Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Από την Σήραγγα Τυμφρηστού η αφετηρία του Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης


Αρχίζει αύριο Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου από την Σήραγγα Τυμφρηστού ο Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης, που θα ολοκληρωθεί στις 7 του μηνός.
Ο Ποδηλατικός Άθλος στα Βουνά της Ρούμελης αποτελεί πλέον μία ετήσια αθλητική γιορτή για την ορεινή ποδηλασία που φέρει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και οι ποδηλάτες δεν επιβαρύνονται με κόστος συμμετοχής.
 H προετοιμασία του 3ου Άθλου ξεκινά με σκοπό τη διεξαγωγή μίας άρτιας αθλητικής διοργάνωσης που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμμετεχόντων και θα προσφέρει νέες αξέχαστες εμπειρίες συντροφικότητας και εξερεύνησης πανέμορφων περιοχών!
 Η Οργανωτική Επιτροπή του Ποδηλατικού Άθλου στα Βουνά της Ρούμελης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 3ου Ποδηλατικού Άθλου στα Βουνά της Ρούμελης.
Οι αναβάτες θα κληθούν να καλύψουν μια διαδρομή μήκους 255χλμ, σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία. Το πέρασμα από τον ν. Ευρυτανίας αφορά μόνο στην εκκίνηση του Άθλου, καθώς δεν υπάρχει διαδρομή αμιγώς σε ευρυτανικά χώματα. Την Παρασκευή 4/9 (γύρω στις 11.00 το πρωί), οι ποδηλάτες θα λάβουν εκκίνηση από τη Σήραγγα Τυμφρηστού.
Ο τερματισμός της 1ης ημέρας θα γίνει στη Γραμμένη Οξυά, ύστερα από 55χλμ, με ενδιάμεσους σταθμούς τα Πουγκάκι, το Παλαιοχώρι, τη Σαράνταινα και τη Βρύση Αρβανίτη.
Τη 2η ημέρα ο αγώνας περιλαμβάνει τη διαδρομή: Γραμμένη Οξυά-Πλάτανος- Κυριακοχώρι-Κορυφή Γουλινάς-Πυροφυλάκιο-Δίλοφο-Άνω Καλλιθέα-Άνω Φτέρη-Φτέρη-Παλαιοβράχα-Λουτρά Παλαιοβράχας (93 χλμ) και την 3η ημέρα ο Άθλος περνά ξανά από γνώριμα μέρη: Λουτρά Παλαιοβράχας-Λευκάδα-Κάτω Κανάλια-Μοναστήρι Ρούστιανη-Πίτσι-Γεφύρι Μουτζουράκη-Τυμφρηστό-Άγιοι Απόστολοι Βελούχι-Μεγάλη Κάψη-Μερκάδα-Σαλέ Λελούδα (53 χλμ). Ο αγώνας ολοκληρώνεται την 4η ημέρα με σταθμούς: Σαλέ Λελούδα-Μαυρίλο - Νεοχώρι - Παλαιόκαστρο - Πιτσιωτά - Περίβλεπτο - Δίκαστρο - Άγιος Γεώργιος (54 χλμ).
Η διαμονή των συμμετεχόντων και της ομάδας υποστήριξης, κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού Άθλου, θα γίνεται σε αντίσκηνα, ενώ τα έξοδα σίτισης, μεταφοράς εξοπλισμού και μετακίνησης των συμμετεχόντων καλύπτονται από τους διοργανωτές (χορηγίες, δωρεές).


Πηγή: www.evrytanika.gr, www.starsports.gr