Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Fragist’ An. Terrorists-Superman 49-51

Με καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη 8 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Superman νίκησε τους FragistAn. Terrorists με 49-51 και πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Ο ημιτελικός του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/6) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Τον παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα με το κλειστό να γεμίζει.
Οι FragistAn. Terrorists αυτή την φορά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες σε ένα ματς που κρίθηκε στο καλάθι, μάλιστα 00.02 πριν το τέλος ο Δημήτρης Καντούνης αστόχησε σε 2 ελεύθερες βολές, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην 5λεπτη παράταση. Οι «τρομοκράτες» κυριάρχησαν στην 2η περίοδο, αλλά στην επανάληψη είχαν ένα «νεκρό» διάστημα στην 3η περίοδο όπου βρέθηκαν από το +10 στο -5. Αντέδρασαν στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, όμως το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Τάσος Καδάς ήταν σε μεγάλη μέρα, σκοράροντας 21 πόντους και έχοντας 1 εύστοχο τρίποντο.
O Superman ευτύχησε να «χαμογελάσει» στο φινάλε και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό με το καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη. Οι «μπλε» παρότι μπήκαν καλύτερα στο ματς έχασαν στο ημίχρονο με 10 πόντους. Ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ στην 3η περίοδο, όμως στο 4ο 10λεπτο το ματς έγινε ντέρμπι με τους «Σούπερ Άνδρες» να παίρνουν το «ροζ» φύλλο αγώνα. Ο Γιάννης Ηλιάδης έκανε σπουδαία εμφάνιση, βάζοντας 18 πόντους.
Στον μεγάλο τελικό της Παρασκευής (12/6) ο Superman θα παίξει στις 8 το βράδυ με τον περσινό νικητή Πρωτέα και δυο ώρες νωρίτερα οι FragistAn. Terrorists θα αναμετρηθούν με την περσινή χάλκινη Παρέα.

Γέμισε το γήπεδο
Ο 1ος ημιτελικός του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου προσέλκυσε αρκετούς φιλάθλους. Το γήπεδο γέμισε και συγκεκριμένα το ματς είδαν περίπου 150 άτομα.




Πρώτη φορά «τριπλέτα»
Για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση «σφύριξαν» 3 διαιτητές. Την διαιτητική «τριπλέτα» αποτελούσαν οι: Θανάσης Χουσιάδας, Δημήτρης Λερογιάννης και Γιάννης Χαλκιάς.

Απτόητος & αήττητος
Ο Σούπερμαν είναι αήττητος στο τουρνουά και έκανε την 6η του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Κοούτσαρε ο «Τάμι»
Ο αρχηγός των «Σούπερ Ανδρών» Γιάννης Μπουμπουρής απουσίαζε και τον ρόλο του κοουτσαρίσματος είναι ο Θανάσης Γιαννόπουλος.


Και χωρίς Σανιδά
Οι νικητές πλην του αρχηγού του δεν είχαν και τον καλύτερο τους αθλητή, που ακούει στο όνομα Χάρης Σανιδάς.

+2 και στον όμιλο
Ο Superman είχε επικρατήσει των «τρομοκρατών» με διαφορά 2 πόντων και στο ματς του 1ου Ομίλου.

1 Καδάς


Για τους FragistAn. Terrorists ο Τάσος Καδάς ήταν σε εξαιρετική μέρα και χάρις τις προσπάθειες του η ομάδα του έμεινε στο ματς μέχρι το τέλος. Ο γκάρντ σκόραρε 21 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Ήταν ο μοναδικός παίκτης των FragistAn. Terrorists που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων.



Στις «πλάτες» του «Ήλι»


Ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) πήρε στις πλάτες του τον Superman και στην κρίσιμη στιγμή σκόραρε 8 δευτερόλεπτα το νικητήριο καλάθι. Κάτι αντίστοιχο είναι κάνει με τον Αστέρα στον μεγάλο τελικό του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Ο «Ήλι» στον σημερινό ημιτελικό έβαλε 18 πόντους.


Χωρίς τρίποντο
Οι νικητές δεν σκόραραν καμία φορά έξω από την γραμμή των 6.75.

+4 οι «τρομοκράτες»

 
Οι FragistAn. Terrorists μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ματς, παίρνοντας στο ξεκίνημα διαφορά 10 πόντων. Ο Σούπερμαν μείωσε στους 4 και στο 14-10 καθώς «αφυπνίστηκε» στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου. Ο Γιώργος Δερέμπεης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Δημήτρης Καντούνης με 2ποντο, ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές και ο Άγγελος Σαμαντάς με 3ποντο έκαναν το 10-0. Ο Δημήτρης Σταμάτης με σουτ για 2 μετά από ασιστ του Ανδρέα Παπασάρα, Ο Γιώργος Δερέμπεης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο και ο Πάνος Καλοπήτας με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 12-4. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 14-10 χάρης σε 1/2 βολές του Δημήτρη Καντούνη, δίποντο του Πάνου Καλοπήτα (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από πάσα του Γιάννη Ηλιάδη, 2ποντο του Γιάννη Ηλιάδη, 1/2 ελεύθερες βολές του Άγγελου Σαμαντά και καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη.





«Τρομοκρατικό χτύπημα»
Οι FragistAn. Terrorists έκαναν το πρώτο τους «τρομοκρατικό χτύπημα» στο ξεκίνημα του ημιτελικού, όπου και προηγήθηκαν με σερί 1-0.

Ανέβασαν την διαφορά


Παρότι ο Σούπερμαν με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 20-22, οι «τρομοκράτες» προηγήθηκαν στο φινάλε του ημιχρόνου με 10 πόντους και με 34-24. Ο Δημήτρης Καντούνης (Φωτογραφία Αριστερά) με follow και με 2ποντο μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά έκανε το 18-10. Με 2ποντο του Γιάννη Ηλιάδη, δίποντο του Τάσου Καδά και δίποντο του Βασίλη Τσολάκη (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από πάσα του Ανδρέα Παπασάρα διαμορφώθηκε το 20-14. Ο Βασίλης Τσολάκης σκόραρε με πανέμορφο τρόπο το καλάθι, κέρδισε και το φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή), ο Δημήτρης Σταμάτης έβαλε δίποντο μετά από πάσα του Βασίλη Τσολάκη, ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 2ποντο και ο Βασίλης Τσολάκης σκόραρε εκ νέου για 2 (20-22). Οι «μπλε» έτρεξαν ένα σερί 10-0 και από το 20-12 προηγήθηκαν για 2. Ο Τάσος Καδάς με 3ποντο, με 2/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έκανε το 27-22 βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του με προσωπικό μίνι σερί 7-0. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Ανδρέα Παπασάρας, δίποντο του Δημήτρη Καντούνη, καλάθι του Άγγελου Σαμαντά και έμμεσο τρίποντο του Γιώργου Δερέμπεη καλάθι και φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή (34-24). Ο Ανδρέας Παπασάρας του Superman ανέκοψε με τάπα τον Τάσο Καδά των FragistAn. Terrorists.







Ίδια απάντηση
Οι «Σούπερ Άνδρες» «πλήρωσαν» τους «τρομοκράτες» με το ίδιο νόμισμα. «Έτρεξαν» ένα σερί 10-0 και το 20-12 εις βάρος τους έγινε 20-22 υπέρ τους.

Οι «δυνάμεις» του Superman


Ο Superman στην 3η περίοδο ήταν «μεταλλαγμένος» και μπήκε με σερί 13-0. Στο τέλος του δεκαλέπτου προηγήθηκε των «τρομοκρατών» με 42-45. Ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο μετά από πάσα του Βασίλη Τσολάκη, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με γκολ φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία) με δίποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με γκολ φάουλ με εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 34-37. Ο Ηλίας Λάμπρου σκόραρε μετά την ασιστ του Άγγελου Σαμαντά, ο Βαγγέλης Βλάχος έβαλε δίποντο στην εκπνοή του χρόνου και ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε για 2 κάνοντας το 36-41. Ο Τάσος Καδάς με δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Γιάννης Ηλιάδης με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Βασίλης Λάμπρου με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Καντούνη πραγματοποίησαν το 42-45. Ο Γιώργος Φαρμάκης των «μπλε» ανέκοψε με «τάπα» τον Τάσο Καδά των FragistAn. Terrorists.







Σερί 13-0
Ο Superman μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και με σερί 13-0 από 34-24, προηγήθηκε με 34-37.

Δραματικό φινάλε
Η αναμέτρηση κρίθηκε στα 8 δευτερόλεπτα όπου ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο διαμόρφωσε το τελικό 51-49. Η Φραγκίστα πήρε πόντους μόνο από τν Τάσο Καδά στο 4ο δεκάλεπτο. Ο Τάσος Καδάς με Jump Shoot και με ½ ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σταμάτης με 2ποντο και ο Τάσος Καδάς ξανά με 2/2 βολές και με δίποντο έκανε το 49-47. Ο Γιάννης Ηλιάδης ισοφάρισε με δίποντο σε 49-49. Ο Γιάννης Ηλιάδης 00.07 πριν το τέλος με δίποντο χάρισε την νίκη στην ομάδα του και ο Δημήτρης Καντούνης 00.02 πριν το τέλος έχασε δυο ελεύθερες βολές (49-51). Το επί μέρους σκορ της περιόδου ήταν 7-6 υπέρ της Φραγκίστας. Ο Γιώργος Φαρμάκης του Superman ανέκοψε με «στοπ» τον Βασίλη Λάμπρου των FragistAn. Terrorists. Ο Πάνος Καλοπήτας των «μπλε» μοίρασε «τάπα» στον Βασίλη Λάμπρου της Φραγκίστας. Ο Πάνος Καλοπήτας επίσης ανέκοψε σε δυο διαδοχικές περιπτώσεις με «τάπα» τον Τάσο Καδά των «τρομοκρατών». Ο «Καλοπήτ» ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 3 κοψίματα.



2ποντο «Ήλι»
Είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει να το κάνει όταν η μπάλα «καίει». Ο Γιάννης Ηλιάδης πήρε μόνος του την τελευταία επίθεση της ομάδας του ευστόχησε για 2, 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.



Οι χαμένες βολές
00.02 πριν το τέλος ο Γιάννης Ηλιάδης χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Δημήτρη Καντούνη. Ο αθλητής των FragistAn. Terrorists έχασε και τις 2 βολές και την ευκαιρία να οδηγήσει το ματς στην παράταση.


Οι Super…Πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του ημιτελικού οι παίκτες του Superman πανηγύρισαν την νίκη τους, η οποία τους έδωσε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής.



Τα δεκάλεπτα
14-10, 34-24, 42-45, 49-51

Συνθέσεις Ομάδων

FragistAn. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Δερέμπεης 6, Λάμπρου Η. 2, Αντίνου, Λάμπρου Β. 2, Λάππας, Καντούνης 9, Σαμαντάς 9(2), Καδάς 21(1)

Superman (Θανάσης Γιαννόπουλος): Βλάχος 2, Τσολάκης 9, Παπασάρας 4, Ηλιάδης 18, Καλοπήτας 10, Καγκαράς, Φαρμάκης, Σταμάτης 8, Φακίτσας

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Λερογιάννης-Γιάννης Χαλκιάς
Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος & Γιάννης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος