Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Λεβαδειακός-Ηρακλής 2-1

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις ο Λεβαδειακός, που ανέτρεψε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το εις βάρος του σκορ και επικράτησε του Ηρακλή με 2-1. Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις 4 λεπτών.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:30 και έγινε κάτω από αρκετή ζέστη. Δεν είχε την προσέλευση, που είχαν προηγούμενοι φιλικοί αγώνες στην περιοχή.
Ο Λεβαδειακός στο πρώτο του φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στην τρέχουσα σαιζόν. Τα γκολ πέτυχαν οι: Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ και ο αρχηγός Βαγγέλης Μάντζιος με πέναλτι. Οι «πράσινοι» του Άκη Μάντζιου έδειξαν αρκετά καλό πρόσωπο, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ηρακλής είχε την χειρότερη του παρουσία όσον αφορά τους αγώνες που έδωσε στην πόλη μας. Ο Γιάννης Λουκίνας άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά-«ψαράκι», ενώ ακυρωθέν γκολ είχε ο  Παύλος Κυριακίδης στο πρώτο ημίχρονο. Ο τεχνικός Νίκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε δυο διαφορετικές ενδεκάδες, βγάζοντας ξανά χρήσιμα συμπεράσματα.
Ο «Γηραιός» αναχωρεί το Σάββατο 1 Αυγούστου από το Καρπενήσι, στο οποίο διέμεινε για 12 ημέρες. Ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί δυο ημέρες αργότερα με τον Α.Ο. Τρίκαλα.

Λιγότεροι από 100
Τον αγώνα είδαν λιγότεροι από 100 φίλαθλοι και δεν υπήρχε η προσέλευση αρκετών θεατών, όπως συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια.



«Επιστρατεύτηκε» ο Δροσίνης


Τον αγώνα σφύριξε ο έμπειρος Γιώργος Δροσίνης(Φωτογραφία), που είχε αρκετά καλή διαιτησία. Ηλίας Λισακώνης και Στέλιος Σώμαλης συμπλήρωσαν την διαιτητική 3αδα από την Ευρυτανία.

Σημαία του «Γηραιού»
Φίλαθλος του Ηρακλή είχε τοποθετήσει στο κέντρο του γηπέδου σημαία των Θεσσαλονικιών. Δεν γινόταν να λείψει από την αγαπημένη του ομάδα ο Ευρυτάνας φίλαθλος του Ηρακλή Πάνος Παπαδημητρίου, που παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον διευθυντή του Montana Στάθη Πλατή.


Με αμείωτο ενδιαφέρον
Το ματς ξανά απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση. Η παρουσία του Ηρακλή συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον, καθώς αρκετοί δημοσιογράφοι κάλυψαν την προετοιμασία του ιστορικού συλλόγου.


Παρουσία Παρούτσα


Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Αγιοτριαδίτης Γιάννης Παρούτσας(Φωτογραφία), που είναι μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης βίας. Ο κ. Παρούτσας υπήρξε παρατηρητής της Super League για αρκετά χρόνια και έχει περάσει από πολλά γήπεδα.

Τελευταίο για Ηρακλή-Πρώτο των «πράσινων»
Οι Θεσσαλονικείς επιστρέφουν στην βάση τους το Σάββατο 1 Αυγούστου. Είχαν απολογισμό στα φιλικά 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Ο Λεβαδειακός έδωσε το πρώτο του «τεστ» στο Καρπενήσι και θα παίξει την Δευτέρα 3 Αυγούστου κόντρα στα Τρίκαλα.

Αντίθετη πορεία
Ο Ηρακλής την περασμένη σαιζόν ανήλθε στην Super League, ενώ ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε στην Football League.

Θετική εμφάνιση
Οι Βοιωτοί πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση. Είχαν αντιμετωπίσει πριν από μια περίπου εβδομάδα τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας την ήττα με 1-3.

Στο Καρπενήσι ο Φαράντος


Τον αγώνα είδε και ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» Δημήτρης Φαράντος(Φωτογραφία), που ταξίδεψε στο Καρπενήσι.


Συνομιλία των τεχνικών
Σε εγκάρδιο κλίμα το είπαν πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και μετά οι δυο προπονητές Άκης Μάντζιος και Νίκος Παπαδόπουλος. Oι δυο τους υπήρξαν συμπαίχτες στον Άρη την σαιζόν 1999-2000.



Οι 3 υπό δοκιμή


Ο Λεβαδειακός δοκιμάζει τρεις ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο Μπρούνο Κάστρο Κράγκα(Φωτογραφία δεξιά), τον Φθιωτό μέσο Γιάννη Σταματάκη(Φωτογραφία κέντρο) και τον αριστερό οπισθοφύλακα Σπύρο Αποστόλου(Φωτογραφία αριστερά).

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία «Ήρα»
Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο τέρμα. Αρκετά καλά στεκόταν στο γήπεδο και ο Λεβαδειακός.

Δεν μέτρησε το γκολ


Στο 40ο λεπτό ο Ντιέγκο Ρομάνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Παύλος Κυριακίδης(Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον 2ο βοηθό Στέλιο Σώμαλη.


Ανέβηκε ο Λεβαδειακός
Οι παίχτες του Άκη Μάντζιου ανέβασαν την απόδοση του στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα και έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία με τον Βαγγέλη Μάντζιο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χουάντερσον Σίλβα σε κόρνερ.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Μακρινό σουτ του Λάζαρ κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Λεβαδειακού.
11΄: Ο Μιλιάζες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Τριποτσέρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρούνο δεν κατάφερε να κάνει την προβολή.
12΄: Χαμηλό σουτ από τον Μπουλούτ εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιντώνα.
15΄: Εκτέλεση κόρνερ του Χαντί από δεξιά, κεφαλιά του Στάμου πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λεβαδειακού.
21΄: Ο Ρομάνο συνδυάστηκε όμορφα με τον Κυριακίδη, ο τελευταίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από την εστία των «πράσινων».
33΄: Χτύπημα φάουλ του Μίνγκα από αριστερά, κεφαλιά του Γιακουμάκη κατέληξε πάνω από την εστία του Χουάντερσον.
36΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Χαντί κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώντα.
38΄: Ο Γιακουμάκης πάσαρε στον Μιλιάζες, που σούταρε από αριστερά και ο πορτιέρο του Ηρακλή μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
41΄: Πλασέ του Μάντζιου από θέση δεξιά απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

Β΄ Μέρος

Μέσα σε 4 λεπτά
Ένα «ξέσπασμα» και των δυο ομάδων σε διάστημα 4 λεπτών ήταν αρκετό να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Πρώτα προηγήθηκε ο Ηρακλής στο 69ο λεπτό, με τον Λεβαδειακό να ανατρέπει το σκορ και να παίρνει την φιλική νίκη. Οι Βοιωτοί κέρδισαν τις εντυπώσεις με την εμφάνιση του δευτέρου μέρους.

Άλλαξαν όλοι
Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου άλλαξε όλη του την ενδεκάδα κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Ξεχώρισε ο Καψάσκης


Πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς νικητών έκανε ο Ματθαίος Καψάσκης(Φωτογραφία), που προέρχεται από την ομάδα νέων.

Ντεμπούταρε ο Μακρής


Ο αμυντικός χαφ Γιώργος Μακρής(Φωτογραφία) πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία με τον Ηρακλή, περνώντας στο γήπεδο κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Αγωνιζόταν στην Ανόρθωση.

«Ψαράκι» Λουκίνα


Με την συμπλήρωση 69 λεπτών παιχνιδιού ο Ηρακλής προηγήθηκε. Ο αριστερός μπακ Καρλίτος επέμεινε από αριστερά, σέντραρε και ο φορ Γιάννης Λουκίνας(Φωτογραφία) με ωραία κεφαλιά-«ψαράκι» πραγματοποίησε το 0-1.



Στα ίσια με Μιλοσάβλιεβ


Μόλις δυο λεπτά διατηρήθηκε το προβάδισμα του «Γηραιού». Με όμορφο χαμηλό σουτ ο Σέρβος Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ έκανε το 1-1, ύστερα από προσπάθεια του Βαγγέλη Μάντζιου.



Ευστόχησε ο Μάντζιος

 












Το νικητήριο γκολ για τον Λεβαδειακό σημειώθηκε στο 73ολεπτό. Ο δεξιός μπακ Κώστας Παππάς(Φωτογραφία αριστερά) έκανε όμορφη ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον νεαρό Γιάννη Τσότρα. Ο αρχηγός Βαγγέλης Μάντζιος(Φωτογραφία δεξιά) ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 2-1, παρά την προσπάθεια του πορτιέρο Μάκη Γιαννίκογλου.




Μέσα ο Ουόν


Χρόνο συμμετοχής στον νεαοποκτηθέντα Εντουίν Ουόν(Φωτογραφία) έδωσε ο Άκης Μάντζιος. Ο Γάλλος αμυντικός έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τα πράσινα και αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ο Αγγελής


Μέρος του δευτέρου ημιχρόνου παρακολούθησαν άτομα της ομάδας νέων της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Σαραφίδης. Είδαν τον αγώνα μαζί με τον ιδιοκτήτη του Avaris Θοδωρή Χονδρό. Στις κερκίδες βρέθηκε και ο μάνατζερ Βαγγέλης Αγγελής(Φωτογραφία), που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον ΠΑΣ Γιάννινα και βρίσκεται στο Καρπενήσι για την προετοιμασία των Τρικάλων.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ωραίο σουτ του Πασά από πλάγια θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Πουρτουλίδης από δεξιά και η κεφαλιά του Βέλλιου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.
50΄: Ο Καψάσκης δοκίμασε σουτ από αριστερά, το οποίο απέκρουσε ο Γιαννίκογλου.
51΄: Σουτ του Βέλλιου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Τσιντώτας και εν συνεχεία υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Λουκίνας.
56΄: Χαμηλό σουτ του Μιλιάζες από θέση αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
69΄: Ο Καρλίτος έκλεψε από τον Τριποτσέρη, σέντραρε από αριστερά και ο Λουκίνας με κεφαλιά-«ψαράκι» στην δεξιά γωνία του Τσιντώτα έκανε το 0-1.
70΄: Μακρινό σουτ του Τσιλιανίδη μάζεψε ο τερματοφύλακας των «πράσινων».
71΄: Ο Μάντζιος έκανε προσπάθεια εκτός περιοχής, η μπάλα στρώθηκε στον Μιλοσάβλιεβ, που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννίκογλου και ισοφάρισε σε 1-1.
73΄: Εντυπωσιακή προσπάθεια του Παππά από δεξιά, που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσότρα. Ο Μάντζιος εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Γιαννίκογλου και «έγραψε» το 2-1.
82΄: Ο Καψάσκης μπήκε στην περιοχή απειλητικά από αριστερά, αλλά ανακόπηκε από τον Καρλίτος την τελευταία στιγμή.
93΄: Πάσα του Μιλοσάβλιεβ στον Καψάσκη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Γιαννίκογλου.

Κίτρινες Κάρτες
Μάγκας

Συνθέσεις Ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Παππάς, Μιλιάζες(71΄ Αποστόλου), Τριποτσέρης, Κώτσιος(77΄ Ουόν), Μαχαίρας(70΄ Χατζηλάμπρος), Μπρούνο(46΄ Μάγκας), Σταματάκης(30΄ Καψάσκης), Μίνγκας(46΄ Μιλοσάβλιεβ), Γιακουμάκης, Μάντζιος

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον(46΄ Γιαννίκογλου), Μπουκουβάλας(46΄ Κάσσος), Σαραμαντάς(46΄ Καρλίτος), Στάμου(46΄ Καρασαλίδης), Μπαρτολίνι(46΄ Τσότρας), Λάζαρ(46΄ Πασάς), Ιντζόγλου(46΄ Πουρτουλίδης), Χαντί(46΄ Τσιλιανίδης), Κυριακίδης(46΄ Βέλλιος), Ρομάνο(46΄ Μακρής), Μπουλούτ(46΄ Λουκίνας)

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος