Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Παρακολούθησε σεμινάριο για την τέχνη του Cutman ο Θωμάς Ξαγάρας


Εισαγωγικό σεμινάριο για την τέχνη του Cutman ή Cornerman (Part 1/3), που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρακολούθησε ο Καρπενησιώτης προπονητής του Fight Club Καρπενησίου Θωμάς Ξαγάρας. Τα πρώτα δυο σεμινάρια διεξήχθησαν στις 24/5 και στις 7/6 και οι επόμενες ημερομηνίες είναι στις 14/6 και 21/6.
Έλαβαν μέρος προπονητές μαχητικών αθλημάτων και πέραν από την ύλη του σεμιναρίου συζητήθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Ο κ. Ξαγάρας έλαβε μέρος στο δεύτερο σεμινάριο. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια kick boxing Μαρία Πανταζή, ο προπονητής πυγμαχίας Νίκος Ανδρεάδης κι ο προπονητής πυγμαχίας-kick boxing και διεθνής διαιτητής Νίκος Δροσόπουλος.
Ο Μιχάλης Σιούλης εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες στην τέχνη του cutman(φροντιστής τραυμάτων), δηλαδή στο hand wrapping(δέσιμο χεριών), όπως συμβαίνει με τους παγκόσμιους πρωταθλητές και στην τεχνική του bloodstop(παύση της αιμορραγίας) στο πρόσωπο του μαχητή.
Ο δεύτερος εισηγητής καρδιολόγος-ringside Dr. Ναπολέων Αναγνώστου έδωσε πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, τους μίλησε για τους τραυματισμούς των μαχητών πάνω στο ring , για την χρήση αιμοστατικών ουσιών κτλ. Οι Cutmen είναι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη να παρεμποδίσουν και να αντιμετωπίσουν φυσικές βλάβες και τραύματα μόνο κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων ανάμεσα στους γύρους. Για να εκπαιδευτεί κάποιος δεν απαιτούνται ιατρικές γνώσεις, ούτε χρειάζεται να είναι ιατρός, φυσιοθεραπευτής η νοσηλευτής. Το σεμινάριο διεξήχθη στο φυσικοθεραπευτήριο(Sports Physio Sioulis)  του Μιχάλη Σιούλη.