Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάννης Μανδαλάκης: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το Άργος Ορεστικό είναι πολύ θετικές»

Αποτέλεσε ένα από τα πιο «καυτά» μεταγραφικά ονόματα του καλοκαιρινού μεταγραφικού «παζαριού» της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής. Ο λόγος για τον 30χρονο γκάρντ Γιάννη Μανδαλάκη, που παραχώρησε συνέντευξη στο site μας, μιλώντας για την μεταγραφή του στο Άργος Ορεστικό και όχι μόνο. Οι πρώτες του ημέρες στην ομάδα είναι αρκετά καλές, έχοντας θετικές εντυπώσεις. Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η παραμονή στην Β΄ Εθνική και ότι καλύτερο από εκεί και πέρα, ενώ προσωπικά στοχεύει να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της. Μας μιλά για τις διαφορές των πρωταθλημάτων της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής, στις οποίες συμμετέχει τελευταία χρόνια.
Αναφέρεται επίσης στους κορυφαίους συμπαίχτες και αντιπάλους που είχε στην πορεία του στο άθλημα, αλλά και το τι έχει αποκομίσει από αυτό.  Τέλος τονίζει τις θετικές εντυπώσεις, που αποκόμισε από το τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου.
Ο Πατρινός με Κρητικές «ρίζες» Γιάννης Μανδαλάκης έχει γεννηθεί στις 31/8/1985 και αγωνίζεται στην θέση του γκάρντ. Έχει αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα Πάτρας, στον Έσπερο ΑΟΠΑ, στην Ε.Α. Πατρών, στον Κεραυνό Αιγίου, στον Κόροιβο Αμαλιάδας, στον Α.Ο. Αγρινίου, στην Νίκη Βόλου, στον Α.Ο. Βόνιτσας, αλλά και στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λευκωσίας. Την νέα σαιζόν θα παίζει στην Β΄ Εθνική με το Άργος Ορεστικό, ομάδα της Καστοριάς. Έχει παραστάσεις και από το πρωτάθλημα της Α2΄.
Την περυσινή σαιζόν αναδείχτηκε με τη φανέλα της Βόνιτσας πρώτος σκόρερ όλων των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, ενώ αγωνίστηκε σε ένα ματς και στο τουρνουά Καρπενησίου με την 4ηΠαρέα B.C.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Γιάννη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Πρόσφατα υπέγραψες στο Άργος Ορεστικό. Μίλησε μας για τις πρώτες ημέρες στην νέα σου ομάδα.
Γιάννης Μανδαλάκης: «Καλησπέρα και ευχαριστώ για την φιλοξενία στο site σας. Οι πρώτες μου μέρες εδώ είναι πολύ καλές. Νομίζω έχω αρχίσει να προσαρμόζομαι και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές για την πόλη και για την ομάδα.»

Evrytania Sport: Ποιοι είναι οι προσωπικοί και ομαδικοί σου στόχοι με το Άργος;
Γιάννης Μανδαλάκης: «Η ομάδα του Άργους τα τελευταία χρόνια κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και είναι οργανωμένη. Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή και μετά ότι καλύτερο έρθει. Οι δικοί μου στόχοι είναι να έχω υγεία και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα στους στόχους που έχει θέσει.»

Evrytania Sport: Ποιες διαφορές εντοπίζεις μεταξύ Β΄ και Γ΄ Εθνικής;
Γιάννης Μανδαλάκης: «Γενικά η Γ΄ Εθνική είναι μια σκληρή κατηγορία, ενώ η Β΄ Εθνική είναι πιο μπασκετική κατηγορία με πολύ πιο ποιοτικούς και ταλαντούχους παίχτες.»

Evrytania Sport: Κορυφαία στιγμή στην καριέρα σου και χειρότερη;
Γιάννης Μανδαλάκης: «Κορυφαίες στιγμές στην πορεία μου γενικά είναι συνήθως ατομικοί τίτλοι, κάτι το οποίο δεν το θεωρώ σημαντικό. Χειρότερες στιγμές είναι μόνο όταν τραυματίζεται ένας αθλητής.»

Εvrytania Sport: Καλύτερος συμπαίχτης και καλύτερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει; Τι κρατάς από όλα τα χρόνια ενασχόληση σου με το μπάσκετ.
Γιάννης Μανδαλάκης: «Καλύτερος συμπαίχτης, που είχα ποτέ είναι ο Σωτήρης Καλαπανίδας και ο πιο δύσκολος αντίπαλος ο Δημήτρης Πρόκος. Αυτό που κρατάω από τα τόσα χρόνια ενασχόλησης είναι οι διάφορες εμπειρίες από τις ομάδες και τις πόλεις, που έχω περάσει»

Evrytania Sport: Το Ευρυτανικό κοινό σε γνώρισε στο τουρνουά Καρπενησίου. Μίλησε μας για αυτήν την εμπειρία σου.
Γιάννης Μανδαλάκης: «Έπαιξα φέτος στο τουρνουά σας. Έχω θετικές εντυπώσεις από το τουρνουά, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να συμμετάσχω ξανά.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε. Κάνε μας τον επίλογο όπως εσύ επιθυμείς.
Γιάννης Μανδαλάκης: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο site σας και σε εσάς προσωπικά.»




Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος