Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Μικτή Ευρυτανίας-Κύπρος Κορυδαλλού 1-3

Δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης ομάδας της μικτής Ευρυτανίας η Κύπρος Κορυδαλλού. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο 20λεπτο γύρισαν το ματς και επικράτησαν με 1-3.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/8) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.
Η Μικτή Ευρυτανίας κατέβηκε με 10 δικούς της ποδοσφαιριστές και από τον Δημήτρη Κολλημένο και παρά τις πολλές απουσίες και την έλλειψη αλλαγών ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Οι Ευρυτάνες προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη, όμως η κόπωση στο δεύτερο μέρος δεν τους επέτρεψε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικοί. Δέχτηκαν 3 τέρματα στο τελευταίο 20λεπτο και ηττήθηκαν με 1-3. Δοκάρι είχε ο ποιοτικός Άλεξ Μπακαλίδης στο 72ο λεπτό όταν το σκορ ήταν στο 1-2.
Η Κύπρος Κορυδαλλού του Νίκου Κούστα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, έχοντας και δοκάρι με τον φορ Παναγιώτη Παυλόπουλο. Στην επανάληψη ανέβασε στροφές και αφού έχασε πέναλτι πρώτα με τον Βραζιλιάνο Άντερσον Ντα Κόστα, σκόραρε 3 φορές με τους Άντερσον Ντα Κόστα, Γιώργο Σταυρόπουλο και Παναγιώτη Παυλόπουλο, φτάνοντας στο τελικό 1-3.
Η ομάδα του Πειραιά μετά το τέλος της φιλικής αναχώρησε από την πόλη μας επιστρέφοντας στην βάση της.

2 40λεπτα
Η αναμέτρηση κράτησε 80 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Αναχώρηση
Μετά το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα της Κύπρου αποχώρησε από το Καρπενήσι ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της. Έδωσε 3 φιλικά, εκ των οποίων τα δυο ήταν νικηφόρο.

Σφύριξαν Τραιφόρος-Κολοκώτσιος

 












Το πρώτο μέρος σφύριξε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Κορυδαλλού Άρης Τραιφόρος (Φωτογραφία Αριστερά) και το δεύτερο ο ρέφερι της ΕΠΣ Ευρυτανίας Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία Δεξιά), χωρίς να έχουν βοηθούς.

Χωρίς πάγκο
Η μικτή Ευρυτανίας δεν είχε αλλαγές, αφού έπαιξε με μόλις 11ποδοσφαιριστές (Δανεικούς γκολκίπερ) και είχε ως μόνη αλλαγή τον Δημήτρη Κολλημένο, που κατέβασε την ομάδα.

Δανεικούς πορτιέρο

 












Την εστία των Ευρυτάνων υπερασπίστηκαν οι τερματοφύλακες της Κύπρου Κορυδαλλού Ηλίας Καρλάφτης (Φωτογραφία Αριστερά) και Θοδωρής Μπίφσας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο νεαρός πορτιέρο Γιώργος Γιόγιος απουσίαζε και σε αυτό το ματς της μικτής του νομού μας.

Ντεμπούτο Τύρπου


Ο ανασταλτικός μέσος Γιάννης Τύρπος ντεμπούταρε με την ομάδα του Κορυδαλλού, αφού το προηγούμενο διάστημα δεν βρίσκονταν στο Καρπενήσι. Δεν ταξίδεψε καθόλου στο Καρπενήσι ο Τάσος Νάνος του Κορυδαλλού.

Ξεχώρισε ο Ρικούνοβ


Και σε αυτό το φιλικό έκανε πολύ καλή εμφάνιση ο κεντρικός αμυντικός της Κύπρου Μιχάλης Ρικούνοβ, που πριν από περίπου 10 χρόνια διέμενε στο Καρπενήσι και προπονούνταν με τον ΑΠΟΚ.

Εξαιρετικός ο «Μπάκα»


Για την ομάδα της Ευρυτανίας ξεχώρισε ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία). Η κλαση του ποδοσφαιριστή φάνηκε σε όλη την διάρκεια του ματς. Ο παίκτης του Βελουχίου σκόραρε με εκτέλεση φάουλ και είχε και δοκάρι στο β΄ μέρος.

Α΄ Μέρος

Έλεγξε από την αρχή
Η ομάδα της ΕΠΣ Πειραιά έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα και απείλησε πρώτη σε 3 περιπτώσεις μετά τα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο.

Το 10λεπτο των Ευρυτάνων
Οι γηπεδούχοι μετά το 25ο λεπτό ανέβηκαν έκαναν αισθητή την παρουσία τους και κατάφεραν στο 34ο λεπτό με στημένο να προηγηθούν.

Με φάουλ του «Μπάκα»
Στο 34ο λεπτό του φιλικού ο Άλεξ Μπακαλίδης με όμορφη εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Άγγελου Κολέτσι και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.




Δοκάρι ο Παυλόπουλος
Στο 39ο λεπτό ο Γιάννης Τύρπος έκανε όμορφη κάθετη πάσα για τον Παναγιώτη Παυλόπουλο, που μέσα από την περιοχή σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της μικτής, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση.


Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Σιμάκου σέντραρε από δεξιά και η προβολή του Παυλόπουλου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της μικτής.
15΄: Μετά από λάθος του Πάτρου Ρ., ο Παυλόπουλος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Καρλάφτη.
16΄: Ο Ταμπάκου έδωσε για τον Σιμάκου, ο οποίος σούταρε από δεξιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της μικτής.
19΄: Μετά από λάθος της άμυνα της Κύπρου, το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπούτσι μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από το τέρμα του Κολέτσι.
21΄: Ο Παπαδόπουλος σούταρε εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε αρχικά στην αριστερή του γωνία και στην συνέχεια μπλόκαρε.
32΄:  Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά και την κεφαλιά του Λιάγκα στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κύπρου.
34΄: Ο Μπακαλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «Γ» του Κολέτσι και έκανε το 1-0.
37΄: Νέο χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη από καλό σημείο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κορυδαλλού.
38΄: Ο Σιμάκου πάσαρε στον Παυλόπουλο, αυτός σούταρε δυνατά, ο Καρλάφτης απέκρουσε σωτήρια από κοντά και στην επαναφορά νέο σουτ του ίδιου μπλόκαρε ο γκολκίπερ της μικτής.
39΄: Ο Τύρπος έκανε όμορφα την κάθετη μπαλιά για τον Παυλόπουλο, που σούταρε από καλή θέση στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε η Κύπρος
Η ομάδα του Κορυδαλλού κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσει το ματς πιέζοντας τον αντίπαλο της.

Χαμένο πέναλτι
Μόλις στο 3ο λεπτό του δεύτερου μέρους η Κύπρος κέρδισε πέναλτι, ο Σταύρος Παπαδόπουλος μέσα στην περιοχή και δεξιά ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Θοδωρή Μπίφσα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Άντερσον Ντα Κόστα ανέλαβε να εκτελέσει, όμως σούταρε χαμηλά και αδύναμα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει σταθερά στην δεξιά του γωνία.




Πήρε το «αίμα» του πίσω


Ότι δεν κατάφερε από το σημείο του πέναλτι ο Βραζιλιάνος Άντερσον Ντα Κόστα (Φωτογραφία) το κατάφερε στο 61ο λεπτό, όπου ισοφάρισε σε 1-1 νικώντας τον Θοδωρή Μπίφσα. Ο Μιχάλης Ρικούνοβ σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Άντερσον Ντα Κόστα βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με γυριστό σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 1-1.



Έμειναν από δυνάμεις

Οι γηπεδούχοι της μικτής Ευρυτανίας έμειναν από δυνάμεις, αφού δεν υπήρχαν αναπληρωματικοί. Ως αλλαγή έπαιξε ο Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία Δεξιά), με τους Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία Αριστερά) και Θανάση Τριανταφύλλου (Φωτογραφία Κέντρο) να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και να ζητούν αλλαγή.

Υποδειγματικό τελείωμα


Στο 70ο λεπτό ο Γιώργος Σταυρόπουλος (Φωτογραφία) έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ από πλάγια στην απέναντι αριστερή γωνία των Ευρυτάνων έκανε το 1-2.




Δοκάρι ο Μπακαλίδης
Δυο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε η μικτή ο Άλεξ Μπακαλίδης από πλάγια δεξιά έκανε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Κύπρου.

Εύκολα στο 1-3


5 λεπτά πριν το φινάλε ο Γιώργος Σταυρόπουλος έβγαλε τον Παναγιώτη Παυλόπουλο (Φωτογραφία) τετ α τετ με τον Θοδωρή Μπίφσα, ο πρώτος πλάσαρε σαν σε προπόνηση και εύκολα διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Η άμυνα των Ευρυτάνων σε αυτή την φάση σταμάτησε, θεωρώντας ότι ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος θα καταλογίσει επιθετικό φάουλ πάνω στον στόπερ της μικτής Χάρη Ζαραβέλη. Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι με τις διαμαρτυρίες να συνεχίζονται και μετά τα τελικό σφύριγμα.




Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μπίφσα και κέρδισε το πέναλτι. Ο Άντερσον το εκτέλεσε χαμηλά και ο Μπίφσας έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.
56΄: Ο Άντερσον πάσαρε στον Παυλόπουλο, που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο γκολκίπερ της μικτής μπλόκαρε εύκολα.
61΄: Ο Ρικούνοβ σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Άντερσον πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από κοντά με γυριστό σουτ στην δεξιά γωνία του Μπίφσα ισοφάρισε σε 1-1.
69΄: Χαμηλό σουτ του Δρούζα εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
70΄: Ο Σταυρόπουλος έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από πλάγια στην απέναντι αριστερή γωνία του Μπίφσα πραγματοποιώντας το 1-2.
71΄: Ο Τραιφόρος πάσαρε στον Άντερσον, που σούταρε και ο Μπίφσας μπλόκαρε εύκολα.
72΄: Μετά από μπαλιά του Καλύβα, σέντρα-σουτ του Μπακαλίδη από δεξιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μηλιώνη.
75΄: Ο Σταυρόπουλος έδωσε στον Παυλόπουλο, που από κοντά χωρίς πίεση έκανε σαν σε προπόνηση το τελικό 1-3.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Κολλημένος): Καρλάφτης(41΄ Μπίφσας), Φούκας, Πλεξίδας, Πάτρου Ρ., Λιάγκας, Ζαραβέλης, Μπακαλίδης, Καλύβας, Πάτρου Α., Τριανταφύλλου(69΄λ.τρ. Μπούτσι), Μπούτσι(56΄ Κολλημένος)

Κύπρος Κορυδαλλού (Νίκος Κούστας): Κολέτσι(41΄ Μηλιώνης), Δρούζας, Βλάντι(41΄ Μαφτίτσα), Καϊρης(41΄ Φαφούτης), Καραμάνη(41΄ Τραιφόρος), Παπαδόπουλος(63΄ Σταυρόπουλος), Παυλόπουλος, Ρικούνοβ(73΄ Τζινλής), Σιμάκου(41΄ Άντερσον), Τύρπος, Ταμπάκου(41΄ Ιωακειμίδης)

Διαιτητής: Άρης Τραιφόρος (Α΄ Μέρος/Ποδοσφαιριστής Κύπρου Κορυδαλλού) & Λάμπρος Κολοκώτσιος  (Β΄ Μέρος/ ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος