Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αίολος-Κρέντη 2-0

Με γκολ των δυο αλλαγών του (Ανδρέα Σουμέλα και Κώστα Μπουμπουρή) στο τελευταίο 20λεπτο ο Αίολος «λύγισε» την μαχητική Κρέντη και επιβλήθηκε με 2-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (31/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε κάτω από κρύο, ψιλόβροχο και με την απουσία φιλάθλων λόγω του καιρού.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή σε όλο το διάστημα του ματς, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Έχασε σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν το πέναλτι του Χάρη Ζαραβέλη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη. Οι δυο αλλαγές στο δεύτερο μέρος «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα στο 73ο λεπτό ο Ανδρέας Σουμέλας και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κώστας Μπουμπουρής πέτυχαν τα δυο νικητήρια τέρματα.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα αμύνονταν με επιτυχία για 73 λεπτά, όπου κρατούσε το μηδέν στα μετόπισθεν. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέσα από στημένα και από αντεπιθέσεις να απειλήσουν. Η μοναδική ομάδα που δεν έχει έδρα στο Καρπενήσι, η Κρέντη έπαιξε με αρκετά νεαρά παιδιά και κατάφερε να είναι ανταγωνιστική κόντρα σε μια πιο δουλεμένη και πιο ισχυρή ομάδα.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Αίολος θα κάνει το ρεπό του, ενώ η Κρέντη θα παίξει την Κυριακή (8/11) με τον ΑΠΟΚ στο αθλητικό κέντρο. Ο Αίολος έφτασε τους 6 βαθμούς και η Κρέντη παρέμεινε στους 3.

Χωρίς θεατές
Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στην προσέλευση φιλάθλων, με την κερκίδα του Δημοτικού σταδίου να είναι άδεια.

Χαμηλή θερμοκρασία
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο, ψιλόβροχο ανά διαστήματα, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

«Κοούτσαρε» ο Ν. Βούρτσας


Ο Νίκος Βούρτσας της Κρέντης λόγω θλάσης δεν αγωνίστηκε ούτε και σε αυτό το ματς, ωστόσο καθοδήγησε από τον πάγκο τους ποδοσφαιριστές του.

Εκτίει την τιμωρία
Ο Σταύρος Μαντής παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα μαζί με τον ταμία της ομάδας Περικλή Πλακιά. Ο πρώτος έχει τιμωρηθεί με 30 ημέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συνεχίζει να εκτίει την ποινή της τιμωρίας του, η οποία λήγει στις 14 Νοεμβρίου.


13αδα
Οι δυο τεχνικοί είχαν αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστές και είχαν 13μελη αποστολή και οι δυο. Οι 4 αναπληρωματικοί Αίολου και Κρέντης αποτέλεσαν τις 2 αλλαγές κάθε ομάδας.

Κοντά ο Πρόεδρος


Τις προσπάθειες της ομάδας της Κρέντης παρακολούθησε και σε αυτό το ματς από κοντά ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Χρήστος Λάππας (Φωτογραφία).


Έπαιξαν στην Κρέντη


Η διαιτητική 3αδα έχει φορέσει κατά το παρελθόν την φανέλα της Κρέντης. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά, Έχει παίξει και στον Αίολο) και οι βοηθοί Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία Κέντρο) και Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) έχουν αγωνιστεί στην Κρέντη, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο τους δελτίο.


Στην 11αδα Χαλκίδης και Ράπτης

 












Για τους γηπεδούχους του Γιάννη Φλωράκη υπήρξαν μόλις 2 διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική 11αδα ενάντια στον ΑΠΟΚ την περασμένη Κυριακή. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Δεξιά) και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Σάββας Χαλκίδης (Φωτογραφία Αριστερά). Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Μπόνια (Απουσίαζε) και Θωμά Αζακά (Τραυματίας/ Παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο).

4 αλλαγές



 












Ο Νίκος Βούρτσας παρέταξε την ομάδα του με αρκετά νέα παιδιά και 4 αλλαγές σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ. Το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), σαν μεσοαμυντικός έπαιξε ο Στέφανος Γκορόγιας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), στο δεξί άκρο του κέντρου ξεκίνησε ο 14χρονος Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και στο κέντρο έπαιξε επίσης ο 14χρονος Νεκτάριος Ντάλλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά, Πρώτη συμμετοχή στην Α΄  Ευρυτανίας για φέτος). Αντικατέστησαν τους: Βαγγέλη Μάκκα, Βασίλη Μπισμπίκη, Χρήστο Κουρκουβή (Απουσίαζαν) και τον τιμωρημένο Δημήτρη Σερπάνο, που εξέτισε την 1η από τις 4 αγωνιστικές τις τιμωρίας του.

Α΄ Μέρος

Χωρίς φάση
Στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης ήταν κακό ποιοτικά και έκλεισε χωρίς κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

Κατοχή Αίολου
Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος και ενέτεινε τις προσπάθειες του στο τελευταίο τέταρτο του ματς.

Έκλεινε χώρους
Οι Κρεντιώτες είχαν ως πρώτος στόχο την άμυνα τους και να κρατήσουν το μηδέν. Έκλεισαν όλους τους χώρους μπροστά από την περιοχή τους και σε συνδυασμό με το χαμένο πέναλτι ευτύχησαν να κρατήσουν το μηδέν.

Διπλή ευκαιρία

 












Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 27΄, όταν μετά την μπαλιά του Σάββα Χαλκίδη, ο Πάνος Μαρκής (Φωτογραφία Αριστερά) μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά χωρίς αντίπαλο, σούταρε, ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια προ κενής εστίας ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.




Στο δοκάρι το πέναλτι


Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 45ο λεπτό όταν ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιάννη Τσάκνη. Ο «Ζάρα» ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων, με τον Τόλη Φούκα να σουτάρει στην επαναφορά και τον Γιάννη Φεγγούλη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ, το οποίο δεν εκτελέστηκε, καθώς σφυρίχτηκε η λήξη του ημιχρόνου.







Οι καλύτερες φάσεις
25΄: Ο Ράμμος έδωσε στον Ράπτη, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φεγγούλη.
27΄: Μετά την μπαλιά του Χαλκίδη ο Μάρκης μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά χωρίς αντίπαλο, σούταρε, ο Φεγγούλης απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά σουτ του Ράμμου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
45΄: Ο Ράμμος πάσαρε στον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος σούταρε όμορφα από τα όρια της περιοχής και ο Φεγγούλης απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ζαραβέλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσάκνη και κέρδισε το πέναλτι.
45΄+1΄: Ο Ζαραβέλης εκτελεί το πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι της Κρέντης και στην επαναφορά ο Φούκας να σουτάρει και ο Φεγγούλης να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Απειλητική με στημένο


Στο 52ο λεπτό ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας φάουλ  με τον Φώτη Μακρή να εκτινάσσεται όμορφα και να αποκρούει σε κόρνερ.


Νεύρα και κίτρινη

 












Από μια κίτρινη τιμωρήθηκαν στο 64ο λεπτό αντίκρισαν οι Νίκος Νικολάου (Φωτγραφία Αριστερά, Αίολος) και Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά, Κρέντη). Ο δεύτερος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον πρώτο και για λίγα δευτερόλεπτα τα «αίματα άναψαν».



Πίεσε ψηλά
Ο Αίολος αύξανε την πίεση του όσο περνούσε ο χρόνος και κατάφερε να παραβιάσει δυο φορές την αντίπαλη εστία φτάνοντας στο τελικό 2-0.

Προηγήθηκε με Σουμέλα


Ο Ανδρέας Σουμέλας «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα με το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Αίολου. Στο 73ο λεπτό ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε όμορφα το κόρνερ από αριστερά και ο Ανδρέας Σουμέλας με κεφαλιά από κοντά στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-0. Ο Θεσσαλονικιός μεσοαμυντικός επέστρεψε από τραυματισμό.




Φινάλε με γκολ «Μπούμπου»


Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η 2η αλλαγή του Γιάννη Φλωράκη ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) σκόραρε και αυτός στην 1η του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ο Νίκος Νικολάου έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά, σέντραρε, ο Χάρης Ζαραβέλης σούταρε και ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κώστας Μπουμπουρής με σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης πραγματοποίησε το τελικό 2-0.





Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Απευθείας φάουλ του Κατσαδούρου απέκρουσε σε κόρνερ ο Μακρής.
59΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Ράμμου από καλό σημείο πέρασε πάνω από την εστία της Κρέντης.
72΄: Ο Νικολάου έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και ο Φεγγούλης απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
73΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σουμέλας με κεφαλιά από κοντά στο κέντρο της αντίπαλης εστίας έκανε το 1-0.
90΄: Ο Νικολάου έδωσε στον Ράμμο, που έδωσε στον Ράικο, ο οποίος σούταρε από αριστέρά ψηλά άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
91΄: Ο Νικολάου έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε το πλασέ του Ζαραβέλη απέκρουσε ο Φεγγούλης και στην επαναφορά ο Μπουμπουρής με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Χαλκίδης, Νικολάου, Μπισμπίκης Φ., Κατσαδούρος, Ντάλλας Αθ.

Διακριθέντες
Αίολος: Τριανταφυλλόπουλος, Σουμέλας, Χαλκίδης, Μπουμπουρής
Κρέντη: Ντάλλας Αθ., Γκούρλιας, Μπισμπίκης Φ., Φεγγούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο έγινε κάτι από δύσκολες καιρικές συνθήκες και για τις ομάδες. Δεν έχουμε κάποια δικαιολογία όμως, νομίζω ότι ήμασταν αρκετά κακοί, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Τελικά καταφέραμε και βάλαμε δυο γκολ και επικρατήσαμε. Νομίζω ότι ήταν δίκαιη η νίκη μας, γιατί εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, εν αντιθέσει με την αντίπαλη ομάδα, που προσπάθησε να κλέψει το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη και τις καιρικές συνθήκες. Κοιτάμε την συνέχεια τώρα και μετά το ρεπό θα παρουσιαστούμε καλύτεροι, καθώς θα επιστρέψουν και οι τραυματίες. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης και τhς εύχομαι καλή συνέχεια.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την σημερινή εμφάνιση. Παρά τις ελλείψεις που είχαμε προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι θετικό, αλλά δεν τα καταφέραμε και στο τέλος υποκύψαμε. Παίξαμε με πολλά νέα παιδιά, τα οποία δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και απέδειξαν ότι μπορούν και αυτοί επάξια να σταθούν στο γήπεδο. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Ράπτης(58΄ Σουμέλας), Ράικος, Τόσκα, Χαλκίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μάρκης(83΄ Μπουμπουρής), Φούκας, Ράμμος, Ζαραβέλης, Νικολάου

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης, Μπισμπίκης Φ., Γκούρλιας, Τσιούμας, Γκορόγιας, Κατσαδούρος, Ντάλλας Νεκ.(79΄ Κουτσούμπας), Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.(64΄ Μάκκας Ι.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος