Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Παναγραφιωτικός 3-0

Στα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα ο ΑΠΟΚ σκόραρε 3 φορές επικρατώντας του Παναγραφιωτικού με 3-0.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή(18/9) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Διήρκησε 80 λεπτά.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την αναμέτρηση, έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο έβαλε 3 γκολ σε 12 λεπτά βγάζοντας και όμορφους συνδυασμούς. Δυο γκολ εκ των οποίων το 1 με εκτέλεση πέναλτι πέτυχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και άλλο ένα σημείωσε ο Σάκης Τσιλίκας. Δοκάρι λίγο πριν το τέλος είχε ο Γιάννης Φλωράκης.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρατάχτηκε για ένα ακόμη ματς με νεανική 11αδα, ωστόσο έκανε πολλά λάθη στα πρώτα λεπτά στην κυκλοφορία της μπάλας και χωρίς να το συνειδητοποιήσει η εστία της ομάδας «παραβιάστηκε» 3 φορές σε διάστημα 9 λεπτών (!) Ισορρόπησε στην συνέχεια και είχε ένα καλό διάστημα σε απόδοση στο δεύτερο μέρος, όπου είχε δυο δοκάρια με τους Παναγιώτη Μαντέκα και Αντρέα Πάτρου.
Το επόμενο φιλικό του ΑΠΟΚ είναι την Τετάρτη ενάντια στην Μυρίκη, ενώ ο Παναγραφιωτικός δεν έχει κλείσει επόμενο φιλικό.

Καθιερωμένο 80λεπτο
Ακόμη μια φιλική αναμέτρηση ομάδων της Α΄ Ευρυτανίας κράτησε 80 λεπτά, καθώς παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

2ο ματς Κουρλού


Ο τέως φορ του Αίολου Δημήτρης Κουρλός σφύριξε για 2η φορά αναμέτρηση. Ο Κουρλός θα παρακολουθήσει την νέα σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας και θα αποτελέσει καινούργιο μέλος της Ευρυτανικής διαιτησίας.

Ποδοσφαιριστές α΄ βοηθοί

 












Πλην του έμπειρου Γιώργου Δροσίνη δεν υπήρξε άλλος βοηθός της ΕΠΣ Ευρυτανίας και έτσι χρέη 1ου βοηθού εκτέλεσαν δυο ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο μέρος επόπτης ήταν ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Αριστερά) του ΑΠΟΚ και στο δεύτερο ο Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία Δεξιά), γιος του προπονητή του Βελουχίου Δημήτρη και ποδοσφαιριστής της Κ19 της Λαμίας.

Παναγραφιωτικές απουσίες
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος και σε αυτό το φιλικό είχε πολλές και σημαντικές απουσίες, κατεβάζοντας νεανικό σύνολο.

9 λεπτά 3 γκολ
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Βελουχίου, όπου μέσα σε 9 λεπτά σκόραρε και τα 3 τέρματα της αναμέτρησης.

Όλα μπλε
Οι δυο ομάδες έχουν προπονητικές εμφανίσεις χρώματος μπλε. Κατά συνέπεια ο ΑΠΟΚ φόρεσε διακριτικά φανελάκια χρώματος πορτοκαλί.

Α΄ μέρος

Υπεροχή Βελουχίου
Δυνατά ξεκίνησε ο ΑΠΟΚ έχοντας τον πλήρη έλεγχο του ματς και την κατοχή της μπάλας. Πίεσε αρκετά τον αντίπαλο και σκόραρε 3 γρήγορα τέρματα.

Με Γκολ-Πέναλτι


Στο 3ο λεπτό του ματς ο Δημήτρης Τσιλιμέκης έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Γιώργου Πλεξίδα κερδίζοντας το πέναλτι. Η απόφαση του Δημήτρη Κουρλού αμφισβητήθηκε έντονα από τους ιθύνοντες του Παναγραφιωτικού. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με δυνατή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Γοίγιου έκανε το 1-0.




Διπλασιασμός με Τσιλίκα


2 λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του. Μετά από αδράνεια στην άμυνα του Παναγραφιωτικού ο Σάκης Τσιλίκας βρέθηκε από κοντά χωρίς αντίπαλο και με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία έκανε το 2-0.



2ο προσωπικό τέρμα
Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μόλις στο 12ο λεπτό του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-0) βάζοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα. Εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος από τον στόπερ Ρέμμους Πάτρου και μπήκε μόνος στην περιοχή απέναντι στον Γιώργο Γιόγιο τον απέφυγε και με σουτ στην κενή εστία έκανε το τελικό 3-0.




Αιφνιδιάστηκε
Η ομάδα του Παναγραφιωτικού αιφνιδιάστηκε από το πιεστικό παιχνίδι του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο. Από το 20ο λεπτό και έπειτα άρχισε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Νικήθηκε ο Καββαδίας


Το συγκρότημα των Αγράφων έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 36ο λεπτό, όταν μετά την πάσα του Νίκου Φούκα ο Κώστας Καββαδίας σούταρε με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή και ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄:  Ο Τσιλιμέκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά και έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πλεξίδας κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γενιτσαρόπουλος το εκτέλεσε και με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Γιόγιου έκανε το 1-0.
5΄: Μετά από λάθος στην άμυνα του Παναγραφιωτικού ο Τσιλίκας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιόγιο και με σουτ ψηλά στην δεξιά του γωνία διαμόρφωσε το 2-0.
12΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Πάτρου Ρ., μπήκε τετ α τετ στην περιοχή των Αγράφων πέρασε και τον τερματοφύλακα και με σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία πέτυχε εύκολα το τελικό 3-0.
26΄: Ο Γενιτσαρόπουλος γύρισε από δεξιά και το σουτ του Τσιλίκα από κοντά πέρασε πάνω από την εστία του Παναγραφιωτικού.
35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η εξ επαφής κεφαλιά του Κουτσουπιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
36΄: Ο Φούκας πάσαρε στον Καββαδία που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε με τον Παπαβασιλείου να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Β΄ μέρος

Μπήκε ο Γούλας


Σε όλη την διάρκεια του δεύτερου 40λεπτου με τον ΑΠΟΚ αγωνίστηκε ο Ταξιάρχης Γούλας, ο οποίος ανήκει στον νταμπλούχο Ευρυτανίας Αίολο.

Νέο «αίμα»
Ο Δημήτρης Αντωνίου χρησιμοποίησε και σε αυτό το φιλικό πιτσρικάδες κάτω των 14 ετών που ανήκουν στην Ακαδημία. Πρόκειται για τους: Γιώργο Σερπάνο, Θανάση Τριανταφύλλου, Μάριο Πατρώνη, Στάθη Μπουμπουρή, Σεραφείμ Μπομποτσιάρη και Δημήτρη Τσιάμη.

Εμφανώς βελτιωμένος
Με την πάροδο του χρόνου ο Παναγραφιωτικός ενέτεινε τις προσπάθειες του και βελτίωσε αισθητά την απόδοση του. «Άγγιξε» σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειες του να στεφθούν με επιτυχία.

Δοκάρι με Μαντέκα


Στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρέμμους Πάτρου τροφοδότησε τον Παναγιώτη Μαντέκα, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.


Νέο Αγραφιώτικο δοκάρι


Τα Άγραφα είχαν και δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση όταν ο Αντρέας Πάτρου (Φωτογραφία) έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και χτύπησε στην συνέχεια και στο οριζόντιο δοκάρι του Αντώνη Πλάκα.

Δοκαριών συνέχεια


Την σκυτάλη στα δοκάρια πήρε η ομάδα του Βελουχίου, όταν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) μετά την πάσα του Δημήτρη Τσιλιμέκη σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.


Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Σουτ του Σερπάνου μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Γιόγιος.
62΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη Δ. απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Πλάκας.
63΄: Ο Πάτρου Ρ. βρήκε στον Μαντέκα, που από μέσα από την περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
65΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
67΄: Ο Μπισμπίκης Δ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Παρασκευόπουλος από καλή θέση σούταρε πάνω από το τέρμα του Πλάκα.
74΄: Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Ντουφεκιά έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία των Αγράφων.
75΄: Σέντρα-σουτ του Πάτρου Α. από πλάγια δεξιά βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
76΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Πλάκας.
80΄: Ο Τσιλιμέκης πάσαρε στον Φλωράκη, που από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου(41΄ Πλάκας), Τσιλιμέκης(47΄ λ.τρ. Τριανταφύλλου, 69΄ Μπουμπουρής), Κρασιάς(41΄ Σερπάνος, 69΄ Πατρώνης), Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς(41΄ Ρεσίτης Σ., 77΄ Τσιάμης), Μπούτσι(41΄ Γούλας), Γενιτσαρόπουλος(61΄ Τσιλιμέκης), Μπακαλίδης(76΄ Μπομποτσιάρης), Τσιλίκας(41΄ Καρβέλης), Σαϊτης(41΄ Φλωράκης)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας(41΄ Τσιγαρίδας), Χρυσαφόπουλος, Πάτρου Ρ.(63΄ λ.τρ. Ζαχαρόπουλος), Μπισμπίκης Δ., Παρασκευόπουλος, Φούκας(79΄ Ντότσικας), Κατσαρής, Μαντέκας(63΄ Τόλης), Καββαδίας(69΄ Πάτρου Α.), Ζανιάς(41΄ Μπλέντζος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός
1ος Βοηθός: Γιάννης Φλωράκης (Α΄ Μέρος/ Ποδοσφαιριστής ΑΠΟΚ Βελούχι), Πάνος Αντωνίου (Β΄ Μέρος/Ποδοσφαιριστής Λαμία Κ19)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος