Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Στον «παλμό» των προπονήσεων των Ευρυτανικών ομάδων


Η ιστοσελίδα μας πάντα δίπλα στις τοπικές ομάδες σας μεταφέρει ειδήσεις και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις προπονήσεις των σωματείων, που θα λάβουν μέρους στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου με κύπελλο.
Κατά σειρά προετοιμασία έχουν αρχίσει, όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα εκτεταμένα ρεπορτάζ οι: Ποταμιά, Μυρίκη, Αίολος, Παναγραφιωτικός και ΑΠΟΚ. Δεν έχουν μπει σε ρυθμούς προπονήσεων ακόμη η Κρέντη και η ΑΕΚ, που συμπληρώνουν το «παζλ» των 7 μόλις ομάδων, οι οποίες θα λάβουν μέρος στις δυο διοργανώσεις.

Αίολος


Ο νταμπλούχος Αίολος φιλοδοξεί να διατηρήσει τα κεκτημένα παρά τις αποχωρήσεις των: επιθετικογενών Δημήτρη Κουρλού και Βαγγέλη Τζιόλα. Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η παρουσία των: Κώστα Μπόνια, Νίκου Νικολάου, Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Ράικου, που είναι επί σειρά ετών στην ομάδα και δίνουν τα πάντα για αυτή. Ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις και οι φοιτητές Χρήστος Ράμμος και Χρήστος Τόσκα. Οι προπονήσεις γίνονται στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Φλωράκη. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός εν όψει της νέας περιόδου, ενώ πιθανόν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει και το πρώτο φιλικό «τεστ»
Με τους «Αιολίτες» προπονείται ο Πάνος Ράπτης του ΑΠΟΚ, ενώ ήδη στην ομάδα έχουν ενταχτεί ο Πάνος Κουτσονίκας από την Α.Ε. Βίτωλης/Άγιος Γεώργιος και Άκης Κατσιφής από της ΑΕΣ Ελαιώνας.










«Άσος» ο Μακρής


Στα θετικά για την ομάδα του Προφήτη Ηλία συγκαταλέγεται η παραμονή του πορτιέρο Φώτη Μακρή(Φωτογραφία), που ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, όπως και η ανανέωση του Χάρη Ζαραβέλη.

ΑΠΟΚ Βελούχι


Συνεχίζεται η προετοιμασία του φιναλίστ Βελουχίου με προπονήσεις στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου συμπλήρωσε μια εβδομάδα προετοιμασίας και είναι πιθανόν να δώσει τις επόμενες ημέρες το πρώτο της φιλικό παιχνίδι. Με καινούργια διοίκηση στόχος είναι η επιστροφή στους τίτλους και στους «κυανόλευκους» παραμένει ένας σταθερός κορμός παιχτών.
Στην ομάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και την νέα σαιζόν κομβικοί παίχτες με κυριότερο τον Άλεξ Μπακαλίδη, ενώ η παρουσία του μεσοεπιθετικού Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου είναι αρκετά χρήσιμη στο επιθετικό κομμάτι.










Ο «σταρ» της κατηγορίας


Ο προπονητής Δημήτρης Αντωνίου βασίζει πολλά στην παρουσία του Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία), που αποτελεί τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της κατηγορίας.

Μυρίκη


Στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου συνεχίζει να προπονείται η ομάδα της Μυρίκης. Άνεμος αισιοδοξίας για μια καλύτερη σαιζόν υπάρχει στο «στρατόπεδο» των 5ακις πρωταθλητών, στους οποίους υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές συγκριτικά με το περυσινό δυναμικό. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα έχει δώσει τρία φιλικά και έχει ποικιλία αποτελεσμάτων με τον Άγγελο Παχή να έχει πετύχει και τα δυο τέρματα της. Την Κυριακή 6/9 θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναγραφιωτικό. Με τους «κόκκινους» έχουν λάβει μέρος στα φιλικά οι: Σάκης Θεοχάρης(Κεράσοβο), Ίγκλι Οσμενάι(Παλαιοκατούνα), Δημήτρης Ίβρος(Αίολος), Αποστόλης Νούλας(Αίολος) και Γρηγόρης Τάσιος(Ακαδημία).










Στις προπονήσεις ο Λιάγκας


Με την Μυρίκη προπονείται ο Πάνος Λιάγκας(Φωτογραφία), που έχει μείνει ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ. Ο Α.Ο.Μ. ήταν η πρώτη ομάδα του νεαρού ποδοσφαιριστή στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Παναγραφιωτικός


Δεύτερη εβδομάδα προπονήσεων διανύει ο Παναγραφιωτικός, που προετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του Hotel Avaris παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών. Στο πρώτο φιλικό κόντρα στην Ποταμιά η ομάδα άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις.
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου θα δώσει το δεύτερο φιλικό της ενάντια στην Μυρίκη, ενώ στις 12 του μηνός θα παίξει εκτός έδρας με τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου. Οι Αγραφιώτες έχουν προκριθεί «μπάι» στα ημιτελικά του κυπέλλου και ξεκινούν τον Οκτώβριο τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Στην προετοιμασία και στα φιλικά συμμετέχουν οι: Τόμι Χρυσαφόπουλος(Ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ), Ράντου Πάτρου(ΑΠΟΚ), Γιάννης Γραβιάς, Γιάννης Χαλκιάς(Κεράσοβο), Κώστας Καββαδίας, Πάρις Καραμπάς(Αίολος) και διάφοροι νεαροί ποδοσφαιριστές, ενώ στην ομάδα θα ενταχτεί και ένας Πελοπονήσιος φοιτητής με πολύ καλό βιογραφικό. 










Παρουσία «Καλαΐφερτ» 


Η παρουσία του αρχηγού Κώστα Καλύβα(Φωτογραφία) στο δυναμικό της ομάδας δημιουργεί προσδοκίες για επιθετικό ποδόσφαιρο, μαζί φυσικά με τους συμπαίχτες του Μιχάλη Νούλα και Χρήστο Κατσαρή.

Ποταμιά


Σχεδόν έναν μήνα προετοιμασίας «κλείνει» το συγκρότημα της Ποταμιάς. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας με τον συνεργάτη του Χρήστο Λιάνγκο προπονούν τους Μεγαλοχωρίτες στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Η ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις πέρυσι, χάνοντας στην ισοβαθμία την 4αδα. Ήδη έχουν δοθεί 4 φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και το επόμενο πιθανολογείται πως θα είναι κόντρα στον Αίολο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στις προπονήσεις και στους φιλικούς αγώνες λαμβάνουν μέρος οι: Δημήτρης Ζαλοκώστας(ΑΠΟΚ), Γιάννης Ζαλοκώστας(Μυρίκη), Λεωνίδας Κόγιας(Παναγραφιωτικός), Δημήτρης Γενιτσαρόπουλος, Γιώργος Μπακογεώργος(Απεραντιακός), Γιώργος Ράικος(Αίολος), καθώς και νεαρά παιδιά της Ακαδημίας.










Συμμετέχει ο Φαρμάκης


Στα φιλικά παιχνίδια των Μεγαλοχωριτών έχει λάβει μέρος ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία), που αγωνίστηκε πέρυσι  για πρώτη σαιζόν στην Ποταμιά και δυναμώνει τα μετόπισθεν της.

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος