Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ποταμιά-Παναγραφιωτικός 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

Στα πέναλτι με σκορ 5-3 κέρδισε η Ποταμιά τον Παναγραφιωτικό στο ματς της τελευταίας ημέρας του τουρνουά που διοργάνωσαν οι Μεγαλοχωρίτες. Οι δυο ομάδες στα 80 λεπτά παρέμειναν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Το ματς διεξήχθη την Τετάρτη(16/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του τουρνουά που διοργάνωσε ο Α.Ο. Ποταμιάς. Το παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα «χαμογέλασε» στο τέλος, αφού κέρδισε στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-3, με όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι εύστοχοι. Οι Μεγαλοχωρίτες αν και βρέθηκαν πίσω το σκορ αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Κύπριο φορ Νεόφυτο Νεοφύτου. Τερμάτισαν 2οι με 2 πόντους.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρατάχτηκε με νεανική 11αδα στο πρώτο μέρος και πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ του νεαρού Νίκου Φούκα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν για πολύ το προβάδισμα τους. Η ομάδα είχε δυο δοκάρια με τους: Δημήτρη Μπισμπίκη και Τόμι Χρυσαφόπουλο.

Ο κόσμος
Το ματς της τελευταίας αγωνιστικής του τουρνουά που διοργάνωσε ο Α.Ο. Ποταμιάς έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.


Διάρκεια δυο 40λεπτων
Και η διάρκεια αυτής της αναμέτρησης ήταν 80 λεπτά, αφού παίχτηκαν δυο ημίχρνα των 40 λεπτών.

Τερματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ.


Την εστία του Παναγραφιωτικού υπερασπίστηκε ο νεαρός αθλητής του Π.Α.Ο.Κ. Παναγιώτης Πατλιάς (Φωτογραφία).

Πολυτιμότεροι Α.Μαντζιούτας & Βούρτσας

 












Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος των Αγράφων ψήφισε ως πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή τον Αντώνη Μαντζιούτα (Φωτογραφία Αριστερά) της Ποταμιάς και ο Δημήτρης Τσιγαρίδας της Ποταμιάς ψήφισε τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) του Παναγραφιωτικού. Και οι δυο μπήκαν ως αλλαγή στο γήπεδο.

Πρώτο στα πέναλτι
Ήταν το πρώτο ματς της διοργάνωσης που έληξε ισόπαλο και οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Έκρινε την άτυπη 2η θέση στο τουρνουά.

Νεανική 11αδα
Ο Παναγραφιωτικός παρατάχτηκε με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και νεανική 11αδα.

Α΄ Μέρος

Μοιρασμένο 40λεπτο
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες να έχουν τις δικές τους στιγμές στο ματς.

Δοκάρι για τους Αγραφιώτες


Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στην συνάντηση τα Άγραφα είχαν δοκάρι, όταν ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Στέλιος Μεριγκούνης «απογειώθηκε» και απέκρουσε ψηλά στην δεξιά του γωνία με την μπάλα στην συνέχεια να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.

Με όμορφο γκολ Φούκα


Ο νεαρός φορ Νίκος Φούκας στο 25ο λεπτό έβαλε μπροστά την ομάδα του σκορ, σούταρε όμορφα εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών «γράφοντας» το 1-0.


Κυπριακή ισοφάριση


Τις πολύ καλές του φιλικές εμφανίσεις με την Ποταμιά συνεχίζει ο Κύπριος Νεόφυτος Νεοφύτου (Φωτογραφία). Στο 37o λεπτό ο Γιώργος Ράικος έκανε την μπαλιά για τον Νεόφυτο Νεοφύτου, που μέσα από την περιοχή πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Παναγιώτη Πατλιά πετυχαίνοντας το τελικό 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γιαννακόπουλος γύρισε από τα δεξιά και ο Σαπούνης από κοντά σούταρε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Παναγραφιωτικού.
15΄: Σουτ του Μπισμπίκη Δ. εκτός περιοχής απέκρουσε θεαματικά ο Μεριγκούνης και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
25΄: Ο Φούκας με έξοχο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς κάνοντας το 0-1.
27΄: Σουτ του Ράικου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Πατλιά.
28΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ν. από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
37΄: Ο Ράικος τροφοδότησε τον Νεοφύτου που μέσα από την περιοχή βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παναγραφιωτικού ισοφάρισε σε 1-1.
38΄: Ο Ράικος μεταβίβασε ξανά στον Νεοφύτου, που σούταρε από καλή θέση και ο Πατλιάς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Β΄ Μέρος

Δοκάρι  ο «Χρυ»


Για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση ο Παναγραφιωτικός είχε δοκάρι. Στο 59ο λεπτό ο Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δεξί κάθετο δοκάρι.


Έψαξε το γκολ
Οι παίκτες του Παναγραφιωτικού ήταν πιο κινητικοί στο δεύτερο μέρος, έψαξαν το γκολ, το οποίο τελικώς δεν ήρθε με το ματς να πηγαίνει στο πέναλτι.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Σέντρα-σουτ του Χρυσαφόπουλου από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο Μεριγκούνης με την μπάλα να βρίσκει στην συνέχεια και στο δεξί κάθετο δοκάρι.
62΄: Σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής απέκρουσε με τις γροθιές στο κέντρο της εστίας ο Μεριγκούνης.
66΄: Ο Βούρτσας γύρισε όμορφα από δεξιά και το πλασέ του Μπλέντζου εξ επαφής πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
75΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ποταμιάς.

Εύστοχοι σε όλα
Οι παίκτες της Ποταμιάς ευστόχησαν και τις 5 εκτελέσεις πέναλτι κερδίζοντας με 5-3 τον Παναγραφιωτικό. Για τους νικητές ευστόχησαν οι: Λεωνίδας Κόγιας, Γιώργος Ράικος, Ηλίας Σαπούνης, Γιώργος Φαρμάκης και Στέλιος Μεριγκούνης. Για τον Παναγραφιωτικό ο Χρήστος Κατσαρής νικήθηκε στο πρώτο πέναλτι από τον Στέλιο Μεριγκούνη και στην συνέχεια σκόραραν οι: Νίκος Φούκας (Με δόση τύχης αφού ο Μεριγκούνης απέκρουσε με την μπάλα να σκάει ωστόσο εντός της γραμμής), Γιώργος Βούρτσας και Τόμι Χρυσαφόπουλος. 5η εκτέλεση δεν χρειάστηκε, αφού όλα είχαν κριθεί.







Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Πατρώνης(58΄ Γενιτσαρόπουλος), Γενιτσαρόπουλος(53΄ Μπουμπουρής), Φαρμάκης, Σαπούνης, Μαντζιούτας Κ.(70΄ Μαντζιούτας Α.), Ράικος, Γιαννακόπουλος(35΄ λ.τρ. Μπούρας Σ.), Νεοφύτου, Λιάγκος, Κόγιας

Άγραφα (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πατλιάς, Πάτρου Α.(41΄ Πλεξίδας), Μπισμπίκης Δ.(55΄ λ.τρ. Πάτρου Ρ.), Παρασκευόπουλος(41΄ Δαράβαλης), Μπισμπίκης Ν.(41΄ Μπλέντζος, 80΄ Δροσίνης), Τόλης(41΄ Μαντέκας, 78΄ Ντότσικας), Καραμπάς(41΄ Χρυσαφόπουλος), Ζανιάς(41΄ Βούρτσας), Φούκας, Καββαδίας(41΄ Τσιγαρίδας), Πάτρου Ρ.(41΄ Κατσαρής)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος