Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ελλάδα-Κίνα 15-9

Εύκολα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Κίνας η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, επικρατώντας με 15-9.
Η συνάντηση 2ης αγωνιστικής του Thetis Cup πόλο γυναικών διεξήχθη το Σάββατο (18/7) στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου. Άρχισε στις 8.30 το βράδυ και την παρακολούθησαν περίπου 150 με 200 θεατές.
Η Ελλάδα του Γιώργου Μορφέση στο δεύτερο φιλικό της «τεστ» στο Καρπενήσι, το οποίο ήταν και πιο δύσκολο το πέρασε με επιτυχία. Έφτασε σχετικά εύκολα στην νίκη βρισκόμενη μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα. 4 τέρματα σημείωσε ο εξαιρετική Χριστίνα Τσουκαλά.
Η Κίνα του Rick Azevedo ηττήθηκε και στην 2η αναμέτρηση της στο τουρνουά, ωστόσο έδειξε ανά διαστήματα αρκετά θετικά σημάδια. Θα παίξει με την Ιταλία για την 3η θέση, αύριο διεκδικώντας νίκη γοήτρου. 3 τέρματα πέτυχε η Dong Lun Song.
Την τελευταία (3η) ημέρα του Thetis Cup στις 10.30 το πρωί η εθνική μας θα αγωνιστεί με την αήττητη επίσης Ρωσία και η Κίνα θα παίξει στις 9 με την Ιταλία.

Περίπου 200
Το βραδινό παιχνίδι του Thetis Cup παρακολουθήθηκε από 150 με 200 θεατές.


Ακάθεκτη εθνική
Οι κοπέλες του Χρήστου Μορφέση έκαναν το 2 στα 2 και θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον αυριανό αγώνα κόντρα στην αήττητη επίσης Ρωσία.

Ματς «ουραγών»
Η Κίνα θα παίξει αύριο το πρωί στις 9 απέναντι στην Ιταλία. Οι δυο ομάδες έχουν γνωρίσει μόνο ήττες στο Thetis Cup.

4 από Τσουκαλά


Η Χριστίνα Τσουκαλά ήταν η πρώτη σκόρερ της εθνικής, βρίσκοντας δίχτυα 4 φορές. Στην αναμέτρηση με την Ιταλία δεν είχε αγωνιστεί.

Χατ-τρικ Song


Για τις Κινέζες πρώτη σκόρερ αναδείχτηκε με 3 τέρματα η Dong Lun Song.

Οι τοπικοί φορείς
Τον αγώνα της εθνικής παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Κλεομένης Λάππας και Ταξιάρχης Κουτρομάνος και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Βασίλης Φακίτσας.



Καρπενήσι ο Κατσαρός
Στο Καρπενήσι βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, που είδε από κοντά τις προσπάθειες των διεθνών αθλητριών.


Παρουσίαση ομάδων
Πριν την έναρξη του ματς έγινε η καθιερωμένη παρουσίαση των αθλητριών και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων.



«5στερη»


5 φορές σκόραρε στο 1ο 8λεπτο η εθνική μας, που ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε της Κίνας με 5-1. Η Στεφανία Χαραλαμπίδου (Φωτογραφία Αριστερά) και η Αλεξάνδρα Ασημάκη (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από πάσα της Μαργαρίτας Πλευρίτου έκαναν το 2-0. Με γκολ της Dong Lun Song και της Χριστίνας Τσουκαλάς έγινε το 3-1. Ακολούθησε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο γκολ της Χριστίνας Τσουκαλάς για το 5-1. Αποβλήθηκαν οι: Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ιωάννα Χαραλαμπίδου, Αντιγόνη Ρουμπέση (Ελλάδα), Cong Zhag, Guan Nan Niou και Dong Lun Song (Κίνα). Δοκάρι είχαν οι: Χριστίνα Τσουκαλά (Ελλάδα),  Dong Lun Song, Guan Nan Niou και Xi Yan Wang (Κίνα).


Σταθερά μπροστά

 
 
























Η εθνική μας και στο δεύτερο 8λεπτο διατήρησε προβάδισμα ασφαλείας έχοντας το υπέρ της 9-5. Με γκολ της Guan Nan Niou (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και της Άλκηστης Αβραμίδου (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά διαμορφώθηκε το 7-2. Ακολούθησαν δυο τέρματα της Cong Zhag (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), το πρώτο από ασιστ της Guan Nan Niou και δεύτερη από όμορφη ατομική προσπάθεια για το 7-4.  Η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκόραρε μετά από πάσα της Αντιγόνης Ρουμπέση, η Zi Han Zhao με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και η Χριστίνα Κώτσια (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) με σουτ μετά από πάσα της Φιλιώς Μανωλιουδάκη πραγματοποίησαν το 9-5 του ημιχρόνου. Αποβλήθηκαν οι: Χριστίνα Τσουκαλά, Ελένη Ξενάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Ελλάδα),  Xiao Han Mei και Xi Yan Wang (2 φορές). Δοκάρι είχαν οι: Χριστίνα Τσουκαλά, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Ελλάδα), Cong Zhag (2 φορές) και Zi Han Zhao (Κίνα)

Βραβεύσεις στην ανάπαυλα
Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ΚΟΕ με τον εκπρόσωπο της Γιώργο Κατσαρό βράβευσε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Καρπενησίου για την στήριξη τους και την διοργάνωση στο Καρπενήσι αγώνων υδατοσφαίρισης. Τις πλακέτες παρέλαβαν ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Βασίλης Φακίτσας και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης. Ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου Κώστας Νικόπουλος επίσης τίμησε με πλακέτα για την πολυετή του προσφορά στο άθλημα τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Ευρυτανικού συλλόγου.





3 τέρματα


Συνολικά 3 τέρματα σημειώθηκαν στην 3η περιόδου, με την Ελλάδα να φτάνει στο 11-6. Η Dong Lun Song και η Αλεξάνδρα Ασημάκη έκαναν το 10-6. Το 11-6 του 8λεπτου έγινε με γκολ της Φιλιώς Μανωλιουδάκη (Φωτογραφία).  Νωρίτερα η Χριστίνα Τσουκαλά είχε χαμένο πέναλτι, αφού η εκτέλεση της αποκρούστηκε από την τερματοφύλακα Jun Jang. Αποβλήθηκαν οι: Ελένη Ξενάκη, Χριστίνα Κώτσια, Αλεξάνδρα Ασημάκη (Ελλάδα),  Ya Ting Sun, Zi Han Zhao και Wei Wei Zhang (2 φορές). Δοκάρια είχαν για την Ελλάδα οι: Ελευθερία Πλευρίτου (2 φορές) και Στεφανία Χαραλαμπίδου

Ελεύθερα και οι δυο














Ελεύθερο ματς και χωρίς άγχος παίχτηκε στο τελευταίο 8λεπτο με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 15-9. Η Ελευθερία Πλευρίδου και η γκολκίπερ Jun Jang (Φωτογραφία Αριστερά) με εντυπωσιακό τέρμα που κρέμασε την Ελένη Κούβδου έκαναν το 12-7. Ακολούθησε τέρμα της Χριστίνας Τσουκαλάς και της Dong Lun Song (13-8). Η Στεφανία Χαραλαμπίδου, η Zi Han Zhao (Φωτογραφία Δεξιά) με το 3ο εύστοχο πέναλτι της στο τουρνουά σε ισάριθμες εκτελέσεις και η Ελευθερία Πλευρίτου έκαναν το τελικό 15-9. Στο φινάλε η εκτέλεση πέναλτι της Άλκηστης Αβραμίδου σταμάτησε στο αντίπαλο κάθετο δοκάρι με το σκορ να μην αλλάζει. Αποβλήθηκαν οι: Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου (Ελλάδα), Xiao Han Mei και Guan Nan Niou (Κίνα). Δοκάρι είχαν οι: η Άλκηστη Αβραμίδου (Στο πέναλτι), Zi Han Zhao και  Guan Nan Niou (Κίνα)

Οι δηλώσεις

Γιώργος Μορφέσης (Προπονητής Ελλάδας: «Σήμερα ήταν το πρώτο δυνατό τεστ για εμάς, καθώς το χθεσινό παιχνίδι με την Ιταλία δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα, λόγω του γεγονότος ότι έχει κατεβάσει τη νεανική της ομάδα στη διοργάνωση. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών, παρά κάποια λάθη που κάναμε στην άμυνα και μας στοίχησαν μερικά εύκολα γκολ. Αύριο είναι το δυνατότερό μας τεστ, με αντίπαλο τη Ρωσία».



Γιώργος Κατσαρός (Αντιπρέοδρος ΚΟΕ): «Ως ΚΟΕ είμαστε ικανοποιημένοι, τόσο από την εξαιρετική διοργάνωση και τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει το Θέτις Καπ, όσο και από την οργανωτική επιτυχία και την υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που μας φιλοξενούν εδώ στο Καρπενήσι. Παράλληλα με αυτή τη διοργάνωση, υπάρχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο γεγονός, στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων, Παίδων- Κορασίδων. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν δουλέψει και για τις δύο διοργανώσεις».



Τα οκτάλεπτα
5-1, 9-5, 11-6, 15-9

Συνθέσεις Ομάδων

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Χαλαραμπίδου Σ. 2 , Κώτσια 1, Πλευρίτου Μ. , Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Ρουμπέση , Χαραλαμπίδου Ι. , Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ε. 3, Ξενάκη , Διαμαντοπούλου

Κίνα (Rick Azevedo): Yang 1, Tian, Mei , Xiong, Niou 1, Sun , Song 3, Zhang C. 2, Zhao 2 , Zhang W. , Wang , Zhang J. , Peng

Διαιτητές: Ιβάνκα Ράκοβιτς (Σερβία) & Αττίλα Μαροσβάρι (Ουγγαρία)
Ντελεγκέιτ: Άνχελ Μούλινερ

Η βαθμολογία(Σε 2 αγωνιστικές)
Ελλάδα 6 β.
Ρωσία 6 β.
Κίνα 0 β.
Ιταλία 0 β.


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος