Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μυρίκη-Παναγραφιωτικός 2-1

2Χ2 για την Μυρίκη, που ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και νίκησε τον Παναγραφιωτικό με 2-1 κατακτώντας το τουρνουά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη(15/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του τουρνουά που διοργανώνει ο Α.Ο. Ποταμιάς, κράτησε 80 λεπτά και την είδαν γύρω στα 50 άτομα.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έδειξε σθένος στο ματς, αφού γύρισε το εις βάρος του ματς και νίκησε για 2ο συνεχόμενο ματς κατακτώντας το τουρνουά του Α.Ο. Ποταμιάς. Οι «κόκκινοι» χάρης τα γκολ τω:ν Κώστα Σταμούλη και Πάνου Λιάγκα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι νίκησαν με 2-1. Ο Κώστας Ζαραβέλης είχε δοκάρι και στο σημερινό ματς.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μπήκε με ήττα στο τουρνουά, παρότι ανά διαστήματα έπιασε καλή απόδοση. Το τέρμα στις αρχές της επανάληψης του Δημήτρη Μπισμπίκη δεν ήταν αρκετό για την ομάδα, αφού έκανε αρκετά λάθη στα μετόπισθεν στα τελευταία λεπτά και ηττήθηκε.
Την τελευταία (3η) αγωνιστική του τουρνουά σε αδιάφορο ματς χωρίς βαθμολογικό κίνητρο θα αγωνιστούν την Τετάρτη (16/9) στις 6 το απόγευμα Ποταμιά και Παναγραφιωτικός

80 λεπτά
Η φιλική αναμέτρηση κράτησε 80 λεπτά, αφού παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Περίπου 50
Γύρω στους 50 ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση.



Το κατέκτησε η Α.Ο.Μ.
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα έκανε το 2 στα 2 και κατέκτησε το τουρνουά.

Αδιάφορο
Το αυριανό ματς Ποταμιά-Παναγραφιωτικός δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δυο ομάδες ηττήθηκαν από την Μυρίκη.

Ντεμπούτο Παρασκευόπουλου


Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος έκανε την ανεπίσημη πρώτη του εμφάνιση με τον Παναγραφιωτικό, παίζοντας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής εισήχθη στο ΤΕΙ Καρπενησίου και αναμένεται να αποκτηθεί από την ομάδα και επίσημα. Ο Μεσσήνιος χαφ έδειξε θετικά στοιχεία του στο ντεμπούτο του. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Α1΄ Μεσσηνίας με τον Α.Ο. Μεθώνης.

Επιστροφή Γ. Καλύβα


Ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού Γιώργος Καλύβας μετά από αποχή λόγω σοβαρού τραυματισμού επέστρεψε δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Καλύβας μετά από επίπονη προσπάθεια γύρισε στα γήπεδα.

Κέρδος οι «μικροί»

 
Η Μυρίκη κερδίζει παιχνίδι με παιχνίδι τους «μικρούς» της που δείχνουν συνέχεια θετικά στοιχεία και βελτίωση. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Αριστερά), τον Γρηγόρη Τάσιο (Φωτογραφία Κέντρο) και τον Παναγιώτη Χρυσικό (Φωτογρφία Δεξιά).

«Τριπλέτα» ΕΠΣΕ
Τρεις παράγοντες της ΕΠΣ Ευρυτανίας βρέθηκαν στο γήπεδο και σήμερα. Συγκεκριμένα το ματς είδαν οι:  Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας και Νίκος Δροσίνης.


Τάσιος & Παρασκευόπουλος οι MVP
Ο Γρηγόρης Τάσιος της Μυρίκης και  ο Βασίλης Παρασκευόπουλος των Αγράφων ψηφίστηκαν από τους δυο προπονητές ως οι πολυτιμότεροι ποδοσφαιριστές του αγώνα.

Α΄ Μέρος

Λιγοστές φάσεις
Μόλις 3 ήταν οι αξιόλογες τελικές προσπάθειες μπροστά από τις δυο εστίες.

Δεν έλεγξε κανείς
Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο πρώτο 40λεπτο, με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Παχή, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε διαγώνια άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
18΄: Σουτ του Παχή μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε σωτήρια ο Καλύβας.
23΄: Σουτ του Κατσαρή από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Μπουμπουρής Γ.

Β΄ Μέρος

Δυνατά οι Αγραφιώτες
Η ομάδα του Παναγραφιωτικού μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα λεπτά του ματς ευτύχησε να προηγηθεί.

0-1 με Δ. «Μπι»


Στο 7ο λεπτό της επανάληψης ο Παναγραφιωτικός πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) σούταρε εκτός περιοχής και ο Βασίλης Δόσης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Δημήτρης Μπισμπίκης στο δεύτερο δοκάρι με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.



Και σήμερα δοκάρι


Ο Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία) της Μυρίκης είχε και στο σημερινό φιλικό προσπάθεια στο αντίπαλο δοκάρι. Στο 61ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Ζαραβέλης σούταρε ανενόχλητος στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα.



Το γύρισε
Η Μυρίκη στο τελευταίο 20λεπτο κατάφερε να γυρίσει το ματς, αφού έπιασε καλή απόδοση.

Ισοφάριση από Κ. «Σταμ»


Οι «κόκκινοι» στο 67ο λεπτό του φιλικού έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Άγγελος Παχής έκανε όμορφα την μπαλιά και ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) βρέθηκε απέναντι στον Γιώργο Καλύβα και με σουτ στην δεξιά του γωνία ισοφάρισε σε 1-1.




Νίκη με πέναλτι


Ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) σκόραρε το 2ο τέρμα του στο τουρνουά, το οποίο χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Στο 72ο λεπτό ο Άγγελος Παχής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Πλεξίδα με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει την παράβαση. Ο Πάνος Λιάγκας με χαμηλή δυνατή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Γιώργου Καλύβα και αφού η μπάλα πέρασε μέσα από τα..τρύπια δίχτυα έκανε το τελικό 2-1. Ο Λιάγκας είναι ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 2 γκολ.





Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Μπισμπίκης Δ. έδωσε στον Παρασκευόπουλο, που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Δόση να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
47΄: Σουτ του Μπισμπίκη Δ. εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο της Μυρίκης. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Παρασκευόπουλος και ο Μπισμπίκης Δ. στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Δόση έκανε το 0-1.
50΄: Ο Ζαραβέλης έκανε το γέμισα και η κεφαλιά του Σταμούλη Κ. κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
53΄: Ο Λιάγκας Π. έκανε την μπαλιά για τον Σταμούλη Κ., ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Καλύβα Γ. σούταρε και ο πορτιέρο του Παναγραφιωτικού απέκρουσε σωτήρια.
61΄: Ο Σταμούλης Κ. σέντραρε από αριστερά και το χαμηλό σουτ του Ζαραβέλη από κοντά κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα.
67΄: Ο Παχής έκανε την μπαλιά για τον Σταμούλη Κ., που βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με σουτ στην δεξιά γωνία ισοφάρισε σε 1-1.
72΄: Ο Παχής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πλεξίδα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Λιάγκας Π. το εκτέλεσε και με σουτ στην δεξιά γωνιά των Αγράφων «έγραψε» το τελικό 2-1.

Η βαθμολογία(Σε 2 αγωνιστικές)
Ομάδα
Βαθμοί
Τέρματα
Μυρίκη
6
3-1
Παναγραφιωτικός
0
1-2
Ποταμιά
0
0-1

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας(41΄ Δόσης, 63΄ Φακίτσας), Λαθύρης(41΄ Σταμούλης Π.), Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Κ., Μπουμπουρής Δ.(41΄ Φακίτσας, 49΄ Σταμούλης Κ.), Μπουμπουρής Γ., Τάσιος, Λιάγκας Π., Ζαραβέλης, Παχής, Χρυσικός(47΄ Τσίπρας)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας Γ., Μαντέκας(65΄ Καραμπάς), Πάτρου Α.(50΄ Φούκας), Παρασκευόπουλος, Δαράβαλης(50΄ Πλεξίδας), Τσιγαρίδας, Χρυσαφόπουλος(41΄ Μπλέντζος, 68΄ Τόλης), Καββαδίας(41΄ Ζανιάς), Μπισμπίκης Δ., Κατσαρής, Πάτρου Ρ.(68΄ Μπισμπίκης Ν.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος