Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΕΚ-Ποταμιά 0-1

Χωρίς να ικανοποιήσει η ομάδα της Ποταμιάς πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της με το ίδιο σκορ, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα έκανε την πιο συμπαθητική της εμφάνιση. Έπαιξε με αρκετό πάθος και αμυντικά ήταν αρκετά ανταγωνιστική, καθώς διατηρήθηκε μέχρι το τέλος στο παιχνίδι. Στο επιθετικό κομμάτι δεν κατάφερε να φανεί απειλητική. Ο «δικέφαλος» παραμένει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα κρατά από το συγκεκριμένο ματς μόνο το «3ποντο», καθώς δεν ικανοποίησε με την απόδοση της. Το γκολ, που έκρινε την νίκη σημείωσε στο 45΄ ο Λάμπρος Φλωράκης, ενώ προσπάθεια στο δοκάρι είχε λίγο νωρίτερα ο Κώστας Γιαννακόπουλος. Οι Μεγαλοχωρίτες «σκαρφάλωσαν» στην 3η θέση, φτάνοντας τους 7 βαθμούς.
Οι τυπικά γηπεδούχοι την επόμενη(6η) αγωνιστική θα αγωνιστούν με την Μυρίκη, ενώ οι Μεγαλοχωρίτες «κοντράρονται» με τον Αίολο.

Περίπου 50
Τον αγώνα, ο οποίος έγινε μέσα σε άκρως αθλητικά πλαίσια παρακολούθησαν γύρω στους 50 θεατές.


Ξεχωρίζει ως πορτιέρο


Την εστία του «δικεφάλου» υπερασπίστηκε ο αμυντικός Κώστας Ιωάννου(Φωτογραφία), που έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Δυο τιμωρημένοι
Τιμωρημένοι είναι από πλευράς ΑΕΚ οι: Στέφανος Κοράκης και Γιάννης Χαλκιάς. Ο πρώτος εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Νέα εμφάνιση
Οι παίχτες της ΑΕΚ φόρεσαν την καινούργια τους εμφάνιση, που συνδυάστηκε με αγωνιστική άνοδο της ομάδας.


Κλασσικό «φρεσκάρισμα»


Με πολλούς νέους παίχτες στην αρχική της σύνθεση παρατάχτηκε η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων. Συγκεκριμένα φανέλα βασικού πήραν οι: Γιώργος Γιαννόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γιάννης Τσόγκας(Φωτογραφία κέντρο), Πάνος Ζιάκας και Χρήστος Αρκουμάνης(Φωτογραφία δεξιά). Απουσίαζαν οι: Κώστας Μπούκας, Χρήστος Παρούτσας, Δημήτρης Τελώνης και Αντρέας Παπαροιδάμης.

Πρώτο του Ζιάκα


Ο ανασταλτικός μέσος της ΑΕΚ Πάνος Ζιάκας(Φωτογραφία) συμμετείχε για πρώτο φετινό ματς πρωταθλήματος, έχοντας παρουσία μόνο στο κύπελλο.

5 αλλαγές














Από πλευράς Μεγαλοχωριτών θέση στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έλαβαν οι: Ντίνος Γιαννόπουλος, Σπύρος Μπούρας, Κώστας Πολυμερόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), Νεόφυτος Νεοφύτου και Γιώργος Ράικος(Φωτογραφία δεξιά).
Απουσίαζαν οι: Αργύρης Τσάκνης, Λεωνίδας Κόγιας, Αλέξανδρος Μπίκας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Πολυχρόνης Λιάνγκος. Αλλαγή μπήκε ο Κώστας Γιαννακόπουλος.

Έκανε ασίστ


Στην πρώτη του εμφάνιση στην Α΄ κατηγορία για την τρέχουσα σαιζόν ο Ντίνος Γιαννόπουλος(Φωτογραφία) των νικητών έκανε ασίστ. «Πρώτη» στο φετινό πρωτάθλημα και για τον Σπύρο Μπούρα.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή χωρίς ουσία
Η ομάδα της Ποταμιάς είχε την υπεροχή, αλλά όχι και την ουσία. Τελικώς σκόραρε στο 45ο λεπτό το γκολ, που έκρινε και τον αγώνα. Πολύ καλή αμυντική παρουσία για το συγκρότημα του Ηλία Μπακόλα, που δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει επιθετικά.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο  Δημήτρης Τσιγαρίδας υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 27ο λεπτό, καθώς της θέση του τραυματία Σπύρου Μπούρα(Φωτογραφία) πήρε ο Κώστας Γιαννακόπουλος.



Απείλησε με Νεοφύτου


Στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 42ο λεπτό ο Νεόφυτος Νεοφύτου(Φωτογραφία) σούταρε μετά την ασίστ του Γιάννη Ζαλοκώστα, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τον Κώστα Ιωάννου και κατέληξε σε κόρνερ

Δοκάρι «Τσίτα»


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία), που χρησιμοποιήθηκε σε θέση δεξιού αμυντικού έκανε την σέντρα-σουτ στο 44ο λεπτό, αλλά η μπάλα βρήκε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Σε καθοριστικό σημείο


Με την συμπλήρωση 45΄ λεπτών οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος τροφοδότησε τον Λάμπρο Φλωράκη(Φωτογραφία), που από θέση τετ α τετ πέτυχε το νικητήριο τέρμα.
Οφσάιντ στον β΄ βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη ζήτησαν οι παίχτες της ΑΕΚ, με την άμυνα της να έχει ακινητοποιηθεί.







Οι καλύτερες φάσεις
8’ : Σέντρα του Τσόγκα από τα δεξιά, αδύναμο σουτ του Αρκουμάνη μάζεψε ο Μεριγκούνης στην δεξιά του γωνία.
18΄: Ο Ράικος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, μετά από λάθος της άμυνας σουτ του Νεοφύτου από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
21΄: Σουτ του Φλωράκη μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Ιωάννου.
28΄: Ο Σαπούνης έκανε την μπαλιά στον Γιαννόπουλο Κ., που από καλή θέση σούταρε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
29΄: Ο Γιαννόπουλος Κ. έδωσε στον Ζαλοκώστα, το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ.
42΄: Ο Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Νεοφύτου, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε, για να αποκρούσει στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ιωάννου.
43΄: Σουτ του Σαπούνη από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του «δικεφάλου».
44΄: Σέντρα-σουτ του Γιαννακόπουλου από θέση δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου και έφυγε άουτ.
45΄: Ο Γιαννόπουλος Κ. έκανε κάθετη πάσα στον Φλωράκη, ο οποίος «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε τον Ιωάννου στην αριστερή του γωνία(0-1).
45΄+2΄: Ατομική προσπάθεια του Φλωράκη και πάσα στον Γιαννόπουλο Κ., ο οποίος δοκίμασε σουτ, για να μαζέψει ο Ιωάννου.

Β΄ Μέρος

Δεν βελτιώθηκε
Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καλύτερη φυσική της κατάσταση η Ποταμιά, που χωρίς να ικανοποιήσει διατήρησε, αλλά δεν αύξησε το υπέρ της 0-1.

Εκτός ο Δ. Γιαννόπουλος


Από πλευράς ΑΕΚ ο Δημήτρης Γιαννόπουλος(Φωτογραφία) αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, δίνοντας την θέση του στον Δημήτρη Κολλημένο.

«Ντεμπούταρε» ο Μπουμπουρής


Ο μεσοαμυντικός Γιώργος Μπουμπουρής(Φωτογραφία) αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Ποταμιά, έχοντας αποκτηθεί από την Μυρίκη.

Καλύτερη στιγμή με «Ζάλο»


Ο κινητικός Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) δοκίμασε όμορφο σουτ στο 79΄ μετά την μπαλιά του Γιώργου Ράικου, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρο απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις επίσης του αγώνα την ατομική προσπάθεια του Νεόφυτου Νεοφύτου μάζεψε ο σταθερός Κώστας Ιωάννου.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Νεοφύτου τροφοδότησε τον Φλωράκη, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής απομάκρυνε ο Ιωάννου.
49΄: Σουτ του Ζαλοκώστα από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
63΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, πλασέ του Νεοφύτου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
78΄: Ακίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Αρκουμάνη από αριστερά κατέληξε έξω από την εστία της Ποταμιάς.
79΄: Ο Ράικος έκανε κάθετη πάσα στον Ζαλοκώστα, το σουτ του οποίου απέκρουσε όμορφα με εκτίναξη σε κόρνερ ο Ιωάννου. Ο Ράικος εκτέλεσε από αριστερά και η κεφαλιά του Φαρμάκη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των αντιπάλων.
87΄: Κορνερ του Ράικου, κεφαλιά του Νεοφύτου πέρασε έξω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
93΄: Προσωπική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Νεοφύτου από τα αριστερά μάζεψε ο γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Κίτρινες Κάρτες
Φλωράκης

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Λάππας, Νιαβής, Ιωάννου Κ., Κατσαρός
Ποταμιά: Ράικος, Ζαλοκώστας, Νεοφύτου

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Παίζαμε με μια ομάδα καλύτερη από εμάς. Παρουσιαστήκαμε καλοί στο αμυντικό κομμάτι, όχι όμως στο επιθετικό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια έκπληξη, όμως δεν τα καταφέραμε και χάσαμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς. Εμείς προχωράμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.»








Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Δεν θα ήθελα να προβώ σε σχολιασμό του σημερινού αγώνα και της εμφάνισης της ομάδας μου. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Νιαβής, Λάππας, Ιωάννου Γ., Γιαννόπουλος Γ., Γιαννόπουλος Δ.(73΄ λ.τρ Κολλημένος), Τσόγκας, Ζιάκας(61΄ Κατσαρός), Αρκουμάνης, Γενιτσαρόπουλος, Μπέσσας Ι.

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Πολυμερόπουλος, Μπούρας Σ.(27΄ λ.τρ Γιαννακόπουλος), Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Ράικος, Ζαλοκώστας Ι., Σαπούνης, Γιαννόπουλος Κ.(68΄ Μπουμπουρής), Φλωράκης(56΄ Πατρώνης), Νεοφύτου

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ: Λάμπρος Κατσαρός, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης, Δημήτρης Κολλημένος