Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Παναιτωλικός-Ηρακλής 1-1

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η φιλική συνάντηση Παναιτωλικός-Ηρακλής. Οι Αγρινιώτες απώλεσαν μάλιστα πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα, έγινε κάτω από συννεφιά και διαστήματα ψιλόβροχου και παρουσία περίπου 200 φιλάθλων.
Τα «καναρίνια» του Λιονέλ Πόντες ήταν μέτριοι έως κακή για περίπου 65 λεπτά παιχνιδιού, καθώς δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Βρισκόμενοι πίσω στο σκορ οι παίχτες του Παναιτωλικού στο τελευταίο 25λεπτο, ανέβασαν την απόδοση τους και άσκησαν πίεση στον αντίπαλο, είχαν δοκάρι με τον Ντιέγκο Μπεχεράνο και ισοφάρισαν στο 83ο λεπτό με τέρμα του Γρηγόρη Μάκου. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει την ολική ανατροπή στο 94ο λεπτό, όμως η εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Κούσα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή.
Ο Ηρακλής του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις μετά την φιλική νίκη κόντρα στον ΠΑΣ. Έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος όπου είχε την ελαφριά υπεροχή. Προηγήθηκε στο 1ο λεπτό του δεύτερου μέρους με έξοχο τέρμα του στόπερ Δημήτρη Στάμου. Στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησε και μετά από μια αδράνεια της άμυνας του δέχτηκε την ισοφάριση και στο φινάλε, λίγο έλλειψε να χάσει και την ισοπαλία, εφόσον το πέναλτι των Αγρινιωτών μετουσιώνονταν σε γκολ.
Οι Αγρινιώτες αναχώρησαν από το Καρπενήσι μετά το φιλικό, ενώ ο Ηρακλής θα δώσει το 3ο και τελευταίο του φιλικό την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου κόντρα στον Λεβαδειακό.

Περίπου 200
Το φιλικό ομάδων Super League έγινε παρουσία περίπου 200 φιλάθλων. Σε μικρό κομμάτι του αγώνα έπεφτε και ψιλόβροχο.



Οι Αγρινιώτες
Περίπου 50 με 70 οπαδοί ταξίδεψαν από το Αγρίνιο για να δουν το 3ο και τελευταίο φιλικό της ομάδας τους στο Καρπενήσι. Μάλιστα τοποθέτησαν και πανό και κάθισαν στην βορινή πλευρά του γηπέδου προς το γήπεδο ρίψεων.



Οι «Ηρακλειδείς»
Ο Ηρακλής είχε και αυτός εκδρομείς στο πλευρό του αφού περίπου 50 άτομα ήρθαν από την Θεσσαλονίκη, για να δουν την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας. Και αυτοί φυσικά είχαν τα πανό του σωματείου τους. Κάθισαν στην μεριά προς το βοηθητικό γήπεδο.



Συνεχώς συνθήματα
Χρώμα γηπέδου έδωσαν οι οπαδοί των ομάδων, αφού τραγουδούσαν ταυτόχρονα συνθήματα των ομάδων τους.

Το παραμικρό
Τα δυο σωματεία διατηρούν άριστες σχέσεις μεταξύ τους και παρά την απουσία αστυνομικής δύναμης όλα κύλησαν σε αθλητικά πλαίσια εντός και εκτός γηπέδου.

Βαρύ τερέν
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς σε ορισμένα σημεία του, λόγω της βροχόπτωσης που είχε πέσει λίγες ώρες πριν το παιχνίδι.

Διαιτητικά παράπονα


Η ομάδα του Ηρακλή εξέφρασε αρκετές φορές τα παράπονα της για τις αποφάσεις του Ευρυτάνα ρέφερι Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου (Φωτογραφία), αλλά και για τις υποδείξεις του βοηθού Λάμπρου Κολοκώτσιου. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον καταλογισμό πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αντίπαλος ο Λάζαρ


Ο αμυντικός χαφ του Ηρακλή Κοστίν Λάζαρ (Φωτογραφία Αριστερά) τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Την φανέλα του Παναιτωλικού έχουν φορέσει επίσης οι παίχτες του Ηρακλή Μιχάλης Μπουκουβάλας (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιάννης Πασάς (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία Ηρακλή
Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς στο πρώτο μέρος και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αμύνονταν ο «Πάναι»
Οι γείτονες μας του Αγρινίου αμύνονταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στην επιθετική τους ανάπτυξη.

Αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα
Το πρώτο 45λεπτο είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.





Δυο κίτρινες

 












Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος κιτρίνισε για δυνατά μαρκαρίσματα στο πρώτο 45λεπτο τους Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι (Φωτογραφία Αριστερά) του Ηρακλή και Γιώργο Μύγα (Φωτογραφία Δεξιά) του Παναιτωλικού



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Χαντί εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Λουκίνα πέρασε πάνω από το τέρμα του Στεφανάκου.
17΄: Σουτ του Κυριακίδη εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία όμορφα ο πορτιέρο του Παναιτωλικού και στην επαναφορά το σουτ του Χαντί μπλόκαρε σταθερά ο Στεφανάκος.
19΄: Χαμηλό σουτ του Βιγιαφάνιες εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Πέρνις.
38΄: Δυνατό σουτ του Λάζαρ εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή γωνία του σε κόρνερ ο Στεφανάκος.

Β΄ Μέρος

Αιφνιδιασμός
Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλά στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους και προηγήθηκε πολύ νωρίς. Στα τελευταία λεπτά όμως κλείστηκε πίσω και σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του αντιπάλου δέχτηκε την ισοφάριση.

«Εκτέλεσε» ο Στάμου


Πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα έξοχο τέρμα. Ο Νίκος Πουρτουλίδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Στάμου με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Παναιτωλικού έκανε το 0-1 με ένα πανέμορφο γκολ.



Ανέβασε στροφές
Οι Αγρινιώτες μετά το 0-1 εις βάρος τους ανέβασαν στροφές και λίγο έλλειψε στο τέλος να κάνουν την ολική ανατροπή.

Και καπνογόνα
Οι φίλαθλοι του Ηρακλή άναψαν καπνογόνα κατά την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα.



Δοκάρι ο Ντάνι Μπεχεράνο


Στο 10λεπτο της επανάληψης ο Ντάνι Μπεχεράνο σούταρε εκτός περιοχής και δεξιά η μπάλα βρήκε πρώτα σε αντίπαλο και στην συνέχεια στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ηρακλή και κατέληξε κόρνερ.


Αναγκαστική αλλαγή
Στο 70ο λεπτό ο Ντάνι Μπεχεράνο αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Τάσος Ζαρκάδας.



Ισοφάριση με Μάκο


7 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Εμιλιάνο Ρομέρο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά ο Γιώργος Κούσας πήρε την κεφαλιά και μετά από ασθενής απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα ο Γρηγόρης Μάκος επωφελήθηκε και από κοντά με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.




Στο δοκάρι το πέναλτι


Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά την εκτέλεση κόρνερ του Εμιλιάνο Ρομέρο από αριστερά ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καταλόγισε χέρι παίκτη του Ηρακλή και πέναλτι. Ο Γιώργος Κούσας (Φωτογραφία) εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, όμως σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον  Σίλβα και στην επαναφορά την κεφαλιά του Παναγιώτη Μωραϊτη μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.





Διαμαρτυρίες «Γηραιού»
Οι άνθρωποι του Ηρακλή ήταν έξαλλοι για τον καταλογισμό του πέναλτι και διαμαρτυρήθηκαν τον ρέφερι και τον 1ο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο έντονα για την απόφαση τους.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Πουρτουλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο προωθημένος Στάμου με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Κυριακίδη έκανε το 0-1.
52΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπεχεράνο Ντάνι πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» του Χουάντερσον.
53΄: Ο Ρομάνο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Καρασαλίδη στο πρώτο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ από την δεξιά γωνία της Αγρινιώτικης ομάδας.
55΄: Συρτό σουτ του Μπεχεράνο Ντάνι εκτός περιοχής και δεξιά χτύπησε στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Ηρακλή και κατέληξε σε κόρνερ, αφού προηγουμένως είχε βρει και σε παίκτη του «Γηραιού».
82΄: Απευθείας φάουλ του Ρομέρο απέκρουσε σε κόρνερ ο Χουάντερσον.
83΄: Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Ρομέρο, ο Κούσας γέμισε με κεφαλιά και ο Μάκος από κοντά μετά από φάση διαρκείας και αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή και ασθενής απόκρουση του Χουάντερσον ισοφάρισε σε 1-1.
88΄: Σουτ του Μήλιου από θέση αριστερά ανέκοψε σωτήρια ο Κάσσος.
94΄: Ο Ρομέρο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο κ. Χρυσαφόπουλος καταλόγισε πέναλτι για χέρι του παίκτη του Ηρακλή. Ο Κούσας εκτέλεσε το πέναλτι, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον στην επαναφορά ο Μωραϊτης έπιασε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ του Ηρακλή μπλόκαρε.

Κίτρινες Κάρτες
Μύγας, Μπαρτολίνι

Συνθέσεις Ομάδων

Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος(46΄ Κυριακίδης), Κουτρομάνος(67΄ Μάκος), Κέβιν, Κούσας, Μπεχεράνο Ντάνι(70΄ λ.τρ. Ζαρκάδας), Βιγιαφάνιες(67΄ Μήλιος), Κάπελ(88΄ Βασιλάρης), Μαλεζάς, Μύγας(88΄ Χαντάκιας), Παπουτσογιαννόπουλος(62΄ Ρομέρο), Βασιλείου(83΄ Μωραϊτης)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Πέρνις(46΄ Χουάντερσον), Μπουκουβάλας(46΄ Βέλλιος), Σαραμαντάς(46΄ Καρασαλίδης), Ζιαμπάρης(46΄ Πουρτουλίδης), Μπαρτολίνι(46΄ Στάμου), Λάζαρ(46΄ Πασάς), Ιντζόγλου(46΄ Ζαμπάζης, 86΄ Αμαραντίδης), Χαντί(46΄ Κάσσος), Κυριακίδης(46΄ Ρομάνο), Λουκίνας(46΄ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης(46΄ Περόνε, 86΄ Αβραμίδης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος