Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Με ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και ΕΠΣ Φωκίδας οι μικτές της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε την προκήρυξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων και Νέων της περιόδου 2015-2016.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση οι 53 ενώσεις κατανεμήθηκαν σε 16 ομίλους(12 ομίλους των 3 ομάδων, 3 ομίλους των 4 ομάδων και 1 όμιλο των 5 ομάδων). Η ΕΠΣ Ευρυτανίας τοποθετήθηκε φέτος στον 9ο Όμιλο με την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και την ΕΠΣ Φωκίδας, συγκροτώντας την 9η Περιφέρεια.
Οι αγώνες της Α΄ Φάσης θα είναι διπλοί(εντός και εκτός έδρας) και μετά την λήξη αναδεικνύεται η πρωταθλήτρια ομάδα. Το πρόγραμμα θα προκύψει με κλήρωση. Στην 2η φάση συγκροτούνται οι αντιπροσωπευτικές περιφερειακές ομάδες. Την ευθύνη για την επιλογή ποδοσφαιριστών θα έχει ο προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας της Α΄ φάσης με βοηθό τον προπονητή της δευτεραθλήτριας ομάδας της Α΄ φάσης. Σε κάθε ομάδα νέων περιφέρειας μετέχουν υποχρεωτικώς δυο(2) κατ΄ ελάχιστο ποδοσφαιριστές από κάθε Ε.Π.Σ. της περιφέρειας και οχτώ(8) κατ΄ανώτερο ποδοσφαιριστές. Οι αγώνες της Β΄ Φάσης θα είναι διπλοί(εντός-εκτός έδρας). Την έδρα των αγώνων της κάθε ομάδας την δηλώνει στην ΕΠΟ ο προπονητής της ομάδας.
Στην Γ΄ Φάση οι νικήτριες της Β΄ φάσης θα πάρουν μέρος στο τουρνουά της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα σε τόπο, που θα επιλέξει η επιτροπή πρωταθλήματος. Οι οκτώ(8) ομάδες θα σχηματίσουν τέσσερα(4) ζευγάρια, που θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου και πάλι θα αγωνιστούν σε ζευγάρια σε μονούς αγώνες.
Οι νικήτριες ομάδες αυτής της φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό Αγώνα για την Πρώτη και Δεύτερη θέση. Οι ηττημένες ομάδες της δεύτερης φάσης θα αγωνιστούν για την Τρίτη θέση.
Αντιθέτως το πρωτάθλημα παίδων θα ολοκληρωθεί στην Α΄ Φάση και οι όμιλοι θα είναι οι ίδιοι. Στο πρωτάθλημα παίδων λαμβάνουν μέρος αθλητές γεννημένοι το 2002 και το 2003 και στο νέων το 2000 και το 2001. Οι διαιτητές της 1ης φάσης θα προέρχονται από τις γηπεδούχους ΕΠΣ από τους πίνακες όλων των κατηγοριών. Στους διαιτητές των αγώνων δεν καταβάλλεται αμοιβή. Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου.
Στο πρωτάθλημα παίδων επιτρέπονται έως και 5 αλλαγές.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.epo.gr/Default.aspx?a_id=25254