Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αίολος-Ποταμιά 2-0

Ο νταμπλούχος Ευρυτανίας Αίολος στο πρώτο του «τεστ» εν όψει της νέας χρονιάς επιβλήθηκε της Ποταμιάς με 2-0.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, έχοντας διάρκεια 70 λεπτά.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα αγωνιστική χρονιά, αφού το πρώτο του παιχνίδι συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν την υπεροχή και χάρης τα γκολ των Παναγιώτη Μάρκη και Κώστα Μπόνια έφτασαν στο 2-0.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα συνέλλεξε σημαντικές εμπειρίες για ακόμη ένα παιχνίδι, με όλους τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Επιτέθηκε κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις, αφού επικεντρώθηκε περισσότερο στα αμυντικά της καθήκοντα.

70 λεπτά
Η φιλική συνάντηση κράτησε 70 λεπτά, αφού παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Διαιτητής ο Λιάγκος
Την αναμέτρηση σφύριξε ο βοηθός προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα στην Ποταμιά Χρήστος Λιάγκος. Βοηθοί δεν υπήρχαν.

«Ξενιτεύεται» ο πορτιέρο


Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Αίολου Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία) τις προσεχείς ημέρες θα «ξενιτευτεί» και συγκεκριμένα θα μεταβεί στις Η.Π.Α. για επαγγελματικούς λόγους. Και την ύστατη στιγμή ήταν στο γήπεδο παρακολουθώντας από τον πάγκο τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Ανεπίσημο ντεμπούτο


Ο φορ Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία) έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα του Αίολου, αγωνιζόμενος για 35 λεπτά. Αποκτήθηκε από την Α.Ε. Βίτωλης/Άγιος Γεώργιος.

1o και νικηφόρο
Το πρώτο φιλικό ματς του Αίολου εν όψει της νέας χρονιάς στέφθηκε με επιτυχία, αφού ήρθε το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αντίπαλος ο Γ. Ράικος


Ο πρώην παίχτης του Αιόλου Γιώργος Ράικος αντιμετώπισε την ομάδα, στην οποία έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών.

Αφρικάνος χαφ


Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και συγκεκριμένα στο δεξί άκρο ο Αφρικανός Έντου (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής τελεί υπό δοκιμή από την ομάδα του Προφήτη Ηλία.

Α΄ Μέρος

Ανέβηκε σταδιακά
Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους στο α΄ μέρος, αφού έδειξαν από την αρχή διάθεση να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Προηγήθηκε με Μάρκη


Ο Παναγιώτης Μάρκης στο 16o λεπτό άνοιξε το σκορ στην φιλική αναμέτρηση. Ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος με  μπαλιά τον έβγαλε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Στέλιο Μεριγκούνη, ο Μάρκης «τσίμπησε» την μπάλα τον απέφυγε και σε κενή εστία εύκολα πραγματοποίησε το 1-0.




Απειλητική με Φλωράκη


Στο φινάλε του α΄ μέρους η Ποταμιά απείλησε με χτύπημα φάουλ του Λάμπρου Φλωράκη, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Νικολάου, ο οποίος σούταρε από αριστερά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
16΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε την μπαλιά για τον Μάρκη, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Μεριγκούνη, τον απέφυγε και σε κενή εστία  εύκολα σαν σε προπόνηση έκανε το 1-0.
25΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Ζαραβέλη, ο οποίος σούταρε από μακριά πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
28΄: Ο Έντου σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
30΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Φλωράκη κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.

Β΄ Μέρος

Συνέχισε επιθετικά
Οι νταμπλούχοι του Αίολου συνέχισαν να είναι επιθετικοί και στο δεύτερο μέρος διπλασιάζοντας τα τέρματα τους.

Μπήκε ο Ράπτης


Το δεξί άκρο της άμυνας του Αίολου κάλυψε στην επανάληψη ο Πάνος Ράπτης, ο οποίος προπονείται με την ομάδα και αγωνιζόταν στο Βελούχι.

Αγωνίστηκαν οι μικροί


Χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη πήραν με τον Αίολο οι ποδοσφαιριστές που προπονούνται με τον σύλλογο και ανήκουν στην Ακαδημία. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Κυλλή (Φωτογραφία Κέντρο), Νίκο Τόλη (Φωτογραφία Δεξιά) και Ερμή Καραμπά (Φωτογραφία Αριστερά).

Συμμετέχει ο Κουρκούνης


Χρόνο συμμετοχής με την Ποταμιά πήρε και σε αυτό το φιλικό ο Μάρκος Κουρκούνης, που δεν έχει δελτίο στους Μεγαλοχωρίτες.

Με υπέροχο γκολ «Κ-Μ»


4 λεπτά πριν το φινάλε ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) με εκπληκτικό σουτ-βολέ στην κίνηση από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς και με ένα υπέροχο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0).


Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μάρκη από κοντά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
49΄: Ο Ζαραβέλης έδωσε στον Μάρκη, που σούταρε αδύναμα και ο Μεριγκούνης μάζεψε εύκολα.
55΄: Σουτ του Φούκα εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
66΄: Ο Μπόνιας με εκπληκτικό σουτ-βολέ έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς και πέτυχε το τελικό 2-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Τριανταφυλλόπουλος(36΄ Ράμμος), Νικολάου(55΄ Κυλλής), Ράικος Ν.(56΄ Τόλης), Ζαραβέλης, Τόσκα(36΄ Ράπτης), Μπόνιας, Αζακάς Π.(36΄ Αζακάς Θ.), Μάρκης(52΄ Καραμπάς), Έντου(36΄ Φούκας), Κουτσονίκας(36΄ Χαλκίδης)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης(58΄ Χειλάς), Γενιτσαρόπουλος(37΄ Μπούρας Σ.), Ράικος Γ.(61΄ Κουρκούνης), Γκορόγιας Γ., Πατρώνης(30΄ Νεοφύτου), Κόγιας, Ζαλοκώστας Δ.(48΄ Μπουμπουρής Π.), Λιάγκος(67΄ Γενιτσαρόπουλος), Ζαλοκώστας Ι.(52΄ Φύκας Α.), Φλωράκης(36΄ Πολυμερόπουλος, 54΄ Γιαννακόπουλος), Γιαννακόπουλος(40΄ Γκορόγιας Σ.)

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Βοηθός Προπονητή Ποταμιάς)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος