Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 5-16

Πολύ εύκολα πήρε την πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 16-5.
Ο 2ος ημιτελικός κυπέλλου του Final 4 της υδατοσφαίρισης ανδρών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (8/5) στο κλειστό κολυμβητήριο του Καρπενησίου και άρχισε στις 7 το απόγευμα. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 600 θεατές.
Ο ισχυρός Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πήρε προβάδισμα «ασφαλείας» από τις πρώτες δυο περιόδους και στην συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει του αυριανού τελικού. Μάλιστα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 3-10 με το τελικό σκορ να κλείνει στο 5-16 υπέρ τους. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας με 3 τέρματα ήταν οι: Κώστας Μουρίκης και Χριστόδουλος Κολόμβος.
Ο ΠΑΟΚ του Παναγιώτη Βέργου είχε δύσκολο έργο εξ αρχής παίζοντας κόντρα σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, αφού η κλήρωση δεν του έφερε «χαμόγελα». Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ήταν μαχητικός. Μάλιστα κατάφερε να μην πάρει έκταση η διαφορά στο σκορ και να διατηρηθεί σε λογικά πλαίσια. Δυο φορές σκόραραν οι: Νίκος Σαρησσάβας και Λάμπρος Βογιατζόγλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν ένα ακόμη τρόπαιο της ιστορίας του κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό αύριο στις 7 το απόγευμα.

Περισσότερο κόσμο
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου έγινε παρουσία περισσότερων φιλάθλων. Στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 600 άτομα.




Μετά από 4 χρόνια


Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Κολυμβητήριο του Καρπενησίου μετά από 4 χρόνια. Οι Πειραιώτες είχαν προετοιμαστεί στο Καρπενήσι τον Σεπτέμβριο του 2011, με προπονητή και τότε τον Θοδωρή Βλάχο (Φωτογραφία).

Τηλεοπτικό και αυτό
Τηλεοπτική μετάδοση είχε και ο δεύτερος αγώνας του Final 4 της υδατοσφαίρισης, ο οποίος ήταν ο 3ος κατά σειρά επίσημος αγώνας που γίνεται στο Κολυμβητήριο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Κέρδισε την εξέδρα
Η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε και την μάχη της εξέδρας, αφού η πλειοψηφία των φιλάθλων του Καρπενησίου ήταν υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Σταθερό δίδυμο
Και τον 2ο ημιτελικό παρακολούθησαν μαζί ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος μαζί με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό.


2 αποκρούσεις πέναλτι

 












Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ Στράτος Κεχαγιάς (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε δυο εκτελέσεις πέναλτι και έκανε και αρκετές ακόμη καίριες επεμβάσεις. Απέκρουσε τα πέναλτι των: Αλέξανδρου Γούνα (Φωτογραφία Δεξιά) και Γιάννη Φουντούλη.



Πρώτοι Μουρίκης & Κολόμβος

 












Για την ομάδα του Ολυμπιακού δυο πολίστες σκόραραν 3 φορές και μοιράστηκαν την πρωτοπορία στο σκοράρισμα. Πρόκειται για τους Κώστα Μουρίκη (Φωτογραφία Αριστερά) και Χριστόδουλο Κολόμβο (Φωτογραφία Δεξιά).



2…με 2 γκολ

 












Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης 2 αθλητές σκόραραν 4 από τα 5 γκολ της ομάδας τους. Πρόκειται για τους Νίκο Σαρησσάβα (Φωτογραφία Αριστερά) και Λάμπρο Βογιατζόγλου (Φωτογραφία Δεξιά), που έβαλαν από 2 γκολ έκαστος.

Πάει για ρεκόρ


Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Νίκος Δεληγιάννης (Φωτογραφία) σε περίπτωση, που η ομάδα του κατακτήσει αύριο τον τίτλο θα είναι ο πολίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις  του κυπέλλου στην Ελλάδα, επιχειρώντας να φτάσει τα 12. Αυτήν την στιγμή κατέχει το ρεκόρ μαζί με τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και τον Τάσο Σχίζα.


Παρουσίαση ομάδων
Πριν την έναρξη του 2ου ημιτελικού έγινε η παρουσίαση των δυο ομάδων από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.



Μπλε σκουφάκια


Αν και το χρώμα του Ολυμπιακού είναι το κόκκινο η ομάδα πόλο των Πειραιωτών αγωνίστηκε με μπλε σκουφάκια.

Για το 17ο
Οι Πειραιώτες θα συμμετάσχουν για 23η φορά στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου, προσπαθώντας για το 17ο τρόπαιο, όντας το απόλυτο φαβορί. Έχουν επίσης δυο συνεχόμενες κατακτήσεις. Είχαν αποκλείσει στα προημιτελικά την Χίο. Ο Ολυμπιακός έχασε πριν από λίγες ημέρες την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Final 6 της Ευρωλίγκας και στοχεύει και φέτος στο «νταμπλ».

Ξανά στους «4»
Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο Final 4 ύστερα από το 2009, όπου αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο στην Πτολεμαΐδα. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στους «4», κερδίζοντας το Παλαιό Φάληρο, ενώ βρίσκονται μέσα στους στόχους τους και το πρωτάθλημα.

Υπόθεση Κολόμβου


Η ομάδα του Πειραιά μπήκε με «άγριες» διαθέσεις στον ημιτελικό και χάρις το χατ-τρικ του Χριστόδουλου Κολόμβου πήρε σημαντικό προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο τέλος του 8λεπτου με 2-5. Ο Χριστόδουλος Κολόμβος από θέση φουνταριστού και ο Γιάννης Φουντούλης (Φωτογραφία, Πρώτος σκόρερ της Α1΄) μετά την ασιστ του Άγγελου Βλαχόπουλου έκαναν το 0-2 για τον Ολυμπιακό νωρίς-νωρίς. Ο Λάμπρος Βογιατζόγλου με μακρινό σουτ πέτυχε το 1-2 για τον ΠΑΟΚ. Ο Χριστόδουλος Κολόμβος με όμορφο σουτ, αφού γύρισε έκανε το 1-4 και ο ίδιος στην συνέχεια με νέο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-5. Ο Νίκος Σαρησσάβας μετά την ασιστ του Αβραάμ Αλιχανίδη στον παίκτη παραπάνω έκανε το 2-5. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Στράτος Κεχαγιάς απέκρουσε εντυπωσιακά πέναλτι του Αλέξανδρου Γούνα(Το κέρδισε ο ίδιος) του Ολυμπιακού.




+7 για τον ΟΣΦΠ


Στα 7 τέρματα ανέβηκε η διαφορά μετά την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου, όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-10. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ολυμπιακό και μοιραία έμεινε πολύ πίσω στο σκορ. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) από την περιφέρεια και Γιάννης Φουντούλης μετά από ασιστ του Γιώργου Ντόσκα σκόραραν για τον Ολυμπιακό (2-7). Ο Κώστας Μουρίκης με δυο συνεχόμενα γκολ, το πρώτο από ασιστ του Άγγελου Βλαχόπουλου και το δεύτερο με εντυπωσιακό σουτ μετά από πάσα του Γιάννη Φουντούλη διαμόρφωσαν το 2-9. Ο Μανώλης Μυλωνάκης (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε στην κόντρα επίθεση και ο Λάμπρος Βογιατζόγλου μετά την πάσα του Χρήστου Παπαποστόλου έγραψαν το 3-10. Ο Δημήτρης Μιτελούδης (Φωτογραφία Δεξιά) του ΠΑΟΚ είχε δυο αποβολές κατά την διάρκεια του β΄ 8λεπτου.





Άλλαξε γκολκίπερ


Οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν τερματοφύλακα και στην θέση του Νίκου Δεληγιάννη πέρασε ο Κώστας Γαλανίδης (Φωτογραφία).

Πιο αργό τέμπο

 












Ο ρυθμός και το τέμπο του αγώνα έπεσε στο 3ο 8λεπτο, όμως ο Ολυμπιακός διεύρυνε και άλλο το προβάδισμα του και έφτασε στο 4-13. Ο Μανώλης Μυλωνάκης  σκόραρε με μακρινό σουτ (3-12). Ο Χριστόδουλος Κολόμβος κέρδισε πέναλτι και ο Γιώργος Δερβίσης (Φωτογραφία Δεξιά) το μετέτρεψε σε γκολ για το 3-13. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Νίκου Σαρησσάβα στον παίχτη παραπάνω μετά από ασιστ του Αβραάμ Αλιχανιδή έκανε το 4-13. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 4-13 χάρις σε τέρμα του με δυνατό σουτ του Μπλάι Μάλιαρακ (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη.




«Γκάζια» Βλάχου
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, βλέποντας την χαλαρότητα των παιχτών του στο 3ο οκτάλεπτο πραγματοποίησε 5 αλλαγές δυο λεπτά πριν την λήξη του.


Διαδικαστικό φινάλε

 












Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε και η 4η περίοδος, όπου η ομάδα του Θανάση Βλάχου επικράτησε με 1-3 επί μέρους σκορ φτάνοντας στο τελικό 5-16. Ο Γιώργος Ντόσκας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε με όμορφη «λόμπα» στην κόντρα και ο Άγγελος Βλαχόπουλος πέτυχε γκολ από την περιφέρεια μετά την πάσα του Μανώλη Μυλωνάκη (4-15). Ο Κώστας Μουρίκης στην κόντρα μετά την πάσα του Άγγελου Βλαχόπουλου σκόραρε και ο Χρήστος Παπαποστόλου (Φωτογραφία Δεξιά) βρήκε δίχτυα για το τελικό 5-16. Ο Στράτος Κεχαγιάς απέκρουσε για 2η φορά πέναλτι, αυτή την φορά είπε «όχι» στην εκτέλεση του Γιάννη Φουντούλη.


Απομακρύνθηκε άνθρωπος του ΠΑΟΚ
Κατά την διάρκεια του 4ου 8λεπτου απομακρύνθηκε από τον πάγκο, δεχόμενος κόκκινη κάρτα ο παράγοντας του ΠΑΟΚ Τάσος Πετρίδης, καθότι διαμαρτυρήθηκε για απόφαση των διαιτητών.


Τραγούδησαν τον ύμνο
Μετά το τέλος του ημιτελικού οι φίλοι του Ολυμπιακού από την κερκίδα τραγούδησαν τον ύμνο της αγαπημένης τους ομάδας και αποθέωσαν και τους φιλάθλους τους. Μάλιστα εμφανίστηκε και πανό του Ολυμπιακού στις κερκίδες του Κολυμβητηρίου.



Δηλώσεις Προπονητών

Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός): «Θα είναι ένας ακόμη φετινός τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ομαδικό άθλημα κι αναμένουμε να έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Για εμάς είναι ένα επιπλέον κίνητρο να κατακτήσουμε το Κύπελλο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Ο κόσμος ελπίζουμε να μας βοηθήσει και να έρθει να δει την - θεωρώ - πολύ καλύτερη δική μας ομάδα να παίζει όμορφο πόλο και να κατακτά το Κύπελλο. Επ'ουδενί δεν πρέπει να δείξουμε τον κακό εαυτό που εμφανίσαμε σε δύο-τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τότε βέβαια οι αντίπαλες ομάδες μας πίεσαν πάρα πολύ και - χωρίς να τους υποτιμώ - θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις δυνατότητες να το κάνει. Αύριο θα είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί θέλουμε όσο τίποτα το Κύπελλο αυτό.»

Παναγιώτης Βέργος (ΠΑΟΚ): «Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν όμως είχαμε αποφύγει κάποια πολύ εύκολα γκολ, θα μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει τον Ολυμπιακό πιο χαμηλά στο σκορ. Δυστυχώς είχαμε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω κι αυτό μας κόστισε.»









Δηλώσεις Παιχτών

Δημήτρης Μιτελούδης (ΠΑΟΚ): «Η κλήρωση ήταν άσχημη για μας, ξέραμε ότι θα παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ουσιαστικά ήταν μια άριστη προπόνηση ενόψει των δύσκολων αγώνων που μας περιμένουν στα play-off του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε κάποια σημεία τα πήγαμε καλά, σε κάποια άλλα άσχημα. Για μας το Final Four τελείωσε, απομένουν όμως τα play-off και η επιδίωξη να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.»



Νίκος Δεληγιάννης (Ολυμπιακός): «Σπουδαίο παιχνίδι ο αυριανός τελικός, αφού ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος! Θα είναι μια γιορτή για το πόλο και εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί όπως και σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στον αποψινό ημιτελικό σε κάποιο σημείο ρίξαμε το ρυθμό και αυτό είναι κάτι που με τίποτα δεν πρέπει να επαναλάβουμε αύριο. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και θα πάρουμε το Κύπελλο. Μόνο από τον κακό εαυτό μας μπορούμε να χάσουμε. Θεωρώ πως αρκεί να είμαστε απλά σοβαροί.»

Άγγελος Βλαχόπουλος (Ολυμπιακός) «Σπουδαίο γεγονός ότι θα παίξουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ένα τελικό. Κάθε ματς Κυπέλλου, πόσο μάλλον ένας τελικός, κρίνεται σε πολλά σημεία και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Οφείλουμε να μπούμε συγκεντρωμένοι και να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί εύκολα να βρεθούμε εκτός παιχνιδιού. Αν όμως δείξουμε το πρόσωπο που έχουμε εμφανίσει όλη τη χρονιά, πιστεύω πως δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.»


Αλέξανδρος Γούνας (Ολυμπιακός): «Εάν παίξουμε όπως μπορούμε δεν φοβόμαστε κανέναν στην Ελλάδα. Είναι ένας τελικός απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο, αλλά νομίζω θα βγούμε νικητές. Το σημερινό παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς είναι διαφορετικοί οι στόχοι του ΠΑΟΚ και διαφορετικοί οι δικοί μας. Σημασία έχει αύριο να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα και να κατακτήσουμε τον τίτλο.»




Χριστόδουλος Κολόμβος (Ολυμπιακός): «Είναι ο πέμπτος τελικός για μένα, έχω τέσσερις με τον Ολυμπιακό και έναν με τον ΝΟΠ (Ναυτικός Όμιλος Πατρών). Είναι ένας τελικός με ιδιαιτερότητες, αφού αναμετρώνται δύο ιστορικά ελληνικά σωματεία. Κάνω έκκληση στην τοπική κοινωνία να έρθει και να γεμίσει το κολυμβητήριο, θα είναι διαφήμιση για το πόλο. Έχουμε δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε μέσα στο νερό και το Μάιο που κρίνονται πρωταθλήματα και Κύπελλα. Εξαρτώνται όλα από εμάς και όχι από τους αντιπάλους.»



Τα οκτάλεπτα
2-5, 3-10, 4-13, 5-16

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Παναγιώτης Βέργος): Κεχαγιάς, Σαρησσάβας 2, Μιτελούδης, Αληχανίδης, Προσινίκλης, Αντιβαλίδης, Κόλιανιν, Παπαποστόλου 1, Βογιατζόγλου 2, Σολανάκης, Μαζοκοπάκης, Βαχαρέλης, Μπεζιλιώτης, Φοροτζίδης, Κίσσας

Ολυπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Βλαχόπουλος 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 3, Μάλιαρακ 1, Γούνας, Γαλανίδης, Δερβίσης 2

Στατιστικά:
ΠΑΟΚ: 3/7 παίχτης παραπάνω, 0/0 πέναλτι, 0/0 κόντρα, 0/0 φουνταριστός, 2/15 περιφέρεια, 0/0 μπάσιμο,
Ολυμπιακός: 4/6 παίχτης παραπάνω, 1/3 πέναλτι, 4/6 κόντρα, 4/9 φουνταριστός, 3/10 περιφέρεια, 0/0 μπάσιμο

Διαιτητές:  Μιχάλης Σκαλοχωρίτης& Τάσος Κωνσταντινίδης
Αλυτάρχης: Νίκος Βασιλείου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Εμμανουήλ Πατλάκας
Κριτές Τερμάτων:  Ανδρέας Μοίραλης& Μιχάλης Κουρέτας
Γραμματέας: Σοφία Σουμελίδου
Χρονομέτρης 30΄΄: Βίνα Κατσαρού
Χρονομέτρης αγώνα: Λευτέρης Γιαννέλης























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος