Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στην κορυφή του 6Χ6 Σπερχειάδας σε έναν «δραματικό» τελικό τα Στρουμφάκια(Φωτογραφίες & Βίντεο)

Τα Στρουμφάκια θριάμβευσαν στον τελικό του 6Χ6 Σπερχειάδας, επικρατώντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ακατάλληλο για «καρδιακούς» των Καρεκλών με 5-3 στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη με 3-3 και η παράταση με 4-4. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, όπου τα Στρουμφάκια «χαμογέλασαν» με 5-3.
Όσον αφορά την κανονική διάρκεια οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν με τον Βαγγέλη Δερνίκα και ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος ισοφάρισε για τις Καρέκλες. Ο Γιώργος Αλατάς διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Κώστας Λυτάκης έκανε το 2-2 και ο Παντελής Καραγεώργος με πολύ ωραίο τέρμα το 3-2. Με γκολ του Αλέξανδρου Σκαργιώτη έγινε το 3-3 και οι δυο διεκδικητές οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου με νέο τέρμα ο Σκαργιώτης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι κάτοχοι πλέον του τροπαίου έμειναν πίσω στο σκορ σε όλο το τουρνουά. Ο MVP του τελικού Γιώργος Αλατάς ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό(!) της παράτασης και οδήγησε τον αγώνα στα πέναλτι. Στην διαδικασία των πέναλτι σκόραραν για τους νικητές οι: Αλατάς Π., Δερνίκας Β., Αλατάς Γ., Ιωάννου και Λάιος, ενώ για τους ηττημένους οι: Κουτσούμπας, Καλύβας Β. και Λυτάκης. Αστόχησε, σουτάροντας άουτ ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Ηλίας Καλύβας.
Το κύπελλο σήκωσε ο γκολκίπερ-αρχηγός των τροπαιούχων Θύμιος Δερνίκας, παραλαμβάνοντας το από τον άψογο υπεύθυνο διοργάνωσης Βαγγέλη Παρασκευιώτη. Μετάλλιο απονεμήθηκε και στον διαιτητή των αγώνων κ. Ξηρομερίτη. Ακολούθησαν σαμπάνιες και φυσικά οι αναμνηστικές φωτογραφίες.
Η πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα «Καρέκλες» από τον Άγιο Γεώργιο απώλεσε για πρώτη φορά τον τίτλο στις λεπτομέρειες, ύστερα από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις, ενώ να αναφερθεί ο «κορμός» των ίδιων παιχτών πρωταγωνιστεί και στο Kasmir Cup στο Καρπενήσι.
Το ρόστερ των νικητών αποτελούσαν οι: Θύμιος Δερνίκας(2 γκολ), Βαγγέλης Δερνίκας(7 γκολ), Δημήτρης Λάιος(Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 τέρματα), Δημήτρης Βλάχος, Ηλίας Ιωάννου(1 γκολ), Γιώργος Αλατάς(9 γκολ), Τάκης Αλατάς(3 γκολ), Θανάσης Βούζας(2 γκολ), Παντελής Καραγεώργος(6 γκολ) και Θάνος Σκάρλατος(1 γκολ).
Οι τροπαιούχοι, που τερμάτισαν αήττητοι την διοργάνωση γιόρτασαν το κύπελλο το βράδυ της ίδιας ημέρας σε λαϊκή βραδιά στην πλατεία της Σπερχειάδας. Το «μυστικό» της επιτυχίας ήταν ότι πέραν του γεγονότος ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές αποτελούν πάνω από όλα μια καλή παρέα.
Στην τρίτη θέση κατετάγησαν τα Φκιάρια, που επικράτησαν στον μικρό τελικό των Κουφόδεντρων με 8-4. Φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν και την διεξαγωγή ενός τέτοιου ματς, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο έχει την δική του αξία.
Η όμορφη διοργάνωση του συλλόγου νέων Σπερχειάδας πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες(17 από την Φθιώτιδα και 1 από την Ευρυτανία). Τα μέλη του συλλόγου ήταν καθημερινά στο γήπεδο από την Δευτέρα 20 Ιουλίου έως την Παρασκευή 31 του μηνός, συντελώντας στην διεξαγωγή μια άψογης διοργάνωσης και φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε στους διαγωνιζομένους. Να αναφερθεί πως τα Στρουμφάκια θα διαθέσουν τα 200 ευρώ, που κέρδισαν για φιλανθρωπικό σκοπό, προβαίνοντας σε μια αξιέπαινη πράξη.

Πρώτος σκόρερ ο Ηλίας Καλύβας
Την πρωτιά των σκόρερ κατέκτησε ο ποιοτικός Ηλίας Καλύβας των φιναλίστ. Σημείωσε 19 γκολ. Ο Καλύβας συνεχίζει στην Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας με τον Αμβρυσσέα Διστόμου. Ακολούθησε με 15 ο Χρήστος Παύλου από τα χάλκινα Φκιάρια.


Οι πρώτοι 6 σκόρερ ήταν οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Ομάδα
Γκολ
Ηλίας Καλύβας
Καρέκλες
19
Χρήστος Παύλου
Τα Φκιάρια
15
Ανδρέας Μπογιαντζής
Καρέκλες
13
Δημήτρης Λάιος
Στρουμφάκια
10
Νίκος Μάλλιος
Σταυρός
9
Γιώργος Αλατάς
Στρουμφάκια
9

Συγχαρητήρια των διοργανωτών
Ο σύλλογος νέων Σπερχειάδας ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά και όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2016.

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής 31 Ιουλίου είχαν ως εξής:
Τελικοί
Μικρός: Κουφόδεντρα-Τα Φκιάρια 4-8(Παρασκευιώτης, Κωστόπουλος, Χριστόπουλος, Νικολόπουλος-Γεωργίου, Ζαχαρόπουλος, Αντωνίου, Παύλου 5)

Μεγάλος: Καρέκλες-Στρουμφάκια 4-4(3-3 κ.δ/3-5 πέν) (Θεοδοσόπουλος, Λυτάκης Κ., Σκαργιώτης 2-Δερνίκας Ευαγγ., Αλατάς Γ. 2, Καραγεώργος)

Μπορείτε να δείτε video από την διαδικασία των πέναλτι και τις απονομές.












































*Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Τάκη Αλατά για την παραχώρηση του υλικού, αλλά και τον Δημήτρη Λάιο. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου νέων Σπερχειάδας για την συνεργασία και την άψογη διοργάνωση..