Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Superman-Ποδοσφαιριστές B.C. 49-35

Έλεγξε την ροή του αγώνα ο Superman και με σχετική ευκολία μπήκε νικηφόρα στο τουρνουά, νικώντας τους Ποδοσφαιριστές με 49-35.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (27/4) στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε λίγο μετά τις 8 και έγινε παρουσία περίπου 130 με 150 θεατών.
Ο Superman του Γιάννη Μπουμπουρή μπήκε με θετικό τρόπο στην διοργάνωση, έχοντας σε όλη την διάρκεια την πρωτοπορία στο σκορ και το «πάνω» χέρι. Όλοι οι αθλητές πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής, προσπαθώντας να βρουν ρυθμό εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων. Οι «Σούπερ Άντρες» είχαν πρώτους σκόρερ με 11 πόντους τους: Δημήτρη Σταμάτη και Χάρη Σανιδά.
Οι Ποδοσφαιριστές του Φώτη Ζαχαράκη ήταν αρκετά μαχητικοί, έχοντας ζωντάνια στο παιχνίδι τους και υπέρμετρο πάθος. Κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί και κοντά στο σκορ μέχρι της αρχές του δεύτερου μέρους όπου με σερί 11-0 μείωσαν στους 3 και σε 26-23. Στην συνέχεια κατάρρευσαν και έχασαν την επαφή στο σκορ με τον αντίπαλο. Ο πλέι μέικερ Άγγελος Παχής με τους 16 πόντους και τα 2 τρίποντα, που πέτυχε ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Superman θα αναμετρηθεί με τον Ζήκο την Τετάρτη (6/5) και δυο μέρες νωρίτερα οι Ποδοσφαιριστές θα παίξουν με την Παρέα, που έκανε το ρεπό της.

Περισσότερος κόσμος
Ο αγώνας των 8 προσέλκυσε περισσότερους φιλάθλους σε σχέση με αυτόν της πρεμιέρας. Το ματς παρακολούθησαν γύρω στους 130 με 150 θεατές.




Τους κατέβασε ο Μαντέκας


Την ομάδα των Ποδοσφαιριστών κατέβασε ο Γιώργος Μαντέκας, ο οποίος στο τουρνουά συμμετέχει με τον περσινό πρωταθλητή Πρωτέα. Ο Μαντέκας αγωνίζεται με επιτυχία στην Α΄ Ευρυτανίας με την ομάδα της Μυρίκης.


Οδηγίες του Προέδρου


Τους «Σούπερ Άντρες» κατέβασε ο Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία), ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του μπασκετικού Άτλαντα.


Επάνοδος Φακίτσα


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας Βασίλης Φακίτσας μετά από 3 χρόνια επανεμφανίστηκε στα τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου. Αγωνίστηκε με τον Superman. Είχε υποστεί ρήξη χιαστών μένοντας εκτός παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποκάλυψη ο Παχής


Ο Άγγελος Παχής «ξεδίπλωσε» και τις μπασκετικές του αρετές και ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Ποδοσφαιριστές στην αναμέτρηση. Ο αριστερός μπακ-χαφ της Μυρίκης (Α΄ Ευρυτανιας) σκόραρε 16 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Με 7 ακολούθησε ο στόπερ του Αίολου Δημήτρης Ίβρος.


Ο Αντιπεριφερειάρχης


Την «παρθενική» του εμφάνιση σε τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Χάρης Σανιδάς (Φωτογραφία), ο οποίος έδειξε θετικά στοιχεία, βάζοντας 11 πόντους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Κένταυρο Λειβαδιάς.


Διπλή πρωτοπορία


Για τους νικητές το βάρος στο σκοράρισμα μοιράστηκαν δυο αθλητές. Ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία) σκόραρε 11 όσους και ο Χάρης Σανιδάς.


Έπαιξε & αποθεώθηκε ο «Τάμι»


Ο κριτής της ΕΣΚΑΣΕ Θανάσης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) «ντεμπούταρε» και αυτός σε τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου αγωνιζόμενος στο παρκέ με τον Superman. Μάλιστα ο «Τάμι» ευστόχησε στο 4ο 10λεπτο σε προσπάθεια 3 πόντων και αποθεώθηκε από τους θεατές.



Με άλλη φανέλα «Ήλι»


Ο πολυνίκης του θεσμού Αστέρας δεν συμμετέχει για πρώτη φορά σε τουρνουά και ο αρχηγός του Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) αγωνίζεται με διαφορετική φανέλα. Ο «Ήλι» κατέκτησε πρόσφατα το «νταμπλ» με τον Αίολο στο ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας.

«Ποικιλία» ΕΣΚΑΣΕ
Ο Superman έχει αθλητές από 4 διαφορετικές ομάδες της ΕΣΚΑΣΕ. Επίσημους αγώνες στα πόδια στα πρωταθλήματα της περιφέρειας μας έχουν οι: Πάνος Καλοπήτας (Γ.Σ. Άτλας), Βασίλης Τσολάκης, Γιάννης Καγκαράς (Π.Α.Κ.), Ανδρέας Παπασαράς (Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας) και Χάρης Σανιδάς (Κένταυρος Λειβαδιάς).

Έκλεισαν με +5

 












Η ομάδα του Σούπερμαν αν και μπήκε «νωθρά» στο ματς κατάφερε το εις βάρος της 5-9 να το μετατρέψει σε 14-9 και να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 5 πόντους. Ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Δημήτρης Σταμάτης με δίποντο μετά από πάσα του Γιάννη Ηλιάδη, ο Άγγελος Παχής με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Πάνος Λιάγκας με δίποντο διαμόρφωσαν το ισόπαλο 4-4. Ακολούθησε 3ποντο του Άγγελου Παχή, 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Καλοπήτα και δίποντο του Άγγελου Παχή μετά από ασιστ του Πάνου Λιάγκα (5-9). Ο Γιάννης Ηλιάδης με 2ποντο, ο Δημήτρης Σταμάτης με 2ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ανδρέας Παπασάρας με δίποντο μετά από όμορφη ασιστ του Γιάννη Ηλιάδη και ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο μετά από ένα ασιστ του Γιάννη Ηλιάδη διαμόρφωσαν το 14-9. Ο Σούπερμαν ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με ένα σερί 9-0.





Τεχνική σε Παπασάρα
1 λεπτό πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου ο Ανδρέας Παπασάρας του Superman χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ο Άγγελος Παχής των Ποδοσφαιριστών αστόχησε στην ελεύθερη βολή.


«Απογειώθηκε»

 












Ο Superman «πέταξε» στην 2η περίοδο και κατάφερε να ξεφύγει, βγάζοντας αρκετές όμορφες επιθετικές προσπάθειες στο ξεκίνημα και «τρέχοντας» ένα συνολικό σερί 18-0. Οι Ποδοσφαιριστές βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους και με 26-12, καθώς σκόραραν μόλις 3 πόντους στην 2η περίοδο. Ο Βαγγέλης Βλάχος με 1/2 βολές, ο Δημήτρης Σταμάτης με καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή), ο Χάρης Σανιδάς με δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με 2ποντο και ο Χάρης Σανιδάς με δίποντο πραγματοποίησαν το 23-9, «τρέχοντας» ένα συνολικό σερί 18-0 για την ομάδα τους. Με τρίποντο του Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά), 2/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Καγκαρά και 1/2 βολές του Βασίλη Τσολάκη (Φωτογραφία Δεξιά) πραγματοποιήθηκε το 26-12. Ο Γιάννης Ηλιάδης του Superman ανέκοψε με τάπα τον Πάνο Λιάγκα των Ποδοσφαιριστών.


Σερί 18-0(!)
Οι «Σούπερ Άντρες» συνέχισαν να κυριαρχούν και στις αρχές της δεύτερης περιόδου έφτασαν σε ένα σερί 18-0. Το 5-9 εις βάρος τους έγινε 23-9 υπέρ τους (!)

1 τρίποντο
Σε όλο το 2ο δεκάλεπτο οι ποδοσφαιριστές έβαλαν μόλις 3 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο του Κώστα Γενιτσαρόπουλου.

Δυο πλευρές


Το 3ο 10λεπτο είχε δυο διαφορετικές πλευρές, ξεκίνησε με τους Ποδοσφαιριστές να μειώνουν στους 3 και σε 26-23 και ολοκληρώθηκε με τον Superman να «απαντάει» και να ανοίγει την διαφορά στους 11 και στο 37-26. Ο Άγγελος Παχής με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με τρίποντο και ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενα δίποντα μείωσαν στο 26-23 με ένα σερί 11-0. Ο Δημήτρης Σταμάτης με 1/2 βολές, ο Βαγγέλης Βλάχος (Φωτογραφία Δεξιά) με όμορφο δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σταμάτη, ο Δημήτρης Σταμάτης με καταπληκτικό ανάποδο λει απ μετά από ασιστ του Ανδρέα Παπασάρα και ο Χάρης Σανιδάς με 2ποντο «απάντησαν» για τους «Σούπερ Άντρες» με σερί 9-0, «γράφοντας» το 35-23.  Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Άγγελου Παχή, 2ποντο του Βασίλη Τσολάκη και καλάθι του Κώστα Λιάγκα έγινε το 37-26.





Με 11-0-«Απάντηση» με 9-0
Οι Ποδοσφαιριστές πέτυχαν ένα σερί 11-0 στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου και από το 26-12 μείωσαν στους 3 και σε 26-23. Στην συνέχεια ήρθε η «απάντηση» από τον Σούπερμαν, όπου το 26-23 με σερί 9-0 έγινε 35-23.

Στο +14
Η ομάδα του Superman κράτησε εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα στο τελευταίο 10λεπτο και έφτασε στο τελικό 49-35. Ο Χάρης Σανιδάς με 2ποντο, ο Άγγελος Παχής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χάρης Σανιδάς με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Σταμάτης με ανάποδο λει απ πέτυχαν το 42-27. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Άγγελου Παχή. Με 2ποντο του Χάρη Σανιδά, εντυπωσιακό καλάθι του Βαγγέλη Βλάχου, 1/1 βολές από τεχνική ποινή του Άγγελου Παχή και 3ποντο του ίδιου έγινε το 46-29. Το ματς ολοκληρώθηκε με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Ίβρου, 3ποντη «βόμβα» του Θανάση Γιαννόπουλου κάτω από τις έντονες ιαχές των φιλάθλων και 2/2 βολές του Δημήτρη Ίβρου (49-35). Ο Γιάννης Καγκαράς των Superman ανέκοψε με τάπα τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο των Ποδοσφαιριστών. Ο Γιάννης Ηλιάδης των Σούπερμαν μοίρασε «στοπ» στον Πάνο Λιάγκα των Ποδοσφαιριστών.


2η τεχνική στον Superman
Και 2η τεχνική ποινή καταλογίστηκε εις βάρος των Σούπερμαν, καθώς 2.59 πριν το τέλος χρεώθηκε με τεχνική ο Δημήτρης Σταμάτης. Ο Άγγελος Παχής ευστόχησε στην ελεύθερη βολή της τεχνικής ποινής.



Τραυματίστηκε ο «Πελέ»


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) των ηττημένων 2.32 πριν το φινάλε του ματς αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Το ματς διακόπηκε για μερικές λεπτά και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προϊστάμενο και διασώστη του ΕΚΑΒ Καρπενησίου Γιάννη Σβερώνη.




5 φάουλ ο Παχής
44 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της συνάντησης ο Άγγελος Παχής των Ποδοσφαιριστών αποβλήθηκε, κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
14-9, 26-12, 37-26, 49-35

Συνθέσεις Ομάδων

Superman (Γιάννης Μπουμπουρής): Βλάχος 5, Μπουμπουρής, Παπασάρας 4, Γιαννόπουλος 3(1), Ηλιάδης 6, Καλοπήτας 4, Καγκαράς 2, Σανιδάς 11, Φακίτσας, Σταμάτης 11, Τσολάκης 3

Ποδοσφαιριστές B.C. (Φώτης Ζαχαράκης): Λιάγκας Π. 2, Μπουμπουρής, Λέρης, Παχής 16(2), Γενιτσαρόπουλος Α. 3(1), Σταμούλης, Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος Κ. 3(1), Ίβρος 7, Λιάγκας Κ. 4

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης & Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Λίλα Κλαουδάτου
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος