Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τα αποτελέσματα της διαδρομής του Bike Odyssey Άγραφα-Κρίκελλο


Την Τετάρτη 10 Ιουνίου ολοκληρώθηκε στα Άγραφα το 3ο ετάπ Δρακότρυπα Καρδίτσας-Άγραφα, 69 χιλιομέτρων του 8ημερου απαιτητικού ποδηλατικού αγώνα Bike Odyssey 600 χιλιομέτρων. Στο 3ο ετάπ οι ποδηλάτες πέρασαν από χωριά του Δήμου Αγράφων, όπως τα Βραγγιανά και τα Επινιανά. Διανυκτέρευσαν σε κατάλυμα της περιοχής και την Πέμπτη 11/6 διεξήχθη το 4ο ετάπ, το οποίο πέρασε μόνο από την Ευρυτανία.
Πρόκειται για την διαδρομή Άγραφα-Κρίκελλο, που είναι 115 χιλιομέτρων. Υπήρχε πέρασμα από χωριά όπως ο Κλειτσός, η Βράχα, τα Πετράλωνα κ.α., προτού οι συμμετέχοντες φτάσουν ανατολικά του Καρπενησίου, στην Μυρίκη και οδηγηθούν στο Κρίκελλο.
Εκκίνηση δεν πήρε ο Σκόρδας Πασχάλης από την ομάδα «ΜΤΒ BEARS KOZANI». Ο καιρός ήταν καλός με αραιή συννεφιά και σε κάποια σημεία ελαφριά βροχόπτωση και βοήθησε τους αθλητές να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο αυτό ετάπ στα βουνά της Ευρυτανίας. Ο Μιχάλης Καλέμπουμπας από την ομάδα «ΜakisBike» εγκατέλειψε το ετάπ ενώ η ομάδα «Vernon Endurance/JustHost.gr» έχασαν την τρίτη θέση που διεκδικούσαν καθόλη τη διάρκεια του σταδίου λόγω βλάβης. Τελικά στο Κρίκελλο τερμάτισε στην 1η θέση η ομάδα «Electric Rev By Helma/Salomon Hellas» των Καλογερόπουλου-Κωστόπουλου με χρόνο 6:41:47, στη 2η θέση η ομάδα «ΤΣΙΑΣ Δράμας» των Τσιαβτάρη-Γρίβα με χρόνο 7:14:11 και στην 3η θέση η ομάδα «1000 Δέντρα/Vita4you» των Φραγκούλη-Σαμολαδά με χρόνο 7:52:17. Μετά ακολούθησαν οι απονομές και το καθιερωμένο Pasta Party και αργότερα το βράδυ έφτασαν και οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον 3η ήμερο αγώνα
Από το Κρίκελλό ξεκίνησε το 4ο ετάπ με προορισμό τον Αθανάσιο Διάκο.
Την Παρασκευή(12/6) άρχισε, όπως αναφέραμε ένας παράλληλος 3ημερος αγώνας με τερματισμό την Αμφίκλεια την Κυριακή 14 Ιουνίου. Το 8ημερο Bike Odyssey θα ολοκληρωθεί επίσης στην Αμφίκλεια, έχοντας ξεκινήσει από την Σμίξη Γρεβενών.
Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Δήμο Αγράφων και τους τοπικούς φορείς - και ειδικότερα το Δήμαρχο Θεόδωρο Μπαμπαλή και όλο το επιτελείο του που συνεργαστήκαμε - καθώς υπήρξαν πρότυπο φιλοξενίας και πραγματικά αγκάλιασαν τη διοργάνωση και τους αθλητές από την πρώτη στιγμή και μείνανε δίπλα μας μέχρι το τέλος.»

Τα αποτελέσματα της διαδρομής Άγραφα-Κρίκελλο:
Πλήρωμα
Ποδηλάτες
Χρόνος
Electric Rev By Helma/Salomon Hellas
Καλογερόπουλος-Κωστόπουλος
6:41:47
Tsias Dramas
Γρίβας-Τσιαβτάρης
7:14:11
1000 Dentra/Vita4you
Σαμολαδάς-Φραγκούλης
7:52:17
Vernon Endurance/Justhost.gr
Κοτόπουλος-Τσουλουχάς
8:18:48
Supstream/Trailing Edge
Hacksaw-Mendes
8:32:47
Trailing Edge/Sleepstream
Hearn-Ho
9:42:11
Cats and Rats
Γκαλιάτσος-Καππής
10:22:07
Team Mountain Bike Tobago
Smith-De Freitas
10:47:09
Makisbige
Προμπονάς-Καλεμπούμπας
12:47:09
MTB Bears Kozani
Σκόρδας-Καρατζέτσος
12:47:09
Aniforakides
Λογοθέτης-Κολιός
-

* Οι Aniforakides ακυρώθηκαν.