Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Απεραντιακός-ΑΕΚ 1-3

Το τρόπαιο του πρωταθλητή της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας κατέκτησε η ομάδα της ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 του Απεραντιακού.
Οι δυο πρώτοι των ομίλων αναμετρήθηκαν την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ο αγώνας άρχισε στις 17:30 και ήταν ο τελικός μπαράζ της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 40 φίλαθλοι.
Ο Απεραντιακός έπαιξε με πολλές ελλείψεις και είχε αρκετά ανταγωνιστική παρουσία. Αυτό δεν ήταν αρκετό να τον οδηγήσει στην κατάκτηση της πρωτιάς. Ο «αειθαλής» Άκης Ανδρεάκης ξεχώρισε και ισοφάρισε στην πρώτη του φετινή παρουσία. Η ομάδα του Χριστόφορου Κατσίκη έχει δικαίωμα συμμετοχής στην νέα Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και κινήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια με πολλά παιδιά από την περιοχή.
Η ΑΕΚ έδειξε πιο πλήρης ομάδα και έφτασε στο τελευταίο 15αρτο στην νίκη. Πρωταγωνίστησε ο Πάνος Ζιάκας, που χρίστηκε σκόρερ δυο φορές, ενώ με πανέμορφο τέρμα ο Γιάννης Μπέσσας «σφράγισε» τον τίτλο. Το συγκρότημα του Ηλία Μπακόλα κατέκτησε το αντίστοιχο τρόπαιο μετά από 11 χρόνια και είχε φέτος πολύ καλή παρουσία, τελειώνοντας αήττητη τις υποχρεώσεις της.
Οι ομάδες ολοκλήρωσαν την σύντομη αγωνιστική τους περίοδο για την φετινή περίοδο.

Σχετικά το «τίμησε»
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 40-50 θεατές, ίσως περισσότερους από κάθε άλλο του Β΄ τοπικού. Με αυτόν ολοκληρώθηκε έστω και στο τέλος του πρώτου μήνα του καλοκαιριού η αγωνιστική σαιζόν στον νομό μας.


Κούπα ξανά
Η ΑΕΚ επέστρεψε στους τίτλους ύστερα από 11 χρόνια. Είχε κατακτήσει το 2004 ξανά το πρωτάθλημα του Β΄ τοπικού. Επιπλέον το 2008 κέρδισε το τρόπαιο του φιναλίστ του τελικού κυπέλλου για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα.

Θα ανέβουν(; )
Οι δυο ομάδες εξασφάλισαν όπως και πέρυσι την άνοδο στο Β΄ τοπικό, όμως άγνωστο είναι εάν θα συμμετάσχουν στην Α΄ Κατηγορία.

Παρουσίες της ΕΠΣΕ
Τον αγώνα παρακολούθησαν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας οι: Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας και Πάνος Παπαδημητρίου, που έκαναν και την απονομή μετά την λήξη του αγώνα.

Έμειναν στα λόγια
Παρότι το περασμένο καλοκαίρι ακούστηκε πως θα γίνει προσπάθεια για την δημιουργία μιας ισχυρής ΑΕΚ τίποτε δεν ίσχυσε και όλα έμειναν στα λόγια. Κανείς δεν βοήθησε την ομάδα και πρακτικά μόνο ο παράγοντας Ηλίας Μπακόλας «έτρεχε» για όλα τα θέματα του συλλόγου.

Έχασε τα σκήπτρα
Οι Απεράντιοι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους, ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό, καθώς έπαιξαν με πολλά νέα παιδιά από την περιοχή του πρώην Δήμου Απεραντίων και σε αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια.

Κατέβηκε ο Άκης
Άλλη κλάση ήταν ο Άκης Ανδρεάκης, που έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την ομάδα του Απεραντιακού. Ο 47χρονος σπουδαίος άσος ήταν μια ομάδα μόνος του.

Απουσίες Απεράντιων
Για τους ηττημένους δεν συμμετείχαν οι τιμωρημένοι: Βασίλης Λιάγκος και Γιώργος Κοντογεώργος. Ο δεύτερος εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του. Απουσίαζαν επίσης οι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές Κώστας Κονδύλης και Δημήτρης Κουτσοθανάσης, που διαμένουν στην Αθήνα.

Από άτυχος…εκτελεστής


Μπορεί ο Πάνος Ζιάκας(Φωτογραφία) τις πρώτες αγωνιστικές να είχε βάλει σημάδια τα δοκάρια, όμως στο σημαντικότερο παιχνίδι της σαιζόν πέτυχε δυο όμορφα τέρματα με κεφαλιά και δημιούργησε ένα ακόμη. Έφτασε τα 3 γκολ στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις.


Τα πήγε περίφημα


Ο κατά συνθήκη τερματοφύλακας του «δικεφάλου» Κώστας Ιωάννου(Φωτογραφία) ήταν πολύ καλός, αποδεικνύοντας πως έχει ταλέντο κάτω από τα γκολπόστ. Στα highlight η απόκρουση του σε σουτ του Άκη Ανδρεάκη και ενώ το σκορ ήταν 1-1.

Έπεσαν κροτίδες
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η..ρίψη κροτίδων από θεατές κατά την διάρκεια του.

Οι «99αρηδες»
Ο Χριστόφορος Κατσίκης έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Κώστα Τσιαμάκη(Φωτογραφία δεξιά), ενώ ξεκίνησε ξανά ο επίσης πιτσιρικάς Γιάννης Κονδύλης(Φωτογραφία αριστερά). Αμφότεροι είναι γεννημένοι το 1999 και έβγαλαν φέτος το πρώτο τους δελτίο. Δίπλα στην ομάδα ήταν ο άλλοτε Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κατσιάδας.


«Πυροσβεστική» υπόθεση
Τρία από τα 4 γκολ του αγώνα πέτυχαν οι πυροσβέστες Άκης Ανδρεάκης και Πάνος Ζιάκας.

Α΄ Μέρος

Παιχνίδι κέντρου
Το πρώτο 45λεπτο ήταν κυρίως ματς κέντρου. Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί και δημιούργησε μια ακόμη αξιόλογη ευκαιρία για να κάνει το 2-0.

Με ωραία κεφαλιά
Ο «δικέφαλος» έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα. Ο Χρήστος Αρκουμάνης στο 21ο λεπτό σέντραρε και ο Πάνος Ζιάκας με όμορφη κεφαλιά υπό την άστοχη έξοδο του Κώστα Μπακούση άνοιξε το σκορ.





Νέες ευκαιρίες του σκόρερ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν δυο ακόμη καλές στιγμές στο 33΄ και στο 39΄ με τον  σκόρερ Πάνο Ζιάκα. Ο Απεραντιακός είχε μια τελική προσπάθεια με σουτ του Λευτέρη Σιταρά, το οποίο μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.



«Έχασε» Κώτσια


Στα δυσάρεστα για την Βαλαώρα η αποχώρηση στο 41΄ του πρώτου σκόρερ της ομάδας Παναγιώτη Κώτσια(Φωτογραφία) λόγω τραυματισμού. Αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Ζαρμακούπη.

Οι καλύτερες φάσεις
21΄: Ο Αρκουμάνης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ζιάκας εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Μπακούση και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
26΄: Ο Ανδρεάκης πάσαρε στον Σιταρά, που σούταρε εντός περιοχής και αριστερά, αλλά ο Ιωάννου μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία.
33΄: Ο Μπέσσας Γ. έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ζιάκας έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η οποία κόντραρε στον Σκεπετάρη και πέρασε σε κόρνερ.
39΄: Χτύπημα κόρνερ του Αρκουμάνη από αριστερά, ο Ζιάκας στο δεύτερο δοκάρι σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπακούση.

Β΄ Μέρος

«Δικέφαλη» κατάκτηση
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απεραντιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και να πλησιάσει και σε ένα δεύτερο γκολ. Τελικώς η ομάδα της ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητες και τελείωσε την υπόθεση-νίκη πολύ γρήγορα.

Στα ίσια με Άκη


Ο πολύπειρος παίχτης «κόσμημα» Άκης Ανδρεάκης(Φωτογραφία) πέτυχε το 1-1 στο 61ο λεπτό. Μετά την μπαλιά του Λευτέρη Σιταρά με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ, αφού «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ έφερε τον αγώνα στα ίσια.


«Νικήθηκε» για το 2-1
5 λεπτά μετά ο Άκης Ανδρεάκης πήγε να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά ο Κώστας Ιωάννου έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Δεύτερο ο Ζιάκας
Η ΑΕΚ πήρε ξανά το προβάδισμα με νέα κεφαλιά του Πάνου Ζιάκα. Ο «σπεσιαλίστας» Χρήστος Αρκουμάνης εκτέλεσε το κόρνερ 11 λεπτά πριν την λήξη και ο 38χρονος αμυντικός μέσος με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 1-2.

Τον δικαίωσε ο «Πίου»


Ο Γιάννης Μπέσσας(Φωτογραφία) δικαίωσε τον εκτελών χρέη προπονητή Ηλία Μπακόλα, πετυχαίνοντας το τελικό 1-3. Δυο λεπτά μετά το δεύτερο τέρμα της ομάδας του δέχτηκε την μπαλιά από τον Πάνο Ζιάκα και με πανέμορφο τακουνάκι χρίστηκε σκόρερ.


Πρώτο παιχνίδι για τον Σταμούλη


Από πλευράς Απεράντιων ο 16χρονος Δημήτρης Σταμούλης(Φωτογραφία) αποτέλεσε την 3η αλλαγή της ομάδας, περνώντας στο γήπεδο στο 85΄.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Σιταράς έβγαλε ωραία μπροστινή μπαλιά για τον Ανδρεάκη, ο οποίος έφυγε προς το αντίπαλο τέρμα και προλαβαίνοντας στην έξοδο τον αντίπαλο πορτιέρο με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 1-1.
66΄: Ο Ανδρεάκης βρέθηκε από θέση δεξιά απέναντι στον Ιωάννου, σούταρε και ο πορτιέρο της ΑΕΚ απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ.
71΄: Σουτ του Ζιάκα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Μπακούσης στην αριστερή του γωνία.
75΄: Εκτέλεση φάουλ του Ανδρεάκη από θέση αριστερά πέρασε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.
79΄: Χτύπημα κόρνερ του Αρκουμάνη από αριστερά, ο Ζιάκας με κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας πραγματοποίησε το 1-2.
81΄: Ο Ζιάκας έκανε την κάθετη μπαλιά από το ύψος της περιοχής και ο Μπέσσας Ι. με εξαιρετικό τακουνάκι μέσα από την μικρή περιοχή στην αριστερή γωνία του Μπακούση έκανε το 1-3.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιούμας, Ανδρεάκης, Λάππας, Ζιάκας, Παρούτσας

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Ανδρεάκης, Κουτσοθανάσης Κ.
ΑΕΚ: Ζιάκας, Γενιτσαρόπουλος, Νιαβής, Αρκουμάνης, Ιωάννου

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Χριστόφορος Κατσίκης): Μπακούσης, Ζήκας, Σκεπετάρης, Τσιούμας, Κουτσοθανάσης Β.(46΄ Τσιαμάκης Α.), Κουτσοθανάσης Κ., Κονδύλης Ι., Σιταράς(85΄ Σταμούλης), Κώτσιας(41΄ λ.τρ Ζαρμακούπης), Ανδρεάκης, Τσιαμάκης Κ.

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Παπαροιδάμης, Λάππας, Τελώνης, Νιαβής, Ζιάκας, Αρκουμάνης, Μπέσσας Γ.(66΄ Κοτσιμπός), Παρούτσας(76΄ Γιαννόπουλος Γ.), Γενιτσαρόπουλος, Μπέσσας Ι.(85΄ Γιαννόπουλος Δ.)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ράπτης