοναστήρι Προύσου  για την οικονομική ενίσχυση. Τα παιδιά του Σχολείου μας και τους γονείς τους που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό βοήθησαν στη διάθεση των εισιτηρίων. Το «Ράδιο Καρπενήσι» ,τα «Ευρυτανικά Νέα» και τον « Ευρυτανία Σπορ» που πρόβαλλαν και παρακολούθησαν την δράση μας.
Γράφοντας τα ευχαριστήρια διαπιστώνουμε κάθε φορά πως ένας μόνο δεν μπορεί!!!! Όλοι μαζί όμως πάντα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που αδιαμφισβήτητα σοκάρει. Ευτυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν να την νικήσουν. Πρώτοι οι επιστήμονες κλεισμένοι στα εργαστήριά τους , οι γιατροί και νοσηλευτές δίπλα στους ασθενείς , οι οργανώσεις – τράπεζες δοτών , οι Σύλλογοι στήριξης των οικογενειών ασθενών όπως η «ΦΛΟΓΑ» , εσείς και εμείς που στηρίζουμε , αλλά όλοι αυτοί που υποφέρουν και περιμένουν την ελπίδα να φάνει, από κάποιον ανώνυμο δότη. Σας  ευχαριστούμε όλους.»

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου