Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Από την Καστανιά Προυσού ο κορυφαίος Έλληνας γκολκίπερ Νίκος Δεληγιάννης













Ελάχιστοι το γνωρίζουν και πολλοί θα το μάθουν σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα μας. Η καταγωγή του 38χρονου σπουδαίου τερματοφύλακα και αρχηγού του Ολυμπιακού Νίκου Δεληγιάννη είναι από τον νομό μας και συγκεκριμένα από την Καστανιά Προυσού.
Ο Ευρυτανικής καταγωγής αθλητής κατέκτησε με τους Πειραιώτες το κύπελλο στο Final 4 του Καρπενησίου(Εντός έδρας για αυτόν), φτάνοντας τα 12 τρόπαια και είναι ο πολυνίκης αθλητής της υδατοσφαίρισης. Επιπλέον αναδείχτηκε για 7η φορά στην καριέρα του κορυφαίος στην θέση του στην τελική φάση της διοργάνωσης. Έχει κατακτήσει επίσης 11 πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα πρωτάθλημα Ευρώπης(2002) και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ έχει συμμετάσχει σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες(2000, 2004, 2008, 2012) με την Εθνική Ομάδα, έχοντας πολλές διακρίσεις με αυτήν. Συνολικά μετρά 25 τίτλους και εφόσον κατακτήσει και το πρωτάθλημα φέτος φτάνει τους 26.
Ο Δεληγιάννης είναι γεννημένος στις 3-9-1976, διαμένει στην Αθήνα και η σύζυγος του είναι η Ολυμπιονίκης του 2004 με την Εθνική γυναικών στο πόλο Αγγελική Καραπατάκη. Είναι πατέρας δυο παιδιών. Από το 1994 έως το 2001 αγωνίστηκε στον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, ενώ  από το 2001 μέχρι σήμερα υπερασπίζεται την εστία των «ερυθρολεύκων». Μάλιστα ο σπουδαίος τερματοφύλακας αναφέρει το Καρπενήσι ως τόπο καταγωγής του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Δεληγιάννης δήλωσε σχετικά με την Ευρυτανία στο sportit.gr: «Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από εδώ. Πρώτη φορά αγωνίζομαι και κατακτώ τίτλο στο Καρπενήσι. Είχα συναισθήματα αλλιώτικα όταν έφτασα εδώ. Συγκινήθηκα. Ήμουν αλλιώς από την πρώτη ημέρα.»