Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Fragist’ An. Terrorists-Superman 36-38

Ο Superman ήταν ο νικητής του αμφίρροπου ντέρμπι του 1ου ομίλου, αφού επικράτησε των FragistAn. Terrorist με 36-38.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 5ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου για τον 1ο όμιλο και το παρακολούθησαν περίπου 100 με 120 άτομα.
Οι FragistAn. Terrorists του Γιώργου Αντίνου δεν μπόρεσαν να βρουν επιθετικές λύσεις από την σφιχτή και δυνατή άμυνα του αντιπάλου και βρίσκονταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Οι «τρομοκράτες» γνώρισαν την 1η τους ήττα μετά στον θεσμό. Είχαν την ευκαιρία στο 4ο 10λεπτο να κάνουν την ανατροπή, όμως στην τελευταία επίθεση δεν ευστόχησαν. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν με μόλις 9 ο Δημήτρης Καντούνης.
Ο Superman του Γιάννη Μπουμπουρή πήρε από το ξεκίνημα τα «ηνία» της αναμέτρησης και διαχειρίστηκε ως το φινάλε το υπέρ του αποτέλεσμα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα κινδύνεψε με την ισοφάριση, ωστόσο η επίθεση του αντιπάλου δεν ήταν αποτελεσματική. Στους 15 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο σταμάτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Χάρης Σανιδάς.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Superman θα κάνει το ρεπό του και οι FragistAn. Terrorists θα παίξουν με την Παρέα την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Αρκετός κόσμος
Παρουσία περίπου 100 με 120 θεατών έγινε το ντέρμπι του 1ου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ. Ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το ενδεχόμενο παράτασης να ήταν ορατό.




Πρώτη για Μαντέκα


Ο Γιώργος Μαντέκας σφύριξε για πρώτη φορά αναμέτρηση στο φετινό τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.

Ντέρμπι κορυφής
Οι δυο ομάδες είναι μαζί με την Παρέα από τα φαβορί για την κατάληψη των πρώτων θέσεων στον 1ο όμιλο και το ματς ήταν αμφίρροπο και ντέρμπι σε όλη του την διάρκεια.

Ντεμπούτο Καντούνη


Ο Δημήτρης Καντούνης έκανε ντεμπούτο με τους FragistAn. Terrorists, σκοράροντας όμως μόλις 9 πόντους. Ο Ικαριώτης φόργουονρτ αποτελεί έναν από τους χαρισματικότερους αθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, όπου το Σάββατο θα διεκδικήσει τον τίτλο με την ομάδα του Άτλαντα κόντρα στα Οινόφυτα.

Ξεχώρισε ο Σανιδάς


Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Χάρης Σανιδάς, όπου αγωνίζεται στον θεσμό με τον Superman σκόραρε 15 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νίκη της ομάδας του.


Από τον Αίολο…στους Superman


Ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) του Σούπερμαν προηγουμένως είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική με τον Αίολο κόντρα στην Χαλκίδα και στην συνέχεια έπαιξε και μπάσκετ με την ομάδα του Σούπερμαν. Ο «Ήλι» διανύει μια δεύτερη νιότη ποδοσφαιρικά και μπασκετικά, προσθέτοντας στο ενεργητικό του 9 πόντους.


Συμμετοχή Φαρμάκη


Ο Γιώργος Φαρμάκης συμμετείχε για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση, όπου αγωνίζεται με την ομάδα του Σούπερμαν. Ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει κάποιο πόντο.

Νευρική αρχή

 












Με 6-9 προηγήθηκαν οι «Σούπερ Άντρες» στην 1η περίοδο, με τις δυο ομάδες να ξεκινούν νευρικά και να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις. Ο Χάρης Σανιδάς με δίποντο, ο Τάσος Καδάς μετά από κλέψιμο σκόραρε με λει απ, ο Χάρης Σανιδάς πέτυχε νέο δίποντο και ο Βαγγέλης Βλάχος (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε μετά από ασιστ του Χάρη Σανιδά (2-6). Με 3ποντο του Τάσου Καδά (Φωτογραφία Δεξιά), 2ποντο του Βαγγέλη Βλάχου από ασιστ του Δημήτρη Σταμάτη, 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Δερέμπεη και 1/2 βολές του Ανδρέα Παπασάρα έγινε το 6-9. Ο Πάνος Καλοπήτας του Superman ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Καντούνη της Φραγκίστας.


Διατήρησε την πρωτοπορία


Και στο 2ο 10λεπτο οι «Σούπερ Άντρες» διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ παρά τις προσπάθειες για ανάκαμψη των «τρομοκρατών». Η ομάδα του Σούπερμαν προηγήθηκε στο ημίχρονο με 16-21. Ο Τάσος Καδάς με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή), ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο μετά από πάσα του Γιώργου Φαρμάκη και ο Γιάννης Ηλιάδης με εντυπωσιακό γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 9-14. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Λάππα, τρίποντο του Βαγγέλη Βλάχου και νέο καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη (11-19). Το 16-21 του ημιχρόνου έγινε χάρης σε τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία), 2ποντο του Χάρη Σανιδά και δίποντο του Γιώργου Δερέμπεη μετά από έξοχη προσπάθεια και ασιστ του Δημήτρη Καντούνη. 


Αποχώρησε τραυματίας
Ο Τάσος Καδάς των FragistAn. Terrorists αποχώρησε κατά την διάρκεια του 2ου 10λεπτο με πρόβλημα τραυματισμού και δεν «ρίσκαρε» στην συμμετοχή του στον υπόλοιπο του ματς, αφού η ομάδα του δίνει το ερχόμενο Σάββατο το τελευταίο ματς στο πρωτάθλημα της Γ΄Ε ΣΚΑΣΕ.

Πανομοιότυπη εξέλιξη
Τίποτα διαφορετικό δεν άλλαξε στην 3η περίοδο συνεχίστηκε το δυνατό και νευρικό παιχνίδι από τις δυο ομάδες. Ο Σούπερμαν στο τέλος του 10λεπτου αύξησε το προβάδισμα του στους 7 φτάνοντας στο 25-32.Ο Χάρης Σανιδάς με δίποντο, ο Δημήτρης Καντούνης με 2ποντο μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και ο Γιάννης Ηλιάδης με 2ποντο «έγραψαν» το 18-25. Ο Γιώργος Δερέμπεης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χάρης Σανιδάς με 3ποντη «βόμβα», ο Γιώργος Δερέμπεης ξανά με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Καντούνης με δίποντο διαμόρφωσαν το 22-28. Στην συνέχεια ο Χάρης Σανιδάς σκόραρε για 2, ο Άγγελος Σαμαντάς «εκτέλεσε» έξω από τα 6.75 και ο Γιάννης Ηλιάδης έβαλε δίποντο (25-32).Ο Πάνος Καλοπήτας του Σούπερμαν ανέκοψε ξανά με τάπα τον Δημήτρη Καντούνη της Φραγκίστας. Ο αλτικός Γιώργος Δερέμπεης των FragistAn. Terrorists μοίρασε θεματικό «στοπ» στον Γιάννη Ηλιάδη του Superman.




Οριακή επικράτηση

 












Έντονο ενδιαφέρον απέκτησε το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό, η Φραγκίστα μείωσε στο τελικό 36-38 και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Οι «Σούπερ Άντρες» σκόραραν μόλις 6 πόντους στο 4ο και πιο κρίσιμο 10λεπτο. Ο Γιώργος Δερέμπεης (Φωτογραφία Αριστερά) διέσχισε όλο το γήπεδο και σκόραρε ένα εντυπωσιακό καλάθι, ο Χάρης Σανιδάς με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και  ο Δημήτρης Καντούνης με δίποντο μετά την πάσα του Άγγελου Σαμαντά και 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 30-36.  Ο Ηλίας Λάμπρου με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Βαγγέλης Βλάχος με δίποντο μετά από πάσα του Χάρη Σανιδά και ο Δημήτρης Καντούνης με δίποντο έκαναν το 33-38. Οι «τρομοκράτες» μείωσαν στους 2 και σε 36-38 χάρης σε 1/2 βολές του Άγγελου Σαμαντά και 2ποντο του Βασίλη Λάμπρου μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά. Ο Ηλίας Λάμπρου της Φραγκίστας ανέκοψε με «στοπ» όμορφα την προσπάθεια του Χάρη Σανιδά του Σούπερμαν. Ο Πάνος Καλοπήτας του Superman ανέκοψε με «τάπα» τον Κώστα Λάππα των FragistAn. Terrorists. Ο Γιώργος Δερέμπεης της Φραγκίστας ανέκοψε με «τάπα» τον Χάρη Σανιδά του Σούπερμαν. 




Άστοχο κάρφωμα
Ο αλτικός Γιώργος Δερέμπεης των «τρομοκρατών» προσπάθησε να «καρφώσει» κατά τις αρχές του 4ου δεκαλέπτου. Ωστόσο δεν προσέφερε ούτε θέαμα, αφού η μπάλα δεν μπήκε στ καλάθι και έχασε ένα λει άπ εύκολο που θα έφερνε στο τέλος το 38-38 και θα οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Αποβολή Σανιδά
1.20 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Χάρης Σανιδάς του Σούπερμαν αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
6-9, 16-21, 25-32, 36-38

Συνθέσεις Ομάδων

FragistAn. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Λάμπρου Η. 1, Δερέμπεης 7, Λάμπρου Β. 2, Λάππας 2, Καντούνης 9, Σαμαντάς 7(2), Καδάς 8(1),

Superman (Γιάννης Μπουμπουρής):  Βλάχος 9(1), Μπουμπουρής, Παπασάρας 3, Ηλιάδης 9, Καλοπήτας 2, Καγκαράς, Σανιδάς 15(1), Φαρμάκης, Σταμάτης, Φακίτσας, Τσολάκης

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Γιώργος Μαντέκας
Κριτής: Γιάννης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος