Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 51-111

Επιβλητικό πέρασμα έκαναν από το Καρπενήσι οι έφηβοι του Έσπερου Λαμίας, που συνέτριψαν την Π.Α.Κ. με 111-51, κερδίζοντας με διαφορά 60 πόντων.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο(24/10) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ για τον 6ο Όμιλο και το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου υπέκυψε στην ανωτερότητα των Φθιωτών και κατάφερε μόνο στο πρώτο 10λεπτο να είναι ανταγωνιστική, παίζοντας καλή άμυνα. Όσο κυλούσε ο χρόνος οι νεαροί αθλητές της Ακαδημίας υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και «μοιραία» η διαφορά είχε διαρκώς τάσεις αυξητικές για να καταλήξει στους 60 πόντους. Ο Κώστας Νιαβής ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ευρυτάνων με 18 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα. Αξίζει να αναφέρουν ότι οι μισοί και πλέον παίκτες της Ακαδημίας αγωνίζονται και στην παιδική ομάδα.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι κάνοντας και επίδειξη δύναμης. Οι πρωταθλητές της ΕΣΚΑΣΕ σε εφήβους και σε άνδρες (Αγωνίζονται Γ΄ Εθνική) όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν και την απόδοση τους. Το πρεσάρισμα και ασφυκτική άμυνα σε όλο το γήπεδο από την 2η περίοδο αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην αύξηση της διαφοράς. Οι Φθιωτοί έφτασαν στο +60, με τον ταλαντούχο Φώτη Φύκα να σκοράρει 50 βάζοντας και 4 τρίποντα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. παίζει την Κυριακή (15/11) στο κλειστό γήπεδο Ανθεών με την Αναγέννηση Λαμίας και ο Έσπερος ταξιδεύει το Σάββατο το πρωί (14/11), για να αγωνιστεί στον Δομοκό με την τοπική Μούτα.

Λίγοι φίλαθλοι
Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση των εφήβων της Ακαδημίας έγινε παρουσία μόλις 50 θεατών.



Αλλαγή ημέρας
Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή στις 3, ωστόσο άλλαξε ημέρα και ώρα.

Με «100σταρα» και πέρυσι
Οι πρωταθλητές του Έσπερου είχαν «κατοσταρήσει» και πέρυσι και στις δυο αναμετρήσεις την Π.Α.Κ.

18 ο Νιαβής


Για τους ηττημένος πρώτος σκόρερ ήταν ο Κώστας Νιαβής, που σημείωσε 18 ευστοχώντας και σε 2 τρίποντα. Με 13 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο πλέι μέικερ Θοδωρής Κατσαρός.


Φύκας…από άλλο πλανήτη


Ο πλέι μέικερ των φιλοξενούμενων Φώτης Φύκας έκανε «διαστημική» εμφάνιση, βάζοντας 50 ολόκληρους πόντους και ευστοχώντας και σε 4 τρίποντα.  Ο αθλητής αποτελεί και μέλος στην αντρικής ομάδας και αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, όπως και ο αδερφός του Παντελής. Με 21 πόντους και 3 τρίποντα ακολούθησε ο ταλαντούχος Βασίλης Αναγνώστου.



Οι περσινοί πρωταθλητές
Οι έφηβοι του Έσπερου κατέκτησαν πέρυσι το εφηβικό πρωτάθλημα στην ΕΣΚΑΣΕ. Ενώ η αντρική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, έχοντας αρχίσει με δυο ήττες.

«Μουδιασμένοι» και οι δυο


Δεν μπήκαν καλά στο ματς οι δυο ομάδες, καθώς ξεκίνησαν έχοντας αρκετές άστοχες προσπάθειες. Οι φιλοξενούμενοι του Έσπερου προηγήθηκαν με +9 και 4-13. Ο Θοδωρής Κατσαρός με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Φώτης Φύκας με 2 τρίποντα και ο Δημήτρης Κουφαλιώτης (Φωτογραφία) με 3ποντη «βόμβα» έκαναν το 1-9. Ο Κώστας Νιαβής με 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική ποινή και ο Θοδωρής Κατσαρός με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 4-9. Το 4-13 της 1ης περιόδου έγινε μετά από δίποντο του Βασίλη Αναγνώστου μετά από πάσα του Φώτη Φύκα και καλάθι του Γρηγόρη Σμάνη. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. ανέκοψε με όμορφο «στοπ» τον Μάριο Καϊλα του Έσπερου.




Με βολές
Και οι 4 πόντοι της Ακαδημίας στο 1ο 10λεπτο σημειώθηκαν από την γραμμή των ελεύθερων βολών. Η Π.Α.Κ. σκόραρε με σουτ εντός παιδιάς στο ματς στην 2η περίοδο με δίποντο του Θοδωρή Κατσαρού.

Τεχνική σε Δ.Κουνάνο


5.40 πριν το τέλος της 1ης περιόδου ο Δημήτρης Κουνάνος του Έσπερου Λαμίας χρεώθηκε με τεχνική ποινή από τον έμπειρο ρέφερι Γιάννη Ευαγγελόπουλο. Ο Κώστας Νιαβής ευστόχησε στην ελεύθερη βολή της τεχνικής ποινής.



Πήρε φόρα


Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι στην 2η περίοδο και προηγήθηκαν με 27 πόντους και με 18-45. Ο Παντελής Φύκας με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) με το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς της Π.ΑΚ. που ήταν για 2 και ο Φώτης Φύκας με δίποντο έκαναν το 6-17. Ακολούθησε εκτέλεση του Φώτη Φύκα έξω από τα 6.75, γκολ φάουλ του ίδιου με εύστοχη βολή και νέα τρίποντη «βόμβα» του ίδιου για το 6-26 και το +20 για τους Φθιωτούς. Ο Κώστας Νιαβής με έμμεσο τρίποντο (Γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή), ο Φώτης Φύκας με 1/2 βολές, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Κέντρο) με καλάθι και φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή) μετά από ασιστ του Στέφανου Θεοδώρου και ο τελευταίος 2 δίποντο διαμόρφωσαν στο 13-27. Ο Φώτης Φύκας με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Βασίλης Αναγνώστου με προσπάθεια για 2 έκαναν το 15-31. Εν συνεχεία ο Γιάννης Καλαμάρας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Φώτης Φύκας με 1/2 βολές και με δίποντο πραγματοποίησαν το 15-36. Ο Κώστας Νιαβής σκόραρε για 3, ο Δημήτρης Κουφαλιώτης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και σκόραρε και στην συνέχεια και δίποντο (18-41). Το 18-45 του ημιχρόνου έγινε μετά από δίποντο του Γρηγόρη Σμάνη και δίποντο του Γιάννη Καλαμάρα μετά από πάσα του Δημήτρη Κουφαλιώτη. 







Στο +36


Με τον Βασίλη Αναγνώστου και τον Φώτη Φύκα να συνδυάζονται σε πολλές περιπτώσεις να διασπούν την άμυνα της Π.Α.Κ. ο Έσπερος έφτασε στο +36 και στο 34-70. Ο Φώτης Φύκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο, ο Φώτης Φύκας με 2ποντο και με 2/2 βολές έκαναν το 20-50. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Δημήτρης Κουνάνος με 2ποντο, ο Φώτης Φύκας με 2ποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός με 1/2 βολές πραγματοποίησαν το 23-54. Ακολούθησε δίποντο του Φώτη Φύκα μετά από ασιστ του Βασίλη Αναγνώστου και 3ποντο του Δημήτρη Κουφαλιώτη (23-59). Ο Θοδώρής Κατσαρός με δίποντο και ο Βασίλης Καρφής (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο έκαναν το 28-59. Ο Φώτης Φύκας με γκολ φάουλ (Χαμένη βολή), ο Βασίλης Αναγνώστου με δίποντο και ο Φώτης Φύκας με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 28-65. Ο «μικρός» Κώστας Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο, ο Βασίλης Αναγνώστου με 3ποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με τρίποντο και ο Βασίλης Αναγνώστου με δίποντο έκαναν το 34-70 του 3ου δεκαλέπτου. Ελαφρύ τραυματισμό είχε στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου ο Βασίλης Αναγνώστου του Έσπερου. Ο Φώτης Φύκας των φιλοξενούμενων ανέκοψε με τάπα τον Αποστόλη Νούλα της Ακαδημίας.





Ακούραστοι στο +60
 












Δεν πάτησαν «φρένο» οι έφηβοι του Έσπερου, οι οποίοι συνέχισαν να σκοράρουν διαρκώς φτάνοντας την διαφορά στους 60 και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο «αστρονομικό» 51-111. Ο Μάριος Καϊλας με δίποντο, ο Φώτης Φύκας με δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο και ο Βασίλης Αναγνώστου (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έκαναν το 36-76. Με δίποντο του Φώτη Φύκα, καλάθι του Λάμπρου Καμαρέτσου, δίποντο του Φώτη Φύκα, 3ποντο του Βασίλη Αναγνώστου και 2/2 ελεύθερες βολές του Φώτη Φύκα το σκορ πήγε στο 38-85. Ο Κώστας Νιαβής με δίποντο, ο Γιάννης Καλαμάρας με 2/2 βολές, ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου με 2ποντο και ο Βασίλης Αναγνώστου με τρίποντη «βόμβα» πέτυχαν το 42-90. Με 2ποντο του Φώτη Φύκα, δυο καλάθια του Κώστα Νιαβή και δίποντο του Βασίλη Αναγνώστου έγινε το 46-94. Ο Δημήτρης Κουφαλιώτης με δίποντο, και ο Φώτης Φύκας με δυο συνεχόμενα καλάθια πέτυχαν το 46-100. Ο Δημήτρης Κουφαλιώτης με 3ποντο, ο Χρήστος Παναγιώτου με δίποντο και ο Κώστας Νιαβής με τρίποντο έκαναν το 49-105. Το τελικό 51-111 έγινε μετά από καλάθι του Δημήτρη Κουφαλιώτη, δίποντο του Κώστα Νιαβή και δυο δίποντα του Γρηγόρη Σμάνη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Κώστας Νιαβής των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» τον Αλέξανδρο Ζερντίσκι του Έσπερου. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. μοίρασε όμορφο «στοπ» στον Φώτη Φύκα των φιλοξενούμενων. Ο Κώστας Νιαβής της Ακαδημίας μοίρασε τάπα στον Γιάννη Καλαμάρα του Έσπερου.




100ος του Φύκα
Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Φώτης Φύκας σημείωσε τον 100ο πόντο του ματς διαμορφώνοντας με δίποντο το 46-100, κάτω υπό τους πανηγυρισμούς όλων των παικτών του Έσπερου.




Αποβλήθηκε ο Κατσαρός
6.33 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Θοδωρής Κατσαρός της Π.Α.Κ. αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Πανηγυρισμοί του 2Χ2
Μετά την ολοκλήρωση του ματς οι αθλητές, το τεχνικό τιμ και οι παράγοντες του Έσπερου πανηγύρισαν την επιτυχία τους, φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου δυνατά «Λαμία».




Τα δεκάλεπτα
4-13, 18-45, 34-70, 51-111

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παπαϊωάννου 2, Παπαγεωργίου Κ. 3(1), Καρφής 3(1), Νούλας 4, Κατσαρός 13(1), Παπαγεωργίου Ο., Καραγιάννης, Θεοδώρου 2, Νιαβής 18(2), Τάσιος 4, Καμαρέτσος 2

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Φύκας Φ. 50(4), Αναγνώστου 21(3), Σμάνης 8, Φύκας Π. 2, Κουνάνος Ε., Καλαμάρας 6, Καϊλας 2, Κουφαλιώτης 18(4), Ζερντίτσκι, Κουνάνος Δ. 2, Παναγιώτου 2, Τσαπραζλής

Διαιτητές : Ιωάννης Ευαγγελόπουλος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Μιχάλης Νούλας






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος