Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Με πλάνα Super League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Καρπενήσι ο Λεβαδειακός

Με πίστη για παραμονή στην Super League ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι ο Λεβαδειακός. Οι «πράσινοι» διαμένουν στο Avaris από το Σάββατο 25 Ιουλίου και θα βρίσκονται στην πόλη μας έως τις 4 Αυγούστου.
Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά, που το Βοιωτικό συγκρότημα επέλεξε το Καρπενήσι για προετοιμασία. Κάνει προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, τις οποίες χρησιμοποιεί και η ομάδα νέων της ΑΕΚ. Προπονητής του συλλόγου είναι ο Άκης Μάντζιος, που ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ τους γκολκίπερ προπονεί ο Ευρυτανικής καταγωγής Γιάννης Πλαβούκος.
Στο Καρπενήσι, στο οποίο έχουν προγραμματιστεί δυο φιλικά(Ήδη έχει δοθεί ένα εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό) με τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα βρίσκονται 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων 3 τελούν υπό δοκιμή. Νέα πρόσωπα αποτελούν οι: Ρομέου Ντος Σάντος και Χρήστος Μίνγκας.
Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Super League, η οποία χάθηκε με περιπετειώδη τρόπο την τελευταία αγωνιστική, όμως είναι εξαιρετικά πιθανό να αγωνιστεί την νέα σαιζόν ξανά στην ίδια κατηγορία, αντικαθιστώντας την Κέρκυρα, που είχε κάνει «εικονική» μεταβίβαση των μετοχών. Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λεβαδειακός είναι ο Γιάννης Κομπότης.

Με 22 ποδοσφαιριστές 


Την αποστολή του Λεβαδειακού αποτελούν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές, 22 στον αριθμό: Μάντζιος, Κώτσιος, Τσιντώτας, Μοσχονάς, Παππάς, Γιακουμάκης, Μαχαίρας, Μάγκας, Θέος, Κατίδης, Μιλοσάβλιεβ,, Μίνγκας, Ρομέου,  Χατζηλάμπρος,, Μιλιάζες, Καψάσκης, Καραγκιόζης, Τριποτσέρης, Στάθης και υπό δοκιμή: Σπύρος Αποστόλου(24χρονος αμυντικός από την Ζάκυνθο), Μπρούνο Κάστρο Κράγκα(Πορτογάλος αμυντικός, 24 ετών από την Σαλγκέιρος) και Γιάννης Σταματάκης(21χρονος μέσος από τον Παναθηναϊκό)  Οι Τάσος Καραγκιόζης(1997), Ματθαίος Καψάσκης(1996) και Στάθης Χατζηλάμπρος(1997) προέρχονται από την ομάδα νέων. Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Αρχηγός Λάμπρος Μπαλόκας (Φωτογραφία).

Λίγο μετά την ΑΕΚ U20
Οι Βοιωτοί κατέφτασαν το Σάββατο 25 Ιουλίου περίπου στις 13:30 στο Avaris, λίγα λεπτά μετά την άφιξη των νέων της ΑΕΚ στο ίδιο ξενοδοχείο. Το απόγευμα στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση.



3ο σερί καλοκαίρι
Ο Λεβαδειακός βρίσκεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Καρπενήσι. Πέρυσι είχε προπονηθεί με τεχνικό τον Σάββα Παντελίδη. Τις δυο τελευταίες χρονιές επέλεξε το Avaris και την πρώτη το Montana.

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ, που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Παναγιώτης Τσιντώτας
Τερματοφύλακας
22
Ελλάδα
Θοδωρής Τριποτσέρης
Αμυντικός
29
Ελλάδα
Ηλίας Κώτσιος
Αμυντικός
38
Ελλάδα
Αντώνης Μάγκας
Αμυντικός
21
Ελλάδα
Γιάννης Στάθης
Αμυντικός
28
Ελλάδα
Κάρλος Μιλιάζες
Αμυντικός
34
Πορτογαλία
Δημήτρης Μαχαίρας
Μέσος
24
Ελλάδα
Γιώργος Κατίδης
Μέσος
21
Ελλάδα
Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ
Μέσος
28
Σερβία
Κώστας Παππάς
Μέσος
23
Ελλάδα
Βαγγέλης Μάντζιος
Επιθετικός
32
Ελλάδα
Πέτρος Γιακουμάκης
Επιθετικός
23
Ελλάδα

Με δυο μεταγραφές














Στους «πράσινους» επέστρεψε ο 30χρονος Βραζιλιάνος μέσος Ρομέου Ντος Σάντος, που έπαιζε την τελευταία 2ετια στον Πανθρακικό. Αποκτήθηκε επίσης ο 31χρονος Χρήστος Μίνγκας, που αγωνιζόταν στην Καλλονή. Επέστρεψε από δανεισμό στην Καλλιθέα ο 24χρονος τερματοφύλακας Θοδωρής Μοσχονάς και ο 22χρονος Γιώργος Θέος, που είχε δοθεί με δανεισμό στον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι παίχτες από το περυσινό ρόστερ που δεν είναι στην πόλη μας έχουν ως εξής:


Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Κυριάκος Στρατηλάτης
Τερματοφύλακας
27
Ελλάδα
Μιχάλης Σηφάκης
Τερματοφύλακας
30
Ελλάδα
Χαβιέρ Τομάς
Αμυντικός
29
Γαλλία
Νίκος Σκέμπης
Αμυντικός
21
Ελλάδα
Σιμόν Βούκσεβιτς
Μέσος
29
Μαυροβούνιο
Ρουμπέν Γκόμεζ
Μέσος
31
Αργεντινή
Βίτορ Πελέ
Μέσος
28
Πορτογαλία
Ιωακείμ Αποστολόπουλος
Μέσος
18
Ελλάδα
Τάμλα Λαντζί Ζίτο
Μέσος
30
Ακτή Ελεφαντοστού
Λουίς Μπουσταμάντε
Μέσος
29
Αργεντινή
Άλαν Πουλίδο
Επιθετικός
24
Μεξικό
Μίλαν Μρντάκοβιτς
Επιθετικός
33
Σερβία



Coach ο Άκης Μάντζιος


Ο 45χρονος Άκης Μάντζιος(Φωτογραφία) ανέλαβε τον Λεβαδειακό το 2015 και εξακολουθεί να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία. Έχει εργαστεί επίσης στον Πανιώνιο Καλλιθέας, στον Πανιώνιο, στο Χαϊδάρι, στον Θρασύβουλο, στην Κέρκυρα και στον Πανθρακικό. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Α.Ο. Κηφισίας, στον Πανιώνιο, στον Άρη και στον Ιωνικό.

Καρπενήσι ξανά για Πλαβούκο


Ο καταγόμενος από την Μυρίκη 47χρονος Γιάννης Πλαβούκος(Φωτογραφία) έχει αναλάβει το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων, ερχόμενος στο Καρπενήσι τα τελευταία με 5η διαφορετική ομάδα(Μετά τον Θρασύβουλο, την Καβάλα, τον Άρη, την Κέρκυρα). Πέρυσι εργαζόταν στον Πανθρακικό. Αντικατέστησε τον «μαθητή» του Γιάννη Ζαλαώρα.
Το τεχνικό τιμ συμπληρώνουν οι: Λουκάς Λούλος(Γυμναστής), Μιχάλης Κεφαλάς, Θανάσης Νικολάου(Φυσιοθεραπευτές), Δημήτρης Παπαδάς, Ντίνκο Ντίνκοβ(Φροντιστές). Μεταφραστής είναι ο κ. Αθανασόπουλος. Όλοι οι παραπάνω βρίσκονται στο Καρπενήσι αυτήν την στιγμή. Τεχνικός διευθυντής του συλλόγου είναι ο Δημήτρης Φαράντος.

Αποθεραπεία ο Πίντερ-Παίρνει Ουόν













 
Στην Ελλάδα επιστρέφει ο 27χρονος Ούγγρος αμυντικός Αντάμ Πίντερ(Φωτογραφία αριστερά) που ακολουθούσε πρόγραμμα αποθεραπείας. Αναμένεται να αποκτηθεί ο Γάλλος αμυντικός Εντουίν Ουόν(Φωτογραφία δεξιά), που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Κοντά στην παραμονή
Εκδικάστηκε την Πέμπτη (23/7) η υπόθεση της Κέρκυρας που είχε να κάνει με την «εικονική μεταβίβαση» των μετοχών της σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η πειθαρχική επιτροπή της Super League έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Λεβαδειακού στην συγκεκριμένη υπόθεση και απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση του Εργοτέλη και του Απόλλωνα Σμύρνης.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι εφόσον ισχύσει η εισήγηση της ΕΕΑ και η Κέρκυρα υποβιβαστεί τότε τη θέση των «Φαιάκων» στη Super League θα πάρει ο Λεβαδειακός

Τα δυο φιλικά


Ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί στις 31 Ιουλίου με τον Ηρακλή, ενώ έχει προγραμματίσει φιλικό και στις 3 Αυγούστου θα παίξουν με τα Τρίκαλα.

Πρώτο «τεστ» με Παναθηναϊκό
Σε φιλικό παιχνίδι, που διεξήχθη πριν από μια εβδομάδα ο Λεβαδειακός ηττήθηκε εντός έδρας με 1-3 από τον Παναθηναϊκό. Για τους «πράσινους» το σκορ άνοιξε ο Μιλιάζες. Αγωνίστηκαν οι: Τσιντώτας(58΄ Μοσχονάς), Κώτσιος(58΄ Μάγκας), Μιλιάζες(75΄ Μίνγκας), Μπρούνο, Στάθης(80΄ Χατζηλάμπρος), Μάντζιος(75΄ Τσουλάκος), Μαχαίρας(65΄ Παππάς), Μιλοσάβλιεβ(46΄ Κατίδης), Θέος(46΄ Τριποτσέρης), Καψάσκης(46΄ Γιακουμάκης), Αποστόλου(70΄ Σταματάκης).


15οι οι Βοιωτοί
Η ομάδα του Άκη Μαντζιού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αγωνιστικά την σωτηρία, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό στην 4πλη ισοβαθμία(Με Πανθρακικό, Πανιώνιο και Βέροια), έχοντας 43 βαθμούς. Στα 9 γκολ σταμάτησε ο Βαγγέλης Μάντζιος.


Η πρώτη προπόνηση
Η προετοιμασία άρχισε στις 7 Ιουλίου με όνειρα συμμετοχής και φέτος στην Super League. Συμμετείχαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές.


Ιδιοκτήτης ο Κομπότης


Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Γιάννης Κομπότης εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν φέτος από τα πρόσωπα των ημερών στο ελληνικό κυρίως λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», που είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Μίχας εκπροσωπεί πλέον τους Βοιωτούς στις συνεδριάσεις της Super League. Η ομάδα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς.




















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος
Χρήση Φωτογραφιών: www.stereasports.com