Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Superman-Πρωτέας 57-63

Ο Πρωτέας συνάντησε δυσκολίες κόντρα στον Superman, όμως στο τέλος έφτασε στην νίκη με 63-57, κάνοντας το back to back στην διοργάνωση.
Ο μεγάλος τελικός του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου διεξήχθη την Τετάρτη (12/2) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 8.20. Το γήπεδο κατακλείστηκε από κόσμο και συγκεκριμένα περίπου 220 με 250 άτομα είδαν την συναρπαστική αναμέτρηση.
Ο Superman του Θανάση Γιαννόπουλου ήταν αρκετά μαχητικός και «κόντραρε» στα ίσα τον αντίπαλο. Οι «μπλε» μέχρι και 2 λεπτά πριν το τέλος ήταν μέσα στο παιχνίδι, αφού οι δυο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ. Οι «Σούπερ Άνδρες» είχαν κλείσει εξαιρετικά το τρίτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκαν με +5 και 47-42. Για τους φιναλίστ του τουρνουά ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Σανιδάς έδειξε τις μπασκετικές του αρετές σε ένα ακόμη ματς, βάζοντας 19 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου παρότι μπήκε καλύτερα στο ματς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να ξεφύγει στο σκορ. Οι ομάδες συμβάδισαν στο σκορ μέχρι το τελευταίο 2ελπτο, όπου οι «γαλάζιοι» με ψυχραιμία στις επιθέσεις τους έφτασαν στο τελικό + 6 και στο 57-63. Μισή ομάδα μόνος του ήταν ο 44χρονος Άρης Παπαδάκης που σκόραρε 32 πόντους, πετυχαίνοντας και 4 τρίποντα.
Οι «γαλάζιοι» έκαναν το back to back κατακτώντας το τουρνουά για 2η συνεχή χρονιά. Ο Superman έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο σε τουρνουά του Δήμου φτάνοντας μια «ανάσα» από την κατάκτηση.

Κατακλείστηκε από κόσμο
Ο μεγάλος τελικός του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων. Το γήπεδο κατακλείστηκε από κόσμο και συγκεκριμένα τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 220 με 250 άτομα.




Παρουσία Δημάρχου & Αντιπεριφερειάρχη
Τον τελικό του τουρνουά μπάσκετ παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός.


Ίδια 3αδα
Όπως και στον μικρό τελικό έτσι και στον μεγάλο υπήρξε η ίδια διαιτητική 3αδα. Το ματς σφύριξαν οι: Θανάσης Χουσιάδας, Δημήτρης Λερογιάννης και Δημήτρης Σταλίκας.


Αήττητοι και δυο
Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού οι δυο ομάδες ήταν αήττητες στην διοργάνωση και δικαιολόγησαν την πρώτη θέση που κατέλαβαν στους ομίλους, προσφέροντας έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό.

Back to Back
Ο Πρωτέας φέτος μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως έκανε το back to back κατακτώντας για 2η σερί χρονιά το τουρνουά μπάσκετ.

Κοούτσαρε ο «Τάμι»
Ο Γιάννης Μπουμπουρής του Superman απουσίαζε και σε αυτό το ματς. Εξαιρετικό «κοουτσάρισμα» από τον πάγκο έκανε ο Θανάσης Γιαννόπουλος.


Οδηγίες Χαντζόπουλου
Για τους τροπαιούχους του Πρωτέα οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο Γιάννης Χαντζόπουλος.


Τα έκανε όλα ο Παπαδάκης


Ο 44χρονος Άρης Παπαδάκης τα έκανε όλα για τους νικητές, αφού έκανε σπουδαία εμφάνιση βάζοντας 32 πόντους και ευστοχώντας σε 4 προσπάθειες έξω από τα 6.75. Ο Παπαδάκης φέτος αγωνίστηκε στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Μάκαρο Άμφισσας και έχει αγωνιστεί ακόμη μέχρι την Α1 με την Δάφνη και τον Μίλωνα. Είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο όνομα που έχει «πατήσει» το παρκέ του Καρπενησίου.\



19 για Σανιδά


Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Χάρης Σανιδάς έκανε για ακόμη ένα παιχνίδι πολύ καλή εμφάνιση βάζοντας 19 πόντους και ευστοχώντας σε 1 προσπάθεια για 3. Ο Σανιδάς αγωνίστηκε φέτος στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Κένταυρο Λειβαδιάς.



Ξανά με απουσίες
Ο Πρωτέας όπως και στον ημιτελικό της Τετάρτης στερήθηκε τις υπηρεσίες των 2 κορυφαίων του αθλητών. Απουσίαζε και σε αυτό το ματς ο Φθιωτός σέντερ Δήμος Σπυριδάκης και ο διεθνής Στάθης Παπαδάκη (Γιος του Άρη) του Ίκαρου Καλλιθέας.

Παρουσίαση αθλητών
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έγινε η παρουσία των αθλητών των διεκδικητριών ομάδων της διοργάνωσης.





Οριακά μπροστά

 












Οι «γαλάζιοι» μπήκαν δυνατά και στον τελικό προηγούμενοι με ένα σερί 8-0. Ο Σούπερμαν ανταπάντησε και μείωσε σε 12-15 στο τέλος της περιόδου. Ο Άρης Παπαδάκης με δυο συνεχόμενα τρίποντα και με δίποντο έκανε μόνος του το 0-8. Ο Χάρης Σανιδάς με δίποντο, ο Άρης Παπαδάκης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή) και ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο έκαναν το 7-10. Με 2ποντο του Γιώργου Μαντέκα (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Δημήτρη Σταμάτη, νέο τρίποντο του Άρη Παπαδάκη, 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταμάτη και δίποντο του Χάρη Σανιδά έγινε το 12-15 της 1ης περιόδου. Ο Δημήτρης Σταμάτης του Superman ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Κουρλό του Πρωτέα. Ο Άρης Παπαδάκης του Πρωτέα μοίρασε «στοπ» στον Πάνο Καλοπήτα του Σούπερμαν.




28-28

 












Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ κατά την διάρκεια της 2ης περιόδου, με την πρωτοπορία στο σκορ να αλλάζει συνέχεια χέρια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 28-28. Με τρίποντο του Ανδρέα Παπασάρα (Φωτογραφία Αριστερά), δίποντο του Γιάννη Ηλιάδη και καλάθι για 2 του Άρη Παπαδάκη έγινε το ισόπαλο 17-17.  Ο Ανδρέας Παπασάρας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Άρης Παπαδάκης με 1/2 βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο και ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο πραγματοποίησαν το 20-20. Εν συνεχεία ο Σπύρος Ξαγάρας με 2ποντο, ο Γιώργος Κρητικός με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Ανδρέας Παπασάρας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή) έκαναν το 22-24. Ο Κώστας Λέρης με δίποντο, ο Χάρης Σανιδάς με προσπάθεια για 2 μετά από πάσα τoυ Βαγγέλη Βλάχου και ο Χάρης Σανιδάς ξανά με δίποντο έκαναν το 26-26. Το 28-28 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε μετά από 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Κρητικού, 1/2 βολές του Άρη Παπαδάκη και πανέμορφο καλάθι του Δημήτρη Σταμάτη μετά από πάσα του Χάρη Σανιδά. Ο Πάνος Καλοπήτας του Superman μοίρασε τάπα στον Γιώργο Κρητικό του Πρωτέα.





Τεχνική στον πάγκο
3.50 πριν το φινάλε της 2ης περιόδου ο πάγκος του Πρωτέα χρεώθηκε με τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία του Βασίλη Λέρη. Ο Γιάννης Ηλιάδης του Σούπερμαν αστόχησε στην ελεύθερη βολή της τεχνικής.



Super-προβάδισμα

 












Ο Superman ήταν καλύτερος στην 3η περίοδο και κατάφερε χάρις Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Χάρη Σανιδά να πάρει προβάδισμα 5 πόντων με 47-42. Ο Άρης Παπαδάκης με δίποντο, ο Χάρης Σανιδάς με δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης με δυο συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 34-30. Με γκολ φάουλ του Άρη Παπαδάκη (Χαμένη Βολή), δίποντο του Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από ασιστ του Γιώργου Κρητικού και καλάθι του Πάνου Καλοπήτα μετά από πάσα του Γιάννη Ηλιάδη έγινε το 36-34. Ακολούθησαν δυο συνεχόμενα όμορφα δίποντα του Χάρη Σανιδά, 3ποντο του Άρη Παπαδάκη και 2/2 ελεύθερες βολές του Χάρη Σανιδά (42-37). Στην συνέχεια ο Άρης Παπαδάκης έβαλε γκολ φάουλ (Χαμένη Βολή), ο Κώστας Λέρης είχε 1/2 βολές, ο Βαγγέλης Βλάχος σκόραρε για 2, ο Κώστας Λέρης πέτυχε δίποντο και ο Ανδρέας Παπασάρας εκτέλεσε έξω από τα 6.75 (47-42). Ο Άρης Παπαδάκης του Πρωτέα μοίρασε «στοπ» στον Δημήτρη Σταμάτη του Πρωτέα.






Ψύχραιμοι στο τέλος

 












Ντέρμπι ήταν ο τελικός και στο 4ο δεκάλεπτο, αφού οι ομάδες ήταν ισόπαλες 2 λεπτά πριν το τέλος με 55-55. Η τρίποντη βόμβα του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία Αριστερά) και η σωστή διαχείριση από τους συμπαίκτες του έδωσαν την νίκη στους «γαλάζιους» με 57-63. Ο Άρης Παπαδάκης σκόραρε δίποντο μετά από πάσα του Γιώργου Μαντέκα, ο Κώστας Λέρης σκόραρε για 3 ισοφαρίζοντας σε 47-47. Στην συνέχεια ο Βασίλης Τσολάκης πέτυχε δίποντο, ο Γιώργος Μαντέκας πέτυχε δίποντο και ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε μακρινό δίποντο (51-49). Ο Θοδωρής Τάκης σκόραρε δίποντο, ο Κώστας Λέρης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης έβαλε 1/2 βολές και ο Άρης Παπαδάκης σκόραρε για 2 μετά από πάσα του Θοδωρή Τάκη για το 52-54. Στην συνεχεία ο Χάρης Σανιδάς είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Λέρης είχε 1/2 βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης έβαλε 1/2 βολές (55-55). Ο Δημήτρης Κουρλός με τρίποντη «βόμβα», ο Ίγκλι Οσμενάϊ είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε με Follow, ο Άρης Παπαδάκης είχε 2/3 ελεύθερες βολές και  ο Ίγκλι Οσμενάϊ 1/2 βολές για το τελικό 57-63. Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα μοίρασε «τάπα» στον Γιάννη Καγκαρά του Superman και στον Ανδρέα Παπασάρα των «μπλε».






Εκτός με φάουλ 2
Για τους «μπλε» αποχώρησαν πρόωρα με 5 φαουλ δυο αθλητές από τν τελικό. 2.17 πριν το τέλος ο Χάρης Σανιδάς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποβλήθηκε. 00.26 πριν το φινάλε ο Ανδρέας Παπασάρας αποβλήθηκε, αφού συμπλήρωσε τα 5 προσωπικά φάουλ.

1-2-3 Πρωτέας
Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού οι παίκτες του Πρωτέα πανηγύρισαν την νίκη τους, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Τα δεκάλεπτα
12-15, 28-28, 47-42, 57-63

Συνθέσεις Ομάδων

Superman (Θανάσης Γιαννόπουλος): Βλάχος 2, Τσολάκης 4, Παπασάρας 9(2), Γιαννόπουλος, Ηλιάδης 14, Καλοπήτας 2, Καγκαράς, Σανιδάς 19(1), Φαρμάκης, Σταμάτης 7, Φακίτσας

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νικόπουλος, Οσμενάϊ 3, Κρητικός 3, Κουρλός 3(1), Μαντέκας 4, Δροσίνης, Λέρης Κ. 12(1), Τάκης 4, Παπαδάκης 32(4), Ξαγάρας 2

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Λερογιάννης-Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Γιάννης  Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος