Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Με ντόπιους διαιτητές η Β΄ ΕΠΣΕ-Προστέθηκε και η Ακαδημία


Αρκετά ήταν τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του συμβούλιου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας προστέθηκε και η Ακαδημία, ενώ οι αγώνες θα γίνουν με Ευρυτάνες διαιτητές. Ρέφερι και ΕΠΣ έδωσαν τα χέρια και θα πορευτούν ξανά μαζί.
Η συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ενώσεως και ολοκληρώθηκε 3 ώρες αργότερα.
Παρών ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και τα στελέχη της διοίκησης: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Βασίλης Κατσίκης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Μπούρας και Γιώργος Λιάγκας. Απουσίαζε μόνο ο γενικός γραμματέας Σωτήρης Διώτης. Παρών ήταν επίσης και ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.
Μέρος στην συνεδρίαση πήραν και οι διαιτητές του νομού μας και συγκεκριμένα εκτός από την αρχιδιαιτητή Γιώργο Παπαδήμο παραβρέθηκαν οι: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Λάμπρος Κολοκώτσιος, Γιώργος Δροσίνης, Στέλιος Σώμαλης και Μίλτος Ελ Ταχάν.

Τα θέματα του Αίολος-ΑΠΟΚ
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 3 θέματα που αφορούσαν την αναμέτρηση των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας ανάμεσα σε Αίολο και ΑΠΟΚ Βελούχι. Ο αγώνας μετατέθηκε για την Κυριακή (5/4), αφού αρχικώς είχε ορισθεί το Σάββατο (4/4). Υπήρχε πρόταση της επιτροπής πρωταθλήματος για παρουσία αστυνομίας στον Κυριακάτικο αγώνα, όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Η παρουσία αστυνομικής δύναμης σε αγώνα τοπικών πρωταθλημάτων γίνεται μόνο εφόσον έχει υπάρξει κάποιο επεισόδιο. Επίσης αποφασίστηκε η απονομή στον πρωταθλητή να γίνει μετά τον αγώνα. Ο μοναδικός που είχε διαφορετική άποψη ήταν ο ταμίας Γιώργος Λιάγκας, θεωρώντας ότι ίσως υπάρχει ένταση και θα ήταν καλύτερο η απονομή να γίνει σε διαφορετική ημερομηνία και με τον προγραμματισμό ενός φιλικού του πρωταθλητή Ευρυτανίας. Η πρόταση του όμως καταψηφίστηκε.

Αξιολογημένη 3αδα
Η ΕΠΣΕ ζήτησε ότι καλύτερο για τον συγκεκριμένο αγώνα από τον τομέα της διαιτησίας. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας και τα μέλη του συμβουλίου της ενώσεως ζήτησαν από την ΕΠΣ Φθιώτιδας να τους ορίσει την καλύτερη δυνατή 3αδα.

Και η Ακαδημία στο Β΄
Στην συνέλευση παραβρέθηκε για μερικά λεπτά ο προπονητής της Ακαδημίας «ΑΠΣ Καρπενήσι 2002» Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος ζήτησε την συμμετοχή της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Η Ακαδημία μετείχε για τελευταία φορά στην Β΄ ΕΠΣΕ την σαιζόν 2010-11. Ενώ η ομάδα είναι από τις 130 πρώτες Ακαδημίες που επιδοτούνται από τον ΟΠΑΠ και θα έχει αθλητικό υλικό για τα επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα που προκύπτει και υπήρχε δισταγμός στην συμμετοχή της ομάδας είναι ότι υπάρχει μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών που είναι άνω των 14 ετών. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι γεννημένοι το 2001 και 2002.

Κλήρωση στις 6/4
Την Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Β΄ ΕΠΣΕ. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους 4 με έδρα το Καρπενήσι (ΑΕΚ, Κρίκελλο, Απεραντιακός, Ακαδημία) και οι δυο με έδρα την περιφέρεια Κεράσοβο και Ραπτόπουλο. Οι αγώνες του ομίλου του Καρπενησίου θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 18/19 Απριλίου, ενώ τα παιχνίδια των ομάδων της περιφέρειας θα γίνουν μέσα στον Μάιο και αφού υπάρξει κάποια εξέλιξη με το γηπεδικό πρόβλημα. Την άνοδο θα κατακτήσουν τρεις ομάδες. Οι δυο πρώτες των δυο ομίλων θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι δυο δεύτερες επίσης σε αγώνα νοκ-άουτ για το ποια ομάδα θα ανέλθει στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Ερωτηματικό για Παλαιοκατούνα
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενα στις 2 ομάδες της περιφέρειας να προστεθεί και η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας. Μέχρι και την στιγμή της κλήρωσης θα υπάρξει περιθώριο συμμετοχής κάποιας ομάδας στο πρωτάθλημα.

Πρόθεση για εφηβικό
Με την δημιουργία και του Π.Α.Ο.Κ. η ΕΠΣΕ είναι διατεθειμένη την νέα χρονιά να κάνει παιδικό πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο είχε γίνει άλλη μια χρονιά στην περιοχή μας πριν από 11 χρόνια, όπου συμμετείχαν ΑΠΟΚ, Αίολος, Μυρίκη και Φραγκίστα.

Εγκρίθηκε ο απολογισμός
Ομόφωνα εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δεκεμβρίου, ενώ εγκρίθηκε και η έκδοση δυο χρεωστικών καρτών τραπέζης του λογαριασμού της ΕΠΣ στον ταμία Γιώργο Λιάγκα και στον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Παπαδημητρίου.

Τον Ιούνιο το πρωτάθλημα Δημοτικών
Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά Δημοτικών σχολείων, που θα διοργανώσει η ΕΠΣ. Οι μικροί μαθητές θα παραβρεθούν σε εκδήλωση μέσα στον Ιούνιο στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, όπου θα τους μοιραστεί αθλητικό υλικό και θα έρθουν κοντά στο άθλημα. Θα μετέχουν παιδιά από τα 4 Δημοτικά του Καρπενησίου, αλλά και από τα Δημοτικά της Κρέντης και του Κερασοχωρίου.

Να αναλάβει ο Καλύβας
Πρόθεση της διοίκησης της ΕΠΣΕ και του Προέδρου της επιτροπής διαιτησίας Νίκου Δροσίνη είναι να αναλάβει ενεργό ρόλο ο Φθιωτός εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας. Ο κ. Καλύβας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να οργανώσει την διαιτησία στην περιοχή μας, χωρίς να ζητάει κάποιο αντάλλαγμα. Είναι πολύ πιθανό μέσα στο προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί ξανά ο σύνδεσμος διαιτητών Ευρυτανίας. Μάλιστα ο κ. Δροσίνης έχει έρθει σε επικοινωνία με αρκετούς παλιούς διαιτητές του νομού μας, που αναμένεται την νέα σαιζόν να δραστηριοποιηθούν, έτσι ώστε να υπάρξει μια δύναμη 15 με 20 διαιτητών.

Ντροπή να μην έχουμε ντόπιους διαιτητές
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας ανέφερε ότι είναι ντροπή να μην υπάρχουν ντόπιοι διαιτητές και το πρωτάθλημα να γίνεται χωρίς αυτούς. Κάλεσε τους διαιτητές να συνεχίσουν μαζί στην Β΄ κατηγορία και να οργανωθεί την νέα χρονιά καλύτερα το θέμα της διαιτησίας. Ανέφερε ακόμη ότι η ΕΠΣ ποτέ δεν τιμώρησε κάποιο διαιτητή και το  1ο πράγμα που έκανε ήταν να τιμωρήσει τον προπονητή της Μυρίκης Σπύρο Κολόκα.

Θετική απάντηση…αλλά με δισταγμό
Οι διαιτητές απάντησαν θετικά μετά από μερικά λεπτά και θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις του Β΄ τοπικού. Ο μοναδικός δισταγμός ενέκυψε στο γεγονός, πως θα υπάρξει εγγύηση από την ΕΠΣ και δεν θα γίνουν τα ίδια πράγματα την νέα χρονιά από τις ομάδες (Ζήτησαν εξαίρεση των διαιτητών της ΕΠΣΕ) του νομού μας. Κάτι τέτοιο θα γίνει με την υπογραφή εγγράφου όλων των ομάδων στην γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Έκτακτες επιχορηγήσεις
13 ομάδες της Ευρυτανίας αναμένεται να πάρουν τις έκτακτες επιχορηγήσεις από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Οι επιχορηγήσεις είναι για την σαιζόν 2009-2010 και ανέρχονται στα 600 ευρώ για τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας και στα 500 για τις ομάδες της Β΄ κατηγορίας. Τελευταία φορά που δόθηκε επιχορήγηση ήταν το 2010 και ήταν η τακτική για την σεζόν 2008-2009, όπου κάθε ομάδα της Α΄ Ευρυτανίας πήρε 2400 ευρώ.

Οικονομικά προβλήματα
Έντονο είναι το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στις ενώσεις, καθώς η ΕΠΟ τους τελευταίους μήνες δεν έχει δώσει κάποια χρήματα στις ενώσεις. Υπάρχει πρόβλημα φορολογικής ενημερότητας στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Έσοδα από δηλώσεις συμμετοχής
Τα έσοδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας αυτή την στιγμή είναι από τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα. Η δήλωση συμμετοχής στην Α΄ Ευρυτανίας είναι 100 ευρώ και στην Β΄ 60 ευρώ. Από τις ομάδες της Α΄ ΕΠΣΕ η Φραγκίστα δεν πλήρωσε ποτέ την δήλωση συμμετοχής, ενώ από τα σωματεία της Β΄ ΕΠΣΕ μόνο το Κρίκελλο μέχρι στιγμής έχει πληρώσει το παράβολο των 60 ευρώ. Η ΕΠΣ έχει επίσης έσοδα από τα δελτία (Αρκετές ομάδες χρωστούν και δεν πληρώνουν τα δελτία) που εκδίδονται και από τις κάρτες (Ελάχιστες φορές επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα και ακόμη πιο σπάνια πληρώνονται!). 





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος