Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ρωσία-Ιταλία 20-7

Εύκολα ξεπέρασε και το εμπόδιο της νεανικής Ιταλίας η ομάδα της Ρωσίας, όπου έκανε το 2Χ2 στο τουρνουά επικρατώντας με σκορ 20-7.
Το ματς της 2ης αγωνιστικής του Thetis Cup πόλο γυναικών διεξήχθη το Σάββατο (18/7) στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και το είδαν περίπου 70 με 80 θεατές.
Η Ρωσία Michael Nakoryakov ήταν πολύ καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε από την αρχή τη πρωτοπορία στο σκορ. Έφτασε εύκολα στο τελικό αποτέλεσμα παίζοντας όμορφο πόλο. 3 φορές χρίστηκαν σκόρερ οι:  Tatiana Zubkova, Anastasia Simanovich και Ekaterina Tankeeva.
Η Ιταλία Marco Cappana που ήρθε στο Καρπενήσι με την δεύτερη ουσιαστικά ομάδα της, η οποία συλλέγει εμπειρίες ηττήθηκε και στο δεύτερο ματς της στο τουρνουά. Ήταν μαχητική μόνο στο πρώτο 8λεπτο, όπου έβαλε σχεδόν τα μισά της τέρματα σκοράροντας 3 φορές. Πρώτη σκόρερ της ομάδας με δυο γκολ ήταν η Roberta Grillo.
Την τελευταία (3η) ημέρα του Thetis Cup στις 10.30 το πρωί η Ρωσία θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα και η Ιταλία θα παίξει στις 9 με την Κίνα.

Μικρή παρουσία
Μειωμένη ήταν η παρουσία των φιλάθλων στον πρώτο αγώνα της 2ης ημέρας του Θέτις Καπ. Την ίδια ώρα διεξάγονταν η φιλική αναμέτρηση Super League ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός με τους φιλάθλους να ψηφίσουν ποδόσφαιρο και όχι τις γυναικείες παρουσίες στην πισίνα.


Δις η Grillo


Για την ηττημένη ομάδα της Ιταλίας η μοναδική αθλήτρια που σκόραρε περισσότερα από ένα τεράματα ήταν η Roberta Grillo.

2Χ2 για τις Ρωσίδες
Οι Ρωσίδες μετά την νίκη κόντρα στην Κίνα έκαναν το 2Χ2 νικώντας και την νεανική Ιταλία, η οποία γνώρισε ισάριθμες βαριές ήττες στην διοργάνωση. Οι νικήτριες θα διεκδικήσουν την πρωτιά κόντρα στην Ελλάδα.

3 από 3

Για την νικήτρια ομάδα της Ρωσίας συνολικά 3 πολίστριες σημείωσαν χατ-τρικ. Πρόκειται για τις Tatiana Zubkova (Φωτογραφία Αριστερά), Anastasia Simanovich (Φωτογραφία Κέντρο) και Ekaterina Tankeeva (Φωτογραφία Δεξιά).

Παρουσίαση ομάδων
Πριν την έναρξη της απογευματινής αναμέτρησης έγινε η παρουσίαση των αθλητριών των δυο ομάδων ,καθώς και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ρωσίας και Ιταλίας.



+2 για Ρωσία


Το παιχνίδι άρχισε με την Ρωσία να μπαίνει καλύτερα και να προηγείται της Ιταλίας με δυο γκολ διαφορά και με 5-3. Η Ekaterina Tankeeva  και η Anna Timofeeva (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραραν τα πρώτα γκολ της αναμέτρησης (2-0). Ακλούθησε γκολ της Alessia Millo (Φωτογραφία Κέντρο) και της Anna  Timofeeva για το 3-1. Η Ursula Gitto (Φωτογραφία Δεξιά) και η Eugenia Ivanova πραγματοποίησαν με τέρματα το 4-2. Το 5-3 της περιόδου έγινε μετά από γκολ της Roberta Grillo και της Ekaterina Tankeeva. Αποβλήθηκαν οι: Ekaterina Prokofyeva (Ρωσία), Alessia Morvillo, Guiana Viacana και  Agnese D  Amigo (Ιταλία).

Ανέβασαν στροφές


Οι αθλήτριες του Michael Nakoryakov ανέβασαν «στροφές» στο β΄8λεπτο και προηγήθηκαν με 11-3 των Ιταλίδων, που δεν σκόραραν στην 2η περίοδο. Το επίμέρους σκορ του 8λεπτου ήταν 6-0. Η Ekaterina Lisunova (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα της Anna Timofeeva, η Maria Borisova (Φωτογραφία Κέντρο) και η Tatiana Zubkova πραγματοποίησαν το 8-3. Εν συνεχεία με γκολ των: Ekaterina Prokofyeva (Από ασιστ της Eugenia Abriziakova), Eugenia Ivanova (Φωτογραφία Δεξιά) και Anastasia Simanovich (Από πάσα της Eugenia Ivanova). Αποβλήθηκαν οι: Ekaterina Prokofyeva, Eugenia Abriziakova (Ρωσία), Ursula Gitto, Alessia Morvillo (Ιταλία). Δοκάρι είχαν: Ekaterina Prokofyeva (Ρωσία), Guiana Viacana, Arianna Gragnolati, Gloria Giachi και Roberta Grillo (Ιταλία).

Ίδιο σκηνικό


Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στην 3η περίοδο, όπου η Ρωσία «εξουδετέρωσε» τις αντιπάλους της και σκόραρε διαρκώς, φτάνοντας στο 17-4. Η Agnese D  Amigo (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε για τις Ιταλίες μετά από αρκετή ώρα, ενώ ακολούθησε τέρμα της Ekaterina Tankeeva (12-4). Η Tatiana Zubkova, η Nezdhade Jarandaikina (Φωτογραφία Κέντρο) και η Ekaterina Prokofyeva (Φωτογραφία Δεξιά) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 15-4. Το 8λεπτο έκλεισε στο 17-4 μετά από γκολ των: Tatiana Zubkova και Maria Borisova. Αποβλήθηκαν οι: Anna  Timofeeva, Ekaterina Prokofyeva ,Tatiana Zubkova (Ρωσία) , Ursula Gitto, Gloria Giachi, Roberta Grillo και Alessia Millo (Ιταλία). Δοκάρι είχε η Ιταλίδα Guiana Viacava.

Έπεσε ο ρυθμός


Με επί μέρους σκορ 3-3 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με την ομάδα της Ρωσίας να ρίχνει την απόδοση της και να φτάνει στο τελικό 20-7. Η Ekaterina Tankeeva μετά από πάσα της Maria Borisova και η Gloria Giachi (Φωτογραφία Αριστερά) διαμόρφωσαν το 17-5. Ακολούθησαν δυο γκολ της Anastasia Simanovich για το 19-5. Το τελικό 20-7 έγινε μετά από τέρματα των: Guiditta Galardi (Φωτογραφία Κέντρο), Elvina Karimova (Φωτογραφία Δεξιά, Πανέμορφο πλασέ) και Roberta Grillo. Αποβλήθηκαν οι: Anna Timofeeva , Ekaterina Tankeeva, Elvina Karimova , Eugenia Abriziakova (Ρωσία), Alessia Millo, Agnese D  Amigo και Ursula Gitto (Ιταλία). Δοκάρι είχαν οι: Anastasia Simanovich (2 φορές) για την Ρωσία,  Guiana Viacava (2 φορές), Alessia Morvillo και Arianna Gragnolati (Ιταλία)

Τα οκτάλεπτα
5-3, 11-3, 17-4, 20-7

Συνθέσεις Ομάδων

Ρωσία (Michael Nakoryakov): Verkhoglyeanova, Zubkova 3, Prokofyeva 2, Karimova 1, Borisova 2, Simanovich 3, Lisunova  1, Abriziakova , Timofeeva 2, Tankeeva  3, Ivanova 2, Jarandaikina 1, Karshakh

Ιταλία(Marco Cappana): Sparano, Viacava , Gitto 1, Giachi 1, Morvillo , Millo 1, Lombardo, D’  Amigo 1, Galardi 1 , Grillo 2, Gragnolati, Lavi

Διαιτητές: Πασκάλ Μπουκέ (Γαλλία) & Φρανκ Ομ (Γερμανία)
Ντελεγκέιτ: Άνχελ Μούλινερ






























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος