Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Α.Π. Καρπενήσι 2002-Κρίκελλο 0-2

Τους πρώτους τρεις βαθμούς του στο πρωτάθλημα κέρδισε το Κρίκελλο, το οποίο με δυο γκολ του «Θάνου Τσιμιτσέλη» στην επανάληψη κέρδισε την Ακαδημία με 2-0.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 17/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 17:30 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Στο γήπεδο παραβρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι, εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή ημέρα. Με αυτήν την αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος, με την ΑΕΚ να προηγείται.
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 συνέλλεξε και άλλες εμπειρίες, δίνοντας το δεύτερο της παιχνίδι σε ανδρικό επίπεδο. Είχε ξανά καλή παρουσία, δημιουργώντας καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Να αναφερθεί πως είχε δώσει φιλικό παιχνίδι μια ημέρα νωρίτερα στην Λαμία. Η ομάδα των Αντωνίου-Καλαμπάκα παρέμεινε δεύτερη χωρίς βαθμό, αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις.
Το Κρίκελλο αγωνιζόμενο με διαφορετική σύνθεση έφτασε στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα. Δυο φορές χρίστηκε σκόρερ στο δεύτερο μέρος ο μόνο στα χαρτιά Θάνος Τσιμιτσέλης, που πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή στο ημίχρονο. Ο πάντοτε μαχητικός Κεραυνός είναι τελευταίος, κατέβηκε όμως τους -5 βαθμούς και φιλοδοξεί να «εξαλείψει» την αρνητική βαθμολογία.
Η Ακαδημία θα κάνει το ρεπό της την επόμενη αγωνιστική, ενώ το Κρίκελλο θα αγωνιστεί για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή 24 Μαΐου.

Πολύς κόσμος
Ο ηλιόλουστος καιρός οδήγησε αρκετούς θεατές στο γήπεδο. Ο αγώνας παρακολουθήθηκε από περίπου 70-80 φιλάθλους.



Αγώνας και το Σάββατο
Η Ακαδημία είχε δώσει αγώνα και μια ημέρα νωρίτερα, καθώς ταξίδεψε στην Λαμία, για να παίξει ενάντια στην Ακαδημία του Θανάση Σερπάνου.

Ο πρωταθλητής χιονοδρομίας


Το περιβραχιόνιο του αρχηγού για την Ακαδημία φόρεσε ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίχτης της Γιάννης Αντωνίου(Φωτογραφία). Πρόκειται για τον γνωστό Ευρυτάνα πρωταθλητή χιονοδρομίας και γιό του προπονητή Δημήτρη. Ο σκιέρ του ΕΟΣ Καρπενησίου είχε μάλιστα ικανοποιητική απόδοση.


Κατέβηκε στο -5
Το Κρίκελλο πέτυχε την πρώτη του νίκη και κατάφερε να «μαζέψει» την αρνητική του βαθμολογία, κατεβαίνοντας στο -5.

Παρουσίες στον πάγκο


Τους παίχτες της Ακαδημίας καθοδήγησαν ο Δημήτρης Αντωνίου με τον Χρήστο Καλαμπάκα, ενώ το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία αριστερά). Για το Κρίκελλο παρών ήταν ξανά ο Πρόεδρος Νίκος Κατσιάρης(Φωτογραφία κέντρο), ο Γιώργος Νάκος(Φωτογραφία δεξιά) και ο Βασίλης Τσάρας, που μπήκε ως αλλαγή.

Μετά από 5 χρόνια
Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες ξανά την περίοδο 2009-2010, χρονιά που ο Κεραυνός αγωνιζόταν στο γήπεδο Δομνίστας.

Καινούργιοι παίχτες


























Πολλοί ποδοσφαιριστές από πλευράς νικητών, που ξεκίνησαν στην βασική τους ενδεκάδα έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Αναφερόμαστε στον Κώστα Μπούρα(Φωτογραφία πάνω αριστερά), στον Αντώνη Τσιβιλή(Φωτογραφία πάνω δεξιά), στον Βασίλη Αθανασόπουλο(Φωτογραφία κάτω αριστερά), τον Γιώργο Μανίκα και τον Μπάμπη Μπεσλεμέ του Κωνσταντίνου(Φωτογραφία κάτω δεξιά).

Πατέρας & υιός














Ο παράγοντας του Κρικέλλου Βασίλης Τσάρας(Φωτογραφία αριστερά) τέθηκε αντιμέτωπος με τον γιο του Γιάννη(Φωτογραφία δεξιά), που αγωνίζεται στην Ακαδημία σε μια όμορφη οικογενειακή στιγμή. Και οι δυο έκαναν ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα.



Χωρίς Αγγελακόπουλο & Φουρλιά


Από πλευράς Κεραυνού απουσίαζαν ο τραυματίας Σωτήρης Αγγελακόπουλος και ο επιθετικός Πάνος Φουρλιάς(Φωτογραφία), που παρακολούθησε μέρος του δευτέρου ημιχρόνου.

Α΄ Μέρος

Έμειναν στο «μηδέν»
Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο Ακαδημία και Κρίκελλο παρέμειναν στο δίκαιο 0-0. Το α΄ μέρος δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ευκαιρία με το «καλημέρα»


Πριν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα η Ακαδημία προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) έκανε προσωπική ενέργεια και μπάσιμο, σούταρε, αλλά ο Αντρέας Σαρρής μπλόκαρε.




Πλησίασε το γκολ ο «Σερ»


Την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του δημιούργησε ο Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία), όταν στο 27ο λεπτό μετά την σέντρα του Γρηγόρη Τάσιου νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Αντρέα Σαρρή.



Καλή στιγμή με Μανίκα


Το Κρίκελλο επιχείρησε και αυτή να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Η πιο σημαντική από αυτές σημειώθηκε στο 31΄ όταν το σουτ του Γιώργου Μανίκα(Φωτογραφία) μετά την πάσα του Αλέξανδρου Σταματόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον Αποστόλη Νούλα.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ατομική προσπάθεια του Τάσιου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, για να μαζέψει ο Σαρρής Α..
23΄: Σέντρα του Σαρρή Ε. από αριστερά, γυριστό σουτ του Αθανασόπουλου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
25΄: Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Τσιάμη εκτός περιοχής έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Κρικέλλου.
27΄: Ο Τάσιος έβγαλε σέντρα από δεξιά, την κεφαλιά του Σερπάνου απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Κεραυνού.
31΄: Ο Σταματόπουλος τροφοδότησε τον Μανίκα, ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο Νούλας μπλόκαρε.
32΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) σούταρε ψηλοκρεμαστά από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Έκανε την διαφορά
Ο μόνο στο όνομα Θάνος Τσιμιτσέλης μπήκε ως αλλαγή κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και πέτυχε και τα δυο νικητήρια γκολ. Ο Κεραυνός επικράτησε των ταλαντούχων παιχτών της Ακαδημίας με 0-2.

Πέτυχε τέρμα


Στο 18ο λεπτό της επανάληψης «βρόντηξε» ο Κεραυνός. Ο Γιώργος Μανίκας πάσαρε στον Θάνο Τσιμιτσέλη(Φωτογραφία), που με ωραίο δυνατό σουτ από θέση αριστερά εντός περιοχής πραγματοποίησε το 0-1.






Έπαιξαν Καραντάνας & Μπομποτσιάρης














Χρόνο συμμετοχής για την Ακαδημία πήρε ο Στέργιος Καραντάνας(Φωτογραφία αριστερά), που δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι της πρεμιέρας, όπως και ο Σεραφείμ Μπομποτσιάρης(Φωτογραφία δεξιά).

Προειδοποίησε ο Κεραυνός
Το Κρίκελλο προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Θάνο Τσιμιτσέλη, αλλά και τον Βασίλη Τσάρη, χωρίς να φτάσει σε αυτό παρά τις τρεις αξιόλογες ευκαιρίες που δημιούργησε.


2ο γκολ με ίδιο σκόρερ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πιστοποίησαν την υπεροχή τους κόντρα στην αξιόμαχη Ακαδημία στο 87ο λεπτό. Ο Θάνος Τσιμιτσέλης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ανενόχλητος με εύστοχο χαμηλό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.






Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Μάκκα εκτός περιοχής και αριστερά κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Νούλα.
63΄: Ο Μανίκας τροφοδότησε τον Τσιμιτσέλη, ο οποίος εντός περιοχής και αριστερά σούταρε ψηλά στην αντίπαλη εστία, «γράφοντας» το 0-1.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Τάσιου από πλάγια αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο του Κρικέλλου.
73΄: Πάσα του Τσιμιτσέλη στον Σαρρή, το σουτ του οποίου από θέση αριστερά κατέληξε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ακαδημίας.
78΄: Ο Ξηρομερίτης έβγαλε την  μπαλιά στον Τσιμιτσέλη, που πλάσαρε προ του Νούλα άουτ από το αριστερό του δοκάρι.
79΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τσιμιτσέλη έδιωξε σωτήρια στο δεύτερο δοκάρι ο Τσιάμης.
84΄: Σέντρα του Τσιμιτσέλη από δεξιά ,ο Τσάρας Β. πλάσαρε στο 2ο δοκάρι και ο Νούλας μπλόκαρε την τελευταία στιγμή.
87΄: Ο Τσιμιτσέλης έσπασε το τεχνητό οφσάιντ έφυγε ταχύτατα σε θέση τετ α τετ και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ακαδημίας «έγραψε» το 0-2.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ακαδημία: Σερπάνος, Τσιάμης, Καραμπάς, Τάσιος
Κρίκελλο:  Τσιμιτσέλης, Τσιβιλής, Μπούρας, Σαρρής Ε.

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νούλας, Μπουμπουρής Π.(73΄ Χρυσικός), Φύκας(54΄ Καραντάνας), Αντωνίου, Καραμπάς, Τάσιος, Σερπάνος, Τσιάμης, Τόλης Α.(46΄ Μάκκας), Τριανταφύλλου(52΄ Μπομποτσιάρης), Πατρώνης(75΄ Τσάρας Ι.)

Κρίκελλο (Νίκος Κατσιάρης & Βασίλης Τσάρας): Σαρρής Α., Μπούρας, Γραβιάς, Τσιβιλής, Σαρρής Ε., Ξηρομερίτης, Αθανασόπουλος(46΄ Τσιμιτσέλης Αθ.), Σταματόπουλος, Μπεσλεμές Χ.(Δ), Μανίκας(76΄ Τσάρας Β.), Μπεσλεμές Χ.(Κ)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος